Burtici fericite de septembrie-octombrie (195)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns selen80 spune:

Dana, deocamdata e ok, ca sta soacra-mea o luna la noi, si macar ziua o mai ia si ea in brate...si oricum, asta se intampla de 2 ori noaptea si de 5-6 ori pe zi, deci nu stau non-stop cu ea in brate daca o pun jos sta cateva secunde pana se prinde ca nu mai e la caldurica, si apoi incepe sa scartaie putin, si treptat ajunge la plans
dupa ce ii schimbam pampersul trebuie s-o pun neaparat la san, altfel nu se calmeaza - nu-i place deloc s-o schimbam, s-o dezbracam, urla din toti rarunchii, e tare pudica fata mea la baitza nu mai zic si avem o mica problema cu buricutzul, ii iese cam mult in afara, si mi-e frica s-o las sa planga prea mult, sa nu faca hernie ombilicala

de ursulica Ebru Fatima PRIMA POZA!

POZE URSULICA
nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MangaGirl spune:

buna seara,

m-am intors de la lectia despre calmante, gaz si epidurala.

luci mi-a venit sa rad cand am citit de cronometratul care nu-ti iese. tocmai ce ne spunea moasa ca la inceput sa nu ne chinuim. ne zicea ca le vin la spital mamici cu pagini intregi de ore si durate pentru contractii. cand ajung la 3 minute de cand incepe prima contractie, pana cand incepe a doua contractie, atunci incepe sa notezi. eu cred ca tie ti se indeplineste dorinta sa nasti in week-end. david a fost asa ascultator pana acum...te-a asteptat cu toate, sa le termini, sa vina tati, sa te muti. ce e daca te asculta pana la capat si vine pe 13? by the way, ai mei s-au casatorit pe 13 septembrie...iti dai seama ce ma imbat daca sarbatoresc si una si alta duminica
eu am arsuri ingrozitoare, mi se cam termina rennie si vad ca tot deranjata la burta sunt.

ce am mai invatat azi: despre masina cu electrozi pe spate TENS care poate fi inchiriata/cumparata de la farmacie si care ajuta cand contractiile nu sunt foarte dese si lungi.

am invatat depsre nasterea in apa si ca ma pot hotari si pe moment daca vreau sau nu, iar daca e loc, ma baga acolo. nu o fac decat atunci cand dilatatia e de 5cm ca altfel exista riscul sa se incetineasca contractiile. Cica e marfa sub apa ca nu te mai doare asa. daca ma lasa sai ntru cu tricoul pe mine nasc acolo...daca nu...raman in pat. Moasele astea de la St. Thomas tot o dau ca ne putem misca in timpul travaliului daca nu recurgem la epidurala. Ne-a povestit si de treaba cu gazul ... eu fie vorba intre noi deja stiu cum e ca l-am mai experimentat si la dentist. intr-adevar te face sa razi uneori si esti un pik high...asa ca voi cere din ala si voi incerca sa nu recurg la epidurala decat daca e nevoie.

Despre epidurala ne-au spus si pro si contra - faptul ca lungeste travaliul, faptul ca la 50% din femei copilul trebuie scos cu forcepsul si cu ventuza pentru ca nu exista controlul asupra impinsului sau mama impinge aiurea.

de asemenea, spitalul unde nasc nu fac nici un alt fel de anestezice si painkillers - nu mai stiu cum se cheama injectia aia care iti cam ameteste copilul si se naste somnoros si confuz. politica spitalului este sa nu faca asa ceva. de asemenea daca in planul de nastere spui ca nu vrei sa fii abordata despre diferitele metode de calmare (epidurala, etc), nimeni nu se va oferi sa le faca. te asteapta sa le spui tu ce vrei.

as vrea sa cred ca pot fara epidurala, desi in durerile alea habar cred ca ceri tot. ne-au explicat si procedura de instalare in spate a epiduralei si nu pot sa spun ca m-am innebunit dupa ea. om trai si om vedea.

o lista orientativa pentru spital: camsi de noapte sau tricouri cu care sa dormim, multi chiloti vechi de acasa, ne-au sfatuit sa nu ne luam de unica folosinta inca pentru ca elasticul e destul de varza si marimile sunt aiurea. in schimb ne-au spus sa luma maternity pads, cateva hanuite pentru copil, un halat si papuci de casa, tampoane pentru sani si snacksuri. sucuri cu zahar sau apa cu zahar pentru ca in timpul travaliului trebuie consumate multe lichide. tot felul de dulciuri si chestii usaore de mancat, preferabil cu zahar. sau tablete de glucoza. un proposel de fata, trusa de machiaj, prosop si shower gel. pentru copil o paturica, pampersi (la noi in spital nu se dau). ipod, cd-uri, ceva muzica, un caiet si un pix, aparat foto, camera, comprese sterile (de fapt cotton wool - echivalent ca astia nu au comprese sterile), o perna de acasa (mai buna decat cea de la ei).

am intalnit si o mamica care a inceput sa planga. trebuie sa faca cezariana pentru ca are multe operatii la abdomen si era foarte speriata si ne spunea ca nu vrea sa faca cezariana.

cam asta e rezumatul.

oana numele este superb...delicat...nobil :)

techila bineinteles ca sunt perfecti.

ma duc sa pun o masina de haine la spalat. m-au speriat fetele alea...eu inca nu am geanta facuta si chipurile trebuia deja sa fie pregatita de o sp.

MangaGirl 37+ cu Sasha Laurian

varsta bebe

poze

www.mariaciubotaru.blogspot.com

AMR 3 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

miha bine ati venit acasa! ma bucur ca matei a primit-o cu bucurie pe irisuca. de laurici, nu-mi faceam probleme. imi pare rau ca suferi cu cezariana .. stiu cum e. inca putin si o sa fie bine!

selen ptr buricut poti sa iei inel omblilical pediatric de la sana, gasesti la farmacie. si mie dr mi-a spus ca ar fi predispusa la hernie, insa, nu a fost asa .. si vreau sa-ti spun ca imi tragea niste crize de plans de nu o potoleam cu nimic. cea mai lunga a durat 2 ore .. colicii, bata-i vina! cat despre tinutul in brate .. hmmm .. incearca s-o tii intr-o paturica in brate si apoi s-o pui jos .. ei simt imediat diferenta de temperatura si uite de aici shoul ..

eu am ratat reportajul cu mada .. aveti idee unde il pot vedea??

Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si 37+ Anna Sophia
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete

papa bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MangaGirl spune:

miha bine ai venit acasa. cred ca nimik nu pate fi mai frumos

MangaGirl 37+ cu Sasha Laurian

varsta bebe

poze

www.mariaciubotaru.blogspot.com

AMR 3 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionika spune:

Uraaaaaa!Merge netul......
Eu nu am fost pe faza sa o vad pe Madalina....poate voi prinde reluarea.
Manga, cum te simti acasa? Sau inca nu ai apucat sa te bucuri de avantajele statului degeaba?

Selen, frumusica Ebru!

Ma tot uit ca acesti puiuti abia iesiti bin burtica mamicilor lor si imi dau seama ca fiecare are minunea ei!
Tot incerc sa imi inchipui cum arata fata mea...La Andrei, exact inainte de a ramane insarcinata am visat un bb baietel, cu ochi albastri.La toata lumea am spus ca eu mi-am vazut puiul inainte de a-l concepe!

Alex, in legatura cu prenatalul, am facut adresa catre cei de la personal si astept raspuns. Eu sunt sigura ca se iau in calcul toate veniturile, asa apare intr-o modificare la normele legii 19.

Ioana, mamica de Andrei (5 ani) si Alexia 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex25 spune:

Buna fetele.

Acum am ajuns acasa...efectiv nu ma pot si am si o satre de 2 bani.

Am ajuns la spital la ora 13 si din pacate era in operatii si mi-a spus sa ma intorc pe la 17. Nu am mai mers acasa ptr ca stau in capatul celalalt al Buc si m-am dus pana la servici unde am stat pana la 16 cu fetele, apoi din nou la spital si am asteptat-o pana la 18. Sunt rupta de oboseala.

Bbelusa este bine, are in in jur de 2900-3000gr, lichidul e ok, placenta da semne de imbatranire ajungand deja la grad III, control din nou peste o saptamana cand stabilim si data pentru cezariana.

Mi-a spus ca vrea sa imi faca 2 injectii cu dexametazona si eu nu inteleg de ce si sincer eram asa de abatuta incat nu am mai avut putere sa o intreb. In afara de maturarea plamanilor lu' bb (care nu inteleg de ce ar trebui avand in vedere ca sapt viitoare voi avea deja 38 saptamani) oare mai ajuta la ceva??? Si eu sunt moarta de frica la injectii si am intrat deja in panica, si ma gandesc ce ma fac eu la rahi, cum o sa suport, plus perfuzii....deci am o stare nasoala rau.

Sorry ca m-am intis, astea sunt vestile, ma bag la recuperat.

----------------------------------------------
Alexandra 37s+ cu fluturasul Alessia (Ruxandra)
Bbelusa cea iubita

Da Doamne sa ne nastem sanatoase

AMR aprox 2 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Manga noi cand i-am copt numele ne-am gandit la ceva de soi, acum tine numai de ea, sa stea cu tija in sus, proaspata, mereu voioasa si deschisa spre tot ce-i ofera destinul...

Alex dexametazona la varsta ta de sarcina? Stiu cazuri de copii nascuti la 37 de saptamani cu probleme la plamani, chiar la o greutate de 2800 gr, dar asta pentru ca mamica a avut toata sarcina probleme (a avut, de ex, operatie de apendicita in sarcina), insa la tine chiar nu-mi explic, acum o fi si chestia aia cu fiecare medic cu tipicurile lui....

24 september

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

alex, am gasit pe net ca ar mai fi buna daca mama are numarul de trombocite scazut... banuiesc ca stie ce face deci nu cred ca ar trebui sa-ti faci griji suplimentare

Ioana 38+ cu

AMR 10 ZILE

bebe Carol Ioan album Webshots

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kemsy spune:

Am vazut si eu emisiunea cu Madalina. Vreau sa o felicit din nou pentru puterea de care da dovada. Ii doresc multa sanatate, sa fie in continuare la fel de iubita (si sunt sigura ca asa e, pentru ca am vazut multe persoane in jurul ei), sa aiba un bebe sanatos care sa ii aduca numai bucurii.

Gianina 37+ cu Loris Stefan
Viitoare mami de printisor iubit!

Au mai ramas 3 saptamani!!!!!!!

Fotografii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kemsy spune:

Selen, cred ca in cartea lui nea Capraru spunea sa nu ne ingrijoram daca iese buricutul afara cand plange.

Gianina 37+ cu Loris Stefan
Viitoare mami de printisor iubit!

Au mai ramas 3 saptamani!!!!!!!

Fotografii

Mergi la inceput