Nazdravani de august-septembrie 2003 (sept.2009)
Raspunsuri - Pagina 14
cristinamh spune:
mei, a inceput votarea...
are fi-mea simtul artistic al unei meduze. ca idee, am pus desenele intr-un folder. am un programel care imi face thumbnailsuri mari, asa ca se vad binisor. deci, din toate, am pus-o sa-l alaga pe cel mai frumos... i-am pus punctajul, l-am sters. si tot asa, alegea mereu pe cel mai frumos dintre cele ramase. am ramas... ca la dentist!
partea a doua... andrei era azi pedepsit, nu avea voie la pc. iris a gasit un melc, lui andrei ii e frica de melci. i-am zis ca, pentru doua minute de tinut melcul in palma, primeste o ora la pc. dupa vreo 15 min de urlete, ca nu pune mana... s-a resemnat si a cerut melcul. si ce chestie, melcul nu musca! ba chiar e haios sa-l atingi pe antene. la final... "Daca mai stau 2 min imi mai dai o ora?" NU.
pe drum de la gradi, cu iris si prietena ei. iris a dibuit pe nu stiu unde un martisor cu cenusareasa. asa ca monologa de zor cu cenusareasa, pe diverse teme. prietena ei... "cu cine vorbesti?" <cu ceusaleasa!> "ia mai taci, ca n-o aud, vorbesti prea mult!"
Sisi spune:
Ma gandeam azi dimineata la o chestie: n-ar fi mai bine ca toate desenele participante sa apara simultan pe site? Adica sa nu fie publicate in ordinea venirii lor ci dupa ce s-au strans toate?
Nu cred ca influenteaza major votarea dar parca asa mi s-ar parea mai corect. E o idee, nu tin neaparat la ea... ![]()
cristinamh spune:
sisi, ar fi dragut, numai ca n-au rabdare... am vazut si la ai mei, si la alex de la iasi, si la eliza... daca l-au trimis, inseamna ca trebuie si sa apara acolo! instant daca s-ar putea
.
Sisi spune:
Poate ca stiti filmuletul, este superb!
Am ras cu lacrimi, iar mie cel putin mi-a mai dat o lectie:
http://www.idstudio.ro/blog/2009/10/13/lectia-5-intelege-intrebarea/
ankalaura spune:
Apai atunci hai sa trimitem noi in aceeasi zi!
Deci tema a ramas cea de pe site da? Ca i-am zis Elizei azi, in parc, sa se uite bine la florile de toamna ca sa nu ma mai bazaie pe mine cu intrebari.
Cu gradinita... mda, as putea zice ca am avut ghinion. Doar nu era sa mearga lucrurile ca in primii 4 ani de gradinita... Aia e.
Maine la 6 avem sedinta. M-as duce dar mi-e ca ma iau cu alea la harta.
Si ieri si azi au pierdut timpul. In afara de joaca si gustare si asteptat parintii, ieri au lipit frunze si azi au desenat frunze sau asa ceva. Saptamana trecuta au mai jucat jocul mut si telefonul fara fir 
Cu concursul. Pe Eliza nu o tenteaza pentru ca e concurs. De fapt nu ii plac concursurile. Ii e teama ca ea nu va reusi, ca ea nu va putea, etc... Deh, fecioara
Insa o incanta sa dea note, desi o supara sa dea note diferite. Ea vrea sa dea tuturor "nota 10", ca sa nu se supere nimeni, pentru ca nu nu ii place sa vada copii suparati.
S-a apucat de lucru. primul desen, facut cu lipsa de chef, superficial si "neinchegat". Ca ea nu are chef sa participe si ca "am obligat-o eu". Eu nu am obgliat-o deloc! I-am zis atunci, daca nu are chef, sa sune ea la 'seful concursului" si sa ii spuna ca renunta la participare, ca mie mi-e rusine sa fac asta dupa ce "am inscris-o oficial". Desigur, i-a fost mai multa rusine sa sune ea, asa ca s-a inarmat cu rabdare si s-a apucat de lucrarea numarul 2, adica cea pe care am si trimis-o.
Imediat ce si-a vazut lucrarea terminata, a apucat-o nerabdarea. Sa o trimitem. Cand o trimitem? Cum o trimitem? Cand o vede pe site? (Nu a vazut-o imediat.) De ce nu o vede deja? Sigur nu le-a placut... Dar ei ii place, e frumos, nu? Dar de ce nu apare odata?
Asa ca a trebuit Cristina mea sa bage traforaj viteza ca sa isi vada copilul lucrarea pe site.
Mai departe: Da' mi-l mai arati o data? Ia sa vad. E frumos nu? Tati, ia uite. Iti place? Mami, ia arata-i si lui tati.
Faza a doua, a doua zi: dar cand primeste nota? Dar oare o sa castige? Oare ce este premiul surpriza? Dar totusi cand se primesc premiile? Poate castiga...
De fapt, pe ea nu o interesa sa castige in fata celorlalti, ci o interesa profund acel premiu surpriza. Iar daca lucrarea ei este admirata, este extrem de fericita. Nu conteaza a cata este din cati. Conteaza sa placa lumii lucrarea ei.
Cam asta e atitudinea ei fata de "concurenta" si drept sa spun nu ma deranjeaza. In felul asta pot folosi cu succes lauda. Nu o intereseaza ierarhia.
Gata, ma duc sa ii pregatesc masa. Am reusit sa mergem nitel in parc, pana a inceput sa picure. Restul zilei se pare ca va fi timp urat. Deci nu cred ca vom mai iesi azi in parc...
Nu-i nimic. Cred ca pun de o rulada cu gem de caise.
Sisi spune:
aoleu, chiar, dam premii? cum facem? scuze daca sunt iar pe dinafara, parca vad ca ma trimite iar Cristina la citit regulament ![]()
cristinamh spune:
la regulament, scrie, ce-i drept, de vreo 3 zile, de cand am extins si dreptul de participare, ca premiile sunt surpriza si se acorda de catre parinti
.
pe site voi afisa doar primele trei locuri, care beneficiaza de premiu special (adica musai primesc ceva), la ceilalti fiecare decide daca acorda premiu de consolare.
anka, tu zici de "arata-mi", fi-mea acceseaza site-ul (ma pune pe mine adica, deocamdata) de cate ori trece cineva pe la noi... "ai vazut ce desen frumos am facut eu? vino aici sa-ti arat!" ieri era prietena ei la noi... s-a laudat, normal, ca ea are desen pe "lait", ca site nu poate sa zica...
oricum, dupa ce se termina votarea, astept pe toata lumea cu comentarii din procesul de vot. eu m-am distrat copios, mama sadica ce sunt...
mihaela_s spune:
Silvia nu e deloc interesata de concurs, nu o pot stimula in nici un fel
. La inceput ma tot intreba cine sunt participantii, ce premii se dau, dar apoi...pauza la executat ceva, iar la dat note...se plictisea...Nici nu prea pricepea ce e cu notele, de ce trebuie sa le noteze diferentiat, voia si ea sa dea mai multi de 10 ca ii placeau mai multe desene la fel de mult...noa cam asta la noi.
Acum noi nu avem acuarele. Nici timp sa stau cu ea sa deseneze ceva nu am din pacate, iar Ovi e in garzi de noapte saptamana asta. Sper ca vineri dupa ce trece furtunoasa saptamana(joi am iar test, invat) sa pictam ceva. Mai intai trebuie sa cumparam acuarele si cum nu am timp(azi si ieri am avut laborator, de la spital am mers dupa Silvia si direct acasa) sa umblu la magazine, iar la noi nu sunt la tot pasul ca in Ro, in cartier la noi pe drum pe unde umblam nu sunt magazine, ar trebui sa merg special dar e o vreme de kko si nici timp nu am...asa ca probabil maine voi da o tura la magazin mergand spre scoala mea, care e in centru, voi lua acuarele si incerc sa o mobilizez pe Silvia. O sa vad cum...
Cam atat de la noi, spor la pictat!
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
cristinamh spune:
mei, noi ne-am apucat de pictura. si... cum se vaitau ca lor le iese "urat", m-am apucat sa le arat ceva picturi impresioniste, mai aproape de stilul lor
. deh, nu toata lumea deseneaza cu contur, nu?
uite pentru inspiratie: http://www.desenatori.ro/desen-500831.htm
liliac1 spune:
La noi cu concursul...nu e concurs e un mod de a ne prezenta. E foarte adevarat ca de ani de zile Andra are propriul ei perete pe care "lipim" lucrarile ei...mai reusite sau mai putin reusite. Oricine intra la noi se propteste in peretele cu pricina, asa ca Andra este obisnuita sa fie "expusa", comentata, analizata, notata, laudata sau..."apostrofata".
Cu notarea a fost simplu...nu i-am spus nimic de note...ci de puncte. Deci, cea mai frumoasa din punctul ei de vedere a primit 10 puncte (nicidecum nota 10), apoi urmatoarea...pana la 1 punct!
Cum a votat?? A luat o foaie de hartie, a scris numele fiecarui copil, a trecut punctele in dreptul fiecarei lucrari si apoi am mail-uit.
I-am explicat ca fiecare copil va acorda puncte si nu se stie ce va iesi la final. Cui da ea 10 puncte poate primi de la alti copii 1 punct. Chiar si ea are toate sansele sa nu fie "fruntasa" dar important este ca lumea sa vada, sa stie ce poate.
Noi avem un motto: Important este sa participi ![]()
Liliana,
Andra-Maria (29.09.2003) &
cu
Radu-Mihai 38+
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!