Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (2)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns discordia spune:

Mi-am modificat semnatura, de azi intram in saptamana 5
Fetelor, stiti cumva daca la 6 saptamani se poate auzi inimioara?
La primul copil, i-am auzit-o la 7 sapt, acum dr mi-a zis sa merg tot la 7 sapt, dar pb este ca eu toata saptamana 7 voi fi plecata la o convocare si nici nu stiu unde va fi, voi afla peste cateva zile. Asta inseamna ca voi face eco la 8 sapt si mi se pare prea mult.Ma gandesc sa o fac vinerea viitoare cand voi avea 6 sapt si 2 zile. Credeti ca am sanse sa aud ceva? Ca daca imi zice ca nu se aude nimic, va dati seama ce panicata voi fi ca s-a intamplat ceva lui bb.
Asadar, voi cele care aveti deja un bb, i-ati auzit inimioara la 6 sapt?

mamica de fetita si 5s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_Ioana spune:

Buna dimineata la.
Mor de somn ca am stat sa vad "Nashul" pana aproape la 2
Vad ca sunt burtici stresate vis-a-vis de descurcatul in noua postura. Eu la prima sarcina am plans doua saptamani. Eram atat de socata ca sunt, ma gandeam "cum mi s-a intamplat mie treaba asta, ce ma fac, Dumnezeule, ce ma fac?!!!". La un moment dat am spus chiar ca nu vreau copilul (dar o faceam mai mult de teribilism, sa-mi testez sotul) de ajunsese bietul Cristi sa ma duca dimineata la serviciu si sa ma astepte la sfarsitul programului, sa fie sigur ca nu o iau pe aratura. Medicul meu imi spunea ca nu sunt singura mamica cu trairile astea, ca in general asa se intampla la sarcinile neplanificate, dar ca este o stare trecatoare si sa nu mai fiu atat de prapastioasa. Evident ca nu as fi putut sa ii fac puiului ceva dar eram atat de debusolata! Imi tot spuneam "Am doar 24 de ani(!), cum o sa ma descurc eu cu un copil, habar n-am cum sa-l ingrijesc, nu avem casa noastra..." tampenii de genul asta! Apoi m-am linistit (sotul a avut o mare contributie, m-a sustinut si incurajat) si au aparut niste mustrari de constiinta cumplite ca am avut acele doua saptamani de nebunie in care nu mi-am dorit sarcina! In fiecare zi imi ceream scuze burticii
Este firesc sa fiti speriate, dezorientate, este firesc sa nu stiti cum se creste si ingrijeste un copil dar sa va spun un secret (pe care l-am tot citit, auzit si in final l-am experimentat): nici bebelusul nu stie cum ar trebui sa fie!!!! Pur si simplu invatati impreuna. Iar instinctul matern este atat de puternic incat sunt situatii in care efectiv nici nu stati sa analizati anumite aspecte, pur si simplu decideti cu sufletul si este intotdeauna decizia corecta.
Parerea mea este sa va bucurati la maxim de statutul de burtica mai ales ca trairile si emotiile la prima sarcina nu se compara cu nimic. este asa o stare de "dolce far niente", totul se concentreaza in jurul micutului samburel care creste in buritca.
Eu acum de ex sunt extrem de preocupata de puiul meu mai mare, de cum va accepta venirea "fratioarei", de adaptarea lui, daca o sa-mi pot imparti dragostea, daca o sa reusesc sa fiu impartiala si obiectiva, daca o sa fiu suficient de puternica sa nu cad in capcana comparatiei....deh, ganduri din astea de mama cu repetitie!

Tissy, bine ai venit si sarcina frumoasa! Ma bucur ca te distrezi citindu-ne, inseamna ca suntem un subiect fain si amuzant...hai sa ne distram impreuna. Ai dreptate cu moderarea, primele 10 mesaje apar dupa ce sunt moderate asa ca nu vor fi in timp real. Despre iodul care il iei tu nu stiu nimic, nu am auzit sa se ia in Ro dar ma gandesc ca tu fiind in Spania probabil in zona respectiva exista o deficienta demonstrata de iod si atunci se suplineste in timpul sarcinii.
Discordia, eu tin minte ca primul echo la Razvan l-am facut la 6 saptamani si a fost transabdominal. Cu toate astea s-a vazut sarcina, dar acum cred ca depinde de la caz la caz. Despre inimioara, poate o sa vi se para ciudat, dar mie nu mi-a pus nimeni doppler-ul (poate nu aveau, poate nu era o practica frecventa), asa ca eu nu i-am auzit niciodata inimioara puiului. E drept ca locuiesc intr-un oras mic, poate nu cu cei mai competenti medici sau aparaturi dar nici la Cluj nu mi-a pus nimeni sa ascult inimioara (ca am fost si pe acolo si am "incercat" cativa obstreticieni)

Ioana 5+ si www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1bb14a37cece1022bc3177&skin_id=0" target="_blank">Razvan (03.12.2005)

Pozici: www.dropshots.com/T_Ioana" target="_blank">1 , www.dropshots.com/T_Ioana2" target="_blank">2 ,www.dropshots.com/T_Ioana4" target="_blank"> 3

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri ce nu le vom vedea"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns remy_mv spune:

Neata! Bem o cafeluta?
Discordia teoretic se spune ca incepand cu 6 saptamani incepe sa-i bata inimioara lui bb. Insa depinde cred de ritmul in care s-a dezvoltat pana atunci. Unele fete spun ca s-a auzit abia la 7 saptamani... Si eu ma duc la eco luni, exact cand fac 6 saptamani in cap. E clar ca ma astept sa ii aud inimoara, dar in acelasi timp incerc sa imi dau seama ca s-ar putea sa fie cam devreme...ca poate se va auzi la 6 sapt. si 2 zile... Oricum are dr. ce sa vada si al 6 saptamani...vede sacul embrionar, se vede cat de bine s-a prins...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni81 spune:

Buna feteleor

Sper sa fiu in sfarsit si eu cu voi in timp real, fiindca pana acum am fost moderata si nu puteam sa particip cum am vrut.

Va urez o dimineata superba fara greturi la toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni81 spune:

As avea o intrebare catre voi: s-a mai intamplat cuiva sa aiba strangeri la gura stomacului la mine persista aproape toata ziua daca nu stau culcata. Oare e de rau ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns discordia spune:

Copilul se vede la eco, eu l-am vazut de la 4s si cateva zile, pb este inimioara daca se aude. Eu merg la Polizu, iar acolo fac numai eco transvaginale in primul trim de sarcina si cred ca au aparatura buna.
In ceea ce priveste starile de neliniste eu le-am avut la prima sarcina doar cateva sapt cat am sangerat, apoi nu mi-a mai fost frica, bine cu exceptia cazurilor cand mergeam sa imi iau medical de la medicii din orasul, iar astia imi puneau tot felul de diagnostice de eram a doua zi la spital la doctorita mea sa imi spuna daca e bine sau nu, evident ei nu ii spuneam ca am fost la altii
Dar acum imi este foarte frica, recunosc, la prima sarcina nu stiam prea multe cand se fac anumite analize si cum, nu aveam timp de griji, dar acum cand stiu despre ce e vorba sunt tare panicata, cum e de ex cu inimioara copilului. La prima sarcina habar nu aveam ca ii pot auzi inima la 7 sapt, eu ma dusesem sa vad daca mai e acolo sau s-a oprit in evoulutie, cum imi spusese un medic din orasul meu. Iar la eco m-am trezit ca aud niste pocanituri si nu stiam ce sunt, iar cand dr mi-a zis ca e inima, eu am crezut ca e vb de a mea nicidecum de bebelusului.
Dar acum stiind cu ce se mananca stau ca pe ghimi. Vorba aceea: cu cat stii mai putine, cu atat mai bine, nu iti mai faci atatea griji.

mamica de fetita si 5s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victo spune:

venind dimineata spre serviciu, ma tot gandeam cu ce se compara dragostea asta imensa pt copilul meu..si am ajuns la concluzia ca ceea ce traiesc in fiecare zi cu puiul meu e ca si cum m-as indragosti in ficare zi.tot mai mult si mai mult.
Carla, cred ca te-am vazut ieri dupa-amiaza in Auchan, te-as fi abordat, dar vorbeai la telefon.

Paula si Stefan (30 oct. 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_Ioana spune:

Unde sunteti fetelor? Roxanele, Carla, Laura, Cristina. restuuuulllll, ce faceti?

Ioana si www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1bb14a37cece1022bc3177&skin_id=0" target="_blank">Razvan (03.12.2005)

Pozici: www.dropshots.com/T_Ioana" target="_blank">1 , www.dropshots.com/T_Ioana2" target="_blank">2 ,www.dropshots.com/T_Ioana4" target="_blank"> 3

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri ce nu le vom vedea"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns remy_mv spune:

Sunt si eu pe aici... Am tot vorbit la telefon cu o prietena si ea in 8 saptamani. Nu am stare deloc, imi vine sa ma urc pe pereti. Sufar foarte tare ca nu am apa calda si trebuie sa-mi incalzesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns murica spune:

Salutari mamici

Nu am mai scris de ceva vreme din cauza de greturi si dureri de stomac. Sunt ca o curca plouata toata ziua, mananc din 2 in 2 ore cate putin, altfel e de rau.
Despre bebe pot sa va spun ca la 6 saptamani si 2 zile am facut echo transvaginala, s-a vazut clar saculetul in uter, iar la apasarea pe abdomen mi-a aratat in saculet doctorita o lumina puternica precum o steluta care vibra si pulsa exact ca o inima. Acela e bebelusul care la masuratori avea 3 mm. A incercat doctorita sa ii capteze sunetele inimioarei, dar nu a reusit, spunand ca e inca prea micut, dar e normal pentru 6 saptamani. La 9 saptamani mergem iarasi si mi-a spus ca neaparat vom auzi inimioara.
Poate v-am lamurit cat de cat.

Murica 6+

Mergi la inceput