Clopotei de Ianuarie - Februarie 2008 (234)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miky_mamica spune:

Mmmmmmmmmmmm ce bine e sa vii acasa si sa ai cateva pagini de citit si de spus atatea ...

Roli sa stii ca noi am facut o infectie urinara din cauza depozitelor ale albicioase de la putzi ... si ne-a fost recomandat de 3 medici diferiti sa curatam mereu locul la baie ... si Luca la fel a patit in mom cand am incercat sa-l curatam, l-a deranjat vreo 2-3 zile dar l-am spalat si l-am dat dupa aproape fiecare pisu cu crema de galbenele local si a trecut ... de at monitorizez mereu si spal acolo bine bine ca sa nu mai avem pb. Un ca sa treceti mai repede peste situatia asta,

Simonika stii bine ca nici Luca nu vroia sa se spele pe dintisori si ca atare amluat pozitie ... mergeam seara impreuna la baie dupa ce isi termina lapticul si ma spalam pe dinti eu ... o seara, doua, trei, o saptamana ... si ii tot spuneam ca eu ma spal pe dinti si ii tot aratam ... incet incet a inceput sa fie constient ca mergem la spalat pe dinti si intr-o seara l-am intrebat dc vrea si el ... i-am pus pasta lui si i-am oferit periutza, eu amluat-o pe a mea si pur si simplu ma spalam ... a inceput si el sa faca ce faceam eu si usor usor si-a facut un obicei ... eu una cred ca tine de perseverenta .. nu m-am lasat si am facut multe seri la rand acelasi lucru si uite ca s-a prins ... i-ammai cumparat si o periuta noua cu care il ademeneam si uite ca am ajuns sa ceara singur sa se spele pe dinti ... dar nu aruncati cu rosii ca asta nu se intampla mereu ... intr-o sapt cere de vreo 2, 3 ori iar restul serilor ii amintim noi ...

Mary sa stii ca nici domnul meu nu doarme invelit si la fel il culc cu body cu maneca lunga si pijamale, iar pe la 5 dimineata se trezeste ca are pampersul plin si poate chiar e ud ... il schimb si se culca la loc, dar observ ca are manutele reci iar paturica o tine in brate si nu accepta sa-l invelesc ... seara trecuta chiar am dat drumul la AC sa mai incalzesc putin atmosfera ca imi era si mei frig ...

Offffff mai Benji mic ... daca pateai ceva ... Ceska te inteleg mai mami ... accidente se intampla mereu darnoi tb sa stam de paza ca sa nu se intample nimic cu puii nostrii ... bine ca nu a fost mai rau si sunt sigura ca bunicul si-a invatat lectia si data viitoare va fimult mai gijuliu.

Gata placinta ... fug sa fac ceva de mancare ca acu se scoala domnul si incepe sa-mi umble prin castroane prin bucatarie ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina28 spune:

Am intrat si eu pe fuga sa vad daca sunt vesti despre Sofiuca si Stancutza.Un gand bun pt voi va tinem pumnii sa iasa totul asa cum va doriti

Ceska uffff ce speietura cred ca ai imbatranit cu 5 ani.De aia nu-mi las eu copilul in grija nimanui poate sunt dusa cu capul dar oare cine are grija mai bine de ea decat mami!Sunt sigura ca saracului bunic ii pare f rau.Dupa cum ai spus si tu bine ca nu a fost mai rau.Zici ca s-ar putea sa fie un samburel mic acolo in burtica?

Laurici pupam micuta Eleni sa treaca cat mai repede peste perioada de acomodare!Am fost cu Sofia plecati noi nu plecam nicaieri fara ea, o fi bine o fi rau dar suntem dependenti de ea.

Nemary nici a mea gaza nu sta invelita anul trecut in toamna/iarna/primavara a stat f bine in sac de dormit, intentionez sa-i cumpar unul de la BE sa vedem poate sta si anul asta.Cum te mai simti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

bunaa zuzici,

mi-am facut de drum pe la piata azi si am luat si niste pastrama de oaie pe care am savurat-o cu mamaliga, usturoi si am stropit-o cu must ..

roli imi pare tare rau pentru problemuta lui andrei .. dar eu zic ca ar fi fost mai bine sa mergi la chirurg .. scapa mai repede de chin .. tin pumnii sa treaca repede.

alinus hehe .. m-a alergat eva la somnul de amiaza .. am stat langa ea pana a adormit .. uff .. ce ciuda imi e. in patutul cu gratii, o puneam dupa ce papa si se culca fara probleme .. acum da-i chin cu ea.

nemary nici eva nu sta invelita si chiar nu stiu ce sa fac. in sac nu suporta .. urla ca din gura de sarpe. daca o invelesc, se trezeste si incepe sa planga .. ma gandesc s-o imbrac mai grosut ..

vera ce vacanta frumoasa si mai vine una .. super!

ema multumesc. poate ajung la BE si reusesc sa vad pe viu leganutele si poate au si ceva reducere la ele.

ceska iui .. ce patanie nasoala! Doamne .. cred ca te-ai speriat de numa' .. bine ca nu a fost mai rau si ingerasul a fost vigilent. Doamne ajuta sa nu mai aveti parte de astfel de patanii.

beinaz ptiu .. ce fotomodel ai tu acolo! ce inaltuta e printesica!

Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si 38+ Anna Sophia
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete

papa bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceska777 spune:

A venit bunicul, a spus ca nici el nu s-a recules inca dupa faza de ieri dupa masa. Si l-am lasat pe B afara cu el. Doamne-ajuta!
Mi-a pierit apetitul de a-l mai lasa asa curand pe mana unor straini cum ar fi la gradi din ianuarie. Numai ca nu pot trai mereu cu teama ca i se poate intampla ceva ca asa innebunesti....
Imi pare rau ca monopolizez discutia dar azi am functionat ca in transa.

Roli,
huh! Eu nu am inteles niciodata cum se face si daca e chiar musai sa se faca decalotarea.....aici nu a pomenit nici un pediatru nimic si am fost pana acuma pe la vreo 3.......in spital dupa nastere n-a zis nimeni nimic....
Speram sa ii treaga repede lui Andrei....

Madalina,
nici eu nu mi-as da copilul pe mana nimanui......sunt si eu foarte posesiva si atasata de el. Unii zic ca prea atasata. Adevarul e ca incep sa se desprinda de noi inca de la nastere, e un proces de durata care se petrece incet incet, distanta fizica (speram ca nu si cea emotionala) va fi tot mai mare. Sper sa nu il pierd niciodata din vedere. Am pe comoda din dormitor o miniatura cu textul: mamele isi poarta pruncii in brate pentru o vreme, in inima ii vor purta mereu.

Stancutza,
asteptam vesti bune zilele astea si de la voi...
Eu nu am inteles pana acuma cum se face masurarea auzului cand copilul e sedat, ai spus ca Sofia primeste un siropel....

Nemary,
ce mai face burtica?

Vad ca incepe lumea sa se intoarca pe-acasa din concediu.....ce bine o sa avem ce citi...

Elle,
asa-i ca anunti pe cineva cand vine clipa cea mare? Asta daca nu mai are rabdare Ana pana la cezariana programata....

Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)

Votati-ne !http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca+din+viata+mea
Blogu` nostru
Poze f. noi
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Ceska, aici in tara, subiectul "decalotare"e f. controversat. Unii o fac, altii nu. Unii pediatri recomanda, altii nu. Eu sunt de parere ca nu, daca nu e cazul. Dr. nostru, care e in varsta, a prins si vremurile de demult cand se facea neaparat (el a fost si dr. sotului cand era copil si de aia soacra-mea e pro ca asa i-a zis dr sa faca). Dar, acelasi dr, dupa atatia ani, acum mi-a spus ca nu e musai decat daca apare o problema, cum e cazul lui Andrei. Nu apare la toti baietii, asa ca stai linistita. Nici Marc nu a avut probleme...chiar daca au toti baieteii putza, totusi sunt diferiti.
Aprops de soacra...ea mai sustine o aberatie, ca i-a zis dr. sa le puna putza la baieti in sus cand ii infasa si ma tot freca la cap sa le pun putza in sus in pampers ...si asa m-a enervat incat l-am intrebat pe dr. care, evident mi-a zis ca e inventia soacra-mii ca el nu a zis asa ceva niciodata.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceska777 spune:

Roli,
pe asta cu asezatul putzulici in sus in pampers mi-o toca si mama de cum am venit acasa din maternitate....n-am facut-o caci mi se pare aiureala. Replica mea era ca asa isi uda mai usor hainele prin marginea pampersului si nu vrem sa stea copilul ud, mai ales noaptea nu?

Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)

Votati-ne !http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca+din+viata+mea
Blogu` nostru
Poze f. noi
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stancutza spune:

Buna seara zuzici dragi!

Stiu ca asteptati vesti de la noi, si am intrat special ca sa va linistesc...pentru ca azi nu s-a intamplat (mai) nimic. Pe scurt, Sofia a refuzat sa ia siropelul ca sa adoarma (e fff dulce), a luat cativa ml dupa care din cauza ca s-a zbatut, l-a varsat. Era inutil sa mai incercam (se da 1 ml pe kg/corp, deci 11 ml e o gramada de sirop...) asa ca ne-au reprogamat pt joi dimineata, cand o sa-i faca anestezie generala, ca data trecuta. Nu ma incanta, dar nu am ce face.

Solutia ideala e sa fie in somn natural, dar Sofia simte cand o iau din pat si se trezeste, asa ca asta nu e pt noi...

Ceska, tu intrebai - sunt mai multe feluri de teste auditive: audiograma, timpanometrie, tone burst etc, joi o sa i le faca pe toate. Copilul trebuie sa stea pe cat posibil nemiscat pt ca aparatele sa poata masura corect, fara bruiaje sau zgomote din jur, raspunsul pe care il da creierul la stimulii auditivi (e ca un fel de encefalograma). Asta e testul cel mai complex, dar si cel mai elocvent.

Am mai primit noi recomandari pt exercitii si cum sa o facem atenta la sunete. S-au bucurat pt progresele de data recenta, dar pe de alta parte cum Sofia nu a incetat niciodata sa vorbeasca pe limba ei, nu stim cat se datoreaza aparatelor, logopediei sau pur si simplu evolutiei ei naturale. Cert e ca in ultima vreme asteptand pe la cabinete am auzit multi copii hipoacuzici chiar si mai mari scotand sunete si majoritatea erau nearticulate. Sofia articuleaza bine ma-ma si ba-ba, pa-pa. Si asta de cateva saptamani.

Dar destul de probabil ca nu vom scapa de implant, asta ne va complica vietile pt ca va trebui sa fim precauti cu o gramada de chestii, dar o va face sa auda si sa aiba o evolutie a limbajului rapida. Sau asa speram...

In ultima vreme am inceput sa "ochesc" pe strada copilasi cu implant, nu credeam ca sunt asa de multi totusi .. mititeii ... nu au nici o vina...

Ma retrag, azi noapte iar am pazit printesa pt ca si-a intrerupt somnul, deci sunt cam obosita, plus ca m-am carait cu tati - eu ii zic uneori ca vrea sa salveze lumea dar pe noi ne uita :-(( Nu e chiar asa dar am momente in care l-as vrea mai implicat. Prea mi se pare ca le duc eu pe toate...sounds familiar? :-))

Pupici zuzici, incerc sa intru joi sau vineri sa va povestesc ce noutati avem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

seara buna...
ma gandeam ca n-ati scris multe pagini dar.... asa putin cum sunt, sunt dense... si vroiam sa ma exprim, dar precis uit cate ceva....

incep cu roli si cu zizi lui andrei. noi am avut pb asta cu bruno. existau doua solutii (rectific, bruno era complet obturat, si gaurica d epishu incepea sa se modifice): circumcizie medicala sau crema cu cortizon, 6 saptamani. am preferat, la recomandarea chirurgului, crema cu cortizon cu concentratie foarte mica pe care am aplicat-o de doua ori pe zi. s-a decalotat singur, aproape in intregime, sau cat o fi necesar. deci, daca te consoleaza, se poate si fara interventie chirurgicala, si te asigur ca concentratia de cortion nu ii afecteaza nici cresterea nici functiile.

ven, cand aud de vitejii tai, imi vine s ama fac mica. cateodata, cu rushine recunosc, nutresc o adevarata ciuda si desconsideratie pt bruno. nu-s nebuna, dar eu fiind mereu prima in clasa ma lupt cu un copil care e printre ultimii din cauza handicapului de limba. si cu tot profesionalismul meu in a-i invata pe altii, cand vine vorba de copilul meu propriu si personal, sunt un pedagog sub orice critica. spre exemplu: culorile car eorice copil la 3ani jumate le sufla, pt noi sunt un cosmar. repetam de-o saptamana acasa, fara succes. imi vine sa-l iau de cap. si pe mine la palme... dar asta e...
apoi, ca ziceai de profi.... 1500 pt un incepator car elucreaza in scoala de la 8-18.30. 4 zile pe saptamana si care daca e sa-si plateasca abonamentul de tren, plateste 150 de euro, chiria, in jur de 600 (asta e minium minimorum pt confort) si te asigur ca nu prea se descurca cu banii aia. nu ca sa te consolez, doar ca sa-ti spun ca si in fr si in be, profii sunt ce mai prost platiti.

stancuta, eu ramasesem undeva la etapa unde mergeati la test auditiv. nu stiu nici cum v-ati dat seama ca aveti pb. ce e important din pc meu de vedere este ca ati realizat la timp ca are o dificultate si ca sunteti dispusi sa faceti totul s-o ajutati! asa ca meritati toata admiratia mea! va tin pumnii sa mearga totul bine, sa puteti face implantul, daca el va ajuta intr-adevar, si sa va regasiti repede locul intre cei mai straluciti copii!

nemary, 23 de grade in camera nu e rece. tu zici dres si pantaloni? deja? ai mei dorm la 22 de grad einca cu body si pantaloni. cu patura... e chestiune de cateva zile. se dezveleste dar dac o sa-i fie rece, o sa invete sa se acopere in somn. sacha inca doarme in sac, motivul... sa nu evadeze din pat. insa bruno doarme de la 1an si 8luni cu plapuma.

ceska, a fost un accident. atat. putea sa fie mai rau, n-a fost. nu te mai gandi inapoi. totul s-a limitat la o cazatura. va mai cadea de sute si mii de ori, se va juli, cu tine langa el, cu tine de mana, cu tine are intoarce capul in magazin spre un raft. nenorociri s epot intampla la fiecare secunda, dar nu poti trai cu gandul ca "vai, daca pica drobul de sare". si da, desprinderea incepe inca de la nastere. si sevrajul mamei de copil e un proces dureros, dar e al mamei si nu al copilului care percepe desprinderea ca pe o noua aventura. la un moment dat, toata dragostea cata o are o mama, si grija si atentia nu ii mai sunt suficiente... atunci devine micul pui o fiinta sociala. si doare rau sa vezi ca mama e acolo, pe acelasi post dar parca nu mai ar aceeasi importanta in ochii lui. ceea ce e total gresit: mama ramane plasa de siguranta, ramane "acasa". restul e explorare, dar mama e oricum incuviintarea ca nus e intampla nik rau. concluzia: nu o lua asa in tragic, si nu refuza gandul sa-l dai la gradi. si da, uite la monicaa, un curs de seara, schimba mult perspectivele. daca te-aid esprinde putin cate putin, fie si cu scoala de soferi sau cu exercitii, ai vedea ca viata devine din nou mai roz.

alinush de plush si laura D, ucii sunt de sezon. i-am cules si noi, la al mik. bruno rezista eroic, dar pt cat timp? noi nu luam nik preventiv, dar mancam mere in fiecare zi. remediu babesc:)))

elle, astept su sufletul la gura saptamana viitoare, unu pt ca nasti, doi pt ca tre sa fac prima eco oficiala. sa speram ca avem vesti bune...

asa, si pt ca ea nu zice ni, va zic eu, cu riscul s ama ia de ciuf, micsunea e graviduta. mai are putin si naste:))) pe pundeva pe la sfr anului, dupa cum spune ea, si e sigur un baietel. eh, si daca se supara ca v-am spus, se supara pe mine, nu-i bai, ii trece:)))

si m-a lasat bateria la ipod:))) nu mais tiu ce vreau sa zic...

miri_mik mami de bruno (28.02.2006) si de sacha (08.01.2008) si de... 10+
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

nu stiu daca v-am spus ca a nascut mariaana .. are o fetita sanatoasa, Ana Maria, 3800g, nascuta pe 20.09.2009.

Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si 38+ Anna Sophia
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete

papa bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

'Neata!! Cafeluta aburinda e servita doamnelor zuze! Eu in dimineata asta am avut pofta de ceai cu covrigi si asta prestez acum!

Mariaana sa-ti traiasca puiuta! Felicitari!

Micsunicaaaaaa....wow!! Pai sarcina usoara in continuare si nastere la fel! Si nu ciufuli Miriku...stii ca de drag ne-a spus si noua!

Mirikule mi-e dor de-o vorba doua... Eu i-am dat lui Luca preventiv un siropel pe baza de echinaceea si propolis, da se vede cat de eficient a fost!
Si nu te stresa cu baiatul! Tre' sa fie in grafice cu stiutul culorilor? Lasa omu' ca o avea si el treburi mai importante de facut decat sa invete culorile!

Diana fiecare mesaj al tau exprima atat de multa putere! Esti o mamica si o femeie puternica si te admir foarte mult! Dar in mod sigur ai nevoie si tu de sustinere. Vorbeste cu sotul tau si sunt convinsa ca in momentele cand simti ca vrei sa lasi garda jos, te va ajuta el sa o ridici la loc!
si ne gandim cu drag la voi! Doamne ajuta joi!

Miky cand am citit in mesajul tau despre pasta de dinti m-a luminat si pe mine Dumnezeu! Eu tot insistam ca pana la 2 ani sa nu folosesc pasta...dar azi dimineata am pus de la Luca putina si a stat Anita mea la periaj tare cuminte si incantata!

Elle, ce pofta mi-ai facut cu pastrama aiaaaaa!!

Beinazutza ma bucur sa mai citesc despre voi! Pupa si Creata cu Mariuca din partea noastra...si spune-i sa mai bage si ea cate un ochi pe-aici!

LauriciI, LauriciD, Roxanici, Gabritza, LalaD, Lala20, gashcaaaaaa!!!

Pup si va doresc o zi excelentisima!!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Mergi la inceput