Pot sa va scriu cate ceva astazi (din pacate, nu prea am mult timp, dar revin!) despre exercitiile pe care le-am facut.In schimb, nu stiu daca acestea sunt cele atribuite lui Kegel.In primul rand, exercitiile pe care le-am facut permiteau contractia si relaxarea muschiului perineal. Kineto-terapeutul (sau moasa), inainte de control, mi-a pus intrebari de genul : exista pierderi de urina cand razi, stranuti, tusesti, ridici greutati...
Apoi a trebuit sa trecem la treaba. "Muschi perineal? De acord, dar ce e ala?"
Aici a fost partea cea mai dificila, caci la inceput, cu mare greutate am reusit sa contractez muschii cu pricina. In schimb, muschii abdominali si fesieri munceau pe rupte! Numai ca saracii munceau degeaba, ca nu eram la aerobic!
Identificarea grupului de muschi dureaza nitel, dupa care, totul decurge de la sine. Inspira, expira, relaxeaza-te... Contractie, mentinerea contractiei, relaxare.
Kineto-terapeutul lucra cu o sonda si cu un program pe calculator. Sedintele durau in jur de 15-20 de minute, nu mai mult, ca doar nu antrenam muschii pectorali!
Acum trebuie sa va las, dar revin, daca vi s-a parut ca nu am fost destul de explicita...
daca ai putea sa ne mai spui ar fi minunat 
imi dau seama ca e greu de explicat in cuvinte, insa ce alta posibilitate avem?
Ramonika, ai dreptate. este tare greu de explicat in cuvinte. In schimb, mi-ai dat o idee : explicatiile pot veni si din imagini. Uite ce am gasit : [http://video.planet.fr/search/?q=p%C3%A9rin%C3%A9e]