*Cozonacei de noiembrie-decembrie2008 (74)*
Raspunsuri - Pagina 14
Olivia26 spune:
Flori, ma bucur mult ca n-a fost nevoie de interventie si Doamne ajuta si de acum sa fie bine. Felicitari pt statul in fundic si pt dintisor. Pupam piscotelul nostru scump
de
David, barbatelul mamei - 5 nov. 2008 
Made in the Holy Land www.flickr.com/photos/24386067@N08/sets/72157610614218627/detail/" target="_blank">

Sunt mare! www.totsites.com/tot/davido" target="_blank">My website
Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!
Otiliav spune:
Neata!
Si un
colegelor prizoniere. Eu oricum sunt multumita ca dupa 6saptamani de carcera acum am avansat la inchisoare normala
.
Oliv, stii ca toate gandim diferit si simtim diferit
. Eu atat pot sa-ti zic ca am impresia ca il iubesti atat de mult pe Dav incat te neglijezi putin pe tine si dorintele tale, astfel ca el sa fie ultra mega multumit/fericit tot timpul iar tu te bucuri de privirea lui fericita.
Si aici intervine diferenta intre noi.
Eu nu m-am simtit niciodata vinovata ca am plecat 2-3 ore undeva fara copil. Fie si ca l-am gasit inlacrimat si suspinand. Adica am momente cand simt ca nu mai pot daca nu fac un gest din asta egoist si ma pun pe mine inaintea copilului. Bine ca asa ceva se intampla la perioade mari si dupa ce comit o "fapta" din asta buna nu-mi mai vin idei o perioada.
Oricum va veni vremea cand incep sa se joace cu alti copii si 2-3 ore pot da lejer ignore parintilor. Ana anul trecut cand am plecat eu la Berlin 3 zile nici nu vroia sa vina acasa de la prietena mea. Pai cred si eu ca s-a simtit bine de vreme ce acolo si-a facut de cap si a avut 2 copii cu care s-a distrat.
Eu am suferit cand am stat departe 3 luni de Ana. Dar n-am avut regrete pentru ca a fost o decizie luata in 2 luni impreuna cu toata familia, nu mai puteam da inapoi nici sa vreau. Iar cand iei decizii cu capul nu cu inima altfel suporti consecintele.
Si fiecare din noi face diverse abateri de la reguli. Eu recunosc ca imi place sa dorm cu un bb la nasul meu, sa-i simt mirosul de laptic, de bebelus. Cand am insomnii metoda aceasta functioneaza mereu. Si de multe ori ma abtin sa nu o iau cu mine in pat ca stiu cat trag dupa aceea iar sa o invat cu patutul dar nah riscul meseriei.
Important este sa nu dam in extreme, adica sa se termine odata si cu codependenta asta ca altfel ajung la liceu si tot mai vor sa doarma cu mama.
Flori, m-am bucurat de vestile bune. Mie mi se pare ca Rares evolueaza chiar bine daca deja sta in fundulet.
Bertha,
mi-a mers la inima mesajul tau. Astept ocazia sa-i zic si eu soatei "ca-s mica de statura dar mare de gura".
Eu am vazut ce bine arata burta ta. Vreau sa-mi aranjez si eu burta ca mai e putin si vine vremea sa merg cu fetele la disco
, ma sacrific ce sa fac.
Malinas, imi pare rau de asa paguba. Cat despre stimulat sau nestimulat parerea mea este ca linia de demarcatie este foarte fina. Ca uneori poti lua copilul de manute sa vezi daca paseste. Elisa merge bine-mersi pe langa ceva dar daca o iau de manute se lasa in fund. Si o las asa nu o mai ridic, foarte bine ca-si da seama ca nu-i pregatita pe cand in fundulet este sigura pe ea. Ana in schimb n-a fost deloc precauta. Cum a simtit ca are putin echilibru a si incercat sa o ia la pas. Am stimulat-o sub un singur aspect. Multa vreme mergea pe langa pereti in casa si mai rar pe diagonala unei camere. Iar ea era cu mana in gura mai mereu asa ca am zis hai s-o fac sa ia diagonala mai des ca nu era nici igienic sa aibe var pe maini nici peretii nu vroiam sa-i varuim mereu. Aveam o masuta mica si am pus-o in mijlocul camerei si asa a prins curaj sa nu mai faca perimetrul livingului. Se descurca 5 pasi pana la masa, 5 pasi de la masa la canapea.
Lorellay, nu neaparat, poate sta putin timp in etapa mers de-a busilea. Noi am avut noroc, desi si-a supt degetul 4 ani, nu mai zic ce murdara era pe maini la gradinita in curte.
Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Povestea nasterii celor doua gogosele sagetele
Pozele noastre
Olivia26 spune:
Flowers, sa stii tu ca nu-i o idee rea sa o luati pe Bria cu voi, bine te-ai gandit, oricum la un moment dat adoarme dar asa o aveti langa voi si nu mai stai cu grija. Mama, mama ce program incarcat aveti
, pofta buna la cafeluta macar asta sa-ti tihneasca
de
Made in the Holy Land www.flickr.com/photos/24386067@N08/sets/72157610614218627/detail/" target="_blank">

Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!
Hera25 spune:
Ce mai sunt fan Dandusa&Olivia. La fel simt si eu, la fel se intmpla si la mine (credeam ca sunt eu defecta).
Dandusa ai povestit exact ce e se intampla si in casa noastra (mai putin un copil - dar culmea il vrem si pe al 2 lea cat de curand), nici un ajutor din partea nimanui, viata noastra s-a schimbat le maxim, exact ce povestesti. Iar alaptatul mi-a pus capac. Nu stiu dc voi putea s-o intarc vreodata. Exact asa simteai si tu nu? Sa se uite in ochii mei urland cerand tz si tragand de bluza mea........off greu.
Nu stiu ce voiam sa mai scriu...
Lorena a inceput sa mai pape cat de cat. Pediatra zice ca din cauza lu tz nu papa. Si gata trebuie intarcata. Am simtit o durere crunta in suflet. Nu o pot lasa sa urle dupa tz si eu sa am tz doldora de lapte. Dc se va intarca singura ar fi super, dar cand asta? M-am gandit gata am luat-o razna, dar vad ca sunteti si voi la fel, asa ca ma simt bine. 
Fericita mamica de
Lorena Elena 07.11.2008
Olivia26 spune:
Oti, tocmai asta incerc sa gasesc un echilibru fara sa se simta nimeni victima dar si fara sa existe regrete si sentimente de vinovatie, mai ales ca ne iubim toti intre noi ca nebunii
sper sa reusim cumva
Mi-am dat seama ca erau la un moment dat retete pe prima pagina, asa-i ca eu le-am pierdut pe drum?
Hera, daca zici ca ai simtit o durere crunta in suflet e clar ca nu tb intarcata, asa simt si eu numai cand ma gandesc, si la fel ca tine sper sa se intarce singur...candva...parca nici pt asta nu sunt pregatita acum
.
Edit: La fel si noi ne gandim la bebe2 si tot asa suntem fara niciun ajutor, poate si de aceea atatea temeri ca nu vom putea face fata...
de

Hera25 spune:
Dar dc Dandusa si fetele cu 2 copii si fara ajutor au facut fata pana acum facem si noi fata nu?
De dragul lor.
Si satisfactiile sunt mari dupa aia.
| Citat: |
| citat din mesajul lui Olivia26 Edit: La fel si noi ne gandim la bebe2 si tot asa suntem fara niciun ajutor, poate si de aceea atatea temeri ca nu vom putea face fata... |
Fericita mamica de
Lorena Elena 07.11.2008
Olivia26 spune:
Bine zici, Hera, nu exista realizare mai mare. De multe ori si legat de alt bebe ma incerca sentimente contradictorii, acuma mi se pare ca mi-l doresc din tot sufletul si parca simt ca am puterea in mine sa fac fata, dupa care dau iar de greu si zic: vai, oare cum am putut noi sa ne gandim la inca un bebe cand abia ne decurcam cu unul
e drept ca mai rar gandesc asta. Oricum, sunt convinsa ca am face fata, nu va fi usor dar cata fericire iti aduce in suflet, merita toate eforturile si iubirea pt el iti da niste puteri de neimaginat.
de

criss703 spune:
Am uitat sa vas zic : la noapte decolam
(iar ma ia frica ) si ne mai "auzim" in 1-2 octombrie
.Evident toti 3 mergem , nu prea se pare ca vom avea vreme buna la mare (Pietra Ligure It.)dar asta e bine ca suntem plecati
.Doar sa nu ploua (sau nu prea mult ) luam si aparatoarea de ploaie la carucior si bagam plimbari cat putem si cat de departe putem
(am vrea si la Monte Carlo
cu trenul sau Nice ) eiii numa' sanatosi sa fim !
Babyzapi ce mai faceti ?? parca si voi va intoarceti la inceput de octombrie .Of
ca nu te-am intrebat mai repede daca sunteti departe de granita cu Italia poate ne intalneam , in caz ca sunteti aproape
iti las nr. de tel pe PM .
Arla concediu placut si voua si sa aveti parte de vreme buna 
Pupam si imbratisam straaaans toti cozonacei si mamicile dragi 
.Sa se intample numai lucruri bune pana ne intoarcem noi !
Criss
de
Paula Sofia DN 18.11.2008
PozePaulaSofia
Botez si nu numai
PovesteaNasterii
Olivia26 spune:
Oooo, Criss, zbor placut dragilor, distractie maxima si sa prindeti vreme frumoasa. Ai grija de Sofi
sa n-o fure vreun italian![]()

de

alra spune:
olivia, ce am vrut sa zic aseara e ca mi se pare exagerat sa te gandesti ca ii poti provoca vreo trauma lui david, sau face ceva "ireparabil" atata timp cat tu ii asiguri un mediu de dezvoltare normal, o casa curata, mancare, il speli, te joci cu el, nu te bati cu barbata-tu, etc.
mie teoria frustrarii bebelusului mi se pare exagerata rau, cred ca e foarte greu sa influentezi psihicul unui copil asa tare si ca se ajunge la asa ceva numai in situatii realmente extreme, nu intr-o familie normala.
eu cred ca toate teoriile si problemele astea existentiale vin intr-adevar din prea mult timp liber.
in alta ordine de idei eu din fire sunt mai pragmatica si poate sunt lucruri pe care nu le inteleg pentru ca nu le simt sau nu le vad. si eu imi iubesc copii si nu ies saptamanal pe undeva - ci de cateva ori pe an cred, dar cand ies o fac cu placere si fara cea mai mica urma de remuscare. pentru ca si pentru fete fac foarte multe, si din an in pasti consider ca si eu am dreptul sa fac ceva. e adevarat ca fetele mele, fiind invatate cu oameni multi in jurul lor, nici nu fac probleme si sunt departe de a plange cu lacrimi pana ma intorc.
criss, drum bun si distractie maxima, si noi plecam in curand.
flory76, eu nu cred ca baiatul tau are motorica proasta din cauza SD, pentru cerintele belgiene e super ok. nicole a mea tot acolo e dpv motoric, iara sora-sa a fost sensibil mai tofoloaga - nascuta la 37 de saptamani.