Nazdravani de august-septembrie 2003 (sept.2009)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Uf. Am scapat.
Am povestit aici, fetelor: http://frunzele.blogspot.com/

Au fost emotii cat o mie, dar a fost bine in final.

Carmen, mult succes la tot ce ati inceput. Intradevar, aveti activitate din greu. Pup si eu si multumim ca v+ati gandit la noi.

Mihaela, mersi . Adevarul este ca Silvia are talent. Compar desenele ei cu "operele" Oanei si, crede-ma ca e o maaaaare diferenta . Foarte bine ca ati inscris-o la cursurile acelea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Dana, nu a fost usor, dar am scapat. Pentru moment. Doctorita mi-a spus ca si incisivii laterali sunt lati, ba chiar mai lati decat cei centrali. Asta inseamna ca in urmatoarea etapa trebuie scosi si cei laterali (de lapte). Noroc cu Zana Maseluta.
Bafta maine la test. Sigur o sa ai cu ce sa te mandresti.
Ai dreptate cu aglomerarea programului. Si mie imi e teama de asta. De aceea am renuntat la patinaj. A ramas gimnastica (de 2 ori pe saptamana), muzica, engleza si cred, dansul. Oricum sunt multe, dar toate se fac in timpul programului de la gradi.
Cand vine acasa, timpul il are numai pentru ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

fetele si multumim de urari!!

Cei 6 ani i-am sarbatorit anul acesta cu mai putin fast decat in alti ani...doar un pic de tort si suculet la gradi, apoi shoppinguiala (ca-ntre fete), apoi parc si seara s-a lasat cu musafiri. Am picat franta pe la 1 noaptea si cred ca nici azi nu mi-am revenit...si nici Andra.

Dana_ene Uof, ce problemute aveti si voi cu dintocii Si eu povestisem acum vreo 2 luni ca am avut fix aceeasi problema, incisivii de jos cresteau paralel cu cei de lapte, iar astia "vechi" nu dadeau niciun semn ca ar vrea sa ne paraseasca. Ne-a rezolvat dr in cateva miscari...fara niciun fel de radiografie. I-a dat mai intai cu un gel cu gust de capsuni la alegerea Andrei (mai avea vreo 3 alte arome) apoi cu un spray, apoi dintr-o miscare s-a rezolvat. Astia definitivi fiind mai lati...am fost avetizati ca s-ar putea sa creasca un pic strambi, dar sa nu ne facem probleme, ca dupa ce se stabilizeaza dantura, daca va fi cazul vom merge la ortodont. I-au crescut ambii dintisori atat de frumos si i s-au aliniat perfect! Nu se pune problema deocamdata ca ar fi nevoie de o alta interventie.
Ne asteapta prin decembrie sa vada cum evolueaza si sa verifice daca mai iese vreunul asa...de capul lui

danat Ce frumos suna: interviu E deja ceva atat de "matur", de...mai altfel!! Am certitudinea ca Radu se va descurca excelent. Oricum, astept si eu cu nerabdare sa ne povestesti intreaga experienta.

Carmen Multumim pentru fise. Mi se par f interesate si se pare ca vom avea ce sa facem cat timp tat-su umbla prin delegatii iar eu sunt desemnata cu "entertenmentul" copilei. Macar daca o pun langa mine sa lucreze...nu mai am treaba
A mea nu comenteaza...ci doar se plictiseste repede...

Mihaela Mult succes cu pictura!! Asteptam sa vedem prima expozitie.

Noi cu extraoptiunile-extragradinicere pe anul asta...o sa o lasam un pic mai moale...nu de alta dar nu ma mai invrednicesc sa haladuiesc pe cararile orasului si cu unul mic in gat...iar cele care le va face...vor fi in responsabilitatea mamei mele. Si nu am vrea sa exageram. Vom merge la gimnastica, in continuare si la pictura. Domnul profesor de grafica ne-a facut invitatie pentru a-i frecventa cursul...dar deocamdata am spus pas cu toate ca Andra are mai mult talent la hasurat/trasat contur decat la pictat pe spatiu redus...dar ii si place sa combine culorile pentru a obtine un "amalgam"... O sa vedem ce-o sa mai fie.

Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & cu Radu-Mihai 37+

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Salutare! Primiti rataciti?
Am citit nitel, dar mai am... Pe scurt, la noi lucrurile stau cam asa:
Am inceput gradinita cu nervi de la inceput. Nu am dus-o luni, si nici marti (fuseseram la munte, asta cred ca v-am zis deja) deci a fost miercuri si joi, iar vineri am fost instiintati sa ii tinem acasa.
In fine, cica au fost la inspectorat, la consfatuiri. Da' sa ii zica lu' mutu, ca stiu si eu cine merge la consfatuiri si cine nu. Ele si-au facut un weekend prelungit si pe asta pot sa pun pariu!
Tot de la inceput ne-au instiintat sa dam copiilor o sticla de apa in gentuta, ca li s-a stricat dozatorul. La inceput i-am pus o sticla de plastic, dar m-am saturat nene, ce sunt eu, banca sa dau 2 lei la fiecare 2 zile pe o sticla de plastic? Ca deh, e plastic, pute dupa 2 zile. Asa ca i-am pus o sticla de sticla. Si cica sa nu ii mai pun sticla de sticla (pe care o umplu acasa de la dozatorul nostru si o pot spala cu detergent), ca sa nu se petreaca "un accident" Ete branza, adica daca noi suntem la 1 octombrie deja, si de 2 saptamani a inceput gradinita si nimeni nu s-a gandit la nici o solutie inca pentru acel dozator, eu ce vina am?? Asa ca am continuat cu sticla de sticla, pe care am imbracat-o intr-o soseta de-a Erikai astfel incat sa nu se intample nici un accident
Eee... zilnic nervi. Adica asa, sunt eu fan facut nervi, eu sunt singura responsabila pentru nervii mei. Ca pe altii vad ca nu ii deranjeaza nimic.
La alte gradinite se recapituleaza. Intreb si eu in parc. Unii fac formele geometrice, semnele matematice, diverse. La noi, se joaca. Cica nu au venit cu manuale. Cica au numai un model.
Drept urmare, nu sa facut faimoasa sedinta de inceput de an si de luat bani.
Drept urmare, zi de zi, discutia mea cu Eliza e cam asa:
- Azi ce ati facut?
- Mai intai, ne-am jucat.
- Sigur, ca in fiecare zi. Si apoi?
- Apoi am mancat.
- Si apoi?
- Apoi ne-am jucat jocul mut, am asteptat parintii.
Asta ultima variaza cu: Am colorat, am jucat jocul mut, am asteptat parintii. SAU: Am vorbit despre corpul omenesc (WOW), am jucat jocul mut, am asteptat parintii.
Variatie: Si ce ati vorbit despre corpul omenesc? Imi rezuma: despre curatenie, eu am raspuns despre gura. Ce ai zis? Ca gura are doua buze, limba si dinti Bai frate asta facea la 3 ani nene sau chiar mai devreme!!! [banag] Si cica au aplaudat-o! Si uite asa isi coboara copilul meu standardele si isi reduce cunostintele
Mda, deci musai sa lucram acasa (ma rog, o facem deja, la modul ca are enciclopedii, le citim, studiem... uneori mai lucram si din caietele de gradinita....) Dar totusi simt nevoia sa ii fac un program, dar stau asa prost cu timpul incat nu stiu cand voi reusi.
Vreau sa ma duc sa discut totusi cu directoarea...

Revin, sunt chemata la masa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Dana-ene, ma bucur ca ati scapat deocamdata! Sigur va fi bine si data viitoare, acum Oana stie ca nu e nimic grav sa mearga sa-i scoata dintisorii, stie cum se intampla, nu? Si stii si tu si o poti incuraja.
Eu chiar nu am cu ale cui desene sa le compar pe ale Silviei, cum va ziceam aici in Suedia nu e competitie si nu stim nivelul altor copii, nici macar la desen . Nu se expun lucrari, fiecare e laudat si incurajat chiar daca nu stie decat sa traga niste linii pe hartie si spune ca a desenat un pom cu mere in el . Diana deseneaza si ea foarte frumos, asa ca nici nu desenele ei de la aceeasi varsta nu pot compara(si nici macar nu le mai avem, au ramas undeva in Ro...). Dar Silviei ii place si face cateva desene pe zi. Cand se plictiseste de joaca sau de tv, ia blocul cu foi in mana si deseneaza. Cateodata cere idei, catodata nu.
Ce de activitati faceti voi! Aici nu ii "streseaza" pe copii nici macar cu astea...totul e numai joaca...

danat, cursul costa 110 euro, dureaza 10 saptamani cate o ora jumate in fiecare joi. Asadar 11 euro o ora jumate. Mie mi se pare scump dar nu exista altceva. Noi suntem cam limitati in oferte pentru ca stam in locul asta izolat, asta e...
Silvia n-a dorit inca sa faca nici o activitate extra, asa ca am lasat-o pe ea sa ne spuna cand vrea. Sport sau dans nu vrea...poate cand mai creste.

liliana, pai prima data asteptam expozitia de la voi ca sunteti veterane . Bafta mai departe!

carmen, am noroc ca am mult de citit pentru scoala, asa ca am cu ce sa-mi ocup timpul cat o astept pe Silvia la desen. Bafta multa si voua mai departe!

anka, eu am zambit citind ce scrii tu despre gradi...sa vezi ce relaxata ai fi aici in Suedia . Glumesc, fiecare stie ce vrea de la copilul sau...depinde de nivelul scolii si educatiei din tara unde esti. Noi lucram la limba romana acasa si Silvia lucreaza si la scoala cu profa ei de roaman, cum cerintele la scris/citit/socotit sunt mici si Silvia oricum e peste nivel(adica stie sa scrie chiar daca nu corect in ambele limbi-greseste unele litere mai ales la suedeza ca sunt ele mai ciudate asa, sa citeasca aproape cursiv si sa faca adunari pana la 10-stiu, e putin, dar pentru aici e mult, va spun sincer!). Hai mai si lauda-te cu fetele, nu veni numai cu plangeri .

Gata, pauza s-a terminat(sunt la scoala si imediat am ora).

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Aoleu... daca ma apuc sa le laud... nu mai termin anul asta!
Fug cu ele afara si apoi promit ca le laud
Si mai injur si sistemul idiot de la noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sisi spune:

vai de mine, inca doua pagini??

si nici pe alea din urma nu am apucat sa le citesc

http://www.idstudio.ro/blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

sa nu -mi vina sa cred, lipsesc si eu o zi de-acasa si gasesc nu o pagina, ci doua aproape gata! cu felicitari la toata lumea .

faza zilei de ieri... la dans, le-a dat pentru prima data "perechi". iris cu gura mare, ca ea danseaza cu fratele ei. andrei cum a auzit, a zbughit-o in grupul de fete, a luat o blonda de mana... si da imediat replica "nu se poate iris, eu am pereche!" fi-mea pune botu, incepe sa-i tremure buza, da sa planga, si instructoru' o pune cu andrei. andrei s-a pus pe bocit, ca e prea "mica" sor-sa pentru el, + ca nu stie sa faca pasii. asa ca a ramas cu blonda . stai apoi (eu) si explica-i lu iris ca andrei si-a gasit si el o printesa, ca nu poate fi ea printesa lui... din pacate printi de 4 ani nu prea erau, si-a tot bombanit fi-mea...

neh, la grupa de saptamana viitoare nu prea o sa aiba de ales, ca vor fi muuult mai putini. si-o sa cam boceasca fi-miu dupa blonda lui.

carmen, asta la ei e boala grea... uite daca tot ii place, hai sa ne spetim sa facem concurs on line . gasesc eu un spatiu gratis de gazduiala, facem pagina de concurs si poate vor sa participe ai nostri . promit sa fac si diplome, trimise oficial dom'le, pe posta electronica... si facem ca-n suedia, nu stie unul ce premiu ia celalalt , diploma vine pe mail...
no, ce ziceti, cine se baga?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Cristina, buna idee, da. fa un buget si spune-mi cat...
facem in asa fel incat sa si invete din asta cate ceva, nu doar sa le gadilim orgoliul masculin in devenire... daca vreti cand incepe asta micu' al meu engleza va trimit fisele de lucru... (poate ma dau astia la interpol!!!!) asa invata si engleza si de altele... nu, serios ma bag.
daca tine cea de calculator e primul! sa faca sa vada, macar de ar folosi!
dar as vrea sa aiba de facut teme si pe hartie ca pe hartie sunt cerintele. ca al meu copil cand face semnele grafice dupa un rand face pauza de odihna!!!... si la gradi cica deja le da sa faca cate 3 randuri odata nu cate unul... asa ca cere rutina si antrenament.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

cris ma bag si eu. Pe bune. Ca si-asa cand n-o las la calculator tremura de nervi...macar sa facem ceva constructiv. Trebuie sa fie si-o "coada" pe undeva dar o sa am constiinta impacata ca am facut-o si pe-asta.

carmen pai voi sunteti "parfum" cu un rand de semne grafice si-apoi odihna!! Noi...facem 2-3 liniute (in cel mai bun caz!!) si incepe: mi-e sete, mi-e pipi, mi-e kk, mi-e foame, mi-e naspa, ma doare burta si alte variatiuni la tema. Pana facem un rand...ohohooooo, avem de dus munca de convingere. O las si eu in ritmul ei, deocamdata, dar tare mi-e teama ca la scoala vor fi ceva-ceva probleme.
La noi nu functioneaza nici macar rivalitatea. Este bun si "suficient" sau "insuficient"

mihaela Toata vara asta am evitat sa mai scot "vopselurile" pentru ca mi-era greu sa le curat Andra nu este f ordonata (de fapt este de-a dreptul dezordonata!!!) si ma apuca sila sa strang si sa curat in urma ei...asa ca am lasat-o balta... I-am lasat la dispozitie doar creioanele colorate, dar nu e la fel de amuzant ca acuarelele...

danat Cum a fost azi la interviu??? V-am visat asta-noapte si m-am trezit nervoasa ca nu intelegeam nimic din ce spunea Radu. Am concluzionat ca era ceva in germana iar pentru ca eu nu stiu o boaba din limba asta, m-am potolit.
M-am tacnit de cand stau acasa...visez in limbi straine...

Pe mine m-a mancat in... dos...si de ziua lu' fii-mea am dat in mintea ei si i-am luat Roata Olarului. Am olarit niste chichinete care deocamdata n-au nicio forma anume, le-am si pictat, satisfactia a fost pe masura...dar toata casa este numai praf de lut de-ala. Profit ca-s fara domnu "scama" acasa si sper sa reusesc sa sterg urmele infractiunii. Ma gandesc cu groaza ca mai avem vreo 2 saci de lut de-ala si-o s-o apuce pe fii-mea olareala in cele mai "nefericite" momente iar daca vede tat-su ce dezastru se lasa in urma...imi da cu ulcelele dupa ceafa Daca-s mama nebuna???

Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & cu Radu-Mihai 37+

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput