Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (25)
Raspunsuri - Pagina 18
carmita_baby spune:
Nu am somn asa ca bantui pe aici ![]()
Am uitat sa va spun ca am citit intr-o carte ca falfairile timide pe care le simtim in burtica bebe le face cu manutele, loviturile mai zdravene cu piciorusele si ca mai putem simti un fel de curent electric in partea intima, daca bebe este pozitionat cu capul in jos.
16+
cu Lorena
Mello motanelul iubit
carmita_baby spune:
Tot eu pe baricade, nu am somn si citesc o carte despre cum decurge sarcina, inconveniente, cum creste bebe, teste ce trebuiesc facute etc.
Am gasit un lucru ce ar putea interesa pe cele care au probleme cu carceii. Am sa-l copiez exact ca in carte:
"Daca ai crampe musculare la membrele inferioare pe parcursul sarcinii, nu sta in picioare pe periade lungi de timp. Odihneste-te pe o parte cat mai des posibil. Exercitiile de stretching facute cu grija te pot ajuta. De asemenea, poti folosi o paturica electrica pe care sa o aplici pe zona cu crampe, dar nu mai mult de 15 minute. Adauga potasiu in alimentatie pentru a putea preveni crampele musculare inainte de a-si face aparitia - stafidele si bananele sunt o excelenta sursa de potasiu. Lipsa de calciu poate de asemenea, provoca crampe musculare. Asigura-te ca primesti cantitatea recomandata de calciu - 1200mg in fiecare zi. Si consumul mare de apa poate ajuta la prevenirea crampelor musculare."
Text copiat din cartea "Sarcina ta - saptamana cu saptamana"
16+
cu Lorena
Mello motanelul iubit
decenuela spune:
neatza....va poftesc la....
catalutza ms de reteta....o facusem deja...pt ca trezitul de la 4....
am facut-o asemanator numai ca am cumparat varza murata ( am fost f dezamagita deoarece era ocna - asa ca atrebuit sa o tin in apa toata noaptea} a...si am fc la cuptor in vas din ala de lut..a iesit f buna.
toata nopte mi-a venit sa ma intind...si stiti si voi e.asa de greu...parca ma tine burta.
am fost in real la cumparaturi si am fost socata sa vad o mamica care tinea asa..in brate un bb atatde mic..care dormea pe umarul ei. doamen ce mic era...mi se parea ca se rupe daca se atinge de ceva...ca era f f full...
o dum frumu
21+ 
cris.dogarel spune:
neatza, la cafelutze de duminica (probabil cele mai bune din sapt)
vikinga, simo, baly, multam de ganduri bune si vorbe linishtitoare ptr. bb2. La bb1 am fost fara ajutor, singurei si tinerei, asa ca mi s-a parut greu, am avut dubii cu carul, plansete des, dar, asa cum zicea Vikinga, m-am autoincurajat de ceva ce citisem in carti" instinctul de mama, dorinta de a face totul bine sunt de ajuns. greshelile de mami nu sunt niciodata grave si amandoi- bebe si mami- ies mai apropiati si mai intelepti dupa fiecare "poticneala". asa ca la bb2 ma rog sa fie sanatos, ca restul stiu ca vin de la sine. ce mi se parea mie ciudat era ca am uitat asa de multe, insa cu neuronul de gravi si cei 6 ani trecutzi, cred ca e normal (uit multe de ieri pe azi,..
)
catalutza, multumesc de rasp. "juridic". panica se vindeca si aici, la forum, care va continua si dupa "momentul 0", asa cum zice si nikole. poate chiar mai intens, daca simti nevoia. suntem destule care putem completa din experienta noastra ceea ce ai citit/vei citi din teorie..
revenind un pic la sub "fumat". cum ziceam ieri, am fost la botez, din pacate in sala neaerisita. se fuma in draci si m-am simtzit cam rau, am mai iesit pe hol, pe balcon... greu. insa cand am ajuns acasa am constatat o chestie ciudata, care mi-a demonstrat ca fumatul pasiv e acelasi lucru (nu credeam!): am avut in piept/gat aceeasi senzatie pe care o aveam eu cand fumam, mai ales la un party (mai mult, asa): aceeasi presiune, acelashi gust, aceeashi respiratie ingreunata. In plus, gatul si mai iritat, la fel ca si Ana, care a tushit toata noaptea, pana a vomat. Brrr. Mi s-a facut frica sa ma mai re-apuc. 
Cris,
20+cu
,Ema si
Ana(04.04.2003)
mariucasara spune:
Neata!
Multumesc pentru raspunsurile referitoare la fumat.
vikinga 

. Parca mi-ai citit gandurile si temerile in legatura cu bebe2. Numai ca la noi e invers, am fetita mai mare si baietel "la garsoniera".
Ceea ce am invatat de la primul copil (si mi-a luat muuuult) a fost sa imi ascult instinctul. O "simt" pe Sara daca nu se simte bine inainte sa aiba orice simptome, sau stiu daca e suparata chiar daca se joaca si rade. Sper ca si pe Petru sa il "simt" la fel...
lorex eu la sarcina asta nu mi-am luat deloc sotul la eco. Dar am vazut mamici care erau cu sotul de la primele eco si nimeni nu a obiectat nimic.
Pentru crampe musculare mie mi s-a recomandat la prima sarcina , magneziu.
fetele ca mi-ati dat de lucru. Ma duc la cumparaturi ca vreau varza a la Cluj
.
Mamica Sarei Maria(22.11.2006) si
19+
plateea spune:
vai, mie...
2 zile am absentat, si mai sa deschideti capitol nou!
noroc ca e duminica, si am timp 24 de ore cat stau la serviciu sa va ajung din urma.
Vi4i, felicitari pt baietel! tensiunea mica isi va reveni cat de cat dupa 18-19 sapt.
danyelana, arwen92, cum mai stati cu insomniile?
cris.dogarel concediu iau sigur cu 1 octombrie, pt ca se pare ca o sa ne dea pe toti afara. asa ca raman si fara job, si fara banii de CIC, si tot asa
. iar referitor la tuse, la mine a functionat si functioneaza ceaiul cu miere de albine si lamaie. poate, poate...
mariucasara, eu mersul la buda noaptea l-am rezolvat cand am inceput sa nu mai beau asa multe lichide de pe la 5-6. strictul necesar, apoi, nu mai merg la buda decat spre dimineata.
simonette, mi-l imaginez pe bebe Iannis cum iti tine companie noaptea, si m-am inmuiat toata. ce norocoasa esti!
catalutza81 si eu am avut probleme cu forumul zilele alea, dar acum pare sa se fi rezolvat. sau intru eu foarte rar zilele astea. cu durerile de burtica, daca nu s-au rezolvat, fuguta la dr, sau macar un telefon, ca n-avem ligamente pe acolo, si mai bine te linistesti daca stii cauza, decat daca nu.
suflet, cum au spus si fetele, echo de sem II, sapt 21-24 e foate importanta. nu e musai sa fie 3d, 4d, dar sa fie la un dr de incredere, care sa vada tot ce trebuie.
ratusca_mica, cum e cu analizele? ce a isit la sumarul de urina si urocultura?
carmita_baby si eu vreau sa ma tund, dar tot aman momentul, pana in clipa in care o sa simt nevoia de o schimbare majora. bafta la decis 
lumsta ce mai fac contractiile tale? injectiile alea nu merg si in alta parte? manuta, picior, sa nu mai stai cu grija pt burtica?
Yasmine, felictari pt fetita.
si ma bucur mult ca FISH-ul te-a linistit, si ti-a dat vestile pe care le asteptai!
vikinga, esti o comoara. mai ales pentru ca ne linistesti, si faci totul sa para atat de usor in legatura cu bebe. eu mereu am crezut ca o sa fiu zmeu. si acum am o inima cat un purice, si imi pun toate sperantele in socrii mei sa ma ajute cand (cred eu des) ca o sa ma panichez si o sa o iau razna.
danyelana, si toate fetele care papati branzica de la supermarket, daca stiti sigur ca nu face rau, si nu exista nici o sansa sa aiba listeria, spuneti-mi si mie, ca sunt moarta dupa branzica aia grasa de la delaco, si m-am abtinut mereu. de fapt, si de la inghetata, si de la toate lactatele, in afara de lapte UHT.
cristies, sa stii ca la fel patesc si eu in magazinele de copii. ma uit, vad o tona de lucrusoare, si ma sperii. oare va trebui sa cumpar din toate? cum o sa stiu ce ii trebuie, si cand? daca o sa am prea multe sau prea putine? ooof...
Nik0le, sper sa treaca repede greturile, si sa nu mai ai starile alea in we. macar 2 zle pe saptamana sa iti tihneasca si tie.
mult pt tine, si hai... sigur va fi din ce in ce mai bine! 
arwen92, trebuie sa incerc rulada ta. mai stii ceva de micka mika?
lia_2009, hai cu rezultatul la FISH... asteptam vestile bune!
lorex, nu te fugareste nimeni. suntem bucuroase sa fm cat mai multe.
despre mine, nu pot sa zic decat ca mi-e sooomn mereu, si simt ca nu mai vin zilele cand sa ma trezesc si eu mai tarziu de 6-7. si se apropie iar o criza de colica biliara, deci ma bag la regim drastic. doar nectarine si struguri si gratar de pui. asa ca va urasc pentru varza, si tortellini, si alte bunataturi. asta e. nu le putem avea pe toate.
ziceam ca nu l-am simtit pe bebe, si ma pregateam sa fac programare la dr, dar pana la urma, e grozav de activ, si se zbenguie in voie. asa ca m-am linistit, l-a simtit si tati si e bucuros ca e din ce in ce mai puternic, si... mergem inainte.
SorinaF spune:
Salutari burticilor.
Acum 2 zile s-a hotarat si bebe al meu sa miste.
Stateam de vorba cu mama prietenului meu cand a miscat...probabil vroia sa mearga la buni si sa miste la ea.![]()
De pe la 3 luni jumate mi se infunda nasul. Am citit pe net ca e normal in sarcina...dar daca imi pun picaturi de nas sper sa nu raman dependenta de ele. Am incercat sa ma desfund si cu apa de mare dar nu are niciun efect.
Voi ce folositi?
O zi buna tuturor!
danyelana spune:
Buna dimineata si bine v-am gasit la cafea.
Suntem singuri acasa pt ca tati este la fotbal sa-l vada pe baiatul cel mare (tati a mai fost casatorit si este baiatul lui) si noi ne facem d cap pe net.
Durerile si contractiile m-au mai lasat, se pare ca tratamentul a fost bun, dar maine tot merg la doctor sa ma vada si sa vorbim si despre morfo de trim II.
Plateea, mi-au mai trecut putin insomniile dar tot nu reusesc sa dorm mult. Acum nu ma mai trezesc in mijlocul noptii dar dimineata la 6 sunt treaza si nu mai adorm.
In loc sa profit acum ca bebe inca nu plange
si sa fac rezerve... In legatura cu branza din magazin, mie doctorul de aici mi-a spus ca totul e controlat si nu sunt riscuri de listerioza. Am mancat si iaurt si inghetata (in general sunt cu lapte pasteurizat)dar pt produsele din tara nu stiu ce sa-ti spun. Uita-te pe ambalaje si intreaba si medicul si spe sa poti papa si tu 
Vikinga,
ai scris asa frumos despre bebei ca m-am emotionat toata. Si eu credeam inainte ca ma voi descurca dar cu cat se apropie data am tot mai multe indoieli. Daca nu voi reusi sa fac fata ce ma fac?
Noroc cu sotul care ma linisteste si imi da incredere in mie si in viitor. 
Va
pe toate si o duminica placuta
Acum
21+ cu bb mic
"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."
Charles Baudelaire
danyelana spune:
Cris.dogarel ma bucur ca te-ai hotarat sa nu te mai apuci de fumat. Felicitari
Sper totusi ca in cida inconvenientelor cu fumul v-ati distrat bine la botez. 
Carmenutza, imi pare rau ca ai si tu insomnii si bantui noaptea ca huhurezul pe net
Ai facut varza?
Plateea, stiu ce inseamna criza de bila ca am avut si eu si m-a chinuit vreo doi ani. Pana la urma m-am operat ca nu se mai putea, aveam o piatra care pleca sper pancreas si putea deveni periculos. Curaj
Acum
21+ cu bb mic
"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."
Charles Baudelaire
Tanaion spune:
Vikinga tare frumos ai scris de bb2. Si eu cred la fel ca iubirea nu-i o placinta pe care o imparti in felii pana nu-ti mai ramane, ci ca iubirea e nemasurata. Niciodata nu le-am inteles pe femeile care zic ca nu au mai facut al doilea copil ca le-a fost teama ca nu-l pot iubi ca pe primul.
De asemene nu mi-e teama nici ca Toma va fi gelos pe surioara lui, pt ca si-a dorit foarte mult un fratior sau oo surioara si in plus e forte grijuliu cu copiii mici. Poate la copiii mai mici e mi dificil cu gelozia pentru ca inca nu inteleg.
Arwen eu sunt moarta dupa dulciuri si mi-ai facut o pofta cu rulada...
Si de varza a la Cluj mi-e pofta, dar nu pot ca varza-mi da arsuri.
Tana cu Toma (10.11.2001) si
22+