Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (124)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Am scris cam incoerent si cu picioarele, insa intelegeti voi ce-am vrut sa zic Se vede ca n-am dormit si nici timp sa respir n-am la servici. Acasa, nici nu poate fi vorba, Patrick face criza cand ma vede la calculator, a invatat de unde se inchide si mi-l inchide pur si simplu.

Mami de pitic Patrick (29.04.2008)
"Vos enfants : vous pouvez vous efforcer d'être comme eux, mais ne tentez pas de les faire comme vous" Khalil Gibran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Citat:
citat din mesajul lui Doloress
... Patrick face criza cand ma vede la calculator, a invatat de unde se inchide si mi-l inchide pur si simplu.

"Vos enfants : vous pouvez vous efforcer d'être comme eux, mais ne tentez pas de les faire comme vous" Khalil Gibran

Haide mai, cum se poate??? Parca-l si vad, dragul de el.

YLARI
http://community.webshots.com/user/YLARI

http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui YLARI

Citat:
citat din mesajul lui Doloress
... Patrick face criza cand ma vede la calculator, a invatat de unde se inchide si mi-l inchide pur si simplu.

Haide mai, cum se poate??? Parca-l si vad, dragul de el.

YLARI

hihihihi, da Ylari, asa face. Ca sa-i sciu maica-mii (ca mama daca nu ii scriu in fiecare zi face si ea criza dimineata la 6 ma trezesc cu telefon de la ea, trebuie sa stie exact ce-am facut in fiecare zi) deci ca sa-i scriu maica-mii trebuie sa astept sa se culce Patrick si apoi scriu, noaptea pe la 10-11. Si cateodata adorm cu el ca sunt franta, si ma trezesc pe la 12 noaptea, ma pun la calculator si scriu, normal ca imi sare somnul, sunt obosita, etc. Insa nu pot fara sa nu-i scriu, ca parca o vad dimineata cum se aseaza a calculator cu tigara si cafeaua si asteapta mesajele noastre. Si daca nu le gaseste incepe sa se stresseze. Inainte nu prea o intelegeam si toata ziua bombaneam. Mergeam la o petrecere la cineva, se prelungea distractia, eu le ceream voie sa ma lase la calculator sa ii scriu mamei mesaju. Acuma ca am si eu copil mi-e mila de ea si o inteleg. E la mii de kilometri departare, e singura legatura cu noi.

Deci Patrick face criza cand nu ii acord atentie 100% (asta mai ales cu mine, cu ceilalti mai mult sau mai putin). Eu nu pot sa spal nici un vas, vine la chiuveta, ma apuca de picior si urla. Cand ma uit la televizor se duce si-l inchide (aseara voiam sa vad si eu putin din finala la US open- nici o sansa). Cateodata nu urla si atunci sunt si eu bucuroasa ca mai pot face ceva si dupa o liniste suspecta il gasesc agatat pe undeva (ca acuma se catara peste tot) sau scotand lucrurile din priza sau bagand lucruri in priza, in fine adica tot ce nu e voie. Nu prea am nici 5 minute libere. De aceea o inteleg putin pe soacra-mea pe de o parte. Nu ma plang insa, asa e el, m-am invatat de-acuma.

Mergi la inceput

Si macar de-ar sta locului cateodata ar mai fi ceva, insa cu el trebuie sa te joci fizic, sa alergi, sa joci prinsa, sa te cateri, sa arunci mingea, totul in jur de 5 minute, mai mult se plictiseste. Nu sta niciodata sa-i citesc o carte, sa se uite la o carte, nu sta sa-i cant, sa-i dansez, tot asa mai mult de 5 minute, mereu trebuie sa schimb si sa fie ceva nou si neaparat sa implice miscare. Cred ca degeaba mi-am platit abonament la sala pe-un an de zile ca am parte de destula miscare cu Patrick.
Acuma sunt OK, de cand merg la servici, chiar mi-e dor cand vin acasa sa ma joc cu el, insa inainte eram epuizata.

Au venit niste prieteni cu un baietel de acceasi varsta cu el (e nascut pe 2 mai 2008), ei copilul ala a stat vreo 2 ore in brate la mama lui si s-a tot jucat cu o singura jucarica! Nu-mi venea sa cred ca exista asa ceva! Eu facusem deja un parcurs de maraton in jurul mesei, si scosesem vreo 100 de feluri de jucarii.
Linistit sta numai la tzatza, de aceea tot ii dau. Aseara cel putin numai asa l-am putut potoli.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

DOLORESS, poate sunt eu prea directa, dar tu cand iti aloci tie timp sau prioritate?
-ca mamei tre sa ii scrii
-soacra tre sa o consolezi
-copilul cere si el de la tine
-de sot sa te mai intreb?

sincer, esti si tu femeie. Asha ca, te rog frumos, sa nu clachezi ca soacra: renuntza si fa-tzi o ora si pt tine.

Adica, toti cer perfectiunea de la tine. Si tu le poti da. Dar nu poti multumi pe toti!

Zau, mama se poa invatza ca ii scrii 1 data pe sapt. Sincer, e si ea mama, intelege cand ai copilul tau care e pe primul plan.
Patrick tre sa ii gasesti gradinitza. Punct. COpii de varsta
Si soacra... ori il aduci pe socru, sa ii tina de urat, ori ii cauzi alta baba sa ii tina de urat.

Si mai esti la job .
Pt relaxare, noi te invitam duminica cu noi la restaurantul chinezesc - sau macar virtual. Si tu ai nevoie de miscare, de aer, de manichiura, de un zambet, de 10min de stat in cada si sa te scobeshti intre degetele mici de la picioare.

Va pupez.

Mai pupez cu emotie si pe Desiree, de care nu stiam ca Victoria e o victorie dupa 7 incercari. Mai am o fosta colega de aprt (am si dormit impreuna ;) ) ce isi doreste tare mult un bb. O sa ii dau exemplul tau: copilul perfect vine in fiecare familie la momentul perfect. Si ce perfect vine...

o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefany_p spune:

mai fetelor, copiii vostri vorbesc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Salutare de la noi

Dolores - si Robertel e ca Patrick, poate nu chiar asa de solicitant, dar pe aproape. E nemultumit daca nu ii dau atentie, ieri am stat singura seara cu piticul si am incercat sa fac un piure - mi-a luat o groaza de timp... am incercat sa il pun la desene ceva, ca sa curatz un cartof, a stat putin si apoi a inceput sa se bazaie si sa se maraie, voia sa stau si eu langa el sa ne uitam amandoi la desene. Deci efectiv nu pot face nimic prin casa de el. Azi incercam sa strang prin camere, caci au inceput vizitele la aprtament (cautam chiriasi care sa ne inlocuiasca). Eu puneam ceva la loc, Robertix pe urmele mele scotea tot Munca de Sisif, nu altceva Daca spal un vas, se vaita pe langa mine sa il iau in brate sa vada ce fac acolo...

Eu insa, cum nu stau non stop cu el, savurez la maxim momentele astea si ma doare in cot pana la urma de piure sau de ordine. Asa ca las totul balta de regula si ma joc cu el pana nu mai stim de noi, ne gaseste Bogdan fleasca de transpiratie, alergati bine, tzopaitzi, imbratzisati. Din ce in ce mai mult imi plac dupa-amiezile si serile impreuna. Insa inteleg ca poate deveni obositor daca sta lipit de mine non stop. Personal, imi trebuie o pauza de bebe, altfel nu functionez.

Laurita - am citit despre Mircea cel ... Viteaz la cresa Eh... asa se fac ei mari, o sa invetze el sa se astampere.

A propos de imunizare - desi al meu bebe merge de mult la cresa si primavara a fost bolnav timp de cateva luni fara intrerupere, eu una nu ii dau nimic pentru imunizare. Sunt sceptica in privinta preparatelor gen Oscilo... sau altele, nu le stiu pe toate, dar am mai auzit si chiar mi-am pus problema daca sa ii dau sau nu. Cu medicul nu am abordat chestiunea dar nu cred ca ar recomanda, caci daca era ceva imi zicea el pana acum. El mereu imi repeta "Robert este un copil sanatos" chiar cand piticul avea febra 40 sau voma lapte in fiecare zi de la gat. Va dati seama ca imi ziceam ca e sarit de pe fix dr asta Si apoi mi-am dat seama ca are dreptate: Robert este sanatos de fapt, deoarece a trecut de prima faza a imunizarii fara nici o complicatie, la nici un an de zile, cu o serie de antibiotic doar. Sistemul imunitar a actionat corect, mai ales ca nu prea i-am dat medicamente - eu bag paracetamol doar la febra ce se apropie de 39, picaturi doar cand devin galbui spre verzui mucishorii, sirop de tuse nu i-am dat niciodata (dr mi-a interzis). O singura data am dat cu antibiotic, si asta pt ca am insistat eu, speriata de febra prea mare care nu mai trecea.

Acum ce sa zic, si mostenirea genetica e importanta, zic eu ... Am adus din tara tot felul de minuni dar zac prin dulapuri, nu pot sa ii dau fara a imi recomanda un medic.

Si uite, e toamna si ma gandesc cum va fi iarna asta ... Au fost doua zile mai friguroase si Robert a racit, evident. Din prima - ma declar dezamagita hehe. Daaar ... recunosc ca a fost frig si vant. Iar la cresa cica sunt deja copii cu mucishori verzi Ma mir ca baietzelul meu rezista ... noi suntem pe mucishori transparenti inca Cu toate astea, ii e din ce in ce mai greu sa respire, presimt niste nopti dificile. Asa ca nu imi fac sperante: mai avem pana trecem hopul si pana putem spune ca "suntem imunizati, draga"

Ah... si sistemul imunitar al unui copil "se vede" de-abia cand intra in colectivitate. Acasa, ferit de multimi, de alti copii... nu cred ca putem spune ca x sau y are imunitate super. Din pacate/fericire toti piticii trec prin asta. Asta e parerea mea, evident
din ce am constatat la robert si la ce e in jurul meu. Pana la 8 luni si Robert a avut o "imunitate excelenta" :) Secretul: a stat acasa :) si desi a iesit mereu cu noi in oras, in supermarketuri, pe la prieteni cu copii de gradinita...nu s-a racit deloc, desi era iarna.

Pai fug la nani, mai aveam chestii de spus, dar mai bine ma bag in pat, mai incolo sigur ma cheama bebe sforaicios. Nu o sa am tzatza sa il calmez dar am doua brate care de-abia asteapta sa il stranga bine bine la pieptul meu

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Citat:
citat din mesajul lui stefany_p

mai fetelor, copiii vostri vorbesc?

Da, coreeana! Cred ca a invatat-o de cand ma uite u la serialul ala de pe tvr1 giuvaerul palatului
Nu prea scumpa mea, intelege tot, dar inafara de mama tata nani da caca (o singura data) nimic nimic nu scoate.
Doloress vad ca ai suparat-o pe cleo! Ar trebui intr-adevar sa te gandesti si la tine. Vroiam sa te atentionez ca si la mama tot cu insomnii a debutat perioada aia nasoala in care a renuntat sa mai aiba grija de bebeluna si a trebuit sa renunt eu din nou la servici. N-ar strica sa isi faca si niste teste, analize, ceva... nu stiu, sunt obosita si nu ma exprim calumea. Te pup si iti doresc sa ai putere.

YLARI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Stefany - copilul meu nu vorbeste :) Adica nu inteleg nik, el tot le zice. Pe limba noastra zice doar PAPA si APA. Si MAMA (lui Bogdan). Si MMMAH la catzel/animal.

Andree vai am uitat sa iti zic cat de rau imi pare de durerea ta Sper sa treci cu bine peste, gandeste-te la Eric si la viitor, cu siguranta vei avea ce iti doresti

Si sa o felicit pe Desiree E minunata Victoria

Si sa nu uit sa o pup pe Dani - sa treaca greatzaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inais spune:

Vroiam doar sa-i raspund lui Belleane despre durerile de coloana si medicul la care sa mearga: la ortoped. E bun si un reumatolog, dar mai ok e un ortoped. Sau un medic cu specializare in recuperare. Este bine sa faci si o radiografie a zonei care te supara, desi ei zic ca stiu ce este (dupa simptome)...e mai bine.

Ca sirop de imunizare am incercat Immunobaby si Septilin. Nimic spectaculos sau nespectaculos la fiecare in parte. Ok per total...dar nu stiu daca din meritul siropului.

Despre vorbit...Stefany m-ai facut sa zambesc! Sunt copilasi mai avansati si mai putin avansati pe partea asta. Nu trebuie sa-ti aci grji de acum. Despre copilul meu: spune vreo 10 cuvinte. Dintre care vreo 4 sunt prescurtari sau alambicari are cuvantului propriu-zis ( ex. la bravo zice bav) Insa a inceput de ceva timp sa repete silabe dn cuvintele ce le aude. Aleator insa...si cand vrea ea, doar!
Insa perfect (aproape) ne intelegem prin semne. Stie sa arate sau sa execute cam tot ce-i cer.

Laura eu cred ca nu mai vrea sa adoarma pt ca vrea sa stea cu tine...din pricina timpului la cresa. Cu tine si cu jucariile lui. Se va invata in timp.

Va las acum...Simonix imi place ce ai scris despre timpul petrecut cu Robertel!

Noapte buna!

mamica Iasminutei...adica lui mami si a lui tati

Cat de maaaare sunt!!

Mergi la inceput