Controversa
Nu stiu daca am pus bine numele subiectului…dar altul mai bun nu mi-a venit in minte.
Sa o i-au cu inceputul…usurel ca o sa aveti ceva de citit…
Prof Ancar mi-a zis sa fac luna asta eco in ziua 7-9-11.
Rezultate la ecografii(menstruatia mea tine cam 5-6 zile)
-ziua 7-a-endometru trilaminat 6mm, OD-cu folicul de 7mm,OS-MPC
-ziua a-11-endometru trilaminat 9mm,OD-folicul de 16,5mm,OS-MPC
-ziua a 14-a-endometru trilaminat 12 mm,OD-disparut OVULATIA s-a produs.Se presupune ca ovulatia a fost in ziua 12-13 de ciclu, si din fericire am avut si activitateatat inainte de ov cat si dupa..nu mai zic nimic...
Rezultatele la ecografii le-au vazut 3 dr:Prof dr Marinescu,prof dr Ancar si dr Niculescu : s-au pronuntat ca sunt bune.
Mai departe, rezultate dozari hormonale ziua a 5-a :-FSH -13,31 mui/ml (N: 2-10),
-LH- 7,4mui/ml (N:2-20),
-Estradiol- 30,5 pg/ml (la limita!!!) (N:30-120)
-Prolactina-25,056 ng/ml(la foarte limita!!)
Pareri despre rezultatele dozarilor.
Sunt un pic revolata impotriva Prof Ancar ,stiu ca o sa-mi sara tot forumul in cap)din cauza ca s-a grabit sa spuna niste lucruri.
Si anume cand a vazut ca FSH e mare mi-a zis ca ovarul da semne de imbatranire (la 26 de ani.??in fine accept ca se prea poate), dar intorcand foia si vazand cat e prolactina, adica ridicata , s-a corectat spunandu-mi ca din cauza ei . a prolactinei.FSH-ul e ridicat si estradiolul la limita(Dr Niculescu mi-a zis din prima asta), recomandandu-mi sa le repet in luna care vine ,anume FSH doar, iar prolactina sa o fac si in ziua 21-a.Si intr-un final a zis sa vedem si rezultatele din ziua a 14-a si 21-a…ceea ce trebuia sa ziaca de la inceput.
Ceea ce m-a revoltat pe mine e faptul ca a spus un lucru (cel cu imbatranirea) care iti cam ramane in cap…..ceea ce NU SE FACE….si asa vai de sufletele noastre….ca ne chinuim si speram sa avem un copil…dar sa mai auzi si “bazaconii”.
Din fericire in acceasi zi am avut programare si la dr Niculescu..care mi-a spus din prima ca e vorba de prolactina ridicata….ceea ce a coincis pana la urma si cu spusele de a doua oara cu ale lui Ancar,plus ca sa asteptam si celelate rezulate.
Alte lucruri, eu am facut HSG in ziua 11-a…care a fost super dureroasa pt mine…nu am rezistat de durere, era sa lesin, din cauza asta de abia au bagat jumatate din substanta de contrast.
REZULTATE:uter laterodeviannt spre dreapta(e normal, multe femeii au deviatia asta, ba spre dreapta ,ba spre stanga), trompe permeabile, lungi subtiri(lungimea lor, poate constituii o problema daca sotul nu are o spermograma buna, “micutii” nu au cum sa reziste sa strabata o trompa lunga, ceea ce e si cazul nostru), iar substanta de contrast a fost prezenta si in cavitatea peritoniala bilateral ( adica NU SUNT PROBLEME din punctul de permeabilitate).
Inainte de asta , de HSG,prof Ancar s-a pronuntat asa: ca as avea macar o trompa infundata (s-a dovedit a fi FALS), si ca uterul e cam ingrosat( Si mai fals, demonstrat si pe o eco)., dar a spus un adevar si anume ca, se recomanda inseminarea din cauza trompelor lungi si a spermogramei sotului nu prea buna.
Dr Niculescu, nu a batut campii si mi-a zis din prima ca imi recomanda inseminarea tinand cont de cele 2 aspecte(trompe, spermograma).
Si altceva, dr Niculescu a recunoscut ca habar n-are de orice pe parte ginecologica pe parte masculina, si mi-a recomandat un dr, mai ales ca a vazut ( e singurul care a vazut, nici urologul de la Medsana, Iliescu parca, nu a zis nimic..era preocupat mai mult de cum arata testicolele sotului….decat de analize..nu i-a dat nici o spermocultura nimic)deci, revin, e singurul care a vazut, ca in cele 2 spermograme leococitele sunt peste valoarea normala(indica o infectie de obicei, poate fi vb si de o carie)si ca trebuie tratat partea asta, ca sa putem face inseminare.
Prof Ancar i-a dat tratament sotului, cel universal valabil , cartirec, undestor ,vit e…care din punctul dansului e bun si la oligospermei si la astenospermie si la normospermie dar cu valori mici la orice…..mi se pare prea frumos ca sa fie adevarat.
Nu pot decat sa zic, multumesc Dr Niculescu si BRAVO, sunteti de milioane.
O alta controversa ar fi urmatoare, intreband de inseminare la MEDSANA, mi s-a zis 400EURO, plus eco,plus supraveghere etc…MI se pare enorm…..nu cred ca procedura difera de la o clinica la alta…..
La dr Niculescu la Cabinet totul in privinta inseminarii, costa cam 100EURO..si e acceasi procedura.Poate ma ajutati cele care stiti….de unde diferenta de pret??????
Fara nici o suparare, e parerea mea personala, prof Ancar m-a dezamagit, nu din punctul de vedere a ceea ce stie pe parte medicala, ci din faptul ca s-a cam grabit sa-mi spuna unele lucruri pe care in secunda urmatoare, tinand cont ca mai vedea si alte date le corecta.Iar faptul ca o consultatie costa 450 000 de mii si stai 5 min….e foarte putin…pe partea comunicarii dr,pacient.Totusi , la sfarsitul lunii am sa-I mai fac o vizita, dupa ce am toate datele, asta pt a vedea ce spune atunci(ce sa fac am si eu curiozitatile mele).
Dr Niculescu a stat cu mine de vorba cel putin 20 min, mi-a explicat fiecare lucru , cum e cu procedeul de inseminare,,,,ce trebuie sa facem etc…atat
Prin urmare, eu luna viitoare fac inseminare, dupa ce sotul isi “trateaza partea cu leococitele”.Si banuiesc ca stiti unde am sa ma duc sa o fac.Am sa va tin la curent!
O ultima idee, din cauza dorintei noastre de a avea un bebelush, vedem dr ca pe niste zei..si ne punem toate sperantele in ei...mai ales in prof Ancar, care si-a facut un nume , dar uitam un lucru, speranta e in noi , e in corpul nostru in felul in care organismul reactioneaza si are toate datele pentru a se produce o fecundare, si nu in ultimul rand in atitudine noastra si mai presus de orice trebuie sa existe comunicare medic pacient, in fond suntem oamneni, si avem doar meserii sau preocupari diferite si ne folosim unii de altii in viata pe partea asta.
CONCLUZIE:Poate fi vorba si de “atatia dr atatea pareri”….dar aici nu e vorba de asta, e vorba de atitudine , preturi nejustificate, si noncomunicare.
Va pup fetelor si toamna asta sa auzim numai de bine.
PS: Dupa HSG, iti vine menstruatia mai repede?
AniS
Raspunsuri
Tia spune:
Draga mea Anis, este dreptul tau la opinie...
Este pentru prima oara cand citesc ceva de rau despre profesorul Ancar. Oare nu te pripesti? nu vreau sa pun in balanta ce a spus el cu ce au spus ceilalti, dar cred cu tarie un singur lucru: e bine sa asculti o a doua parere, dar e periculos sa mergi la mai multi dr. in paralel si sa inclini tu balanta unde ti se pare tie ca atarna adevarul... ai grija draga mea Anis.. si nu fii asa vehementa, din ce ti s-a intamplat nu vad un motiv sa schimbi dr. acum cateva luni cand erai sub stimulare ai fost la Niculescu si ai fost nemultumita ca ti-a incurcat foliculii, ca era grabit... Anis, draga mea, se intampla, sunt si ei oameni. Eu am fost la un dr. cu care stateam de vorba si o jumatate de ora, iar ma ruga sa pun intrebari, dar tratamentul pe care mi l-a dat pana la urma, s-a dovedit a fi eronat.. si eu am sta putin la Ancar in cabinet, dar in acele 5 minute mi-a spus lucruri noi...
La medsana este asa scump pentru ca este clinica particulara, si stii asta, Giulesti-ul este un spital ... de stat.
te pup si ai grija de tine.
Vanina spune:
Draga Anis,
Si eu am fost de curand la Dr Niculescu si am fost fffff multumita de el-si ca om si ca doctor.Mi-a zis din prima tot ff bine.Se implica si il intereseaza si e si ff bun profesionist.Mi-a placut,ce mai!Oscilam intre el si Dr Anca (care de asemenea este un om deosebit) iar o cunostinta de-a mea este prietena cu Niculescu si m-a dus la el-si am fost multumita si in consecinta cred ca raman la el.
Asa ca ai facut o alegere fff buna.
De Dr Ancar nu stiu prea multe....dar din auzite stiu ca e un dr bun...
anis spune:
A nu se uita, e vorba pur si simplu de o expunerea a ceea ce am patit eu, plus ca lucrurile sunt vazute din perspectiva mea(normal) si deci pot fi luate ca o parere.
Nu , Tia ,era vorba nu de spital, ci de cabinetul privat al Dr Niculescu......deci e diferenta.[/b]
Eu nu inclin balanta spre cineva anume, dar faptele medicale au inclinat singure spre dr Niculescu....eu desi sunt o fire mai greu de multumit, dr Niculescu nu m-a dezamagit.
Deci repet preturile atat la Medsana cat si la cabinet sunt in regim privat.INTELES?Justificarea diferentei de pret.....?????cine stie...
Mie prof Ancar nu mi-a zis nimic nou, ci numai aiureli, ca am uterul ingrosat..aiurea....am fost nevoita sa alerg ca sa vad ce si cum...s-a dovedit a fi in ordine....
Nu am o anume problema cu banii, din cauza asta am facut o gramada de analize...dar nici nu vreau sa-i arunc pe fereastra.
Tia..ai zis bine ..ca sunt oameni si au dreptul sa greseasca...dar mai spun un lucru...Mie Prof ancar mi-a zis ca [b]ovarul da semne de imbatranite si asta la 26 de ani........cum crezi ca am putut sa ma simt???????????consecintele psihice nu le vede nimeni..asta datorita greselilor....si dupa care Ancar sa se corecteze.....pai....ce jucam alba ,neagra...
Si sa stiti..eu il consider un dr bun pe Ancar..nu consider un lucru bun noncomunicarea dintre pacient si doctor...si faptul ca se pripeste sa spuna anumite fraze inainte de a vedea toate datele..despre asta e vorba.
Si altceva....ce daca medicul e bun , renumit etc...si nu se intampla sa ramai insarcinata????????
Eu sunt foarte linistita uneori , dar uneori am si stari de disperare amestecate de dezamagire poate tocmai trec printr-o strea de asta..si sunteti singurele care imi puteti fi aproape..si vreau sa ajung la starea.....ca atunci cand o sa vrea Dumnezeu o sa se intample, si chiar daca o sa fac inseminarea, nu imi pun mari sperante..m-am saturat de dezamagiri.
AniS
anis spune:
Fetelor,
Nu vreau sa creeam tabere de sustinere ba pt dr Niculescu, ba pt prof dr ANcar.....amandoi sunt doctori buni......eu spuneam doar ce am patit eu.....
Daca printre voi se mai afla fete care fac luna viitoare inseminare....mi-ar placea tare mult sa stam de vorba.
AniS
crinuta spune:
Fetelor, eu nu ii cunosc pe cei doi,deci nu ma pot pronunta in privinta lor. De fapt, eu nu am gasit pana in acest moment dr pe care il caut, un dr care sa ma convinga, care sa-mi castige increderea.
Anis, fa asa cum ai spus, fa inseminarea la Niculescu.
pupici
Crinuta
Marcelle spune:
Anis,
In legatura cu preturile si cu noncomunicarea sunt de acord cu tine.
Pe nici unul din doctori nu ii cunosc, asa ca nu pot sa imi exprim o parere in privinta competentei.
Dar este ingrozitor sa iti spuna niste chestii care te afecteza si doar psihic, asa fara sa se gandeasca.
Eu am mai spus, am avut o sarcina oprita in evolutie, si doctorul mi-a spus cu zambetul pe buze chestia asta. A fost ingroazitor!
Pt a lucra cu oamenii si mai ales in chestii care sunt de viitor, trebuie sa fii un bun psiholog, chiar daca ai o parere convinge-te si apoi spune ceva, nu infricosa o pacienta care isi doreste un copil! E inuman, dupa parerea mea. O fi el bun profesionist, dar ii lipseste comunicarea, care este importanta.
Si scuzati-ma, aici in Franta, cand intri intr-un cabinet de Procreere asistata Medical, nu stai mai putin DE 20 Minute in nici un caz!!!!
In 5 minute nu reusesti decat sa iti dai pacientul peste cap. Chiar daca se spun lucruri noi, dar mai ai si tu intrebari, care nu iti vin exact in secunda urmatoare, poate.
Ma rog, nu cred ca exista un medic perfect, nici chiar aici in Fr! si aici s-au facut greseli chiar si in cazul meu.
In legatura cu pretul e nejustificat de MARE la MEdsana!
Inseminarea, acum am vazut e o procedura simpla si nu este justificat mai mult de 100 Euro. Atata costa si la Lyon. De faot chiar 65 De Euro, plus tratarea spermei 35 Euro.
Anis, eu am facut acum inseminare in aceasta luna. Urmatoarea , daca va mai fi urmatoarea, sper sa nu fie, va fi in decembrie.
Nici eu Anis, nu imi pun mari sperante, din acelasi motiv din care nu iti pui nici tu. Nu vreau sa fiu dezamagita! Dar mie mi s-a spus ca sanse sunt mari totusi, pe parcursul a celor 6 inseminari exista sanse bune.
Daca ai ceva intrebari, iti raspund cu placere.
Daca vrei putem intra si pe chat cand ma vezi online.
Va pup,
marcela.
anis spune:
Mi-am permis sa copiez ceea ce a spus Marcelle....e un MARE ADEVAR!
"Si scuzati-ma, aici in Franta, cand intri intr-un cabinet de Procreere asistata Medical, nu stai mai putin DE 20 Minute in nici un caz!!!!
In 5 minute nu reusesti decat sa iti dai pacientul peste cap. Chiar daca se spun lucruri noi, dar mai ai si tu intrebari, care nu iti vin exact in secunda urmatoare, poate."
TRUE
AniS
Tia spune:
mai fetelor, nu sunt de partea niciunuia, sunt de partea mea. incerc sa iau partea pozitiva si constructiva la fiecare consultatie.. important este sa si sa , nu?
va pup pe toate
anis spune:
N-as vrea sa se creeze o situatie..ca tebuie sa fim de partea cuiva.
Ceea ce am vrut eu sa spun si Marcelle a punctat foarte bine e vorba de comunicare si preturi si relatie medic pacient.
Da intr-adevar e important sa ramanai insarcinata asta e si scopul pana la urma, dar zic eu e si foarte important ca un medic sa vorbeasca cu tine si sa-ti explice si sa nu te deruteze sau sa te "loveasca psihic", pentru ca tu , ca viitoare mamica si mai ales care lupti si speri de luni sau ani de zile ,ai nevoie de un bun confort psihic .Despre partea asta vroiam sa vorbesc!
AniS
gabid spune:
Anis,nu ca as vrea sa-l apar pe prof Ancar dar cred ca ai procedat gresit mergand la mai multi dr.Nu stiai ca la Medsana e f.scumpa inseminarea?Parerile de la un dr la altul difera.Eu una sunt f.multumita de prof aAcar si nu il voi schimba pt nimic in lume.Nu o sa merg niciodata la alt dr sa-i cer parerea pt ca in el am incredere.Conteaza f mult sa ai incredere in dr la care mergi.
Gabi si Simonica.