Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (2)
Raspunsuri - Pagina 17
T_Ioana spune:
Fete dragi, in general sarcina se calculeaza de la ZIUA 1, adica de la prima zi in care a venit menstruatia. Asta pentru ca multe femei au ciclu neregulat si deci nu isi cunosc f bine ovulatia sau pur si simplu nu stiu care este data conceptiei. Aceste date sunt relevante pentru noi ca burtici dar pt medic nu e chiar asa. O sarcina la termen se presupune ca are 40 de saptamani, calculate de la UM.
Asadar, in calcultorul DC (si alte calculatoare de sracina) o sa se ia in considerare UM...
De ex:
Aleesicoo: UM 31.08...data ovulatiei 14.09 (spui ca stii cu certitudine cand ai avut ovulatia). Asta inseamna ca varsta sarcinii este de 2 saptamani si 2 zile (pt ca se calculeaza de la UM) iar varsta reala a fatului (in cazul conceptiei) este de 2 zile.
La semnatura (si in general cand se vorbeste de sarcina) se trec saptamanile de la UM.
Veronica: la fel si in cazul tau:
sarcina ta are 5 saptamani calculat de la UM (nu ai spus exact cand a fost) dar "produsul de conceptie"
cum se numeste in termeni de specialitate bobita mica din burtica are 3 saptamani.
Cazul meu de ex: - UM: 08.08.2009 (deci sarcina de 5+ saptamani)
- data ovulatie: habar n-am
pt ca am menstruatia extrem de neregulata. Data posibila a conceptiei poate fi 22, 23 sau 26 august.
Exemplul asta l-am dat ca sa vedeti de ce se calculeaza sarcina din prima zi a UM, pt ca sunt multe femei ca mine care nu pot spune cu exactitate cand a fost conceput bebelusul.
Sper ca am fost coerenta si m-ati inteles. Nu sustin ca detin adevarul absolut
dar asa scrie peste tot si asa spun toti medicii. Sunt prin zona daca apar nelamuriri!
Edit: Aleesicoo, nu are cum sa-ti apara testul de sarcina pozitiv cand ovulatia ta a fost acum 2 zile si probabil atunci ai si prestat pt bebe. Gandeste-te ca inca nu-i produsa nidatia si ovulul tau fecundat se plimba inca asa ca practic nici nu esti insarcinata....doar ovulul este fecundat!
Ioana
5+ si
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1bb14a37cece1022bc3177&skin_id=0" target="_blank">Razvan (03.12.2005)
Pozici: www.dropshots.com/T_Ioana" target="_blank">1 , www.dropshots.com/T_Ioana2" target="_blank">2 ,www.dropshots.com/T_Ioana4" target="_blank"> 3
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri ce nu le vom vedea"
lauriciu spune:
Eu stiu asa: singurul lucru sigur la orice femeie insarcinata e data de inceput a ultimei menstruatii (de-aia e de baza in orice discutie despre sarcina).
Sarcina se calculeaza de la aceasta data, chiar daca de fapt fecundarea s-a produs la cca 14 zile de la data de start. Dar fiindca nu se stie exact cand ovuleaza femeia, se ia ce e cel mai sigur: UM.
De aici, desi tu stii data conceptiei, iti va iesi o sarcina cu 14 zile mai mare.
Chiar am citit pe un site ce se intampla in "saptamana 1 de sarcina" ca eram curioasa ce ti se zice. Si exact asta se intampla: ciclul menstrual.
La mine liniile nu au fost niciodata f evidente la inceput. Nici cu Radu, nici acum.
Aleesicoo, cred ca totusi sa ai ovulatia pe 14 si sa iti faci testul pe 16 e cam mult... Inteleg ca iti doresti f mult, dar incearca sa te preocupi de altceva un timp. Acest stress permanent nu poate decat sa dauneze si fertilitatii, si conceptiei si eventual chiar copilului. Ia-o mai usor, parerea mea... Succes, iti tinem pumnii!
Sugubina, imi pare tare rau pentru patania ta. Linistiti-va si o luati de la capat. E ff important sa fii linistita. Gandeste pozitiv: ceva nu a fost in regula cu bb, de aceea DD a ales varianta asta. Natura elimina cu de la ea putere ce nu e in regula. Data viitoare, bb va fi sanatos si vei tine in brate un copil perfect.
va pup
laura
Laura - mami mandra de Raduc frumos si viitoare mami de...sa fie baietel....sa fie fetita....
mommy_to_be spune:
Am si eu o intrebare mai ... tehnica, daca-mi este permis![]()
Aveti idee de ce nu pot sa adaug poza la profil? Imi spune Functionalitate deactiva temporar.
Saru'mana
Mira
4+
lauriciu spune:
Adica exact ce-a zis si Ioana, dar altfel spus...![]()
La mine a durat vreun sfert de ora sa scriu mesajul, ca-s la birou si de...mai si muncim![]()
Am anuntat-o neoficial pe sefa mea directa. Adica i-am zis, ca de la femeie la femeie. Oficial, peste o luna, sau chiar peste 2 luni cand vor fi trecut mare parte din riscuri.
Treaba e ca incepe sa se vada...eeh, oi vedea eu. La Radu la 3 luni purtam deja salopetica speciala ![]()
pup fetele!
Laura - mami mandra de Raduc frumos si viitoare mami de...sa fie baietel....sa fie fetita....
rosanne spune:
Laura, acum te invidiez si eu pe tine.....la mine nu se vede burtica.....poate peste 4-5 sapt![]()
Roxy
7+
www.r.studio-x.ro/" target="_blank">Site-ul meu
www.studio-x.ro/" target="_blank"> Site-ul nostru
discordia spune:
fetelor, imi vine sa plang

tb sa plec acasa de la 15 si e aproape 16 ceasul si eu sunt tot la serv
astia nu au auzit ca femeia gravida are program scurt, nu prelungit
Directorul unitatii este cu seful meu acum , iar eu stau dupa ei...
mamica de fetita si
4s+
Rebiana27 spune:
discordia felicitari pentru sarcina!
(eram colege la martie-aprilie) Sa-ti dea Dumnezeu o odisee cat mai aproape de 40 de saptamani!
I can't fake with dignity so i'll not try!!
Ioanact spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui aleesicoo marea mea ovulatie a fost pe 14......de asta ma gandesc ca mi a iesit negativ ca e prea devreme? testul dupa DC mi a iesit ca ar fi sarcina de 2 sapt. si 2 zile daca se indura cineva sa imi verifice si mie.. las datele . UM: 31 AUG ciclu la 28 d zile........ acum: sanii tari si durerosi...mameloni sensibili,.... (nu am la menstruatie aceasta sensibilitate la ei)ff balonata ![]() HAIDE BEBE LA MAMII IN BURTICA!!! ![]() Invingatorii nu renunta NICIODATA!!!! http://community.webshots.com/album/574674676TrCmjB |
Buna!
M-as bucura tare mult sa fii
.Zic si eu ca e prea dvm la 2 sapt si 2 zile (dupa calc DC atat ai) sa iti faci testul, mai asteapta, 1 sapt..
Abia astept sa vad ce rezultat vei avea!

ALBUM
POZE RECENTE
Ioana creste mare
Cum creste bebe Justin(a)
ALINA
de
IOANA (11 Ianuarie 2008) +
9+ - JUSTIN/JUSTINADOAMNE AJUTA-NE, sa ne nastem sanatosi!
veronicach spune:
fetelor, as vrea sa va intreb ceva
voi sunteti speriate?
eu traiesc cu frica ca as putea sa nu mai fiu insarcinata....
daca simt ceva rece pe picior imi imaginez diverse si imediat verific
la fel la baie
ieri nu mi-a fost foame si am mancat chiar f putin si eram foarte deprimata gandindu-ma ca nu e normal
incerc sa fiu optimista, saptamana viitoare voi merge la eco
dar nu scap de aceasta frica
sunt singura?
aleesicoo spune:
Buna
...si eu as abia astept sa vad ce se intampla...abia astept sa stiu din nou ca in mine creste o viata, o viata care mai tarziu o sa imi spuna mama, si care o sa se tina dupa fusta mea.... o viata care sa imi faca frumoasa fiecare zi care trece
totusi partea asta cu 2 sapt imi este greu de inteles,
...astea 2 sapt nu sunt exact cand eramla menstra sau cand abia mi s-a terminat?nu stiu zic si eu
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Ioanact
Buna! M-as bucura tare mult sa fii .Zic si eu ca e prea dvm la 2 sapt si 2 zile (dupa calc DC atat ai) sa iti faci testul, mai asteapta, 1 sapt.. Abia astept sa vad ce rezultat vei avea! ![]() ALBUM POZE RECENTE Ioana creste mare Cum creste bebe Justin(a) ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + 9+ - JUSTIN/JUSTINADOAMNE AJUTA-NE, sa ne nastem sanatosi! ![]() |
HAIDE BEBE LA MAMII IN BURTICA!!!

Invingatorii nu renunta NICIODATA!!!!
http://community.webshots.com/album/574674676TrCmjB