Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (25)
Raspunsuri - Pagina 15
larisel spune:
nicoleta_ior Bine a venit! Sarcina usoara si bb sanatos. Ce tratament iei? Da-ne datele tale ca sa te trecem pe listutza de pe prima pagina. Despre ir pe uterine nu stiu ce sa iti zic. Mie la eco la 21s (dar nu la dr mea) nu mi-a zis decat ir-urile pe ombilicale (0.64, respectiv 0.73) dar cica ar fi ok daca sunt sub 0.8. Merg saptamana viitoare la doctoritza mea si intreb, mai ales ca mai fac o eco morfo atunci.
24+

odiseea noastra, trusou bbluse
nepoteii mei, viatza la tzara, noi
catalutza81 spune:
Acum am vazut ca mai primisei o reteta
. Io am mancat paste, tocmai ce am terminat. Sa va potoliti cu retete de paste ca io de carbohidrati nu am nevoie
. Glumeam.
Diseara ma gandesc sa fac legume sote in wok, sa il incerc ca de abia l-am luat. Pana acuma le-am facut in tigaia de teflon si au iesit bune, dar acum ma astept sa iasa delicioase.
Catalutza
17+ 
simonette spune:

Luni si marti sunt libera si varza ma fac! Buna ideea cu varza oparita.....n-o stiam
Cris imi pare rau ca nu pot sa-ti raspund ca desi am crescut doi copii de la nastere numai unul e nascut de mine! Dar cu sigurantza o sa facem noi fatza
Si eu parca am uitat si am atatea intrebari......
mami de
Luca(02-02-2006) si de
Yannis-Cristian (13-02-2008)si acum
in
26+
cu Nicholas!
www.flickr.com/photos/12117325@N08/" target="_blank">Poze cu baietii mei!
Rebiana27 spune:
Mi-e dor sa mananc cu pofta!!!
Abia mananc si oricum numai bazaconii... nimic gatit ca mor si inviez de la miros!
Am retinut cateva retete de la voi pe care sper sa le probez curand!
Simo vazut poze cu gasca in concediu! 
Da' pusesi putine ![]()
Cris ne invata nevoia sa facem fata lui bebe 2 (sau 3 la alte fete); nevoia, intuitia, daruirea noastra! Ai sa vezi ca totul va avea acelasi curs frumos ca la bebe 1. 
I can't fake with dignity so i'll not try!!
bAly spune:
Cris, la bb 2 va fi ca la bb1. Aceleasi emotii, aceleasi trairi, Vei fi mai linistita daca va semana din punct devedere comportamental cu bb1, dar daca va fi diferit asa cum a fost la mine...cva fi ca si cum va fi primul.
La mine Andreea a fost un bb destul de cuminte, pe cind Laura mi-a plis vreo 7 luni ziua de stateam numai cu ea in brate ( a avut gastro-esofagian reflux). Asa ca eram cu ochii pe ea sa observ orice ar putea mie sa mi se para suspect. Sa nu zic ca am facut nu stiu cite extra vizite la dr, pe cind cu Andreea doar cele obisnuite.
Mai linistita am fost in legatura cu dezvoltarea motrica. Nu am mai fost asa nerabdatoare sa le faca pe toate. Stiam ca atita tim cit e sanatoasa, le va face pe toate atunci cind ii va veni timpul.
Pe masura ce va creste, va disparea si din nelinistea si grijile pe care le avem cu un nou nascut. Dar banuiesc ca pin ce nu-i vedem cit de cit ridicati, sa aiba ei o rutina, vom fi ca si la primul. V trebui sa ne adaptam modului lui de a fi, si va trebui sa inercam sa nu facem comparatii cu primul/al 2 lea, e un omulet nou, cu personalitatea si nevoile lui.
Ne vom descurca oricum. Macar stim cum e cu alaptatul si nici de schimbat scutece nu am uitat
Vine Surpriza
Alina
18+, mamica de 2 fetite,
Andreea (27 iulie 2002) si
Laura (5 august 2005)
catalutza81 spune:
Imi dau seama cum va fi la primul bb. Pe mine ma ingrozeste ca nu voi stii ce sa ii fac in diverse momente. Cum o sa schimb pampers, daca o sa stiu sa simt ce vrea, o sa stiu cand sa ii diversific mancarea? si diverse altele: cand trebuie sa ii fac vaccinurile, cum trebuie sa il imbrac, cum trebuie...cum trebuie...
Azi noapte am visat ca am nascut un baiat, desi o sa avem fetita. Si in acelasi vis, in 2 zile mergea in picioare si in a treia folosea cutitul...nu cred ca am vreo sansa sa scap asa repede nu?![]()

Am intrat in butoiul cu panica
. Nici pe net nu pot sa mai citesc articole cu nasterea sau alaptarea fara sa ma ingrozesc. Oricum cred ca e un pic cam tarziu sa ma mai razgandesc nu?![]()
Catalutza
17+ 
cristies spune:
Buna fetele,
Nu pot sa nu ma bag si eu in discutia cu tigarile. Eu sunt dintr-o categorie aparte fata de restul lumii. De la cele doua pachete pe zi inainte de sarcina si vreo sase saptamani dupa (pana mi s-a confirmat), la recomandarea expresa a doctorului le-am redus la maxim, adica la 5 pe zi, legate de o activitate anume (cafeaua, dupa amsa, etc). In decursul a o luna si jumatate le-am redus la doua, apoi una dimineata...apoi stop de tot. Sa tot am vreo doua luni si de cand n-am mai fumat, dar sincer va spun ca am un pachet in geanta, ultimul pe care l-am cumparat. Nu ca sa-mi dovedesc cat sunt de ambitioasa, ci in caz de necesitate...
Ce e drept am si suportul familiei (nimeni nu fumeaza in prezenta mea - se fumeaza doar pe balcon) si a colegilor si prietenilor. Fara ei nu as fi putut sa reusesc, pentru ca si pe strada daca fumeaza cineva imi doresc imediat si eu
.
Ca idee insa nu-mi vine sa cred ca m-am lasat, fumam deja de multi ani (sa tot fie vreo 12) si chiar racita cobza nu lasam tutunul. Insa pot sa spun ca nu ma simt in nici un fel, nici mai bine nici mai rau fara ele. E ca si cand n-as fi fumat niciodata. Incredibil.
21+
cristies spune:

la varza a la Cluj si sosul de branzeturi albastre. Eu sunt fanul branzei mucegaite, din pacate cea de buna calitate e foarte scumpa in Ro. Pentru gatit insa merg si sortimentele mai verzi, nu chiar albastre.
. Le invidiez pe fetele din Belgia, dar tot le vand un pont, pentru varza in general, nu stiu de cea de la cluj, intr-o cratita mare se pune ulei si vreo patru cepe taiate pestisori si se calesc, si apoi, cate putin din varza tocata pana se inmoaie, apoi se mai adauga o mana, si tot asa... Daca in loc de apa pui bors si se pune la cuptor varza are un gust asemanator cu cel de varza acrita in butoi - daca va place, desigur.
21+
cristies spune:
Si ma alatur si eu panicii inainte de nastere
. De cate ori intru intr-un magazin de copii imi dau seama cate lucruri exista si carora eu nu le vedeam utilitatea nici sa ma bati.
.
Intrebarea care ma framanta pe mine cel mai tare e cand o sa am timp de toate astea... Mi se par asa multe...
21+
cristies spune:
Bun venit noilor gravidute. Sarcini usoare si la termen! Iata cum ne-am facut 115 pufoase. Super!!!
21+