doua nasteri naturale

doua nasteri naturale | Autor: ramona24

Link direct la acest mesaj

Salutare mamici.Intrebarea mea se refera la mamicile care au nascut de doua ori natural.Eu am un baietel de un an si..am nascut natural,iar acum astept al doilea copil.Bineinteles ca tot natural o sa nasc.Intrebarea mea este:cum a fost viatA sexuala dupa nasteri dragi mamici?Ati avut probleme de"largit" vaginul cum am tot citit pe net?Ma sperie faptul ca ar putea fi adevarate.Dupa prima nastere viata mea intima a fost f buna, poate o usoar schimbare...dar nu intratat incat sa imi pun eu sau sotul semne de intrebare.doar experinetele vostre vor fi pt mine cele mai bune raspunsuri.MULTUMESC

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mika12 spune:

Aici, la cateva saptamani dupa nastere (nu conteaza a cata nastere!), se fac zece sedinte de reeducare a perineului, fie reeducare clasica (cu moasa), fie cu ajutorul electrostimularii (cu un kineto-terapeut). Eu cred ca zece sunt suficiente, pentru ca multe exercitii se pot face si fara ajutor medicalizat!

Ar fi bine asadar, ca medicul ginecolog sa iti recomande cateva sedinte.
Din experienta pot spune ca se merita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona24 spune:

Hmm..inseamna ca ce se vorbeste nu este departe de adevar.Mika....tu care le-ai facut?si unde?in ce oras?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Mika12, te referi la execitiile Kegel?

Nikole, mami lui Albastrel(4.08.2007) si fericita 11+cu posibil...Maronel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Eu am nascut de doua ori natural si n-am avut nicio problema de "largit" vaginul. Am avut si epiziotomie la ambele nasteri.
Viata sexuala e ok, chiar mai buna dupa a doua nastere.

Alina cu www.snugglepie.com/ezb/653339.png" target="_blank"> Adelina (31.08.2006) & www.snugglepie.com/ezb/653351.png" target="_blank">Dragos (11.04.2002) poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona24 spune:

Alina, raspunsul acesta l-am asteptat. Ai facut exercitii kegel sau totul a decurs normal ...ma refer la refaceri dupa nasteri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Ramona, n-am facut nimic, totul a decurs normal.
Sarcina usoara in continuare si un bb sanatos!

Alina cu www.snugglepie.com/ezb/653339.png" target="_blank"> Adelina (31.08.2006) & www.snugglepie.com/ezb/653351.png" target="_blank">Dragos (11.04.2002) poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Buna Ramona!
Am patru nasteri vaginale si nu mi se pare nimic schimbat, desi nu m-am prea tinut de exercitiile Kegel. Ce draguti francezii ca se preocupa, in Finlanda primim doar instructiuni scrise.
Sotul meu spune ca nu a sesizat nici el schimbari. Epiziotomie nu am avut decat la prima nastere, la urmatoarele nu a fost nevoie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mika12 spune:

Ramona, eu am facut exercitiile la Paris.Trimiterea mi-a dat-o ginecologul la iesirea din maternitate; a procedat la fel cu absolut toate mamele care nascusera pe cale naturala, indiferent de starea perineului dupa nastere. Aceste sedinte se considera ca fiind o reeducare preventiva, pentru ca mamele sa nu aiba probleme de incontinenta urinara mai tarziu.

Nicole, nu stiu ce nume purtau, era un program realizat de kineto-terapeuta (prima data), apoi de moasa. Exercitiile Kegel sunt cumva acelea cu "stop pipi"? Ei bine, aici nu se mai fac, s-ar parea ca ar provoca cistite pentru ca vezica nu se goleste complet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Citat:
citat din mesajul lui mika12

Nicole, nu stiu ce nume purtau, era un program realizat de kineto-terapeuta (prima data), apoi de moasa. Exercitiile Kegel sunt cumva acelea cu "stop pipi"? Ei bine, aici nu se mai fac, s-ar parea ca ar provoca cistite pentru ca vezica nu se goleste complet.

Da, acelea sunt cu...stop pipi

Exercitiile Kegel

Nikole, mami lui Albastrel(4.08.2007) si fericita 11+cu posibil...Maronel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

mika12 - ai putea sa ne descrii cum sunt exercitiile Kegel pe care le-ai facut? multumim

Mergi la inceput