Fulguleti de nov-dec 2006 (220)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Donia
Cu Roxana ne-am jucat de-a scoala in seara asta si am tras o portie de ras tare faina. Desigur ca ea era profesoara, eu elevii si ne-a dat de facut o lucrare despre un personaj favorit. Eu am scris despre Bloody Mary, cum ca era o regina tare draguta si ca imi place de ea pentru ca a dat numele unei bauturi. Si apoi am continuat sa scriu doar despre bautura, cu multe greseli de ortografie. Roxana cand a citit a inceput sa rada si apoi serioasa, sa ma corecteze.
"In primul rand... ca Bloody Mary n-a fost o regina buna, ci una rea! Rea! A omorat milioane de protestanti, i-a ars de vii. Iar cand a murit toata lumea s-a bucurat ca a urmat Elizabeth I dupa ea, lumea a iesit pe strazi strigand de bucurie."
Eu, maimutarindu-ma: "Dar daca Elizabeth a fost atat de buna de ce n-a dat numele unei bauturi?
Roxana, exasperata, aplecata peste catedra si gesticuland: "Glumesti??? A dat numele unei ere, era elizabetana!"
Si apoi s-a apucat sa corecteze greselile de ortografie si mi-a dat nota F minus si m-a pus sa mai citesc
Dar macar la matematica am facut mai bine, mi-a zis ca o sa-mi dea o bomboana drept recompensa, dar numai mie, ca nu are pentru toti copiii din scoala

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Dear Lord!! Is it true??
fata asta e geniala! la varsta ei stie atatea??

deci io habar n-aveam ca bloody mary a existat for real. mi-e si jena sa dau send...

Mergi la inceput

ruxandra, tare mi-a placut povestea din prima zi de scoala. emotionant rau... (mi s-a facut pielea tot mai... "de gaina"... cum citeam randurile)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo29 spune:

Salutare!!!

Oana - fix asa face David - acum am vb. cu educatoarea - tot timpul cere confirmare ca mergem dupa el - "Mami cand vine?" Educatoarea imi zice la telefon ca daca ii raspunde:"Imediat! Repede! Peste o ora!...se intoarce si pleaca la joaca......

Multumesc de sfaturi si de sustinere......

Pupici,

Simo si David (9 noiembrie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanica2006 spune:

buna, fetelor !
ce drag mi-e sa va citesc
In primul si-n primul rand La multi ani, Dia, Danutz, Deea !!! Sa va fie viata frumoasaaaaaaaa, cu multa sanatate si bucurie !

Ce lin se adapteaza la gradi unii dintre micutzii nostri, altii mai plang, dar cred ca si asta perfect normal. Ma gandesc la toate mamicile emotionate in perioada asta de inceput si la fulguletzii dragi
Ruxandra, ce sugestiv inceput de an scolar pentru Matei, a inceput o calatorie, foarte frumos, hai zi drept, ai plans??? Si conu' vrea gradinitza, ce tare !! Super ! Nu stiu ce sa te sfatuiesc, eu l-as duce daca el si-ar dori atat de mult, dar as cauta o gradinitza potrivita, nu as face un compromis. Uite, eu sufar ca-l privez pe David de momentele astea, toti prietenii lui sunt la camin, noi haladuim singurei prin parc si povestim numai despre gradinitza, ca asa conduce discutia puiul...
Adinazot, multa putere sa treceti peste zilele astea de inceput si sa se acomodeze Alessia, dar daca tot continua cu plansul o vreme destul de indelungata, nu stiu cat sa aproximez, simti tu, eu as scoate-o, sau as merge cu ea, sau...de fapt habar n-am ca noi nu trecem inca prin asta si nu vreau sa dau sfaturi tampite.
Asizule, deci asta era povara de pe sufletul tau, of, imi pare atat de rau, iubitul de el. Ce bine ca ati gasit solutia potrivita si totul s-a rezolvat, imi place foarte mult cum iti gandesti si pui in practica strategiile, am observat ca mereu spui "stop", derulezi filmul evenimentelor si gasesti greseala
Lizzy, super vestile despre Marc, o surpriza f.f.f placuta ti-a facut muschetarul tau, nu? Eu sincer va spun ca ma asteptam la fiecare fulguletz, prima zi de gradi sa fie un chin si un urlet sfasietor.
Dia, io zic ca Oana ta e si un copil puternic, descurcaretz, de aceea nu se simte frustrata de prezenta unor copii mai mari, mai agresivi, mai stapani pe situatie. Micutul meu cauta compania unor baietei din parc de vreo 4 anisori, e mandru sa se joace cu ei si e topit daca i se acorda atentie, dar sufera de mi se rupe sufletul cand e gonit din jocurile lor sau chiar jignit...O data s-au jucat ei dupa ceva tufisuri in parc si n-am vazut exact ce s-a intamplat, dar a aparut David suparat, cu manutele rosii, dovada ca l-au piscat, impins, bruscat, spunandu-mi, vorba Danitzei "e tzupalat David" Intr-adevar am descoperit ca baietii aia facuseara ceva castel din crengi si David ar fi stricat totul cu o lovitura de picior moment in care copiii s-au napustit pe el, cu betzele alea in mana, indreptate amenintzator spre piticul meu, strigand asa crud si rautacios :" Nu esti prietenul nostru ! Pleaca de aici ! O sa te taiem in bucati!" Groaznic, imi venea sa urlul la ei, sa-i iau de guler, n-am stiut cum sa reactionez, am plecat pur si simplu. Totusi David continua sa tanjeasca dupa compania lor...
sau ieri statea linistit pe motoreta lui si o fetitza, care tocmai a inceput gradinita, il scuipa de zor pe obraji, pur si simplu il scuipa, nu-mi venea sa cred...
Ma rog, astea-s intamplari izolate si absurde.
Chinico, intrebai daca e potrivit momentul pt. bb2 acum in perioada acomodarii la gradi si a bolilor...io zic ca niciodata n-ai sa gasesti la rece momentul ala fix bun pentru venirea pe lume a unei surioare/ fratior. Am mai scris pe aici, pe cat de atenta si de precauta am fost in sarcina cu David pe atat de "altfel" m-am comportat acum...La inceput n-am stiut de sarcina asa ca am bagat bai super fierbinti, contraindicate total,ca eram racita cobza cu febra si tot tacamul, apoi am muncit pe branci, stresata nevoie mare, ma ocup si acum de David, iesim in parc, etc, pe cand la prima sarcina dormeam pana la pranz si vegetam sa nu se-ntample ceva cu puiul. Asa ca daca sarcina evolueza frumos si tu te simti bine, totul e perfect ! Curaj, dragutzo! Sigur hotararea e numai si numai a voastra!
Flore, felicitari pentru Emma cea umblareata si pentru printesuca de la gradi!

Roxana, mamica lui David (20 noiembrie 2006 ) si a Mariei din burtica 33 +

David al meu

Mergi la inceput

aseara imi tot arata ghiozdanelul si-mi zicea ca a fost la gradi. ala mare are ghiozdanel, deci are si ala micu
si imi zicea asa (face "propozitii"! ): mah... brua... iii... brua... mami, tati traducere: "marc a fost cu masina, ianis a fost cu masina, cu mami, cu tati..."
il intreb ti-a placut? el "da, da..." si maine mergem tot asa, impreuna? "da-da"
a mai stat un pic si a inceput "mah, bruaa" si sa-si puna in spate ghiozdanul zic vrei sa mergem acum?? el "daaaa-daaaa!!"
noh si da-i si explica-i ca e seara, copiii acasa, gradi goala si inchisa, tantile acasa, etc. si el foarte serios... "ooofffff..." mai asculta un pic iar "ooofff..."

asaaa ziua doi
dimineata la 7 punct e sus. vazut ianis ca se imbraca isi cauta si el rostul. in 2 minute s-a lasat imbracat, nici n-am apucat sa ma machiez alea-alea ei cu ghiozdanelele in spate la usa... hai mami ca astia se grabesc

la gradi il schimb, repetam aia cu aici sunt si copii plangaciosi. ianis e plangacios? marc zice "nuuu". tu esti plangacios? iar zice "nuuu". boooon (unul a urlat cat a stat tac'su, apoi l-au luat in brate sa-i arate nu stiu ce, tatal plecase, el nu se oprea; in max 2 minute de urlat a inceput sa... vomite deci sunt si din astia si stateau 2 femei dupa funduletzul lui sa-l potoleasca)
marc privea de pe coridor suspect ce-i cu respectivul... se cam agata de mine... ii tot zic - sti eu merg la birou, lucrez, fac bani pt x si y, etc, la pranz vine tati si te ia, lidia te asteapta acasa, dormi si dup-aia vine si mami. nu prea vroia sa ma lase sa plec... fara smiorc, numa ca stateam lipiti...
zic nu vrei sa le arati la copii jucarioara ta? (dusese cu el o scoica mica de plastic din ou kinder primit aseara de la nasha'sa ) noh si dus a fost... eu in usa, el intre copii, le arata la aia cum functioneaza scoicutza, am tot strigat din usa... marc mami pleaca la serviciu!!! paaa!!! dar nu s-a intors deloc.
deci nu ne-am luat ramas bun ca nu am avut de la cine. s-o fi prins el pana la urma ca am plecat, dar se pare ca nu l-a deranjat, zice educatoarea ca nu m-a cautat, n-a stat stingher deloc...
l-am pandit iar pe geam (e la parter, bafta mea, de-aia pot!!) . statea deja la masuta, cu 2-3 pici pe langa si apasau pe scoica aia , era cu gura pana la urechi.
azi l-a luat la pranz tati. zice tati ce-ai facut marc la gradi? (ieri raspundea numai "papa", ca a mancat) azi i-a spus "papa, kk" (deci am si mancat am si facut kk )

maine avem logopedia, deci nu servim gradi. speram ca luni, cand reluam gradi, sa fie tot asa bine ca azi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Donia, asa m-am distrat citind de jocul tau cu Roxana.... Ai fetita mare... Acum cresc si fulguletii si nu stiu cand a trecut timpul...

acs, si Stefy e harnicuta... Seara inainte de baita, se dezbraca si isi duce singura hainutele in cosul de rufe....

Adina, o sa se acomodeze, dar e grea despartirea.... Multa bafta Alessiei.

Ruxandra, ce frumos a inceput prima zi de scoala... E ceva deosebit.... Asa dascali mai rar in zilele noastre....
Decizia cu gradinita e greu de luat, mai ales daca tie nu ti s-a parut ok pentru el....

asiza, ma bucur ca a trecut cu bine peste asta, chiar m-am gandit atunci ce ai vrut tu sa zici si n-am priceput... ce te-a suparat...

Simo, Stefy abia dupa o luna a trecut de la program de 4 ore la program de 8 ore.... Prima luna mi-au zis ca-i mai bine sa megrem doar pana la pranz ca e mai usoara acomodarea... Ca in prima parte a programului au activitati si sunt ocupati... apoi, ei vor in patul lor la pranz....

Lizzy, ma bucur mult ca i-a placut lui Marc la gradi.... Si dimineata ce rapid s-a pregatit de plecare...

Dia, depinde de copil cum interactioneaza cu copii mai mari sau mai mici.... Am scris eu prin iulie ca Stefy nu mai voia sa mearga la cresa cealalta ca au necajit-o fetite mai mari, dar ca si Oana, pana la urma le-a pus la punct, ca e mai "descurcareata"... Dar sunt si copii mai timizi... care daca le spui ceva... nu mai scoti nimic de la ei... Asa era sora mea.... Daca ii reprosai ceva... nu mai scoteai nimic de la ea....
Daca Stefy nu era asa cum e, patea exact ca Denis... saracutul...
Dar asa cum zice si chinico, nu-i putem feri la infinit de rautatile vietii....

Lacramioara si Stefania Iulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Buna dimineata si de la noi!

ruxandra, si eu cu pielea gainii citind povestea primei zile de scoala...
Si ai plans tare? Ca eu cand ne-au zis ca ai nostri sunt fluturasi cre isi iau zborul abia m-am abtinut!
Iar cu gradinita... daca ai inima indoita si in plus ai alternativa, nu-l du pe G. Cred ca asta-i instinctul care iti vorbeste, nu?

asiza, imi pare rau ca Denis a trecut prin toate astea, si tu pe langa el ... si n-ar fi trebuit sa fie asa, daca acei copii ar fi fost supravegheati cum se cuvine. Chiar si copiii la varste mici pot sa fie bullies, insa de aia ii plasam in grija unui adult, si nu a altui copil...
Si eu de abia astept sa scape Cristi de copilul bataus, desi copilul n-are nici o vina, insa baby-sittera ma enerveaza ca nu ii supravegheaza cum trebuie.

chinico, asa, asa "si sa-i iubim mai mult. daca asa ceva mai e cu putinta"
Macar ne sta in putinta sa le aratam in toate felurile ca ii iubim si sa le crestem increderea in ei, ca vor avea ei de infruntat diverse de-a lungul timpului.

lizzy, hai ca m-ai facut sa rad, esti tare draguta. Ai fi luat si tu un F minus la lucrare, tot vorbind de bautaura, in rand cu mine
Dar cartile de azi ale copiilor sunt atat de frumoase, interesante, atractive, cu ilustratii frumoase, fotorafii in detaliu, e o minune sa le citesti, despre castele si cetati, printese si cavaleri, oceane si paduri tropicale, plus ca e atata varietate! Noi unde citeam despre lucrurile astea? In cartile de scoala, nu? Prea putin interesant Iar Roxanei ii place mult de tot sa citeasca, si eu in rand cu ea, recuperez acum pentru ce mi-a lipsit in copilarie...
Si ce fain i-a mers azi lui Marc la gradi, eu sunt de parere ca asta o sa-l ajute si cu vorbitul. Uite-l ce turuie deja!
"si el foarte serios... "ooofffff..." mai asculta un pic iar "ooofff..." ce dulce eeee!

roxanica, of, ma ingrozesc rautatile alea pe care le aude David, mai da parintii fetitei cu scuipatul unde erau???

iulia-stefy, cresc, cresc, acum ma uit la Roxana si parca vad o galigana, acum inca e fetita mea mica...

Fug, ca scriu de dimineata, ma duc sa mai pap din Cristinelu, ca de dimineata ne tot fugarim pe aici

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deeaA spune:

Buna seara1
Multumesc tutror care mi-au urat "LA MULTI ANI",noi suntem bine sanatosi,crestem,turuim de nu ne mai opreste nimeni,(la noi e haios cu "r" la inceput de cuvant il mananca iar daca se afla la sf.prop.se transforma in "z",in loc de "par"zice "paz")...citesc cu interes despre inceputul gradinitei,e bine ca nu-l dau ,poate la anul,ii place f. mult la el acasa,le doresc tuturor fulguletilor acomodare rapida.Cam atat despre noi,va ppoopic dulce pe fiecare in parte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Salutare!

Va ofer o si ma duc la treburi.... mai intru mai tarziu sa vad ce ati mai scris...

Lacramioara si Stefania Iulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yagmur spune:

La Multi Ani, Dia si Deea sa fiti fericite si implinite alaturi de cei dragi
Ruxandra, frumos inceput de scoala...
Si acum pentru ca nu am timp sa va zic si eu de amestecarea grupelor..la gradinita lui Luca se "intersecteaza" in curte si uneori dupa masa de dimineata... ieri Luca a mancat mai repede si a urcat la etaj, unde a fost muscat rau de fata de un copil mai mare... din cate a zis educatoarea Luca nu a lovit/impins.. i-am dat cu arnica si este mai bine. El a plans un pic, apoi a acceptat scuzele baiatului si a trecut peste moment. Acum, sper ca Luca sa nu reinceapa sa loveasca aseara fiind cam agitat.
Deci, mai bine nu pentru moment, desi Luca e fascinat de baietii mai mari....
In rest, am primit email de la gradinita (inainte de incident) in care mi se spunea ca e tare vesel si iubit Luca. Colegii abia asteapta sa vina si parintii copiilor au intrebat de el fiind pomenit acasa de catre copii. Ii place in continuare acolo si abia pleaca de la gradi.
Ce m-am lungit
Weekend placut si acomodarea rapida la gradinita Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006) varsta Luca

Mergi la inceput