*Cozonacei de noiembrie-decembrie2008 (74)*

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anes spune:

Fetelor, nu este nimic in neregula sa iti sustii copilul de sub brat sau de manute, atata timp cat sta in picioare si vrea sa mearga. Este de neacceptat sa il tarai de maini sau cu hamuri daca el nu paseste si nu-si sustine bine corpul pe picioare!

Oliv, ai intrebat anterior cum poti sa iti inveti copilul partile corpului! Daca este vorba de parti ale corpului pe care copilul si le poate vedea singur, i le arati si ii spui denumirea, sau ii arati parti ale corpului tau si respectiv le3 denumesti.

Daca este vorba de parti ale corpului pe care nu le poate vedea, nas, gura, etc, de ex, pui mana pe nasul tau si ii spui "nasul", apoi ii atingi nasucul lui. Este f. bine si sa faci exercitiile astea in oglinda. La varsta asta, nu este eficient sa faci exercitii speciale, ci in timp ce il speli, il imbraci, sau va jucati, ii poti denumi partile corpului cu care intrati in contact la momentul respectiv (ex, imbracam o mana, un picior).

Referitor la intrebari si mustrarile de constiinta... trebuie sa ii lasi si copilului independenta si sa diminuizi dreptat dependenta si sentimentuil de vina. Ideea este sa te simti si confortabil cu decizia luata. Ca iti pui intrebari, nu este nimic in neregula, ci asta dovedeste ca doresti sa iti cresti copilul cat mai bine cu putinta!

Nu spun ca sunt sau nu sunt de acord cu Dandusa, Hera, Fower, si Oliv si sigur mai sunt mamici, pentru ca de aceea nu ne comportam noi oamenii toti la fel, pt. ca suntem extrem de diferiti.
Pot sa spun ca eu nu ma simt confortabil sa fiu "tintuita" desi, nu ies decat ff rar. Mai merg cateva ceasuri la cumparaturi (diferenta este ca eu am cu cine sa il las) la cate o nunta, sau la prieteni, dar asta f. rar.
Il iubesc de mor, fac orice pt. el, l-am asteptat 4 ani sa apara, dar nu pot sa il tin legat de mine tot timpul, am nevoie de o mica pauza.

Viata nu mai poate fi la fel ca inainte si nici nu imi doresc, pt. ca mi-am dorit de atata timp sa am "problemele" astea bebelusesti, dar o mica pauza din cand in cand parca simt nevoia si nu ma invinovatesc, desi ma gindesc acasa! Insa, nu l-as lasa cu persoane necunoscute, fara acomodarea prealabila.

Spunea Carmendu odata ca isi vrea viata de dinainte de copil! Eh, asta nu se mai poate . Prioritatile sunt altele, dar putem impaca cumva si capra si varza.

Concluzia, ca am scris cam alandala, cum te simti tu ca mama cand iei o rice decizie pt. copil este cel mai important (ma refer aici la mame responsabile ca cele din grupul nostru, pt. ca n-am identificat niciuna iresponsabila).

http://community.webshots.com/user/annes06

Mami de Remus , o minune!(10.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Salutare!

Dandusa, ce bine le zici tu! Parca te-ai fi uitat cu ochiul magic in casa nostra. Eu o duc putin mai bine, ca Darius e mai mare, se imbraca, merge la baie, mananca singur etc...dar si prostiile sunt pe masura. Stii unde stau eu considerabil la bine decat tine? La capitolul baie. Eu in viata mea n-am fost cu copiii la baie, am eu asa un pitic, imi place intimitatea. Cand eram in liceu, aveam o catelusa si, daca se nimerea sa doarma in baie, o dadeam afara cand intram eu. Nebuna. Si noua ni se mai face de-o terasa sau de-un film, dar asteptam rabdatori. Sau mergem toti la terasa, la film e mai greu.

Olivia, din proprie experienta iti spun ca, oricum vei proceda, mai tarziu vei descoperi ca ai facut greseli si ai sa le regreti. Pt ca nicio carte din lume nu e adaptata fiecarui copil si fiecarui parinte. Sunt de acord total cu caracterizarea Dandusei.

Flowers, si noi la fel ca tine, pe drum toata ziulica, du baiatul la gradi, ia baiatul de la gradi si gradi e tocmai la Marriott. Fata de voi, avem un avantaj de-un etaj, clasa lui e la etajul 1.

Flori, ma bucur enorm ca nu se pune problema unei interventii. Eu te rog din suflet sa vii printre noi ori de cate ori ai timp, te inteleg ca ti-e greu, insa voi sunteti o parte din familia noastra si Rares e un cozonacel drag si iubit la fel ca toti ceilalti. Tu decizi, dar te rog sa fii convinsa ca te asteptam cu mare drag oricand.

Cris, Ioana avea 8200g acum 2 sapt. Sa incerc sa sper la un 8400? O s-o cantaresc zilele astea si te anunt.

Otilia, Alra, nici eu nu mai am sentimente de vinovatie daca-l las pe Darius cu altcineva, dar cu Ioana as avea, pt ca-i micuta si numai eu inteleg cam ce vrea, de ce plange etc. Sunt convinsa ca n-o sa aiba traume pe viata daca plange dupa mine, dar tot nu-mi place s-o las singura.

Cris, vacanta placuta!

Hera, am tot vrut sa-ti spun ca nici Ioana nu prea mananca, suge din greu, m-am tot vaicarit eu pe-aici. N-am gasit nicio cale de a o face sa manance daca nu vrea, asa ca am lasat-o balta si m-am relaxat. Nu vreau sa te dezamagesc, dar nu prea cred in auto-intarcare, am mai auzit, dar sunt rare cazurile, cel putin in cazul copiilor care nu prea se inteleg cu biberonul. Daca o faci sa bea ceva lapte cu biberonul, ai sanse sa renunte mai usor. La Darius, asa am sperat si eu, ca se intarca singur sau macar o mai rareste, dar el facea fix invers...l-am intarcat brusc la 1 an si 4 luni. El era trist cateva minute cand il refuzam, eu m-am jelit vreo saptamana si gata. Cu siguranta eu am suferit mai mult, ma mai apuca nostalgia uneori, el dupa o luna nici nu mai stia bine ce se face cu tzitzi.

Andi, de ziua sotului n-am facut tort, am vrut sa fac unul cu frisca vegetala, dar am descoperit ca si aia e cu lapte. Asa ca am facut o prajitura cu foi Lica, nuci si zahar ars, ceva de post adica. Sa vad ce pot pregati pt ziua Ioanei.

Chiar nu stie nimeni daca laptele praf se poate fierbe pt a pregati orez cu lapte? Voi cu ce fel de lapte pregatiti orezul/grisul cu lapte? Toate faceti cu laptic de vaca?

Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)

poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameliam spune:

Eu fac cu lapte praf, il fierb pur si simplu ca pe orice lapte.

Zice si pe cutia de lapte praf ca daca-l prepari cand apa e prea calda isi pierde din proprietatile nutritive, deci ma gandesc ca la fel se intampla si daca-l fierbi. Da eu il pun pt gust in orezul cu lapte, nu pt proprietatile nutritive si pun cantitate mica (orezul in fierb in apa in prealabil si abia la sfarsit arunc apa si pun lapte si fierb un minut sa se umfle un pic orezul si in lapte).

Citat:
citat din mesajul lui bertha
Chiar nu stie nimeni daca laptele praf se poate fierbe pt a pregati orez cu lapte? Voi cu ce fel de lapte pregatiti orezul/grisul cu lapte? Toate faceti cu laptic de vaca?

Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleinad.g spune:

Citat:
citat din mesajul lui bertha

Eu am facut orezul/grisul cu apa. La sfarsit, dupa ce a fiert, am masurat cantitatea de fiertura si am pus cantitatea necesara de praf. Am amestecat si gata. Daca fierb laptele praf isi pierde toate vitaminele si la sclifosita mea nu prea imi surade ideea. Oricum nu s-a aratat prea entuziasmata nici de astea, nici de mamaliga. Dar la ea nu e de mirare. Macar Ioana bea lapte, la noi si asta e masa de noapte, ziua nu vrea sa-l vada. Si am incercat vreo 3 formule.

Mami de Teodora (1.12.2008) si Bogdan (24.05.1995)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anes spune:

Flori, te imbratisez tare! Ce bucurie ca nu a fost nevoie de operatie la micut! Te rog sa mai intri si la noi, cand vrei tu! Esti colega noastra, iar Rares, cozonacel copt odata cu toti ceilalti!
Mie mi se pare ca intarzierea lui Rares este mica si cred ca sufera de o forma mai usoara de Down!

Gynie, dragul de Stefanut, se invata cu toate! Deci, chiar si cu lichide, ia bine in greutate!

Al meu are cea mai nasoala etapa de dinti de pana acum! Cu mataieli nocturne si cel mai nasol, lipsa poftei de mancare (azi a refuzat laptele de dimineata). Niciodata nu a refuzat laptele. Abia pe la ora 12 a mancat putin, fructe cu 2 biscuiti. Dar initial se intorcea in scaun ca sa se ridice .
Dintii se vad, in cateva zile sparg gingia. Si suntem abia la dintii 5 si 6!!

http://community.webshots.com/user/annes06

Mami de Remus , o minune!(10.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andy08 spune:

Salutare!

Flori: Ce bine ca n-a fost nevoie de operatie! Si eu as vrea sa intri mai des pe aici, sa ne mai spui de voi. voinicelul si mamica.

Anes: Of, micutzul...sper sa iasa cat mai repede dintisorii aia care-l chinuie! Noi avem tot 2 dinti si sunt zile cu maraieli si plansete de cateva saptamani. Tot zic ca sunt dintii, dar vad ca nu mai ies. Asa o sa o tinem pana ies toti dintii? Parca zicea cineva ca dupa primii (nu stiu ce inseamna primii, primii 5, 8, sau cati?)e mai usor.

Bertha: Cu laptele praf, nu stiu. Tare frustranta e chestia asta cu alergia la PLV. Nici nu mi-am dat seama inainte de asta cate alimente contin lactate! Si mi-e ciuda ca nu le putem da la pitici o gramada de chestii! I-as da mamaliga, dar cu ce? Cu fructe? Nu mai stiu ca sa-i fac de papa.

Criss: Drum bun si vacanta placuta!

Andy, mami de Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebecris spune:

http://community.webshots.com/album/569372429jGkhSz?start=348

am pus cateva poze de la mare....

va pup

http://www.infoturism.ro/acorda-puncte/98193/

Cristina - mami de DAVID - ANDREI

David-Andrei
BOTEZ
Povestea nasterii

http://b1.lilypie.com/iOAIp2.png
http://lilypie.com/pic/090116/7IMD.jpg

pe 20 oct...ora 23:05 a venit pe lume MINUNEA MEA - DAVID ANDREI

858 - 2 euro/SMS - INIMA COPIILOR
Copilul este o minune dumnezeiasca, dar din dragoste umana!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Bebecris, ce marinel pletos si papacios am vazut!

Flori, ma bucur tare c-a fost ok si nu e nevoie de interventie, chiar aveam inima stransa si nu mai stiam nimic, insa noroc pe Speedy, am dat sfoara si te-a interceptat. Te asteptam mai des la noi.

Dandusa, Olivia, !azi impart pupaturi...

Babyzapi, ce mai invarti? Gatesti?

Criss, sa va fie de relach! V-am visat azi-noapte. Adica pe Sofie. Se facea ca noi, mamicile de nov-dec, faceam schimb de cozonacei o sapt-doua. Si-i trimiteam ceva in genul emisiunii aleia `Schimb de mame` si nu stiam la noi cine vine, si-ai nostri unde merg. Da jur ca n-am mai vazut o emisiune de ani buni, poate reclama, candva-undeva. Si la mine a ajuns cozonacica Sofie. Si-avea niste papucei roz si pufosi.... Si ma intrebam da ce facem cu alaptatul....si-o sun pe Criss, in cazul in care ajunge zibe la ea, sa o alapteze linistita ca eu am incredere...si ma intrebam in acelasi timp, da oare ea are incredere s-o alaptez eu pe Sophie?

Dac-aveti timp si chef, z la bunici sapt trecute cand a inceput sa faca bravo, sa mearga de-a busilea si sa se ridice:

Mami de Sara (8 dec 2008)

Poarta-ma, mami!
_

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Si niste poznici mai noi si de la noi.

Mami de Sara (8 dec 2008)

Poarta-ma, mami!
_

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmendu spune:

flori- ma bucur ca nu a mai fost nevoie de operatie. sa va ajute DD ca pana in ianuarie piscotelul sa evolueze din ce in ce mai bine.
bebecris- ce frumos e costumul de marinel. ..si ce pleata mare are!
anca- e bine ca ai pus filmulet. eu ma uit de fiecare data la evolutia cozonaceilor. am vazut cum face bravo. si eu incerc cu al meu, da' nu iese. am spus ca victor spune si face pa-pa. nu mai face. s-a plictisit.
anes- da, eu am spus ca imi vreau viata de dinainte de victor inapoi. nu va mai fi la fel. stiu. si nu-mi pare rau. am un copil minunat si imi place sa-mi petrec fiecare moment cu el. da' uneori am nevoie de o pauza. si atunci plec o zi intreaga si mananc filme pe paine , sau intr-un we prelungit cu sotul meu si ne facem de cap sau ma duc cu prietenele la un concert la londra . dar eu sunt un caz fericit. avem o bunica devotata si in putere, iar victor e obisnuit cu multa lume. deci, daca plec de acasa, plec cu inima impacata.
dandusa - frumos ai povestit. il si vad pe raducu agatat de piciorul tau.
olivia. nebunica-

carmen lui Victor 15 noiembrie 2008
pozele noastre
Povestea nasterii lui Victor

Mergi la inceput