Burtici de prunci pretiosi Mar-Apr 2010 (21)
Raspunsuri - Pagina 8
Reallaura spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Alice_ Rebiana Metoclopramid este contraindicat in sarcina. Eu foloseam mai demult regulat, am avut ani de zile probleme cu stomacul, si acum la greturi m-am uitat numai la cutie dar nu am avut curajus sa iau nici o jumate. e-i drept, greturile mele sunt departe de starile lui fredelia, saracuta de ea... |
Alice eu stiu ca metoclopramidul este permis in sarcina, chiar am o prietena care a luat zilnic pana a scapat de greturi, ca altfel nu putea manca. Bb e sanatos, nu are nimic. Si mai stiu ca si dupa ce nasti e bun, stimuleaza lactatia...
Laurita, mami
de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si
7+
Alice_ spune:
Reallaura in prospectul de Metoclopramid, dar si in documentatia de specialitate scrie clar contraindicatie, inclusiv la alaptare. Acum desigur, trebuie puse in balanta pericolele sau daunele cauzate cu efectele pozitive. Adica daca e cazul grav, si nu poate manca persoana, probabil se decide in favoarea medicamentului. Dar contraindicatia exista.
Din pacate cam toate antivomitivele sunt daunatoare. Ramane ghimbirul, lamaia, si sa asteptam sa treaca cu timpul si greturile...
---------------------------------------------
vine bebe2
13+
si mamica de Sasha Gabriel 14.09.2007
poze
www.sevenalice.ro
Ioanact spune:
Alice eu pana acum asta am putut manca, placinte cu branza si nu am avut nimic.
De dimineata mi-a fost rau, abia am mancat un sfert de placinta, iar referitor la gratar, am putut manca
, nu am avut nici o greata (imi era si foame).
Am uploadat si eu cateva poze pe http://www.photobucket.com/ ,sunt facute cu tel, sper sa se vada, ca am o burta, de spui' ca am 5 luni
- asa am avut-o la Ioana cand eram in 5 luni.
Am ramas cu burta dupa nastere..
ALBUM
POZE RECENTE
Ioana creste mare
Cum creste bebe Justin(a)
ALINA
de
IOANA (11 Ianuarie 2008) +
8+ - JUSTIN/JUSTINA
DOAMNE AJUTA-NE, sa ne nastem sanatosi!
vladimirescu spune:
Salut! Iar am chiulit de pe forum citeva zile, iar am avut de recuperat 40 de pagini :)
KOSSIR: inteleg ca sintem apropiate ca virsta? Eu nu fac nici Dt nici TT ca nu are sens - virsta mea oricum atirna destul in calcul, oricit de bune ar fi analizele de singe, iar riscul statistic ar fi mai mare oricum de 1 la 250, ceea ce deja e o indicatie de amniocenteza. Asadar m-am programat pe 22 octombrie la amniocenteza, la Geneva. Si alte teste nu fac, nici macar translucenta nucala n-as vrea s-o masoare, pt ca nici unul din testele astea nu-ti da diagnostic ci doar iti indica o probabilitate mai mare de vreun defect genetic. Si daca tot fac amniocenteza care e singura analiza (de fapt, mai e si CVS) care-ti zice 99% sigur daca e sau nu trisomie etc, atunci de ce sa mai dau banii si pe alte analize inainte, care poate ma mai si sperie de stau citeva saptamini cu inima in git pina la rezultatul amniocentezei...
PAPS: parca si tu erai interesata de amniocenteza :) Deci iata, am ales Elvetia, nu de fitze ci pt ca: 1. amniocenteza nu e ceva chiar pe banda rulanta in Romania, si e bine sa te dai pe mina cuiva care a facut cel putin 1000 de operatii din astea, de ce sa risti mai mult decit e cazul? si 2. nu am incredere in singurul laborator genetic din Bucuresti, s-au auzit tot felul de chestii despre el, iar practica oricum e sa ti se recolteze la spital si apoi trimiti tu prin Medsana, Melife etc in alta tara, cu UPS si DHL... Pai cind am auzit eu ca lichidul meu calatoreste cu avionul, m-am hotarit pe loc sa nu fac analiza in Romania - daca-l incurca? daca se deterioreaza proba? Pai chiar am inebunit? Asadar am ales sa fac intr-un loc in care aia iti recolteaza, si tot aia iti analizeaza. Am auzit de o clinica f buna la Viena, dar am ales Geneva ca macar vorbesc franceza (germana nu) si ma descurc sigur mai bine - plus ca, in materie de costuri, costa fix la fel (oricum, analiza in sine costa la fel si in Romania la Medlife sau similar, deplasarea in sine va aduce costuri suplimentare). Scuze daca m-am intins cu subiectul...
Altfel, fetelor, tare ma bucur sa vad ca s-au inmultit carucioarele pe aici, ca avem tot mai multe semnaturi peste 14 sapt si ca ciripiti vesele despre culoarea hainelor lui bebe etc... Imi faceti ziua mai frumoasa cind va citesc!!
Eu am cam muncit saptamina asta, duc si aduc copilul de la gradinita, intre timp mai lucrez ceva pt birou, mai fac o banca, o cumparatura usoara, mai coordonez niste lucrari prin casa noastra noua (au venit sa monteze usile si au zgiriat peretii care deja erau varuiti a 3-a oara, "de final"; au montat parchetul pe hol si dupa aia au trecut meseriasii care finiseaza mansarda si au patat tot parchetul s.a.m.d, e o neverendingstory, zau!)... seara cad frinta, la 9,30 adorm si eu cu baiatul meu. Iar saracul de e e agitat seara de atita oboseala, ca-l tine la gradinita 6,5 ore si se vorbeste exclusiv in franceza, el saracul se concentreaza ca e genul care-si doreste sa faca lucrurile asa cum trebuie, si cind il iau de acolo zice ca i-a placut dar e inert de oboseala, nu raspunde la intrebari... mititelul, sper sa se acomodeze repede, ca mi-e tare mila de el ce mai trage de el sa fie "baiat bun"...
Retete nu mai produc, ca am vazut si eu cum e sa-ti faca cineva pofta si tu sa nu poti minca in chiar secunda aia: am citit si eu cite ceva pe la voi si m-ati nenorocit pe ziua aia (galuste cu prune si din astea, mey??? asta e lovitura sub centura!!!)
Scurgeri n-am mai avut, somnul mi-a venit din nou (dupa ora 17 ma chinuiesc rau de tot sa mai lucrez ceva ca mor de somn, eu, care lucram curent pina la ora 21 si inca mai bine decit dimineata!) Inca mai iau 3 Duphaston pe zi, 1 mg acid folic si 1 Centrum Materna (materna am luat toata sarcina trecuta si a fost ok). Ma duc luni la ecografie, va tin la curent :) PUP toate burticile, sa fiti fericite ca mai bine ca in trimestrul 2 nu va va fi ni-cio-da-ta!!! 
[gravi|12+
mami de vladimir (4 ani, bun si dragastos)
dayanara spune:
ioana, cam asa am si eu burta si mare parte ramasa din prima sarcina
salopeta e de gravida sau normala?
vladimirescu cand pleci sa faci amnio? bafta sa vii cu vesti bune
nu.mi mai spuneti mie de pofte doar am citit ce.a scris ioana de placinta si binenteles ca asta am facut azi
si galusti maine, ca am luat gris romanesc, castelana tine.mi pumnii
roxana
10+ si
ivan (2.12.2006)
Alice_ spune:
Ioana
ziceam si eu de ciuda...nu s-a simtit pana acolo? Cum puteti voi manca gratare si prajeli ??!! ce-i drept am eu un stomac mai sensibili, si gravi-negravi, nu pot manca orice 
Sa-ti fie de bine tot ce mananci cu pofta!
---------------------------------------------
vine bebe2
13+
si mamica de Sasha Gabriel 14.09.2007
poze
vladimirescu spune:
DAYANARA, gata, te apuci de galuste?! Pai asta e semn bun! Zi-mi si mie cum le faci, ca eu n-am facut niciodata, teoretic as sti cum le facea mama mea (aluat din cartofi si faina si parca ou, apoi tavalite prin gris prajit cu zahar?), dar practic nu stiu cum sa fac sa iasa bune-bune... (M-am amuzat ca se pare ca am scris pe forum exact in acelasi timp acum :) 
Fetele, stiti ce va rog, daca pot sa va ajut cuceva anume, scrieti-mi pe PM, ca altfel mi-e rusine sa vad dupa 4-5 zile ca cineva m-a intrebat ceva si eu n-am zis nimic...
Va pup pe toate!! Si va zic luni ce am facut la eco... Am prins o programare - minune la Herghelegiu, tocmai cind am sunat eu vineri anulase cineva pt luni - va dati seama ce bafta?? Ca dra mea e plecata din tara vreo 2 sapt si m-am gindit eu ca nu e rau din an in paste sa te vada si alt doctor, asa, pt "second opinion"...
12+
mami de vladimir (4 ani, bun si dragastos)
ellanik spune:
Noi recoltam celule stem si deja am primit contractul de la Biogenis.Parerea mea e ca nu e un pret urias (pt noi) pt asta.Decat sa-i fac o petrecere de botez care intre noi fie vorba nu e pt bebe ci pt matusi si unchi care te barfesc pe la spate ca nu ai pus si sarmale in meniu sau care aduc tot felul de obiceiuri menite sa te scoata din pepeni , mai bine recoltez copilului celule.Ba mai mult e o zi in care agiti copilul .Botezul mi se pare ceva sfant si discret care se sarbatoreste in acceptiunea noastra cat mai discret.Parerea mea!
Referitor la celulele stem asociez recoltarea lor cu o asigurare de viata.Sa fim seriosi.Si despre firmele de asigurare sunt o gramada de zvonuri.Doamne fereste sa aiba vreodata nevoie dar macar stiu ca am facut tot ce trebuie .Spunea cineva ca depinde mult de cine recolteaza.E simplu.Se recolteaza minim 20 ml din cordon .ceea ce conteaza este de fapt calitatea acelei mostre de sange deci nu are nicio influenta dr care recolteaza.A!doar daca o fi vreun nepriceput...Nu o consider o fita din punctul meu de vedere.Ba-si sper sa nu-mi atrag bataia cu rosii- mai de fita mi se pare cezariana la cerere decat chestia asta.Firma cu care am decis sa lucram are banca la Varsovia si plata este intr-un sistem avantajos.Mi-am spus parerea .Nu inseamna ca nu respect alte pareri.Dar o astfel de descoperire trebuie valorificata.Noi romanii suntem suspiciosi ca natie si, obisnuiti fiind cu tepele, ne asteptam sa fie cate una dupa fiecare colt.
Oana, fa un print la poza si bag-o sub perna sa iasa modelul de baietel ca mexicanul meu.Ai grija sa il scoti pe sotul meu nu de alta dar sa nu iasa copilul ras pe cap si cu cioc...ah!ai putea sa-l lasi ca are al meu soz niste ochi albastri ca cerul.
Vladmirescu 
14+
Eu si bebe il iubim pe tati !
http://www.flickr.com/photos/9821718@N07/
freedelia spune:
Neatza, fetelor. Ma simt de parca m-ar fi lovit trenul... toata noaptea m-am sucit, abia am dormit, toate imi miroseau, nu suportam nici o atingere (daca ma atingeam cu sotul, tresaream de parca cine stie ce scarbosenie as fi atins), a venit si fii-mea spre dimineata si am trimis-o sa doarma pe partea lui, a plans un pic, dar nu aveam ce face. Simt ca imi pierd mintile.
Metoclopramid este absolut sigur in sarcina -- este categoria A. Din pacate la mine nu are nici un efect. Am luat ceva mult mai puternic, dar de o saptamana am intrerupt, pentru ca doctorii au zis ca nu e recomandat din al doilea trimestru incolo. Asa ca acum nu mai am ce sa iau. Ma chiunui ca un caine.
Dayanara si Ioana, si eu am o burta de 5 luni, tot asa, mainly grasime de la precedentele sarcini. INsa eu nu suport absolut nici o atingere pe burta. Cat sunt acasa (majoritatea timpului) umblu complet dezbracata, ma acopar doar cu un prosop. Cand trebuie sa ies, e jale mare, am doar vreo 2 chestii pe care pot sa le port.
Eu nu iau vitamine, n-am luat la nici o sarcina. In primul trimestru fac greturile mult mai puternice iar dupa primul trimestru, cand imi treceau greturile, cand am incercat sa le reiau, imi faceau o foaaaaameeee...
Va pup fete frumoase si burticoase si ma reintorc la zacut...
14+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE
mihaelagrosan spune:
Buna dimineata!
Delia mi-e asa mila de tine. Cand ma gandesc ca esti in saptamana 15 

. Sarcinile trecute pana cand a durat greata? Si eu tot sper sa-mi treaca pe la 14 saptamani, pt. ca l-a sarcina precedenta cam asa a fost.
Eu pe langa greturile astea oribile as mai avea o problema. Daca se intampla sa-mi placa ceva si sa mananc putin mai mult (mai mult decat de obicei, mai mult de 1 felie de paine cu unt de ex.), dupa aprox. 15 minute incepe sa ma doara burta, sa am niste colici abdominale puternice si apoi am scaun diareic. Asta nu mi s-a mai intamplat la prima sarcina. Atunci eram constipata si atat. Si nu pot consuma lichide. Asta mi se pare cel mai aiurea. Mi-e greata de apa, sucurile imi fac acid, numai cola imi place 
si de ea ma feresc, mai iau mai rar cateva guri.
ellanika ma intrebai daca sunt sigura ca l-am simtit pe bebe. Sa stii ca a fost asa cum imi amintesc de la prima sarcina, asa ca un gadilat. La prima sarcina l-am simtit la 13 saptamani, dar am zis ca nu se poate ca e prea devreme, apoi la 14 saptamani mi-am dat seama ca nu are ce sa fie altceva. Dupa ce o sa-l simti o sa-ti dai seama ca ai mai avut senzatia respectiva, doar ca ai confundat-o cu altceva.
Eu inca nu m-am gandit la recoltarea de celule stem, am zis ca nu incep sa-mi fac planuri pana trec in trimestrul II, sa scap si de greturi.
Mihaela
10+ si
Elena Maria (9 aug 2006)