Licurici de ianuarie-februarie 2009 (51)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

Alina la multi ani si multa multa fericire si iubere sa aveti parte

29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

pe Razvanel o supriza pe emailul comun

29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina1976 spune:

Neata,

Multumim pentru urari fetelor!
Suntem intr-adevar o familie fericita cu doi copii minunati pe care ii iubim la nebunie.
Acum 6 ani pe vremea asta ma pregateam sa ma duc la coafor...eram agitata, emotionata si foarte suparata pe ploaia care nu contenea sa cada. Fetelor, la nunta mea a plouat non-stop 24 ore si a fost si frig. Dar nunta a iesit superb, a fost un eveniment despre care prietenii si rudele au vorbit mult timp....


Idaira, sigur ca asa as fi simtit si eu insa nu cred ca e ceva premeditat de nimeni...pur si simplu de multe ori te gandesti sa faci ceva, sa spui ceva insa nu mai apuci, suntem destul de multe aici, ai vazut si tu. Asta nu inseamna ca mesajele tale nu se citesc...chiar daca nu ti se raspunde intotdeauna.



SABINA-MARIA (29 decembrie 2008)
ANA-ISABELA (9 octombrie 2006)
Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micola spune:

Neata
am fost cu copilul la biserica, imi parea rau ca nu dormise dupa masa de dimineata, dar preotul a zis ca nu-i nicio problema. e primul preot care il impartaseste chiar daca a mancat inainte si nu a dormit..
in alta ordine de idei, avem zugravii in casa si o sa ne ocupam si de camera noastra. pana acum a fost albastra, dar zugravul zice ca sa o schimbam, s-o facem maro, ca cica albastrul oboseste..hm...eu stiam ca relaxeaza ...Voi ce culoare aveti camerele bebelusilor? eu ma gandisem la verde, tati vrea tot bleu, zugravul zice ca maro...Dati-mi o idee, va rog..eu zisesem sa facem un perete verde si unul albastru, dar nu vrea tati si, de fapt, are dreptate, ca avem multe lucruri pe acolo si, daca mai punem si 2 culori pe pereti o aglomeram de tot...Aaaaaaaaaaaa, in camera aia stam toti 3, momentan, ca alta solutie nu avem...v-am mai zis eu ca locuim multi acolo...


mamici si licurici

de Alexutzu 21.01.2009
! Doamne ajuta toti copiii sa creasca mari si sanatosi! !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micola spune:

Boabe de prumb fiert pot sa-i dau?
Dar piept si ficat de curca?

mamici si licurici

de Alexutzu 21.01.2009
! Doamne ajuta toti copiii sa creasca mari si sanatosi! !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns koruccia spune:

Buna dimineata

La multi ani licuricilor sarbatoriti in ultimele zile si lui Tudor de Daiopri sarbatorit azi!

La multi ani Alina pentru aniversare, sa fiti fericiti alaturi de cele doua minuni!

Edinutza, multumesc frumos ca ai vorbit cu prietena ta. Da, Caterina e cam "teapana", cum zici tu, are o postura cam rigida si tot felul de pozitii preferate (gresite) de care nu se lasa. O sa vedem ce ne zice sambata neurologul, care este si fiziatru.

Pyc, multumesc si eu mult pentru sfaturile referitor la meniuri, foarte utile. Eu am o nedumerire referitor la lapte: ce ne facem cu cantitatea minima daca bebe este inca alaptat la san (si prin urmare habar nu am cat mananca - mie mi se pare ca putin). Ar fi de dorit sa o trec treptat pe lapte de varsta a doua, avand in vedere ca are aproape 7 luni? Eu stiam ca se recomanda alaptatul pana la 1 an, dar in meniu am vazut ca tu specifici "lapte de varsta a doua". De asemenea, as mai avea 2 nelamuriri:
- glutenul la cate luni se poate introduce?
- carnea rosie (vitel) cand se introduce?
Multumesc anticipat

Anna, sper ca e mai bine Vladut, multa sanatate va dorim!

Lisa, si noi tot asa cu trezirile de noapte. Eu nici nu am ambitia sa ii scot dintr-o data mesele, deocamdata incerc sa le raresc. Azi noapte s-a trezit doar la 3 ore, ceea ce pentru noi e mare realizare.

Idaira, felicitari pentru target si nu mai fi suparata! Subscriu la ce a scris Alina



Micola bravo pentru achizitii si pentru mersul la biserica. Si eu am dus-o pe Caterina pe 8 septembrie ca era si la noi sarbatoare (Maria Bambina se numeste) si era plin de copii. Altfel cam evit fiindca ii place mult si se pune pe "povesti", deranjand evident pe toti din jur. Asa ca pana mai creste eu si sotul mergem pe rand, la slujbe diferite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyc spune:

Koruccia, am scris lapte de varsta a doua pentru ca am copiat direct (copy/paste :) meniul pe care l-am facut pentru Paul. El e pe lapte praf de mult. Evident ca e de preferat laptele de mama celui praf !!!

Cantitatea nu poate fi masurata in cazul alaptarii la san……si nici nu trebuie masurata. Tu pune acolo bebele la san si el isi ia fix cat ii trebuie. Unii isi iau cantitatea suficienta in doar cateva minute, altii sug mai mult…….bebele stie exact cat ii trebuie si tu nu trebuie sa stai cu ochii pe ceas.

Daca doresti sa alaptezi in continuare este chiar ffff indicat. Nici intr-un caz nu trebuie sa renunti la alaptat doar pt a stii cantitatea exacta de lapte ingurgitata de bebelus : ) Atata timp cat iti doresti sa alaptezi si iti permiti dpdv al programului tau……continua ! Insa incearca sa-i faci un program de supt, corespunzator orelor de masa.

Cu glutenul e o intreaga poveste…………unii spun ca doar dupa 6 luni, altii ca doar dupa 8 luni, altii doar dupa un an………iar mai nou sunt studii care sustin ca ar trebui introdus chiar ffff repede, undeva intre 16 si 26 de saptamani, cand inca majoritatea copiilor sunt alaptati la san, laptele de mama avand efect «anti intoreranta la gluten » si ca alaptatul la sana ar trebui continuat minim 2 luni dupa introducerea glutenului pentru a avea un efect protector…… In concluzie : nu se stie, inca se cerceteaza : )

Pana se vor hotara specialistii ce si cum e cu glutenul asta……. bazeaza-te pe recomandarile in vigoare in majoritatea tarilor, care spun ca e ok glutenul dupa 6 luni implinite (mai putin daca sunt antecedente in familie).

In cazul lui Paul am decis sa introduc glutenul dupa 8 luni implinite, dar noi avem antecedente de intorelanta la gluten, adica boala celiaca in familie (fetita fratelui meu……)

Carnea de vita e ok, cea de porc doar dupa un an sau chiar mai incolo. La fel si carnea de miel e ok , dar mai rar, dupa 8 luni implinite (nu in fiecare zi evident !).

Micola intreba de boabe de porumb fiert : sunt ok, evident mixate !

Carnea de curcan e ok si ea, e cam ca si cea de pui.

In legatura cu ficatelul dat la bebelusi eu sunt de parere ca nu e extrem de bine. Adica e preferabila carnita carnita, decat ficatelul ………lucru valabil si pentru adulti (ficatul e un organ f bogat in colesterol, nu e carne « nobila »). In Ro stiu ca e o moda cu ficatelul dat la copii, dar nu are nicio explicatie logica si nu vad de ce ar fi mai avantajos nutritional decat carnea carne sau ouale (care sunt echivalent de carne dpdv al proteinelor).

Pe scurt : ficatelul e si el ok, dar strict ocazional, cat sa mai guste si ei din cand in cand, dar preferati carnea « pura ».

Pup fetele si bebelusii si duminica frumoasa tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micola spune:

pyc, multumesc pentru raspunsuri si pentru toate celelalte detalii

ps: mi-am vazut nora , splendoare in iarba, pe Timea si sunt incantata de alegerea facuta!!! sa vina Alexutu de la plimbare si i-o arat si lui, cred ca ii e dor de ea, ca nu am mai vazut-o de ceva timp. Poate asa se ambitioneaza si el sa stea in fnd mai mult ...
Am vazut-o si pe Anusca, din ce in ce mai vioaie si mai frumoasa

mamici si licurici

de Alexutzu 21.01.2009
! Doamne ajuta toti copiii sa creasca mari si sanatosi! !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micola spune:

intru eu pe gmail sa vad ce mai e nou si dau peste doua falcute....mama-mama Cred ca as sta numai cu buzele lipite de ele, daca l-as avea in brate, ca noi suntem la categpria manechinisi nu prea am falcute de pupacit..Anna-mama, pupa-l si din partea mea pe Vladut cel scuuuump..
gata, pun si eu niste poze cu botzogasul meu iubit

mamici si licurici

de Alexutzu 21.01.2009
! Doamne ajuta toti copiii sa creasca mari si sanatosi! !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idaira spune:

Korucia ,mie la revizia de 8 luni mi s-a spus ca odata ce Carla implineste 9 luni se pot introduce cerealele cu gluten alea de 5 cereale apoi cele cu 8 cereale,asteptindu-se pina la un an la introducerea celor cu miere. De vitel,eu i.am dat inca de la 7 luni si f bine,tolerat.

Alina eu sint o persoana destul de pertinenta si sint de acord ce ce-ai scris tu...insa atunci nu-mi statea capul la a cauta motive,ca de astea gasesti tot timpul,vroiam efectiv un raspuns,atit... Ploaia aduce belsug,asa stiam eu...

Carla
Povestea Carlei

Mergi la inceput