Licurici de ianuarie-februarie 2009 (51)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Citat:
citat din mesajul lui flowerbee

MAI ESTE CINEVA CARE NU A PRIMIT INDEMNIZATIA PT CRESTERE COPIL?

Eu am depus dosarul la sfarsitul lunii mai si nici pana acum nu am primit nimic. Azi am sunat si mi-a raspuns un fucntionar plictisit care mi-a zis in scarba ca mai trebuie sa aduc o copie de pe certificatul de nastere al copilului pt ca lor si s-a schimbat programul informatic si trebui reconfirmata cererea. Cand am auzit, m-au luat toti nervii. Dar nu ma puteau suna? Pentru ce le-am dat nr de tel, adresa de mail si alte date de contact? Oare nu isi dau seama ca unele mamici chiar au nevoie de banii astia?

Bee

Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01/2009)

Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!

Sunt sub orice critica aia! Mie nu mi-au luat in calcul o adeverinta pentru ca i s-a nazarit contabilului care se ocupa de dosarul meu ca mai vrea un act si nu m-a sunat, l-a clasat ca si rezolvat, iar mie mi-au intrat o treime din bani. Am umblat pe la ei ca sa rezolv apoi, si tot nu a calculat cum trebuie, numai ca acum diferenta in minus e mai mica. Mi-e si sila sa mai fac contestatie Oricum, nu calculeaza la fel aceleasi situatii, sunt varza!

Ana mamica de Luca-Vlad (09.02.2009)

Poze cu Vladut:
http://picasaweb.google.ro/annavladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

buna fetelor!

in legatura cu aseara,nu prea i-am facut mare lucru,pentru ca ajunsi la spital,Ana a vomat si si-a curatat singurica gatutul. pt siguranta ne-au facut o radiografie,unde Ana a stat ff cuminte,se vedea f bine ca nu mai are nimic in gat.
inainte de radiografie,au cantarit-o,asculatat puls,temperatura luata,verificat ochi,urechi,toate cele. eu ma bucur ca nu s-a ajuns la ceva inverentie si ca a vomata ea singurica,dupa care imediat a reinceput sa zambeasca si sa vorbeasca. oricum,am tras o spaima de zile mari.

29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Sunt epuizata. As fi vrut sa va raspund la fiecare dar nu mai am energie.

Azi a fost prima zi de scoala a lui Dorian asa ca emotiile au fost la inaltime desi puiul a fost minunat. S-a comportat exceptional si totul a fost bine, clasa frumoasa, doamnele mi s-au parut ok, copilul s-a integrat imediat si a dat si raspunsuri smechere. O sa trimit poze pe mail.

Ei bine dupa ce am studiat noi manuale cu Dori numai bine s-a trezit si Fabian care dupa ziua de ieri cu emotii s-a gandit astazi sa nu se mai ridice numai sprijinit de noi ci si la el in patut, sau tinandu-se de patul mare sau de scaune sau de orice. Isi face de lucru in picioare si apoi isi da drumul pe spate relaxat. Si eu trebuie sa fiu acolo. Cand o ia in 4 labe nu mai are nici o opreliste, iese din camere, se baga peste tot. Si eu nu am fost pregatita Parca deodata le face pe derulare inainte.
Asa ca azi a trebuit de urgenta sa securizam prizele, cablurile, sa incercam sa identificam locurile periculoase etc.
Si eu care taman bine ma gandeam ca daca unul e scolar, numa bine mai am un bb mic. Aiurea

Asa ca am picat acum lata de la o zi emotionata si agitata.

I-am schimbat un pic programul de masa dupa programul dat de pyc si s-a adaptat usor asa ca acum noaptea mananca o singura data, se mai trezeste sa mataie dar cam la 3 ore si de multe ori adoarme singurel dupa cateva minute. Doamne sper sa il tina si sa isi revina.

sarbatoritilor din zilele astea.
Sanatate la bebeii bolnaviori.
Felicitari la puiutii cu realizari.
Pofta mare la cei care mananca mai greu.
Si rabdare la mamicile obosite.

Maine iar am o zi full dar sper de miercuri sa intram si noi in ritm si sa apuc sa ma mai adun.
Noapte buna si zi faina celor de peste balta.

Mergi la inceput

Aalina, felicitari pentru prima zi de scoala si pentru progresele lui Fabian.
M-am uitat pe poze, ce baiat mare si frumos ai! La ce scoala invata? Ma uitam ca nu mai seamana nimic cu ce era pe vremea noastra la scoala, in clase... si copiii sunt asa degajati, fara emotii, fara plansete... Foarte frumos! Sa aveti un an bun, cu multe succese si o invataroare competenta si blanda!

Poze cu Vladut:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Oxigen m-a dat pe spate printesa, ce viteza are....cand o vad incep sa cred ca al meu e ardelean desi noi suntem olteni amandoi....el sta ....analizeaza tot....bombane cu jucariile....dar e fooooaaarte calm....cu cine o semana nu stiu....cred ca cu Mircea, cu mine in nici un caz.

Oxigen marul daca il faci pe razatoarea de sticla iese super fin.

Ana poti sa pui lamaie sigur ca da, eu ii dau lamaie cand sughita si ii trece imediat

Naty felicitari pentru bebelusul tarator si imi pare rau ca sunteti bolnavioare ...uff

Aalina felicitari pentru prima zi de scoala. Cred ca maimulte emotii ai avut tu decat el, eu cred ca o sa lesin de emotii aoleuuuuuuu. Sa ii dea DD multa putere de invatare sa ia numai note bune

Mami puiutului Vlad Mihai

http://www.flickr.com/photos/33042663@N07/?saved=1

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

aoleu lisa ce spaima ati tras;

naty sanatate multa

alina 1976 cum mai e sabinuta? mananca?

crysspy ce face razvi, cum a fost in wk?

irina.c imi pare tare rau de unchiul tau

miere , cum ziceam, e ff tare aidan; uf cum ai facut sa il ajuti sa doarma?

pyc am sa studiez si eu programele date de tine

carmen_marieta e bine ca e sanatos piticu; lasa ca tr nu tr sa fie f mancacios...

flowerbee mare mare nesimtiti cu banii

bebelus i eu am lasat de mult patul la limita de jos si am mai zis, pe o partea am pus o patura (pe sub saltea si am si cusut-o printre gratii) si pe parteta cealalta am ridicat aparatoarea de pat pana sus..... acum vreo 3 sapt cand a invatat sa se ridice cadea destul de naspa; acum deja as putea sa renunt la aparatori ca stie sa se ridice, face pasi adaugati in pat si cand oboseste sua se plictiseste isi da drumu in fund; eu inca nu l-am lasat sa misune prin casa pt ca e complet nesecurizata casa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyc spune:

Ma bucur ca va ajuta cu ceva meniul meu de bebelusi :)

Sa nu va cramponati de cantitati, fiecare copilas e diferit, curba de crestere difera......cantitatile sunt date mai ales ca si cantitati maxime, care nu e bine sa fie depasite. Lui Paul de ex ii fac biberon de 240 ml, dar nu intotdeauna il mananca pe tot...la fel cu borcanasele.... Ideea de baza e sa se obisnuiasca bebeii incet incet cu un program fix de masa (nu mai sunt la varsta "alimentatiei la cerere") si sa pape la aceeasi masa alimente cu gusturi si cu texturi diferite....adica o mini masa de adulti, cu fel principal si desert....

Cu bebe Paul am avut noroc caci el din primele saptamani si-a facut un program singurel, iar acum imi e foarte usor cu el.....papa de 4 ori pe zi, doarme de 3 ori pe zi, noaptea face nani neintrerupt de la 21 la 8.....si cand e treaz e tot timpul cu gura pana la urechi! E si foarte adaptabil, pot merge cu el absolut peste tot.....de musai ca de voie buna, caci eu sunt singurica cu el.....

Am securizat si eu apartamentul de cateva saptamani, am facut ordine peste tot si am reorganizat rafturile de la nivelul solului, ca sa poata cauta in voie prin toate colturile casei (ocupatia lui principala).

Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

cand aveti timp poate imi raspundeti si mie fie la noi la odisee fie la topicul pe care l-am deschis aici
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=142387

Mergi la inceput

Neata,

La multi ani, Aidan! Sa cresti mare, sanatos si la fel de energic si scumpic ca si pana acum!
La multi ani, Andrei de Crysyana!

Porumbita, am citit problema ta. Si Vladut a avut probleme mari cu somul si inca mai are o parte din ele. Reusita noastra de acum este ca adoarme singur la el in patut, avem cam o saptamana de cand nu m-am mai chinui cu leganat, cantat... Vladut nu stia sa adoarma, la fel ca si Robert urla daca il puneam in pozitia culcat, dormea numai afara sau dupa zeci de minute de leganat, si dormea intre 15 si 45 minute. Cum s-a rezolvat la noi, am fost in concediu (eram f ingrijorata cum o sa facem cu somnul) si l-am culcat cu mine in pat pentru prima oara. Copilul meu a adormit singur in toate noptile. Acasa nu a mai vrut leganat, dar credeam ca nu o sa-l mai pot dezvata de dormit cu mine in pat. A dormit cu mine 2 nopti si apoi am inceput sa-l pun seara la el in patut si sa stau langa el pana adoamre, acum se culca fara probleme. Ziua doarme de 2 ori cam 30 min - 1 ora / repriza si se culca tot singurel cand il pun in pat. Cred ca problema de somn era legata de nesiguranta ca nu mai e mami langa. A mai ramas trezitul des noaptea si suptul, care eu cred ca au aceiasi explicatie, dorinta de a se asigura ca mami e acolo.

Poze cu Vladut:

Mergi la inceput

Vladut a ajuns cu raceala la capitolul tuse. Tuseste rar, dar il deranjeaza, zici ca se ineaca uneori. Credeti ca e de la mucisorii care ii ajung in gat? Ce pot sa fac?

Poze cu Vladut:

Mergi la inceput