Nazdravani de august-septembrie 2003 (sept.2009)
Raspunsuri - Pagina 3
mihaela_s spune:
danat, cum v-ati distrat? Cum si-a petrecut Raduc ziua de azi? A avut petrecere? inca o data
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
danat spune:
Mihaela da, Radu a petrecut in 2 randuri astazi, o data la gradi, unde a dus traditionalele saculete cu dulciuri pt colegii de gradi. Educatoarea i-a pregatit "o torta" cum spune acum el, intr-o romaneasco-germana si a suflat in luminari. A primit cadou un mare tablou cu poze de la gradi in care el e protagonist principal si un suport-ursuletz de pus creioane. Asta a fost nu numai petrecerea de 6 ani, ci si de despartire de colegii acestia, el mutandu-se la alta gradi unde are colegi mai mari. Am mai povestit eu acum cateva zile.
Si apoi acasa ne-au venit putin cumnatii in vizita si am pregatit cateva aperitive (care s-au ras neasteptat de rapid) si un mini Sacher torte ca sa avem motiv de suflat in luminarele.
A fost frumos, si el se simte tare important ca "este 6 ani" (asta de la "ich bin 6 Jahre alt" )
Va pupam
Hobby
www.youtube.com/watch?v=IeVt9UEUh-8" target="_blank">
"If you wanna make the world a better place,
Take a look at yourself and then make a Change"
Michael Jackson
mihaela_s spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danat Mihaela da, Radu a petrecut in 2 randuri astazi, o data la gradi, unde a dus traditionalele saculete cu dulciuri pt colegii de gradi. Educatoarea i-a pregatit "o torta" cum spune acum el, intr-o romaneasco-germana si a suflat in luminari. A primit cadou un mare tablou cu poze de la gradi in care el e protagonist principal si un suport-ursuletz de pus creioane. Asta a fost nu numai petrecerea de 6 ani, ci si de despartire de colegii acestia, el mutandu-se la alta gradi unde are colegi mai mari. Am mai povestit eu acum cateva zile. Si apoi acasa ne-au venit putin cumnatii in vizita si am pregatit cateva aperitive (care s-au ras neasteptat de rapid) si un mini Sacher torte ca sa avem motiv de suflat in luminarele. A fost frumos, si el se simte tare important ca "este 6 ani" (asta de la "ich bin 6 Jahre alt" ) Va pupam Hobby ****************************************** www.youtube.com/watch?v=IeVt9UEUh-8" target="_blank"> "If you wanna make the world a better place, Take a look at yourself and then make a Change" Michael Jackson |
Ce frumos dana ca l-au serbat la gradi! Aici e putin diferit, le canta colegii La Multi Ani(ma rog in suedeza, e altfel si textul si muzica) dar de dus nu duc nimic, mai ales nu e voie cu dulciuri.
Hahaha, asa spune si Silvia ca "e 6 ani" pentru ca in suedeza e Jag är 6 år. Unde är e sunt. Ca in germana , nu degeaba sunt limbi verisoare . cu drag, mi-e dor de povestile voastre!
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
dana_ene spune:
LA MULTI ANI, RADUC!!!
Scuze de intarziere, dar ieri am avut o zi de groaza... Am incheiat-o cu o dupa-amiaza/seara prelungita in sedinte cu parinti si stors portofelul de bani.
Ce frumos l-au serbat la gradinita. Foaaaarte fain! Ce inseamna ca sunt "traditionale" acele saculetele cu dulciuri? Mi se pare deosebit cadoul colegilor, pozele speciale, adica.
dana_ene spune:
L-am vazut pe scolarul Radu. Vai, ce frumos baiat!
Irinuca, cum mai este Raluca.
Tare mult as vrea sa ne mai povestesti despre scoala. Mult succes!
Iuliana, cred si eu ca ti-a crescut inima. Ce fetita serioasa si silitoare ai! Cum sa nu te mandrestio cand iti este laudat copilul? Bravo Emmei!
Deci Alex e multumit cu noul job, iar voi v-ati acomodat cu schimbarea?
Sasha, sa iti traiasca micuta printesa Pupicel. Spor la pregatiri... Doamne, ce-o fi pe tine!
Poate reusesti sa mai intri sa pui poze, dar si sa ne povestesti despre Sasha si Iris. Am inteles ca domnisoara e cumintica foc.
6 botezuri!!! Valeu...
Noi suntem bine. Raportam: 2 frunze extrem de fericite ca merg la gradi. (Poze puteti vedea cam din fiecare zi aici: http://www.dropshots.com/danae ) si o mama linistita si multumita.
cristinamh spune:
danateu, lui raducu! ieri am apucat sa dam un mesaj pe ym, dar nu stiu daca a ajuns.
am vazut pozele cu raducu... m-am uitat cu andrei. cam asa facem de obicei, ii stie pe nazdravani din poze. foarte nedumerit...
cati ani are radu daca e la scoala... nu are tot 6 ani ca ceilalti nazdravani? si de ce s-a dus la scoala? nu-i mai placea la gradinita? mie imi place... cred ca au plecat la scoala toti prietenii lui de la gradinita si de-asta s-a dus si el!
daca cu emma, sara, a fost simplu de explicat, ca scoala in america incepe la 6 ani, cu radu nu era chiar usor.
irinuca, voi cu gradi ce faceti? nu-i place? parca gradi era langa scoala.
mi-au placut si buzoiencele, tare greu de diferentiat daca nu sunt una langa cealalta.
noi suntem bine. colegii de gradi au inceput sa faca muci, noi suntem inca pe baricade.
andrei a inceput anul "singur", adica dimineata tati il lasa la poarta, el se descurca.
am inceput cat se poate de serios "terapia" de copil mare. am decis sa mearga la scoala de langa noi, se vorbeste destul de bine de ea. si apoi, nu stii nicaieri cum iti e norocul. si cum circula zvonuri ca afterschoolu' nu e chiar la indemana, testam terenul sa stea singur acasa.
singur sta, chiar si 2 ore l-am lasat si nu am avut probleme. atat ca isi umplea timpul la calculator, sau la telefon, sunand pe toata lumea... si binenteles laudandu-se ca e singur (e bine ca inca nu stie telefonul copilului...)
varianta cu una din babele de pe culoar care sa-l ia de la scoala a cazut din prima. a zis ca el vine singur, nu vrea nici o baba. cu mancarea o sa rezolvam cu microundele, chiar nu am curaj sa-l invat sa umble la aragaz. daca ar fi digital, ar putea, dar cu butoane nu e deloc stilul lui andrei.
inca sper ca a doua varianta de afterschool sa fie reala. sta cineva cu ei pana la 4, si la pranz: pachetel de-acasa. nu e ideala, mai ca mi-as dori sa se descurce sa vina, si macar sa manance ceva cald. daca o sa-si pastreze programul de la gradi, sa doarma pana pe la 4, cand vine tati, apoi sa faca temele... dreaming...
ooof, cand ma gandesc cum o sa zboare anul asta ma ia groaza!
iuliana spune:
Cristina, stai linistita ca mai ai un an pina atunci. Ai tot timpul sa te gindesti mai pe indelete. Macar voi sinteti norocosi ca poate sa stea singur. Aici e ilegal ca pina la 12 ani sa lasi singur copilul in casa, deci e musai afterschoolul.
Dana, frunzele tale se vede ca sint fericite. Si gradinita arata bine. Ca intrebai, saptamina asta a fost prima zi a lui Alex la noul job. I-au dat deja 18 proiecte de terminat....e in priza bine. Ieri a ajuns la 8 la servici (sculat la 5.45) si a plecat la 7 seara. Era frint. Deocamdata nu stiu cit de greu o sa ii fie, saptamina asta a venit marti seara acasa, deci cam in mijlocul saptaminii si azi vine pentru we. Oricum, noi vb de zeci de ori pe zi la tel, si fetele la fel. Emma e in culmea fericirii ca vine ta-su acasa. In fiecare seara numara zilele pina vine ta-su acasa. I-a si zis ca vrea nani cu el, iar Diana a zis ca nu, ca ea vrea cu mami:)). O figura, nu alta.
Cind vad ca inca mai sint sarbatoriti de 6 anisori, nici nu imi vine sa cred ca au trecut numai 2 luni de cind a facut Emma 6 ani. Mi se pare o vesnicie si nu stiu de ce.
Cu scoala Emma merge f. bine. Au teste in fiecare saptamina. Azi au avut si la mate si la citire, dar nu imi fac nici un fel de probleme. De saptamina viitoare incep reading group-urile si ea e la cel mai avansat. Mi-a zis profa ca o sa ii dea un test de sf. de cl. intii la mate ca vede ca stie mai mult decit e nivelul la care se lucreaza in clasa ca sa ii dea extra teme. Ea oricum la mate e la nivel de sf. de cl. a 2-a, inceput de cl. a 3-a.
Diana azi a venit cu mascota clasei intr-un rucsac. Atit a mai asteptat sa ii vina si ei rindul! Dimineata cind s-a trezit, primul lucru pe care l-a spus a fost: sper ca azi e rindul meu sa il iau pe Lucky (o lama). Si are de petrecut 3 zile cu Lucky si tre' sa scriem intr-un jurnal ce au facut impreuna. Era asa de mindra cu rucsacelul in spate. Imi zice "mami, trebuie neaparat sa facem si poze sa punem in jurnal". Asa ca mi-a facut de lucru in weekend:)).
Ce ma surprinde de faptul ca Diana vorbeste romaneste ca, 80-90% din timp si asta fara sa o oblig. Emma mai putin, dar le-am azuit vorbind romaneste intre ele, ceea ce ee xtrorodinar. Cind o sa imi fac timp o sa va scriu niste perle de a lor in romaneste. E f. greu sa ma abtin sa nu rid:)).
Apropos, si ele zic "sint 6 ani" (I am 6 years old).
irinuca spune:
DECI rezumat:
Radu e in continuare extra incantat.I-a tot mutat in banci si joi s-a ales formula definitiva in care RAdu sta in prima banca cu Andreea, o blonda pe care pusese ochii inca din prima zi.Doamna e multumita de el,l-a laudat ca desi e cel mai mic din clasa e un omulet pe care se poate baza.Le-a dat teme si nu mai scap acum pana nu facem totul, la toate materiile si pana nu citim si cuprinsul din toate catile si caietele de lucru.
O sa-l las de saptamana viitoare intre 11.30 cand termina si pana la 13 la afterschool iar apoi luam mandra de la gradi.Saptamana trecuta il luam pe el si stateam pe afara pana la 13 dar vine vremea rea si nu mai putem.
Raluca a bazait toata saptamana.Degeaba am bagat toate textele,toate premiile, toate promisiunile...n-a mers nimic.Vineri parca era mai bine dar probabil ca maine o iau de la capat.
va pup si ma duc sa-i scriu scolarului orarul pe o tablita ca n-am apucat.vreti si voi?
luni : romana,romana,mate,engleza
marti:romana,mate,muzica,sport
miercuri:romana,mate,romana,religie
joi:romana,romana,mate,sport
vineri:desen,cunoasterea mediului,abilitati,educatie pentru sanatate
cristinamh spune:
irinuca, da' unde mergeti la scoala? de asteptati atat dupa raluca?
iuliana, ce le-as amana, dar nu-mi sta in fire . is genul care face planul pe cincinal, nu pot dormi linistita daca nu stiu eu ce urmeaza sa fie... planul A, planul B, si un C de rezerva pentru diverse situatii.
una peste alta, cu toata criza, m-am enervat rrrau pe ideea de aruncat banii pe geam la gradinita. la iris, ca la andrei n-am avut probleme. la iris insa aveam o MARE problema cu optionalele, care anul trecut, pe langa faptul ca au fost superficiale, am fost tratati cu o totala lipsa de bun-simt. adica, dupa ce dai banii un an de zile, mi se pare normal sa vezi si pe ce. si... concluziile... la dans - domnisoara in cauza, profesor de dans cu atestat cica, nu s-a prezentat la serbare, domnul de muzica, iarasi, profesor! a refuzat sa dea casetofonul mai incet, sa auzim si noi lalaiturile copiilor, nu sa-i vedem cu fac playback, iar la engleza (unde noi n-am fost) copiii nu stiau nici sa numere. asa ca anul asta ioc optionale. banii i-am redirectionat, si am inscris-o pe iris la o scoala de dans, pe care am descoperit-o intamplator foarte aproape de casa. asteptam cu nerabdare sa incepem, ca grupa de "incepatori" abia acum se formeaza.
iar cu engleza, am eu asa o vaga idee ca jumatate de ora in we e mult mai productiva decat juma ora cu 30 de copii. sper sa nu ma insel, dar parca prea ni se baga pe gat multe...
ca si cu "sedintele foto" la gradi. nici n-am inceput bine, hop si fotograful, 10 lei o poza mare si 4 poze mici, ca alea mici le trebuie doamnelor la grupa... ei nu zau, ca una scoasa la imprimanta si lipita pe suportul ei de creioane are ceva!
cam asa la noi la gradi... sper ca la altii e mai bine...
irinuca spune:
CRis,scoala lui RAdu si gradi a Ralucai sunt lipite numa ca el termina la 11.30 si ea la 13.N-am cum sa-l duc pe el acasa si sa ma intorc ca e prea departe.Am fost ieri si am vazut ca-s o gramada de copii la after si in fond...1 ora nu moare nimeni.Deocamdata il iau si mergem intr-un parculet si citim dar la iarna....
Miercuri am iar sedinta cu parintii.
Si asa cum zicea si Cris...trebuie sa pregatesc banii de poze.LA dublu!CA le-au facut poze si la scoala si la gradi.Si e pe modelul..."noi le facem si daca nu va plac nu le luati".Ca la pepeni.Ca apoi tipa dupa tine "pai acu dupa ce l-am taiat nu-l mai iei?".
La noi e mai scump.face 200 mii /copil.Si ce poze frumusele ii fac io acasa....
pup