Fulguleti de nov-dec 2006 (220)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Citat:
citat din mesajul lui lizzy

nu ma ignorati, va rog, stiu, vin cu vreun an intarziere... darrrr

in sfarsit aud si eu cele mai dulci cuvinte din lume... mami si tati, clare si curate, normale, soptite, tipate, cu rost sau numai de "verificare" de 1 milion de ori pe zi (ahhhh si nu m-ar deranja si de-ar fi la dublu )

si racnetul in materie de achizitii (motorii de asta data)...
s-a indragostit de bicicleta cu roti ajutatoare primita din germania de la draga noastra prietena dani... si in w-end, asa... cu mucii-n brau si tusind sec si suierand de wheezing nu s-a lasat pana n-a ajuns de 100 de ori la poarta si inapoi, singur, pedaland cu tot trupusorul lui, cu ranjetul agatat de urechi...

Aaaah, imi imaginez ce dulce suna si ce bucuroasa esti! Pup muschetarul viteaz , cum isi da el drumul la vorba si cum infrunta mucii si se bucura de bicicleta!
Si lui Cristi ii place mult bicicleta, prinde uneori o viteza de trebuie sa alerg ca sa tin ritmul cu el. Casca se poarta pe la voi? Aici e un must, si la ei si la noi, nu ma mai simt in siguranata fara.
Si ca veni vorba, mi-am luat si eu bicicleta! E second hand, de abia astept sa ies cu Roxana la biciclit, am si casca, sunt gata de pedalat. Avem un canal de navigatie foarte aproape de casa, pe malul lui e o alee speciala pentru plimbari, biciclete, role si alergat, mai trece un vapor, e o placere sa mergem acolo.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Salutare!

Azi am o zi.... Mai intru mai tarziu... Acum va ofer o si fug....

Lacramioara si Stefania Iulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

si fu si prima zi de scoala..

Mi-a placut, fu fain. Ca fu mai mult pentru copii.. nu numai pentru adulti . Le-a spus si o poveste.. faina rau. Cum un print, caruia ursitoarele ii prezisera la nastere toate cele minunate.. trebuie sa plece, pe la 6-7 ani, in marea calatorie. De cunoastere si descalcire a tainelor lumii, calatorie care-i va permite sa indeplineasca prezicerile ursitoarelor. Si cum era destul de speriat de toate ce vor urma.. dar vine zana cea buna si-i povesteste cum, in acea calatorie, el va invata semnele cu ajutorul carora va putea pastra gandurile oamenilor. Si ca, chiar daca mama si tata nu-l vor insoti, alaturi de el vor fi oameni intelepti. Dar printul tot nu se simtea pregatit.. si zana ii arata pe o magica tablita de aur.. doua semne, o linie si un semicerc. Si printul le poate desena si el... deci este pregatit.

Toti copiii au iesit pe rand la tabla, insotiti de parinti, si au desenat si ei acele semne.
Apoi.. in mod simbolic.. noi, parintii, i-am petrecut, rand pe rand, pana la o poarta cu flori unde i-am predat invatatorului.

Flacaul meu cel mare a plecat in calatorie!

Mi-a placut mult de tot asta.. cu "semnele care pastreaza gandurile oamenilor".

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

.. si mai fu si o potentiala prima zi de gradinita
[rad de mine, da?!]

de cand cu scoala lui M.. ne cam inebuneste G de cap cu gradinita. Ba a inceput sa-si contamineze si prietenii . Ca si el merge la gradinita, ca si el sa-si cumpere caiete si creioane pentru gradinita, blabla. Tot zice ca "ma duc la gradinita si apoi ma iei" (stie de la frati-su.. ca de multe ori mergeam impreuna sa-l luam pe M)

Parerea mea o stiti . Gradinita la care vrem sa ajungem o asteptam pe la anul.. dar avem la doi pasi de noi alta.. Ieri am fost s-o vizitam. Cum era de asteptat.. G n-a fost prea incantat cand oameni straini i se adresau direct lui, dar i-a dat mana directoarei sa-l conduca. In sala la copii n-a vrut sa intre decat cu mine. N-a vrut sa coloreze la masuta cu ceilalti copii; in schimb s-a urcat pe-o canapea si s-a jucat cu ingrijitoarea. Juma de ora cat am vorbit noi pe hol cu directoarea n-a venit dupa noi.. ba, la un moment dat, l-am vazut ducandu-se cu ingrijitoarea la baie. Cand i-am zis ca plecam.. s-a bosumflat. "Educatoarele", fete tinere, studente sau masterande la limbi straine... nu stau prea mult.

Cumva speram sa-i treaca. Nici vorba.. aseara, cand pregateam cu M chiozdanul.. G intrase in vrie. Tragea de ghiozdanul lui M.. si, finally, suparat si-a luat si el un rucsacel, cu care sa mearga la gradinita.

Nu stiu.. pe mine nu m-a convins. Cam de moda veche.. cu indesat informatie in creierul copilului... ca ce lucreaza cu copiii si ce rezultate au, la serbari, blabla. I-am spus ca nu ne intrereseaza rezultatele la 3 ani, ca noi suntem mai relaxati.. Io vorbeam.. cam io auzeam.

Si-i lasa cam putin sa se joace de capul lor. Si, cel mai important, ii scoate mult prea putin afara. Si au curte, dar nu-i amenajata. Ii mai scot in parc.

Avantaje.. la 2 pasi, putini copii in grupa (apropo Chinico, el ar fi cel mai mic.. sunt si copii de 4 ani acolo.. nici eu nu stiu daca-i bine/rau), ar mai respira si mama cele cateva ore..

I-am propus directoarei sa-l aducem de 2-3 ori/saptamana.. nu-i prea suradea ideea.

Dezavantaje.. mi-e sa nu mi-l strice .
G are o vointa puternica si e f incapatanat. Trebuie putin stapanit si domolit, dar nu frant. Si apoi noi tinem f mult la iesit afara.. si nu stim daca putem compensa numai seara. Apoi.. n-am nici un chef sa-ncepem cu bolile.

Io ce fac?

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

ruxandra, deci g e pregatit de gradi si tu nu? .... nu stiu ce sa-ti zic... dc gradi ti se pare ca nu e potrivita, poate ca nu e bine sa-l duci... desi dc il duci la progr scurt, nu apuca sa ti-l strice... mai se joaca, mai socializeaza, etc... tu stii cel mai bine... dra nu gasesti o gradi langa casa care sa fie pe gustul tau si unde sa-l duci cateva ore pe saptamana??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Citat:
citat din mesajul lui chinico

asizule asizule... pai cum raspunzi tu la intrebare nevinovata fara multe multe propozitii secundare?? fara o metafora,un emotion, ceva...ma induci in eroare si ma faci sa cred ca dau cu batele-n balti. desi am si dat, hm?
chiar am crezut ca ceva nu e ok cu gradi si ma gandeam ca spui tu, spun si io, mai varsam din naduf
cat despre chestia cu cat e de sensibil sa spui ceva in scris, stiu, stiu. dar tot cu scrisul le dregem.

Beatrice (13.12.2006)

Nu, nu, chiar n-ai dat cu bata-n balta, eu sunt de vina ca n-am pus un pupic, ceva acolo si a parut cam sec raspunsul ...

Cat despre amestecarea copiilor de diferite varste la gradinita...nu prea sunt de acord...adik, ok, ii mai amestecam cateodata, dar nu tot timpuil. Activitatile pe care le poate desfasura un copil de nici 3 ani nu pot fi similare cu cele pe care le pretinzi unui copil de 5/6 ani. Plus ca cei mari sunt deseori autoritari cu cei mici, ba mai rad de ei ca nu pot vorbi corect, lucruri care pe astia mici ii complexeaza si pot trece prin socuri emotionale care le afecteaza vorbirea, spre exemplu. Si vorbesc din proprie experienta din pacate. La gradinita unde mergea Denis anul trecut ii mai amesteca pe copii dupa-masa. Intr-o zi a venit Denis acasa si m-a lovit peste fund, spunand na-na, nu-i voie nu-stiu-ce. L-am intrebat de unde stie el treaba asta, l-a lovit cineva? Mi-a spus "Da, m-a lovit Alexandra peste fund"...va dati seama ca am inlemnit si, desi era 9 seara, am pus mana pe telefon s-o intreb pe educatoare cine e Alexandra. Alexandra s-a dovedit a fi o fetita din grupa mare care mai "avea grija" de astia mici cateodata, probabil tot in virtutea teoriei de a-i face responsabili pe copilasii mai mari. La scurt timp, Denis a dat-o rau de tot in balbism (va amintiti ca va spuseusesem eu la un mom dat ca sunt tare necajita, dar nu va dezvaluisem motivul). Asta era. Denis, din copilul expansiv, dinanmic, sfatos, devenise peste noapte un copil care mai ca nu mai putea articula 2 cuvinte corect, nu mai vorbea deloc de frica sa nu se balbaie (el a constientizat asta),m devenise retras si facea crize la gradinita (lucru care inainte nu s-a intamplat niciodata). Educatoarele ma intrebau pe mine ce s-a intamplat cu Denis, eu le intrebam pe ele si incercam sa gasim raspunsul, sa vedem de unde a plecat problema asta. Am intrerupt orice activitate, nu l-am mai dus la gradi, am oprit inotul, stateam mult si povesteam cu el, ne plimbam impreuna, ii aratam toata afectiunea de care eram capabila. La fel si sotul meu. Dupa o vreme, povestind cu o prietena psiholog (care nu stia deloc de intamplarea cu fetita despre care va povesteam mai sus) imi zice: "oare nu s-a intamplat la gradinita ceva? sunt amestecat in grupe? s-ar putea sa fi ras de el, de felul cum stalceste unele cuvinte, vreun copil mai mare, iar el, mai sensibil fiind, s-a complexat, a suferit un soc emotional???"...atunci mi-am adus aminte de faza cu fetita si mi-am spus ca e posibil...m-am intins mai mult decat este cazul, dar intrabarea ta mi-a dat in sfarsit ocazia sa ma descarc (si-ti multumesc pentru asta) ca prea tinusem asta in mine. Am fost atat de necajita la vremea respectiva ca nu vroiam sa aud nimic de la nimeni. Acum Denis e bine, e la fel ca inainte, ba mai vorbaret as spune, a trecut cosmarul. Asta e motivul pentru care spun ca grupele nu e bine sa fie amestecate grupele...si sa ai si un copil mai sensibil ...te pup tare tare

Revin

Mergi la inceput

Scuzati eventualele greseli, n-am timp de editat si recitit msjul ca sunt la "scarbici". Puuuup

Mergi la inceput

LA MULTI ANI, DIA!

LA MULTI ANI, DEEA!

Donia, m-am distrat copios la jocurile tale cu Roxanica si inca odata m-am mirat de inteligenta de care da dovada!

Ruxandra, daca copilu' vrea la gradi, du-l la gradi! Da' gaseste una pe gustul tau, eventual incearca sa-l duci la cea la care intentionai sa-l dai chiar la anul. Pentru ca nu stiu daca e bine sa fie schimbate gradinitele. Pentru Denis vad ca e greu si destul de debusolant ca i-am schimbat gradinita. P.S. mi-a placut tare mult felul in care a inceput M scoala! Mult succes!

Simo, imi pare rau sa aud ca si voi aveti probleme de acomodare la gradi...e tare greu sa-i vezi asa suparati...si Denis plange rau dimineata...in rest mi se spune ca e ok, nu plange deloc, mananca tot si participa la cantecele, joculete, dansuri etc etc, doar ca mereu cere confirmarea faptului ca mergem dupa el. Si educatoarea il asigura de fiecare data ca asa e . Eu nu-l las sa doarma acolo inca si nici educatoarea nu m-a sfatuit sa fac altfel. A spus si ea ca inca nu e pregatit sa doarma acolo.

Lizzy, am citit si despre Marc si parca-l vedeam acolo, prima zi, frecandu-si ingrijorat manutele si intrebandu-se "unde e mami?"...scumpul de el...sper sa fiti bine

Ma duc putin...sper sa mai vin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

si la gradi la care merge oana, sunt impartiti pe grupe de varsta, iar grupele nu interactioneaza intre ele doar la joaca de afara, in rest sunt in clase separat, au activitati separat. dar mie personal mi s-a parut benefica pt oana interactiunea asta, si cu bebelusimea (pe care-i bibileste, ii incalta, ii sterge la nas, etc - si toate cu mare placere, ii asimileaza cu bebelusii ei de acasa, chiar are si un protejat care sta scai agatat de ea si a zis ca-l luam acasa ) dar si cu cei mai mari, (mai ales fetite) care o fascineaza, le cauta tovarasia si le imita ....
intradevar, copiii mai mari pot fi cruzi/rai, etc... dar totusi daca amestecarea asta e intr-un cadru supreavegheat de educatori, n-ar trebui sa se intample lucruri nasole, cum a patit denis... mai ales la o gradi particulara zic eu, unde nu-s 40 de copii la o educatoare, ci doar 6-7-8 ... imi pare rau asiza, dar bine ca denis e ok acum si a depasit momentul... cred ca e mai puternic si mai increzator acum....... imi inchipui ce stres a fost pe capul vostru
oana, de ex, e f infigareata dc sunt copii mai mari care o calca pe coada (din ce am vazut in parc)... adica stie sa spuna "lasa-ma in pace", sa impinga la randul ei dc e imbrancita, se baga fara probleme in joaca lor chiar dc i se spune sa plece , etc.... dar nici n-a avut experiente f nasoale cu copiii mai mari pana acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinico spune:

am scris un mesaj imens, s-a dus pe apa sambetei.
whatever.

ideea principala era ca m-am hotarat. nu-mi place deloc faptul ca aici sunt, fara exceptie, grupele amestecate, dar nu am de ales.

si ca ,(aviz ruxandra), in cazul in care totusi nu primim loc la gradi pe care ne-o dorim noi, sa o duc pe bea la tot felul de chestii unde poate sa interactioneze cu copii de varsta ei. dans. gimnastica. muzica.
si in rest, afara. la locul de joaca, in padure, in oras. afara.noi doua.

ieri am fost pi schentru, la catedrala, sa vedem pendulul lui foucault agatat de cupola catedralei, si beatrice nu s-a lasat dusa de acolo pana cand nu a lovit pendulul una dintre bile.
am fost in librarie, ne-am cumparat carti, am alergat doi porumbei ciufuliti, si gata. a fost frumos.
azi, daca se opreste ploaia, iesim cu bicicleta la adunat de castane.

am fost martora la chicotelile unor copii mai mari decat ea, carora li se parea super amuzant faptul ca bea nu poate sa spuna corect entschuldigung,o imitau ironici si cu sarcasm de adult, si m-a apucat o furie oarba, in ciuda faptului ca sunt o persoana toleranta pana la imbecilitate si a faptului ca stiu ca nu va fi pentru ultima data cand se va rade de ea...

asizule imi pare rau ca a trecut denis prin asa ceva la o varsta atat de frageda, temerile mele sunt insa ca nu-i vom putea feri de asemenea mizerii oricat de mult ne-am da silinta.
tot ce putem face e sa fim atenti la semnalele pe care ni le transmit ei dupa aceea. sa sesizam orice schimbare de comportament si sa-i cautam cauzele. asa cum ati facut voi.
si sa-i iubim mai mult. daca asa ceva mai e cu putinta.

ma duc la ale mele.

Mergi la inceput