Clopotei de Ianuarie - Februarie 2008 (234)
Raspunsuri - Pagina 12
cati_magureanu spune:
Hello dragelor! sper ca nu ne-ati uitat de tot! Am intrat sa va salutam si sa va pupam si sa va spunem ca nu v-am uitat si ca mai traim! (in cazul in care isi punea cineva intrebarea :-))..
Noi suntem bine...slava Domnului!
Am inceput un curs de ESL (English as a Second language - fetele de aici stiu despre ce este vorba) care este destul de intensiv (4 zile pe saptamana) si dureaza 4 luni..M-au bagat deja la avansati si ritmul este foarte rapid...Ma bucur ca mi-am luat inima in dinti si m-am dus si ma intreb de ce naiba n-am facut-o mai demult!
As vrea sa mai studiez si pe aici ceva (ma gandeam la un master) insa studiile te costa de te indoaie aici (spre exemplu, pentru un master, nu scapi fara 10-15.000$..pe putin)...Si acum vin si-mi dau cu pumnii in cap ca nu mi-am facut master-ul in tara "for free" sau pe aproape..
Asa ca, nu prea am mai avut timp de nimic...
Matei este si el bine, invata extraordinar de repede totul si, cum zicea si Miky (cred), stie o gramada de lucruri si cuvinte de care habar n-aveam ca le stie...Ne uimeste in fiecare zi cu cate ceva nou!
La fel si el cu masina...este obsedat, domnule, de cheia de la masina si de condus! Eu am zis ca numai el o fi asa dar vad ca este o "obsesie" raspandita
! Toata ziua ne face capul calendar cu "chia" ca va spun sincer, ne-a capiat..Cand plecam, la fel..urla, tipa ca sa-l lasam sa conduca si stie sa faca tot la volan: se urca, inchide usa, sa aseaza pe scaun, baga cheia in contact, schimba vitezele, da drumul la stergator, radio, avarii..tot..eu zic ca- mai lipseste doar carnet-ul!![]()
Este innebunit dupa 2 desne animate: Dora si Nemo..ne-a innebunit frate..Toata ziua ne bate la cap: Dora (Dua) - Nemo (Nimo)...Nu pot sa-i pun altceva..cel putin pe Nemo il stiu pe dinafara deja...si cred ca si el (ca deja, inainte sa se inatmple ceva in film el spune ce se va intampla...ma rog..cu cuvintele lui)..
Si noi suntem la faza cu crizele de personalitate...Numai ca Matei si le mai ia la fundulet cand depaseste limitele...Noroc ca in magazin este cuminte..ca altfel nu stiu ce as face..dar nu este timpul trecut inca...![]()
I-am tuns si noi buclisoarele, in sfarsit..astfel incat, acum arata a baietel adevarat...O sa pun niste poze cu el tuns!
Am mai aflat de noi viitoare mamici pe care le felicit din suflet! Cea mai noua este Mirika noastra draga, parca! Felicitari Miri, inca o data si sa aveti sarcini usoare si nasteri usoare si, cel mai important, bebelusi sanatosi!
La Multi ani cu super intarziere pentru toate Mariucele, Anutzele si Sofiucele naostre dragi (si clopotei dar si mamici de clopotei)!
Am reusit sa mai vizionez o mica parte din noile voastre poze si m-am bucurat sa vad ce mari si super haiosi sunt clopoteii nostri iubiti!
Elle, ma gandesc din ce in ce mai mult la tine, ca se apropie momentul nasterii, si iti tin pumnii sa fie totul bine!
Felicitari si micilor scolarei! Ce m-am emotionat citind!
Honey, breee..nasol rau ce-ai patit! Incerc sa-mi imaginez ce a fost in sufletul tau, cat de panicata ai fost! N-a vrea sa fi fost in locul tau in momentul ala! brrr...Acum cum esti? Te mai resimti?
Ma bag sa ma mai uit pe fuga la poze ca sunt restanta rau!
SUFLET DRAG
Intr-o zi de 13...[/red]
----------------------------------------------
www.petitieonline.ro/petitie/semnaturi/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata
in Programul national de Sanatate!
----------------------------------------------
Ellenuta spune:
am uitat sa va spun ce "isprava" a mai facut azi .. la un moment dat .. liniste deplina de la ea din camera .. zic eu, naiva, gata a adormit. o trimit pe soacra sa se uite .. si vine razand cu gura pana la urechi, tinandu-se de burta .. zice: du-te si vezi ce a facut fii-ta .... cand ma duc .. eva era la costumul "evei" .. se dezbracase de haine, isi daduse jos si pampersul (noroc ca nu avea kk) .. si statea pe vine in patut ...
inca una (si ma duc
) .. cand se enerveaza pe mine ... ma striga MA-TA! ma-ta in sus, ma-ta in jos ..
, iar cand vrea sa ma impace imi spune suav .. MA-MI ..
gata .. fug la
caci maine avem curatenie generala ..
noapte buna!
Elena, mami de
Eva Maria (14.01.2008) si
38+ Anna Sophia
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bun
Laura Ioana spune:
Hello
Tuturor Sofiucilor noastre
Sa cresteti mari si sanatoase si fericite si si si si
Va pup cu drag!
Lauriciule
ce mi s-a rupt inima de Eleni ca plange la gradi si mi-o imaginez cum plange "linistit"
, adica e deja consolata ca nu are ce face...ooofff, m,i-e groaza cum va fi cand o voi da si eu pe Thea (la anul in toamna)...nasoala senzatia lor de copilasi abandonati, unde pana mai ieri erau cu cornite si li se sufla in ele, acum nu mai au timp "tantile" sa le faca mofturele
Voiam sa-ti spun ca nici eu nu i-am dat deloc prajit, cacao, carne de porc, iar dulciurele doar uneori praji de casa (de cateva ori i-am dat firmituri de bagheta de susan cu miere si nush daca are voie
).
Apropos de carnea de porc, o prietena mi-a spus ca, mai nou, dr recomanda sa se dea fetitelor carne slaba de porc, ca-i mai buna decat puiul din comert. Despre puiul din comert am auzit si eu grozavii (fetite si baietei carora le-au crescut sani de la 1 anisor si dr se cruceau de nivelul ffff mare de hormoni din organism; ba stiu o familie carora dr le spusesera sa se astepte ca fetitei sa-i vina ciclul pe la 4 ani, din cauza nivelului hormonilor; tipa i-a taiat carnea de pui de pe meniu si fetita si-a revenit, adica i-a dat inapoi sanul care-i crescuse si a scazut nivelul hormonilor), dar parca nici carne de porc nu-mi vine sa-i dau, stiind ca-i recomandata de la 3-4 ani incolo! De multe ori m-am gandit ca Thea o fi asa de dezvoltata din cauza ca puiul e carnea cea mai mancata de ea (si e carnivora tareee!) si parca nu as vrea sa o indop cu prostii, dar nu am cum sa iau doar pui de tzara.
Elle
ce m-a distrat Evita ta, ce ocupatie si-a gasit numai sa nu adoarma cumva
Cand citesc de nazdravaniile puilor pusi in pat de "copil mare" imi trece gandul de a-i da laterala jos la patut
Nu vreau sa o fugaresc la fiecare ora de culcare
Am vazut si eu pozele cu frumoasa zulufata si mi se pare ca seamana fff bine cu tine
Aaa, pe mine ma striga MAMA TAA!![]()
Roli
am vazut si pozele nazdravanilor tai si sunt atat de dragalasi cum se inteleg si se joaca (hlizeala si cateva lacrimi spre final
)! Ce castron mare si plin de mancare are Andrei! Cat papa din el? Theei inca ii dau din castronel micut si nu papa un castron intreg. In schimb ar manca toata ziua porcarioare de la oricine, cere mancare si de la noi si tot asa, iar mie mi-e teama sa nu se mai ingrase!
Miri
felicitari pt asa un cadou
Sa va bucurati de el!
Ramoniciule
ce mai face Razvi? Ati scapat de regim?
Voiam sa va intreb daca au voie sa pape nuci verzi, ca eu sparg cu mancatul, dar dupa ce o culc![]()
Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008),
Filmulete
Craciun 2008
10 Ian 2009 - Mi-au luat motul
Thea la 1 anisor
gattasalvaje spune:
Salutare zuzici !
Zic cateva vorbe repede...ca n-am timp nici sa mor 
Am citit tot ce-ati scris , dar nu apuc deloc sa mai si raspund.
Roli , eu stiu ca pentru giardia exista o analiza mult mai elocventa decat examenul copro si pentru care nu este nevoie de mai multe probe. Daca copilul are ceva , iese din prima 100%. Este vorba de ANTIGEN GIARDIA si se face tot din kk. Ii recoltezi in recipient fara gel si poti sa-l tii la frigider sau pe gresia din baie pana a doua zi.Noi am facut analiza asta la Sanador si a costat 40 RON. Bafta sa nu fie nimic !
Elle , eu scot marjoretele luni , ca presimt ca sapt viitoare ne dai vestea cea mare ! Ai grija cu drumurile si cu alergatura , incearca sa te mai odihnesti , sa te mai relaxezi ( lasa curatenia in seama sotului si a soacrei )...te simt ca esti foarte agitata. Bafta duminica la control , sa vii cu vesti bune.
Cati si Monicaa welcome back ! Dupa cum vad , foarte multi clontzopei incep sa-si manifeste din ce in ce mai pregnant personalitatea . Chestia care a spus-o Monica cu distragerea atentiei in momentul crizei functioneaza si la noi...numai asa pot s-o linistesc , dar uneori ma aduce si pe mine intr-o asa stare de nervi ca nu ma mai pot controla si , in loc sa gasesc alternative , incep sa urlu la ea si s-o amenint
. Ma stapanesc cat pot sa nu dau in ea...mi-am jurat sa nu o mai ating acum cateva luni , cand mi-a scapat o palma pe obrazul ei pt ca imi distrusese aparatul de fotografiat aruncandu-l pe trepte. Atunci a plans cu sughituri vreo juma de ora , apoi a adormit suspinand. Imi venea sa-mi dau pumni in cap , am avut niste mustrari de constiinta groaznice si atunci am jurat ca nu mai dau in ea. , nici macar la fundulet.Ma rog sa-mi dea Dumnezeu rabdare si intelepciune , sa pot ramane calma si sa trecem mai repede peste perioada asta de rebeliune.
Miri , waaw ce cadou frumos primesti de sarbatori ! Abia astept sa vad poze din Central Park cu grupul teribil de 4+1/2 !
Laurici D , mi se rupe sufletul gandindu-ma la Eleni cum sufera saracuta cand o lasi la cresa. Eu sper ca pe Sara s-o tina sociabilitatea pe care o manifesta acum si cand o voi da la gradinita , sa se obisnuiasca repede si sa nu planga , ca nu stiu daca voi avea inima s-o las daca va plange. Eu imi amintesc ce drama a fost pentru mine inceperea gradinitei , la varsta de 3 ani. Am plans o saptamana pana am facut rani sub ochi , trebuia educatoarea s-o sune zilnic pe maica-mea la serviciu si sa mi-o dea la tel. sa ma linisteasca .
As mai spune cate ceva , dar mi-e un somn de pic...va las si trec la nani .
Pusici 
Gattasalvaje - mamica
de Sara Eliza
( 22 Decembrie 2007 )
POZE BOTEZ
Sara Eliza - cel mai frumos cadou de Craciun POZE
Povestea nasterii
Ven spune:
'neata, poftiti la
!
Fetelor, cand povestiti scene din astea cu plans la gradi/camin, mi se pune un maaaaare nod in stomac! Ma ia cu calduri cand ma gandesc cum o sa fiu eu anul viitor pe vremea asta, cand Markus va incepe scoala, iar Mathias gradinita/caminul. Amandoi deodata - ceva nou si complet necunoscut! Cred ca va fi o perioada cand ma voi indopa cu Distonocalm, clar! Nu vreauuuuu!
Vreau copii mici, pe care sa ii tin acasa si sa ii regasesc cu drag cand vin de la munca......![]()
Jesus, e prima data cand am senzatia ca (,) cresc prea repede....
Plus ca mai am o pb. Cu cine/unde merg eu in prima zi? La Markus la scoala, mi s-ar parea logic! Dar cu Mathias la gradi, in prima zi, cine merge? Dar la copiii mei, carora le sunt diriga, pe ei cine-i intampina in prima zi? Uai, imi vine sa 

, cum fac sa ma impart in 3, sau macar in 2?
Asa, ca tot ma soma cineva sa povestesc de ei...hai sa zic doua vorbe.
Markus a reinceput gradi, toate bune, e in grupa pregatitoare. Are 5 ani si 9 luni si a inceput sa citeasca singur. Fara sa il impinga/incurajeze cineva. Asa a inceput sa si scrie (litere) la 3 ani si ceva. A vrut el, a fost curios. Acum citeste cuvinte intregi, ceea ce ma bucura tare!
Daca eram nehotarata cand sa-l dau la scoala (la anul sau peste 2 ani), asta cred ca ma ajuta sa ma hotarasc. Pai pana in sept. 2010 va citi BINE. Si ce naiba face la scoala, se plictiseste apoi de numa', de-l dau la 7 ani si 9 luni, nu? Voi ce ziceti?
Mathias sta cu tanti acasa pana vin eu de la scoala. La 12 vine Markus de la gradi. Si incepe show-ul. Se iubesc, dar se si bat/cearta. Asta micu e un mare paracios
Markus il protejeaza/dragaleste atata timp cat Mathias nu calca pe bec = face ceva ce e contra 'regulilor' lui Markus. Atunci il ia si-l tranteste (asta e ultima isprava), il impinge, ii trage cate una peste cap. Chestii de genu'. Noroc ca Mathias nu e asa un sensibilos, adica plange si-l paraste, dar ii trece repede! ![]()
In rest vorbeste de nu pot sa cred. Tot stie, cum ziceti, cuvinte pe care habar n-aveam ca le stie, imi povesteste filmele de la TV cand stam seara amandoi sa adoarma.....
Si se catara pe unde poate. Si e smecher si ma imbratiseaza si-mi zice "Bec = te iubesc!" atunci cand a calcat pe bec si il cert ![]()
E foarte scump si dragalas si iubeste "
'titzele - fetitele de nu se poateeee
Peste tot unde mergem si e vreo fetita merge ata la ea si o imbratiseaza si zice fascinat "'titza" , si va jur ca la baietei nu face asta! Va fi un Don Juan, ca socru-meu! 
Cam atat.
Va pup si va doresc weekend placut!
Lala_D spune:
Neatza si de la noi ![]()
Am savurat vestile despre clopotei 

Ven cea mai buna solutie la anu' este urmatoarea :
- cel mic trebuie dus fie cu o saptamana chiar doua inainte la gradinita . Majoritatea incep pe 1 septembrie asa incat ai avea cum sa faci asta.
Daca ai ghinionul si gradi incepe tot pe 13 septembrie atunci categoric il duci pe cel mare la scoala pe 13 sept si pe cel mic il amani o zi sau chiar toata saptamana.
Avantajul la cele doua variante este ca intr-o saptamana/ doua copiii incep sa se acomodeze si nu mai urla si atunci e mai usor pentru pitic fie daca merge el inainte fie daca vine dupa ce ceilalti sunt cat de cat acomodati.
Eu voi fi cu unul la gradi si unul in clasa a cincea ...cred ca la o alta scoala 
Chiar vreau si eu un sfat de la tine si de la Gratiela ori de la alte zuzici profesoare.
Ce sa fac cu flacaul meu : in 1-4 am avut noroc de o invatatoare jos palaria, tot ce mi-am dorit pentru opil si tot ce si-a dorit el de la un profesor. Daca nu iese la pensie sau isi baga picioarele in minunatul nostru invatamant am sansa sa il prinda si pe Andrei peste 2 serii.
Dar...in 5-8 profesorii nu sunt cine stie ce. Adica nu prea fac mare lucru la materiile principale si majoritatea parintilor suplinesc acasa.
Ce sa fac : sa il mut la o scoala mai cu mot sau sa il las aici unde in mod sigur va fi fruntea clasei dar nu va avea suport sau concurenta ?!
Ce conteaza frate mai mult : sa invete in draci ca sa ajunga in frunte sau sa aiba o super medie fara prea mult efort la scoala dar in mod cert cu meditatii in clasa a opta cel putin acasa ???
Poftim dilema ce am eu ....ma omoara faza asta...
O zi excelenta !
Lala.
Bogdan si
Andrei (27.12.2007)
Poze
Design blog
grati.ela spune:
Lala si eu aveam aceeasi dilema. Spre norocul meu profesorii pe care-i are acum Ozi (la aceeasi scoala) sunt buni. Chiar si profa de mate preda bine (si din spusele celor mai mari) dar are pacatul de a le vorbi urat. Eu mizez pe medie buna cu un efort decent. Vreau sa faca si inot, sa invete extra si germana (piticul ei
), sa mearga la cerc de modelaj, sa citeasca o carte...Daca in clasa toti sunt de 10 atunci in mod sigur se va face o ierarhizare dupa alte criterii (gen meditatii, jobul parintilor)...si nu e nevoie decat sa ai 2 profi care-si fac de rusine haina si te-a aruncat cu media. Acum daca scoala e slabuta rau merita sa-l schimbi. 195 e o optiune buna si cred ca e aproape de voi.
ieri Ozi a luat primul 10 la istorie. Profesorul da o nota pt capacitatea de a memora (in care include si bunavointa copilului) si una pt logica si face media...cand s-a suit in masina ieri imi zice: am luat un 10 la gandire...socata am intrebat la ce??? la gandire mami ca la memorie oricum luam 10!
Lala_D spune:
Grati merci mult!!!
Da, 195 e scoala unde vreau sa il mut ![]()
In prezent el este la 88 , e ok , nu-i chiar de "aruncat" insa la mate si romana nu sunt profi si cei care ar fi o optiune ori nu vor lua clasa lor ori ies la pensie anul asta
. Mi-e frica ca in locul lor vor veni suplinitori ce se vor schimba an de an.
Asa incat sunt cam 99 % convinsa sa il mut. Mi-am intins antene , o sa vad ce fac.
Deci nu prea ar fi ca la Ozi.
Felicitari frumoasei pentru primul 10!!!
O zi excelenta !
Lala.
Bogdan si
Andrei (27.12.2007)
Poze
Design blog
Ven spune:
Lala, eu zic: ALTA SCOALA. Stii vorba lui Creanga: "Decat codas la oras, mai bine in satul meu fruntas". Ei bine, in zilele noastre eu zic ca nu mai e valabila. Chiar deloc. Societatea noastra e o 'jungla', unde cel mai tare / unul dintre cei mai tari razbeste. Asa ca mai bine in plutonul fruntas (pt. ca stim ca Bogdan e destept!) intr-o scoala/clasa buna, decat cel mai bun intr-o scoala mediocra.
Si va avea timp sa faca si activitati extra (daca vrea si are deja in program), te asigur!
Decat bani aruncati pe meditatii, mai bine o scoala care inca tine stindardul sus si profesorii nu si-au uitat menirea.
Eu la anul il dau la scoala, si tot asa m-am orientat, sa fie si clasele V-VIII bune (adica profii), nu doar doamna invatatoare. Se pare ca am gasit ce cautam. Va imaginati ca respectiva clasa e plina deja??
Adica sunt spre 30 de copii deja pe lista respectivei invatatoare, si numai in sept. 2010 incepe clasa I ! Vorba aia, sunt in sistem, si tot m-am socat. Bine ca m-am trezit si eu, ca apoi ramanea sa-l dau unde mai erau locuri.....ce sa mai alegi?
Cat despre sfaturi, mersi. Asa o sa si fac. Probabil pe 1 sept. il duc pe Mathias.
Grati, felicitari pt. Ozana frumoasa si isteata!
Lala_D spune:
Ven multumesc. Da, cred ca ai dreptate.
Si eu l-am inscris pe Bogdan cu un an inainte de a incepe scoala
, la fel : era lista aproape plina.
Din pacate insa in 4 ani de scoala s-au schimbat multe la gimnaziu 
si nu mai sunt aceiasi parametri de acum 3 ani 
Initial nu erau probleme si stacheta era sus. Acum a mai scazut ....
Iti doresc ca tu sa nu ai aceasta surpriza neplacuta pe care am avut-o eu.
O zi excelenta !
Lala.
Bogdan si
Andrei (27.12.2007)
Poze
Design blog