Parintii nostri
Raspunsuri - Pagina 7
blackpanterro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lachione Blackpanterro stau si ma intreb daca aceasta ura imensa pe care o simti fata de tatal tau provine in exclusivitate din sufletul tau sau a fost cultivata de-a lungul anilor de cineva? Pentru ca daca a mai contribuit cineva la acumularea acestor sentimente, consider ca acea persoana ti-a facut mai mult rau decat tatal tau. Lachi mamica de Karina si Iris http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna |
Hmmm, crezi ca am fost influentata de cineva?? LOL Hai sa incerca sa iti fac o imagine despre taica-miu, imagine pe care o am bine intiparita in minte pt ca am trait toate astea si nu le voi uita niciodata.
Bebe fiind mama lucra in schimburi si el la fel. Cat eram in grija lui ma inchidea in casa si pleca la baut iar cand mama venea acasa ma gasea de multe ori pe jos de pe pat plina de kk si eram manjita si pe gura, probabil imi era foame si naiba stie cum puteam sa bag in gura...asta e adevarat pt ca si dupa multi ani inca mai radea taica-miu de mine ca am mancat kk cand am fost bebe.
Multi au amintiri cu parintii lor, in parcuri, la film, la zoo...eu am amintiri de la birt!! Cine sta in Timisoara isi aduce poate aminte de Ciocarlia de la Gara Mica si de Camping-ul de la Padurea Verde. Alea sunt amintirile mele copil mic fiind, in carut langa taica-miu si langa betivanii lui, fumand si band pana intepeneau pe scaun si mama venea de la lucru si ne culegea de pe unde eram...macar stia unde sa vina ca numai acolo isi facea veacul.
Ma inchidea in casa si mai maricica si tin minte ca ma umflam de plans la usa si un vecin imi tinea mereu de urat si povestea cu mine desi aveam numai vreo 5 ani. Mereu am sa il tin minte pe vecinul meau care de multe ori mi-a fost mai tata decat tatal meu...acum cativa ani s-a sinucis si nu am apucat niciodata sa ii multumesc...
Apoi am mai crescut, am inceput scoala si au inceput bataile, alaturi de mama saraca, care era intepenita de frica, cand venea taica-miu acasa. Luam bataie amandoua, mama pt ca mancarea nu era destul de calda, sa nu destul de sarata sau pt ca lingura era prea mare...eu pt ca nu stiam vreo capitala...primeam la palma cu cureaua pt greseli de ortografie si carti in cap pt raspunsuri incorecte...primeam bataie cu cureaua pt ca imi era rusine sa il salut pe strada cand eram cu prietenii si el era beat la colt...poti sa iti imaginezi cum este sa mergi la scoala plina de vanatai?...
Asta e numai o parte din tot ce imi amintesc, multe le-am si uitat, probabil din cauza mecanismului de autoaparare a organismului, dar imi vin din cand in cand in minte si atunci mor de ciuda ca am patit asa ceva...
Cred ca singurul lucru de care pot fi multumita e ca niciodata nu am fost abuzata sexual de el...iti dai seama ce patetic suna asta? Sa ma bucur ca desi am luat bataie si tot restul, macar nu am fost violata...asa gandesc eu despre cel care ar fi trebuit sa fie cel mai bun prieten al meu...ar fi trebuit sa fiu printesa lui tata nu?...
Deci, spune-mi tu, Lachione, am nevoie de cineva care sa imi sape ura in suflet?? Crezi ca imi pasa de parerea cuiva cand eu am trait toate astea pe pielea mea si sunt bine intiparite in minte?? Si nu ma lua te rog cu respectul de parinti ca asa spune biblia sau asemnea ca eu nu cred in prostii din astea.
Eu cred ca parintele nu e cel care ne naste ci cel care te iubeste, te educa, te respecta si te indruma toata viata, e cel la care gasesti refugiu atunci cand nu ai nici un ajutor...am primit eu asta de la cel care a pus spermatozoidul la facerea mea??
Personal, te invidiez ca ai trait fara tatal tau! Imi cer scuza daca te raneste asta dar sincer te invidiez, am fi dat orice sa plece taica-miu dupa ce m-am nascut.
Mama a fost o super mama, ne-a iubit si ne iubeste ca pe ochii din cap. O sa ii multumesc toata viata ca l-a dat pe taica-miu afara din casa ca dupa ce a plecat a fost de 1000 de ori mai bine desi mai venea sa imi dea mie bataie...nici macar in vizite nu era om, gasea orice motiv sa ma bata...
Mama nici acum dupa 16 ani nu si-a refacut viata, a trait pt noi si pt asta ii voi fi recunoscatoare toata viata mea. Datorita ei nu copilaria mea a putut continua frumos dupa ce am scapat de taica-miu, datorita ei m-am tinut de scoala, datorita ei am vrut sa fiu om pt ca mi-a aratat ce inseamna sa fi OM.
Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"
andacos spune:
Panterutzofara suparare,amintirile tale sunt induse,ca tu nu ai de unde sa stii de cind erai bebe in carutz!
Repet ,imi este ingrozitor de mila de voi,de cele care n-atzi avut o copilarie in adevaratul sens al cuvintului!
Dana
blackpanterro spune:
citat din mesajul lui andacos Panterutzofara suparare,amintirile tale sunt induse,ca tu nu ai de unde sa stii de cind erai bebe in carutz! Repet ,imi este ingrozitor de mila de voi,de cele care n-atzi avut o copilarie in adevaratul sens al cuvintului! Dana |
Pai si atunci cum de radea taica-miu de mine ca am mancat kk?Si mama isi aduce aminte...
Iar cu carutul, te rog sa nu ma insulti, imi aduc extrem de bine aminte, din pacate...aveam vreo 4 ani...si acum pot sa imi aduc aminte de mirosul imputit de alcool si tigara si de mesele mizerabile de la Ciocarlia si de mustata stufoasa a prietenului de pahar a lui taica-miu ca ma pupa mereu ca sa ma stramb din cauza duritatii barbii...nu imi spune te rog ca imi imaginez chestiile astea...daca nu ma crezi, treaba ta, eu nu am scris aici ca sa ma justific, ura pe care o am fata de cel care trebuia sa imi fie tata nu o sa o stinga nimic si nimeni, am scris aici pt ca e vorba de parinti si pt ca lumea crede ca ar trebui sa il iubesc si sa il respect pe cel care mi-a facut numai rau...asta o fi in atributiunile lui Isus, eu nu intorc celalalt obraz.
Adriana si Aidan - 4 ani
"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"
Chuny spune:
Andacos, faptul ca amintirile din bebelusie ii sunt induse nici nu conteaza, asta nu exclude realitatea unui tata alcoolic si violent.
Si eu am franturi de amintiri cu mine foarte mica plangand inchisa in casa. Eram f mica si totusi imi amintesc groaza. Ultimul lucru de care are nevoie o victima e sa ii spui cat iti e de mila ... nu ajuta cu nimic mila asta ... poti eventual sa ii spui ca iti pare rau, dar de mila altora nu are nevoie nimeni. De fapt intre mila si compasiune e o mare diferenta.
Edit: Adriana, eram sigura ca erai ceva mai marisoara, chiar daca de deplasa el cu carutul ca sa ii fie mai usor.
Sibylle
http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/
Vladimir ***** ***** Anna
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"
andacos spune:
Hai mey ca nu te-a insultat nimeni,nu mai interpreta aiurea!Nu am avut niciodata intentzia de a-tzi minimaliza suferintza!
Dar nici tu nu potzi sa vii sa spui ca-tzi amintesti de cind erai bebe si nu te schimba!Regret ca nu ai avut o copilarie fericita,insa vezi ca mai sunt si altzii care itzi simt agresivitatea si indirjirea in mesaje!
Sincer daca as fi trait asa ceva nici macar nu m-as baga la asemenea subiecte,care imi adincesc suferintza!
Dana
andacos spune:
citat din mesajul lui Sibylle Andacos, faptul ca amintirile din bebelusie ii sunt induse nici nu conteaza, asta nu exclude realitatea unui tata alcoolic si violent. Si eu am franturi de amintiri cu mine foarte mica plangand inchisa in casa. Eram f mica si totusi imi amintesc groaza. Ultimul lucru de care are nevoie o victima e sa ii spui cat iti e de mila ... nu ajuta cu nimic mila asta ... poti eventual sa ii spui ca iti pare rau, dar de mila altora nu are nevoie nimeni. De fapt intre mila si compasiune e o mare diferenta. Sibylle http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/ Vladimir ***** ***** Anna www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie" |
In primul mesaj la subiect mi-am exprimat compasiunea,acum insa chiar cred ca nu mai e cazul de compasiune ci de mila!
Si eu cred ca are mare importantza sa-tzi amintesti experientzele tale si nu sa ai amintiri induse!
Este o trauma care la unii lasa urme adinci care ies la suprafatza atunci cind te asteptzi mai putzin!Asta era de fapt esentza interventzieie mele inca de la primul mesaj!
Dana
Chuny spune:
Ah, dupa ce ca ti-e atat de mila, ii mai si sugerezi sa mearga la plimbare daca tot nu are ceva misto si fun de povestit. Ca sa nu sufere, desigur ...
De-aia confunda lumea mila si compasiunea adevarata.
andacos spune:
citat din mesajul lui Sibylle Ah, dupa ce ca ti-e atat de mila, ii mai si sugerezi sa mearga la plimbare daca tot nu are ceva misto si fun de povestit. Ca sa nu sufere, desigur ... De-aia confunda lumea mila si compasiunea adevarata. |
Te rog sa nu exagerezi si sa dai alte conotatzii mesajului meu!Citeste cu atentzie ce am scris si pot explica inca odata daca e cazul!Dar fara sarcasm de asta ieftin!
Dana
blackpanterro spune:
citat din mesajul lui andacos Hai mey ca nu te-a insultat nimeni,nu mai interpreta aiurea!Nu am avut niciodata intentzia de a-tzi minimaliza suferintza! Dar nici tu nu potzi sa vii sa spui ca-tzi amintesti de cind erai bebe si nu schimba!Regret ca nu ai avut o copilarie fericita,insa vezi ca mai sunt si altzii care itzi simt agresivitatea si indirjirea in mesaje! Sincer daca as fi trait asa ceva nici macar nu m-as baga la asemenea subiecte,care imi adincesc suferintza! Dana |
Nu pot sa cred ca citesc asa ceva...pai normal ca sunt indarjita cand vb de taica-miu, pai cum sa fiu, lapte si miere? sa ii pup mana sau cum? Nu pot sa cred...mai bine nu mai imi scrie te rog(in legatura cu asta), subiectul asta oricum nu e despre mine.
Am scris, am zis ce si cum a fost, nu mai am ce spune...lumea nu are cum sa inteleaga cum simt mai ales ca in Ro se cultiva respectul de parinti indiferent ce iti fac acestia...:(
Adriana si Aidan - 4 ani
andacos spune:
Ai dreptate,nu o sa mai scriu nimic,pentru ca eu chiar nu am intentzia de a te face sa suferi!Indiferent ce intzelegi tu din mesajele mele!
Dana