Colectia de toamna - iarna 2005 (247)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

proadelina, sanatate multa puiului!

cica se scumpeste nurofenul de 3 ori si de la doc de fam am auzit ca e posibil sa nu mai fie gratuit.

ma chinui sa vad pozele din cont,da' mereu apare altceva....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Uraaa, am reusit sa arunc un ochi peste pozele din contul comun.

Roxi, super pozele, copiii, aparatul, fotograful... Ce mare a crescut

Mara, frumoasa gradinita are Flavia, bravo ei ca s-a adaptat asa de bine deja!

Ina, wow, ce de activitati faceti voi!!! Scoala de muzica, balet... Ultimele 2 poze sunt de la scoala?

Chiar, ati inceput deja sau veti incepe anul acesta activitati suplimentare cu copiii? Sportive, artistice, limbi straine sau orice altceva? Poate ne dati ceva idei, sa nu ramanem chiar de carutza... .
Noi mergem la gradi' in germana, la altceva nu m-am gandit / nu ne-a iesit in cale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Va salutam si noi rapid, ne pregatim de weekend deci trebuie sa imi termin treaba cam intr-o ora.

Interesante discutiile voastre, mereu vreau sa raspund dar nu apuc...

La noi adaptarea la gradi/scoala nu a durat atat de mult, si ma refer la copilasii de aici in general, ca missei i-a placut din prima. Poate si pt ca i-am vorbit mereu de scoala ca si concept,nu ca ceva optional ci asa cum explicam noi copiilor care intra in clasa I.
Dimineata cand ma enervez pe miss ca nu vrea sa coboare ii spun ca ma pregatesc sa o sun pe invatatoare ca ea nu merge, si in secunda 2 e jos din pat:)

Aici programul de gradi ( si after school) e pana la 18h00 si sunt copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri__b spune:

Alexandrina multumesc mult de urari.

JUrnal de gradinita
luni-nu l-a primit ca nu avea vaccinurile trecute in foaia de inscriere, oricum el voia la tobogan nu in clasa.
marit- s-a dus maica-mea la 12 sa-l ia, el era in fundul gol(n-a putut sa de ajos doar pantalonii) si voia sa doarma acolo, nu l-a lasat
miercuri la 7.30 batea la usa "mamaia, hai frate trezeste-te sa mergem la gradinita" a si dormit acolo.
joi la fel ca mierucri, sedinta cu parintii seara, lista de rechizite ptr. facultate.
vineri a plans de acasa pana acolo, si mamaie odata cu el, l-a luat dupa masa de pranz.ne bazam pe gradinita sa-l invete sa manance singur.

acum doarme de la 4 dupaamiaza.astept sa se trezeasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

miri,sigur va manca.flavi mananca in general bine spre binisor,cateodata singura,mai des "bagat in gura".asta mai ales de cand e andrei.acasa ciugulea mereu.acum la gradi manaca tot si inca mai cere cateodata si sigur nu-i da cineva sa manance.ma astept sa se ingrase. a mancat chiar si paste,cred ca prima data.

maria,gradinita nu e renovata,se gospodaresc cu ce au.e frumoasa pe exterior si imi plac imprejurimile mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

hello

ce discutii interesante pe aici, am citit tot dar nu am cum sa raspund ca sunt in criza de timp

Bia dupa 3 zile de gradi a reusit sa raceasca-muci, tuse fara febre. Face aerosoli, puf in nasuc si siropel, azi a fost iar la gradi pt ca dupa 3 sedinte de aerosoli nu mai avea aproape nimic.
Ce aparat pentru aerosoli recomandati? , maine trebuie neaparat sa cumparam (acum avem unul dat de dr de la spital) , am fost la farmacii si am gasit Omron si Leica, care e mai bun?
Acum face aerosoli cu ventolin si ser fiziologic.

P.S face ca trenu dimineata, dar dupa 5 minute maxim nu mai are nimic

Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)

Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil

Bucatareala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Catutza noi avem OMron si e bun.

Sanatate tuturor copilasilor cu nas curgator! Noi suntem bine, deocamdata, sa n-o deochi, ptiu, ptiu

Evident, ca si la aceasta gradi e ceva ce nu-mi place: din spusele copiilor se pare ca le dau de baut apa plata, cam cu aceleasi pahare de plastic. Nu stiu daca Ilinca spune adevarul, o sa lamuresc situatia la sedinta de marti. Sper sa ajung.

A, si cica o fetita vine cu punguta cu bombonele si le imparte copiiilor cand nu se uita doamna. Iarasi nu stiu daca e fabulatie sau adevar.

MIhaelutat avand in vedere ca in weekendul acesta este posibil sa iei o decizie importanta pentru viitorul tau profesional, am tinut neaparat sa-ti recomand niste sfaturi, avand in vedere experienta mea si a altor prieteni ce si-au schimbat locul de munca. Sunt cateva chestii de lamurit (eu nu stiu situatia ta, dar poate te ajut), cum ar fi ce se intampla daca pleci normal, adica pe la maxim 7 seara ca de 5-6 vad ca nu mai e cazul. Pur si simplu zici ca ti-e rau, lesini, ai mari probleme cu copilul, trebuie sa-l duci urgent a doctor la niste invetsigatii (e oribila minciuna, dar ce sa-i faci, traim vremuri crunte) sau mai stii tu ce inventezi. Chiar nu e nimeni care sa plece mai devreme? Stati toti, in gasca, la serviciu, pana in miez de noapte? Daca (mai) ocupi functia de conducere, da-o-n incolo nu merita nervii.
- sa nu cumva sa iei vreo decizie la nervi. Din experienta spun, sunt cele mai mari tepe.
- in legatura cu noul loc de munca, intereseaza-te cat mai mult despre conditii, iar daca nu ai informatii de la cineva care lucreaza acolo si care sa-ti certifice ca e bine, fii cu mare bagare de seama. Daca auzi vreun lucru rau, cat de mic, fugi! E posibil ca realitatea sa fie si mai rea.
- gandeste-te ca nimic nu e vesnic. Doru zice ca nici raul nu poate dura o vesnicie. E adevarat ca nici sanatatea noastra nu e infinita. Dar alegerile bat la usa.
- fa o lista cu ce ai de pierdut daca pleci. E posibil ca peste cateva luni sa se remedieze situatia, si sa-ti para rau.
Plus ca socul schimbarii locului de munca poate fi destul de greu de suportat daca ai petrecut ceva ani la minister.
Ai colege/gi care au demisionat si s-au intors (adica au fost reprimiti aici unde lucrezi)? Daca da, poate merita sa ncerci altceva. Oricum voiai demult sa pleci in mediul privat.
N-ai putea sa-ti iei un concediu medical, ca sa-ti limpezesti creierii?
Iti doresc sa iei decizia cea buna, desi nimic nu mai pare ok in anul acesta malefic. O veni vreme buna si pe strada noastra, sper sa ne gaseasca in viata acele timpuri, totusi Sau poate ca vine Apocalipsa si atunci sa vezi teapa, nene, o sa ne dam cu pumnii in cap ca ne-am chinuit degeaba si ne luam casa, sa avem o cariera, sa facem mastere, doctorate HI, hi,, ce-mi plac glumele mele...

Eu va pup, si va urez un weekend frumos!

Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Feli , cat ai dat pe aparat si de unde l-ai cumparat? am gasit un model la 400 si unul la 700 si sincer nu stiu care e diferenta intre ele dar mi se pare cam mare

Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)

Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil

Bucatareala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Salutam colectia! Si uram multa sanatate celor bolnaviori.

Citind ultimele pagini imi dau seama ca nu ar prea trebui sa ma plang, pentru ca Rianna e deja adaptata la gradi, de mancare nu trebuie sa ma ingrijesc ca le da acolo, cu bolile (Doamne-multam!) nu avem probleme ca deh, ea e in colectivitate de la 9 luni, nu (mai) avem suzete, biberoane, papmersi, sau alte cele de dezvatat, olita nu am folosit-o niciodata, deci... nu e chiar atat de greu. La gradi a invatat deja destul de multe, a inceput sa scrie literele de tipar, isi scrie singura numele (cu R are un pic probleme, in rest toate ii iasa ft bine), numara pana la 20 fara ajutor, si recunoaste cam jumatate din literele de mana. Plus ca acum lucreaza cu ei la cuvinte scurte, sa recunoasca nu doar litera cu litera, ci si faptul ca puse impreuna formeaza un cuvant. Ieri a invatat DOG Una peste alta, sunt ft mandra de ea.

In schimb ea e inca ft copilaroasa, nici prin minte nu i-ar trece sa ma intrebe cum se fac copiii, n-o duce mintea sa faca prostii, e ft inocenta si linistita si cuminte. Pasiunea ei ramane arta, de orice natura, ceea ce vreau sa si dezvolt in ea. Asa ca, apropos de intrebarea Maria-Alexiei, eu vreau s-o inscriu pe Rianna la lectii de pian. Ma bate gandul tare si cu inotul, insa ezit in primul rand pt ca nu sunt sigura daca doua activitati in paralel nu ar fi prea obositoare acum pt ea avand in vedere ca nu mai doarme de-amiaz si o iau de la gradi destul de obosita, si apoi nu sunt sigura daca e cea mai buna idee pe timp de iarna s-o duc eu pe la piscine. Ma mai gandesc, in functie de ce iasa cu pianul.

In alta ordine de idei, am vazut si eu pozele cu Flavia si Andrei, si cu Rachie si Bobita, si sunt tare scumpi!

Feli, o pentru cat de explicita si detaliata ai fost in mesajul pentru Mihaelutza. Ft bune sfaturi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

Am avut si noi ieri sedinta cu parintii:
- apa plata nu mai e permisa ci apa fiarta si racita;
- tb sa sponsorizam noi cu: hartie igienica, servetele pt supliment, servetele pt muci, combina muzicala; caminul nu are fonduri;
- nu mai avem voie cu torturi, de ziua copiilor ducem chestii ambalate;
- dir. nu a venit la sedinta, ca aveam vreo 2 sa-i spunem referitor la patratelele de cioco pe care le primesc copiii dupa masa + suplimentul de ora 4 (care, de obicei e napolitana J. sau biscuiti umpluti , rar placinta cu branza pe care copiii o adora)
Optionale: noi facem engleza, de 2 ori pe sapt cate 30 min. Aveam de ales intre dans si engleza. Nu au voie 2 optionale la grupa mijlocie, programa nu le permite (aglomereaza copilul)
Dupa somnul de pranz se joaca fiecare in legea lui.
Elise nu si-a revenit. Poate de luni incepem si noi.
Sanatate la bolnaviori.

Cristina & Elise-Stefania

Mergi la inceput