Colectia de toamna - iarna 2005 (247)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Mara felicitari pentru prima saptamana!!!

Noki asa si eu, nu ma mai panichez de mult din orice.

Bafta cu adaptarea, cum mai stau noii gradinitei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

Vin si eu cu intarziere.

Noki condoleante si putere! Dragostea invinge totul pana la urma!

miri La multi ani frumosi alaturi de toti cei dragi!

Lavi tu ca ai facut numai un bloc, e ca-n bancul in care arabul ii trimite fiului sau aflat la studii in Romania un cec de un milion sa-si ia si el tramvai, ca el se jena ca merge cu Mercedesul ultimul racnet si profesorul vine cu tramvaiul.
(na ca am zis ancul pe dos)

adaptarea la gradi rezonabil, dar ca la Maria-Alexia, vrea sa mearga dar sa stau si eu cu el, nu m-ar lasa sa plec. Eu simt ca nu-i total integrat, am vazut ca nu participa la poezii, cantecele, insa la activitatile sportive da. Si este un foarte atent observator. Il duc impreuna cu junioara si incet se va adapta si ea. Acum as vrea sa nu ma intorc asa repede la servici, sa pot lua parte la adaptarea asta.

mama buna normal ca niciuna nu suntem asa de bune cat ne-am dori...

Ioana si Ina, despre bebe din burtica nu m-a intrebat cum a ajuns acolo, dar ma gandesc cu infrigurare. Eu nu pot sa amestec ingerasi in poveste, vreau sa-i explic pe real dar ma staduiesc sa includ cat mai putine amanunte. Oricum, ma ia prin surprindere, intr-o vreme intrebarile tari apareau cu un minut inainte sa adoarma seara, acum ii vin in orice moment banal al zilei.

Ioana constipatia e generalizata sau s-a intamplat o data, acum de cand a inceput gradi?
Noi am patit saptamana trecuta ca am mers fara olita intentionat la bunici (acolo este un scaunel special pentru copii si ma bazam pe el ca se acomodase Mihai cu el, dar doar la pp ce-i drept). N-a vrut sa faca nicicum fara olita, insa in a treia zi au impins tare dinspre stomac niste pepeni zemosi si mure delicioase, foarte comica a fost "iesirea", ochii bulbucati, pozitia cracanata, sus pe camp. Incercarile de convingere mai rau au facut, mai ales ca unii incepura cu amenintari de spital si injectii. Uff.

Am inceput de dimineata mesajul, nu stiu ce s-a scris in rastimp.

"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina, mama lui Mihai (20 dec 2005) si a Mariei (21 nov. 2007).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Sunt si eu pe-aici, va citesc cu drag.
Tot intr-o perioada zbuciumata suntem. Lucrurile tind s-o ia razna de tot, asa ca analizez de zor toate problemele care se tot aduna, cu copiii, principiile noastre, casa si viata mea in general (care nu intamplator e la coada listei)... Nu mai stiu de unde s-o apuc si cum sa le mai organizez ca sa ajungem pe linia de plutire. Parca m-am mai inteleptit ceva intre timp, tot cugetand. Cu practica sa vedem, oricum anul asta a fost dezastruos din punctul acesta de vedere: tot ce am planificat si a depins in cea mai mica masura si de altii, a esuat cu brio .

EDIT: ce mai mesaj am scos . Nu stiu daca se intelege ceva, oricum nu va ganditi la mare filosofie: pur si simplu sunt cu copiii pe cap toata ziua, nu ma asculta, ma lasa nervii si puterea, nu mai stiu ce metode sa aplic sa-i disciplinez. Si mai avem si o groaza de treburi de-ale casei. Iar eu trebuie sa organizez si sa planific totul. Si evident ca tot eu sunt si responsabila cu toate
Fug la gradi' sa iau printzul. Deocamdata nu il las sa doarma, si din motive organizatorice: pe la 15.30 - 16 Ana inca mai doarme si nu are cine sa-l ia. Asa ca il iau acum si-i pun la culcare acasa pe amandoi. alt circ, alta distractie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Maria, pai programul lung pana la ce ora este? Nu e pana la un 17...asa? Altfel de ce ii zice lung? si putere multa. E o perioada naspa. Da' vine si trece. Bine ca nu-s lucruri grave.

Poze cu noi 1 si 2
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah

There are no shortcuts to happiness!

Mergi la inceput

Maria si eu "am mancat painea asta" cu un copil la gradi si altul acasa, care trebuia alaptat/culcat/hranit. 3 ani am tinut ritmul asta si cum-necum m-am descurcat.

O alaptam pe Nati fix la 4 ca sa pot iesi pe usa cu ea la 4 si ceva satula, o culcam mai devreme, o trezeam la nevoie pe la 4.30. Diverse mijloace si strategii sa reusesc sa o iau pe Silvia pana la 5 de la gradinita.

Mi se pare mult mai simplu asa decat sa trebuiasca sa-i culci pe amandoi de pranz.

-------

Alexandrina hehe bine era daca faceam eu un bloc! Dar am facut numai un apartament.

Explicatia ca tata a pus samanta in burta mamei printr-o imbratisare speciala ati incercat-o? Eu i-am dat-o doar Silviei, trebuie sa i-o plasez si Nataliei. Mie mi se pare corect sa stie ca exista si rolul tatalui. Si o inrudire cu tatal.

Cu nasterea eu i-am explicat foarte clar Silviei, cand s-a nascut Natalia. Silvia stie si de ciclu. Si de pilule, ca le iau ca sa nu am un bebe. De fapt de pilule stie si Nati, de ciclu nu.

------
M-am delectat cu poze cu surori mari si independente - domnisoare frumoase Rachel si Flavia cu fratiori mai mici si mai buflicosi Andrei si Bobita. Sa va traiasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Cu programul "lung" de la gradi: asta nu pricep nici eu, cum de reusesc TOTI parintii sa-si ia copiii pana la 16.30??? Ce servicii au? Serios, la gradinita asta si la toate de stat pe care le cunosc in zona, ultimul copil pleaca la 16.30. Gradinita e deschisa cred si dupa orele 17, nu asta e problema. Iar pentru ultimii care raman e deprimant, ii vad pe ceilalti cum tot pleaca, de la 15.30 incepand, si mamica lor nu mai vine... Se cam lasa cu jale , ceea ce vreau sa evit la Cristi. Plus stresul meu cu programul Anei. Plus ca inca e cam mofturos la mancare, si sa-l stiu si nemancat si plans ca nu mai vine mama sa-l ia... .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

Pai si la noi trebuie sa-ti iei copilul tot pana la 16.30. In plus nu-mi place ABOSULT deloc, ca dupa ce se trezesc (cred ca in jur de 15) ii imbraca frumusel si ii pun la masute sa-si astepte cuminti parintii. Mi se pare aberant. Pai nu i se pare copilului asteptarea lunga, fara sa aiba ocupatie? Chiar am sa intreb cand vom avea sedinta, ce fac ei in timpul asta.

alexandrina, la noi epidoasele de constipatie au fost extrem de rare, acum o pun pe baza schimbarii alimentatiei. Ni se intampla si noua, celor mari sa ne schimbam obiceiurile cand schimbam locul/mancarea. Ca de altfel eu sunt EXTREM de atenta cu mancarea lor. felicitari ca nu ai recurs tu insasi la amenintarile cu spitalul si injectia, io am facut uz de ele persoanal.

Mara, felicitari pt adaptarea mezinei grupei. SI la noi Maria este cea mai mica, mai e o fetita cu o luna mai mare, restul toti au deja impliniti 4 ani.

Maria Eu i-am schimbat programul lui Stef, in sensul ca-l culc si pe el la 12, 12.30, ca sa se scoale pana la 16. Si ii culc pana la 21 cel tarziu, de ex acum doua seri la 20.30 faceau nani amandoi. Iar eu le-am urmat exemplu

Ma scoate din sarite reclama asta cu Ikea ca se baga peste text.

Mergi la inceput

Ioana, la noi la gradi dupa amiaza li se dau jucarii sa se joace liber (dar la masute, jucarii de constructie de obicei, nu sa alerge prin clasa), sau fise de colorat, uneori se ocupa educatoarea direct de ei cu lipituri, decupaje, eventual termina ce au facut dimineata. Sau le citeste o poveste.

Si eu zic sa ridici problema la sedinta, mai sus ti-am dat practic sugestii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns proadelina spune:

Sanatate multa celor bolnavi!
S-a incheiat si pentru noi prima saptamana de gradi, cu raceala bine-nteles, nas infundat si absenta pe ziua de azi. Am luat rezultatele analizelor (are streptococ in gat), undeva in jur de ora 13, iar medicul de familie nu mai era la cabinet deoarece este vineri. OoooF! Miercuri s-a certat pentru o jucarie cu un baietel iar acesta din urma l-a muscat de obraz si acum Albert are o urma de toata "frumusetea". Cam astea sunt peripetiile dupa prima saptamana.

Adelina si Albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

lavi,multumim!
in legatura cu bb,eu i-am zis flaviei ca bb se face cu o celulade la tati si una de la mami.celula=un fel de samanta,ca intelege.m-am blocat la partea cu "iesitul" lui bb.am lasat-o deocamdata in aer.stie ca doctorul il scoate pe bb din burtica,dar cum...nu.
cred ca ai ales varianta cea mai buna cu silvia.depinde si de copil,cat e de matur in a intelege anumite lucruri.

ioana,chiar azi vom intreba si noi de media de varsta a copiilor din grupa,de curiozitate.

la noi programul la gradi e pana la 18 si vreau sa aflu daca sunt copii care pleaca tarziu de acolo,in caz de necesitate pentru noi.
cand am fost sa o iau pe flavi ,copiii stateau in semicerc si aveau o poveste ilustrata pe un panou in fata,deci activitate.

maria, stiu cum e cu 2 singura acasa.de obicei nu mai pot face altceva decat supravegherea lor.in schimb, in fiecare zi vine soacra mea cateva ore sa termin alte treburi.
de cand e flavi la gradi,reusec cu andrei sa adun diverse din casa,facut paturi si spalat vase.mancare nu.a, si cel mai important lucru,reusesc sa mananc eu

Mergi la inceput