Nazdravani de august-septembrie 2003 (sept.2009)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Se vede treaba ca s-adus cu lincezeala din timpul verii:) si ca ati inceput scolile/gradinitele. La noi sint deja 3 saptamini, Emma tot incintata de scoala e (nu ca m-as fi asteptat sa fie altfel) si se duce cu mare drag, iar eu sint si mai incintata ca e ea incintata:)). Ma duc si eu sa o ajut pe profesoara ei cam lunea miercurea si vinerea (de fapt, cind are ea nevoie) si in special la hirtogarii. Asa am ocazia sa o observ pe Emma pe sub coada ochiului, mai mult de curiozitate ca ea oricum e asa cuminte si independenta si isi face treaba singurica si nu imi fac probleme deloc.

La programul de mate am rugat prof. sa ii dea numai 5 pagini/zi la (110 adunari/scaderi) fatza de 10 cite a avut pe timpul vacantei pentru ca deja nu avea rabdare sa termine, se foia, isi pierdea atentia...era un chin. La citire la fel...avea 10 pagini si i-am cerut sa scada la 5. Saracul copil, dupa ce ca statea la scoala 6.5 ore, mai venea acasa si mai statea aproape 1 ora juma la lectii...si nu are decit 6 anisori. Asa ca acum face temele repede si se duce si cu zimbetul pe buze din nou la testare:). Chiar si proful de citire a observat asta:). Tema de la scoala pe o saptamina pe care le-o da luni si trebuie sa o duca vineri o termina in 20 de min.

Noi ne-am cam rezolvat un pic problemele...am inchiriat un apt. pentru Alex cam la o juma de ora de mers cu metroul de San francisco unde lucreaza el si acolo o sa stea de luni pina miercuri singur, joi (ca Emma are zi scurta la scoala) mergem noi la el si plecam vineri dimineata spre scoli, apoi vine el vineri seara si sta pina luni dimineata cind pleaca la servici. O perioada o sa fie cam greu, dar va tine pina ne terminam treburile aici. Eu nu as vrea sa ma mut din casa mea nici sa ma tai, dar asta e...om vedea cum va fi mai incolo. Pe el il doare sufletul ca nu o sa isi vada fetele in fiecare zi. Emma e pur si simplu afectata. Simbata am fost sa ducem mobila acolo si tare trista a fost mai ales cind a vazut ca ta-su si-a luat niste tablouri cu ele sa le puna pe perete...atunci i-a zis: "tati, ai luat poze ca sa iti aduci aminte de mine?" Si da-i cu "casa lui tati" pina cind i-am zis ca si aia e casa noastra unde o sa venim sa stam si in we cu tati, ca e numai temporar pina o sa ne mutam cu totii. Ieri Alex a plecat la Portland pentru training (azi a fost prima lui zi la noul job) si i s-a rupt sufletul, iar Emma i-a desenat in masina in drumul spre aeroport ceva pe o hirtie si i-a dat-o cadou. Era tare trista mititica. Diana nu realizeaza, dar ea nici nu e asa de atasata de ta-su cum e Emma. I-am spus Emmei ca, atit timp cit tati nu e acasa, noi o sa ii scriem scrisorele pe care o sa i le trimitem cu posta si sa ii facem desene-cadouri si sa vezi ce mindru si bucuros o sa fie tati. Auzind asta, i s-au mai uscat din lacrimile care ii stateau sa ii curga din ochisori. E asa sensibila Emma mea, draga de ea.

Dana-ene, ti-am vazut gradinaresele gatite. Cum te-ai descurcat cu pregatirile si cumparaturile pentru gradinita?

Mihaela, am vazut si eu pozele de la petrecere. LMA si din partea mea cu intirziere, e adevarat,dar crede-ma ca am fost intr-un stres continuu.

De cind ma tin sa ii urez Ancai felicitari pentru bebelusa, mult noroc, sanatate si fericire!!!

Azi am fost la biblioteca si am luat 25 de carti pentru fete ca m-au innebunit la cap ca ele nu mai au carti de citit, mai ales ca Emma trebuie sa citeasca in fiecare zi o carticica/poveste si sa o scrie in reading log-ul de la scoala.

Cu mincarea la scoala sta zic eu bine. O intreb "Emma, ce ai papat la scoala?" si imi zice "de toate". Eu stiu exact ce maninca pentru ca am lista, dar o mai intreb pentru ca, saptamina trecuta cind m-amdus sa mai platesc bani pentru lunch, ea era deja pe rosu ca isi luase suculet (numai laptele intra in meniu, sucul se plateste extra)si extra prajiturele. Nu mi-e de bani ca era in plus numai vreo 3$, dar chiar vreau sa bea lapte la scoala si stiu ca ii si place si vreau sa manince fructe (care ii plac f. mult, de altfel) in loc de sucuri si nu am nimic impotriva daca si-ar lua o extra prajiturica. Ei, a vazut si ea la alti copii probabil, pentru ca mi-a spus. Dar aici sint putini copii care beau lapte si maninca fructe si legume, pe cind Emma numai din astea ar minca.

Surpinzator e faptul ca fetele nu prea mai au timp deloc de TV, nu ca m-ar supara lucrul asta, ba din contra. Si Emma chiar nu isi arata deloc interesul...doar simbata si duminica ce mai au timp.

Mergi la inceput

Aaaa, si mai in toate chestiile pe care le scrie ea despre ea la scoala, despre ce face, scrie implicit si de sor-sa, ca se joaca impreuna, ca scriu impreuna etc....bine ca nu scrie si ca se bat impreuna:)) Tare ma bucura lucrul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

Citat:
citat din mesajul lui danat

p.s.:By the way, ce mai stiti de Anca-Sasha_p? Cum e puiuta mica? Cuminte?

sunt ok. e tare cumintica. saptamana asta se vaccineaza... de 2 luni! poate intra si anca, acum ca incepe sasha gradinita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca spune:

SUnt super cheauna asa ca scriu doar putin.
Am inceput scoala si gradinita cu RAluca.El e fericit ea e terminata.De mine ce sa mai zic.Am avut sedintele cu parintii (azi a fost a lui RAdu si tare ciudat a fost sa stau iar in banca dar din alta postura...).
Va las ca ma duc sa pregatesc hainele pt. maine.
Am pus cateva poze de la "eveniment".

Mergi la inceput

Vai, Irina, ce dragalas e Radu...se vede pe mutrisoara lui ce incintat e ca merge la scoala. Bravo lui!!

Apropos, de amenintari. Si Emma imi zice ca se duce la alta casa cind se supara pe mine si atunci ii deschid usa si ii zic "mergi la alta mama si tata". Imediat se razgindeste:). Diana imi face acelasi lucru...deh, ea sa fie mai prejos de sor-sa?

Am luat bilete sa le duc la sf. lui oct la Disney on Ice . Luna asta poate mergem si la Young Museum din San Francisco unde e adus sarcofagiul (nu si mumia) lui Tutankhamun ca Emma e f. interesata de mumii si Egipt. Din pacate nu stiu eu prea multe si e cam cazul sa imi cumpar ceva carti sa ma scolesc:)). Bine si la batrinete:)) decit deloc.

Azi vine Alex din Portland si Emma mi-a zis ca se pregateste sa ii scrie si deseneze ceva. Probabil ca in curind nu va mai avea ta-su loc pe peretii de la birou sa ii puna operele de arta. La job-ul anterior le reinnoia destul de des:)).

Mergi la inceput

Tocmai am venit de la scoala Emmei unde am aflat ca a fost testata la citire (test grila pe calculator) si nivelul ei e intre clasa a 3-a si a 4-a . Si asta cu toate ca nu a putut sa raspunda la 3 intrebari pentru ca a apucat-o dusul la pipi ca nu s-a mai putut tine pe ea, ea care se duce o data pe zi la baie in timpul scolii (asta mi-a zis profa). Taman atunci ii venise:). Tare mindra am mai fost...imi venea sa o pup pe Emma acolo... silitoarea lu' mama:)).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sasha.p spune:

Cristina - multumesc de update la lista de fratiori !
Iuliana - multumesc de urari !

Intru si eu o fugutaca vad ca m-ati dat disparuta, pt ca desi a inceput sasha gradinita (apropo, si noi l-am mutat la alta pt grupa pregatitoare), duminica avem botezul lui Iris asa ca sunt in mare viteza cu pregatirile ...
Cristina - am gasit dresuri albe, subtiri, pt 3 luni la Z (zet), dar la incredibilul pret de 28 lei !!! N-am avut ce face, ca in alta parte nu se exista" asa ceva.
si ca sa imi puna capac, am fost ieri la biserica la Elefterie (unde e botezul) sa verific cati copii sunt pana la urma si s-a ajuns la incredibilul nr. de 6 ! Vad ca nici macar la biserica nu mai conteaza calitatea ci doar cantitatea. Ca de, au multe cununii si au comasat cele 2 ore diferite pastrate pt botezuri in una singura ... Ca sa nu mai zic ca dupa ce au stabilit la inceput ora 13 pt botez si am apucat sa fac invitatiile, noroc ca a trecut cristi pe acolo si i-a mai intrebat de sanatate, ca o mutasera la 12.30 !!! Si dai cu pasta alba pe invitatii, noroc ca nu apucasem sa le impart !
Cred ca nu mai apuc sa intru pana saptamana viit, cand sper sa reusesc sa va trimit si ceva poze.

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

RADUCU !!!!

Danat sa va traiasca minunea de baiat, sa fie mereu la fel de frumos, istet si tot ce va doriti de la el sa se implineasca! si multe . sa ne spui cum ati petrecut.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

calator de profesie

Mergi la inceput

Danat, La multi ani pentru Raducu!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Mihaela si Iuliana va multumim pentru urari si ca v-ati amintit de noi

Hobby