FIV in Ungaria - 64
Raspunsuri - Pagina 16
Avalon spune:
Rubia
, cand am facut eu profilul de trombofilie ereditara la Synevo nu era I si II, acum vad ca nu le merge site-ul pe servicii si tarife ca sa verific... dar analizele cuprinse erau: "Profil trombofilie ereditara” (pret 690 ron) antitrombina III, proteina C, proteina S, mutatia factorului V Leiden , mutatia protrombinica (factorII) , gena MTHFR (mutatii C677T; A1298C).
rubia spune:
m-am dus azi mi-am facut hormonalele si vroiam sa fac si profilul sunt 3 tipuri:
-screening=200-300 RON
-ereditara 1=400-450 RON
-ereditara 2=690 RON
si n-am stiut ce sa fac asa ca ramane pe alta data.
hormonalele au iesit perfect doar ce am vazut rez pe mail;asa ca sunt gata de FIV totu-i OK numa' bebe nu vine
rubia spune:
nu mai stiu preturile exacte asa ca am scris estimativ dar ereditara 2 sigur era 690 RON
Avalon spune:
Atunci cred ca ereditara 2 e cea buna, deoarece cuprinde toate analizele mentionate de mine. Asta daca nu cumva ai mai facut din aceste analize si nu are rost sa faci tot profilul, ci separat numai pe cele pe care nu le-ai facut.
zapp spune:
Rubia, si eu mi-am facut acum 2 sapt analizele de trombofilie la Synevo si asa este, exista 3 pachete (alea pe care le-ai scris si tu) dar vezi ca se includ unul pe celalalt. Ereditara este cel mai cuprinzator
rubia spune:
OK s-a votat ereditara 2 ramane.
mersi
PS:ma duc la
ca sunt rupta de 0boseala de vreo 3 zile numai in curatenie generala o tin.
mirela2 spune:
neata fetelor
am si eu cateva intrebari legate de procedura fiv din afara, si anume:
1. in afara de analizele de baza, cele hormonele, secretiile, spemograma si spermocultura, etc......sunt obligatorii si cele genetice, adik determinarea microdeletiilor pe cromozomul y si cariotipul ( astea ne-au fost cerute in tara, pt sot)?
2. cat de recente trebuie sa fie analizele pt a fi acceptate de medicii din Ungaria; ca tot sunt pe pag cu fiv in Ungaria?
3. in cat timp de la prezentarea, pe mail sau.....prin alt mijloc, a analizeloe solicitate, primesti schema pt protocol si ti se programeaza punctia?
4. au vreo limita de dosare acceptate pe luna, intreb asta, pt ca cei de la Medlife, nu lucreaza mai mukt de 10 fiv-uri intr-o luna.
va multumesc pt rabdare, as vrea sa se intample ceva cat mai repede, ne-am saturat si eu si al meu sa ne rugam de medici sa incepem protocolul pt fiv, stam cu banii in buzunar si avem impresia ca ne cam iau in ras; oare e chiar asa de ciudat pt unii ¨medici¨ sa iti doresti un copil foarte tare?
a mea sora va avea gemeni, obtinuti natural, m-am dus azi la birou si am spus ca voi fi matusa de gemeni, vreau sa pot spune cat mai repede ca voi si mama de gemeni.
sarcina usoara celor insarcinate si sanatate si rabdare celor ce isi doresc

de Craciun vom fi 2 in 1!
Avalon spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mirela2 neata fetelor am si eu cateva intrebari legate de procedura fiv din afara, si anume: 1. in afara de analizele de baza, cele hormonele, secretiile, spemograma si spermocultura, etc......sunt obligatorii si cele genetice, adik determinarea microdeletiilor pe cromozomul y si cariotipul ( astea ne-au fost cerute in tara, pt sot)? 2. cat de recente trebuie sa fie analizele pt a fi acceptate de medicii din Ungaria; ca tot sunt pe pag cu fiv in Ungaria? 3. in cat timp de la prezentarea, pe mail sau.....prin alt mijloc, a analizeloe solicitate, primesti schema pt protocol si ti se programeaza punctia? 4. au vreo limita de dosare acceptate pe luna, intreb asta, pt ca cei de la Medlife, nu lucreaza mai mukt de 10 fiv-uri intr-o luna. va multumesc pt rabdare, as vrea sa se intample ceva cat mai repede, ne-am saturat si eu si al meu sa ne rugam de medici sa incepem protocolul pt fiv, stam cu banii in buzunar si avem impresia ca ne cam iau in ras; oare e chiar asa de ciudat pt unii ¨medici¨ sa iti doresti un copil foarte tare? a mea sora va avea gemeni, obtinuti natural, m-am dus azi la birou si am spus ca voi fi matusa de gemeni, vreau sa pot spune cat mai repede ca voi si mama de gemeni. sarcina usoara celor insarcinate si sanatate si rabdare celor ce isi doresc ![]() ![]() ![]() de Craciun vom fi 2 in 1! |
Mirela
o sa incerc sa-ti raspund eu:1. cariotipul genetic al sotilor de obicei se recomanda in caz de pierderea unei sarcini sau mai multor sarcini sau in caz de esecuri repetate fiv; microdeletiile cromozomului Y se recomanda sotului de regula in cazul in care acesta sufera de oligospermie/azoospermie.
Eu (si sotul) am facut aceste analize din proprie initiativa in 2004 dupa ce am pierdut o sarcina obtinuta natural, sotul avea oligo.
2. analizele sunt valabile 6 luni, cu exceptia analizelor genetice care sunt valabile toata viata (daca sunt facute corect si nu au fost erori, ca in cazul Rubiei);
3. o sa-ti spun cum a fost la mine la primul fiv la Budapesta: am scris medicului la sfarsitul lui mai sau inceputul lui iunie, ne-a programat la consultate in luna iulie cand am primit si protocolul fiv, am inceput tratamentul in august in tara si la inceputul lunii septembrie dupa 6 zile de stimulare am fost in Budapesta unde am stat 2 saptamani (a doua zi dupa ET am plecat spre Romania cu masina).
4. nu stiu cum e la celelalte clinici Kaali, dar la Budapesta se lucreaza continuu, sambete si duminici, sarbatori legale, cu exceptia perioadei cand medicul cu care faci fiv e in concediu; nu se face fiv pe loturi si nici pe numar de dosare; insa dr.Kovacs aloca un timp mare fiecarui cuplu si o atentie deosebita, astfel incat nu cred ca va face vreodata rabat la calitate in favoarea cantitatii.
sper ca ti-am fost de folos

sa va traiasca nepoteii, sa se nasca sanatosi si sa le aduceti curand pe lume o pereche de verisori