Fulguleti de nov-dec 2006 (220)
Raspunsuri - Pagina 7

lizzy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui saryta Salutare ... ce ma bucur ca le place fulguletilor la gradi! Tony e super incantata are o prietena care e la fel de mica si firava si se inteleg foarte bine ... cateva poze. Am si eu o problema ... fetele au viermi(lamblia) am incercat mai multe tratamente ... le-am dat tinctura de propolis vreo 10 zile acu o luna, iar de astazi am inceput sa le dau ulei de seminte de dovleac si luam si noi capsule ... sper sa dea rezultate. Voi ce le-ati dat? Multumim. Va uram multa sanatate. ![]() Mariana - mamicuta de 3 ![]() |
remedii homeopate - pare-se cu succes, simptomele au disparut.
nu am facut analize, doar am interpretat scarpinatl la nas si frecatul la fundulet, scaune moi/tari alternative, bubite din senin... chestii din astea...

simo29 spune:
Salutare!
Multumesc mult pentru incurajari!!!
Azi a fost mai rau ca si ieri - a plans rau de tot - cand am ajuns si a vazut inca doi baietei ca plangeau
Asta este! Sper sa se obisnuiasca odata ca nu mai pot - nimic nu fac ca lumea la servici - numai la David mi-e gandul non stop!!!
Pupici,
Simo si David (9 noiembrie 2006)

lizzy spune:
l-a luat sotul la pranz, dupa ce mancat tot. cred si eu, la micul dejun nu prea servit sandvisul primit, asa ca pranz a ras si ciorba si felul doi.
cu plansul... s-a smiorcait putin dimineata dupa ce s-a prins ca noi ne-am dus dar l-au luat la povesti si l-au imprietenit cu o fetita si s-a implicat in joculete, putin cat putin.
sotul l-a intrebat daca i-a placut, a zis ca da, daca mai merge si maine, a zis ca da. cand l-a vazut pe sot a venit la el zambind, lejer, natural, fara sa-i dea impresia ca scapa de la inchisoare.
dna educatoare zice ca pt prima zi a fost excelent, desi nu l-a inteles cand el a incercat sa-i zica una-alta pe limba lui...
maine nu mai plec fara sa vada ca plec, desi sunt sigura ca il va umfla plansul cand ne despartim. de dragul sinceritatii pe care simt ca i-o datorez, incercam si varianta asta.

acs spune:
Lui Victor nu pot inca sa spun ca-i place la gradinita. Insa sunt fericita ca merge fara sa riposteze, iar acolo nu plange. De fapt nici nu prea are cum sa-i placa deocamdata, pentru ca multi dintre colegii lui plang. Cand ajung acasa la pranz, imi spune vesel: "A fost foarte bine la gadinita". Si completeaza: "Dar nu mergem acum!" :). Per total, se pare ca se va acomoda mai usor decat surioarele lui.
Maria este super incantata de scoala si invatatoare, ceea ce nu poate decat sa ma bucure. Avem discutii dimineata relativ la caratul ghiozdanului: eu vreau s-o ajut si ea se incapataneaza sa si-l care singura. Si e greuuu... azi avea in el, pe langa carti si penar (cu carioci si creioane colorate), adidasii, sapunul, sticla de apa, plus altele mai usurele gen sandwich, servetele, prosop.
Cum vine acasa, dupa ce se uita 15 min la desene si mananca ceva, isi face temele. Tot ce-i spune doamna e o tema, gen: "Ar fi bine sa va mai scrieti numele, pentru a va semna foile de desene" :)
Si despre Ioana (mai la urma caci la ea nu-i inceput de drum): e mare realizare - vorbeste cu toti colegii ei, fie ei baietei sau fetite. E-adevarat ca saptamana asta n-au fost decat vreo 5-6 copii in clasa, dar ea nu vorbea nici in astfel de situatii. Merge cu placere la gradinita si mananca bine acolo (a ajuns sa manance cel mai bine; parca vad ca se grasuneste zfarleaza mea :) ).
Concluzie: Ca de obicei, sunt mandra de bursucii mei care mereu ma uimesc si se descurca mai bine decat in visele mele :).
Poze cu scolarita si gradinareii o sa pun zilele urmatoare (trebuie sa-mi fac putin timp).

lizzy spune:
simo am avut fix subiectul asta toata seara trecuta. stiam ca sunt pitici peste care dam acolo si care plang de zor. asa ca aseara, din pripa, i-am explicat ca acolo unii copilasi sunt plangaciosi si tipa... i-am explicat si care ar fi motivele pt care ei plang. sa stie din start ca aceia nu plang pt ca cineva le-ar face rau sau pt ca locul in sine este ceva de speriat... in final am "stabilit" impreuna ca marc nu e plangacios si ca va profita de timpul petrecut acolo sa se joace in loc sa planga...
stiu ca e doar teorie, si practica ne omoara si al meu s-a smiorcait, dar (din lasitate) nu stiu cum ar fi plans daca ne si desparteam la usa...
ianis a plans vreo 2-3 saptamani rau de tot. in final s-a lipit de educatoare (era un pic indragostit ) si totul a decurs ok de atunci.

acs spune:
Dia
DeeaA
Sa aveti parte numai de bucurii si sanatate!
Saryta, asa scumpe si frumoase sunt fetitele tale (si scolarita si cele mici)! O placere sa-ti vad pozele!
Simo, nervi tari! Gandeste-te ca plange doar la despartire, acolo poate se smiorcaie putin, dar este inconjurat de atentie, este intre prichindei de varsta lui, se joaca... Va fi bine!
Lizzy, sunt convinsa ca Marc se va integra perfect la gradinita. Faptul ca nu plange cand il lasi acolo mi se pare extraordinar. Sa stii ca majoritatea se joaca individual la varsta asta (bine, daca e sa ma refer la ai mei... Ioana abia acum, dupa 3 ani de gradinita, vorbeste cu toti colegii). Parerea mea e ca nu ai de ce sa-ti faci probleme. Succes in continuare!
Flore, felicitari Emmei! Ce scumpa Alessia!
Si Victor m-a imbratisat de dimineata, inainte de despartire si mi-a zis ca ma iubeste. Uf!
Dbunny, parerea mea e ca important sa fie un echilibru (pe cat posibil) intre numarul de fetite si de baietei din grupa de gradinita.
Cred ca am mai spus: vreau ca Victor sa-si faca prienteni de ambele sexe. Cum insa prietene fetite are (din parte surorilor), astept sa vina sa-mi zica "m-am jucat cu baietelul x" :).
Danutz, spor la serviciu si acasa, in tot ceea ce ai de facut! Astept sa revii cu vesti despre Rares si cu povesti de calatorii!
Asiza, succes lui Denis la gradi in continuare!
Donia, da, Victor il spune pe "r" si cred ca-i face placere sa-l pronunte caci, de multe ori, il spune apasat si prelungit. El insa nu pronunta "f", "sh" si uneori "v". "Capitza de san" in loc de "capitza de fan" cum suna? :). Iar "ci" si "ce" sunt "tzi", "tze"... grecoteiul mamii :).
Doamne ce-mi place de Roxana! Au prins o vrajitoare? Suuupeeeerrr! Vreau si euuuu!!!!
Sa stii ca si Victor e harnicut asemenea lui Cristi (doar cand vrea, e-adevarat, dar vrea deseori). Chiar ma "dispera" seara ca vrea sa-si scuture toate hainele, sa si le puna el in dulap sau in cos si nu mai apare la baie :).
Lacramioara, mortala Stefy cu replicile!
Lavinia, bravo lui Mihaita! Succes la operatie!
Laura, ma bucur ca Dani are educatoarele dorite de voi. Iar daca are deja un prieten in grupa, va fi bucuros sa se reintoarca.
Succes in continuare tuturor fulguletilor care merg la gradinita sau nu!
Pozele de la mare le-am scos temporar, caci Victorasul defila in funduletul gol si un anume Kurt si-a adaugat albumul la favorite. Il revizuiesc si va anunt.

Dia1609 spune:
acs, naspa, si eu am avut probl cu kurt si cu inca unul (nu mai stiu exact cum il chema, dar avea 1000 de poze in albumul lui numai cu pampersi cu kk dementul naibii )care le-au adaugat la favorite ... de atunci tin toate pozele pe privat, m-am lecuit

Dbunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Dia1609 chinico, eu zic ca e de bine ca sunt amestecati... beoaca are mult de castigat ca sta la gramada cu copii de diferite varste, ca-i imita pe cei mari, ii bebeluseste pe cei mici, etc.... |
la multi ani gagico, sa ia parte de o zi super alaturi de cei iubiti.
Mie nu-mi place idea amestecaturii...adica copii de nici 3 ani laolalta cu cei de 4, 5 si chiar 5 ani jumate?

flore emma umbla cu nici 11 luni? mamaaa ce grabita e pustoaica.
lizzy si eu am mai plecat 'pe furis'cand Dani a inceput cresa, cand simteam eu ca ori ma vede ori nu, tot va simti ca nu-s...si parca vroiam sa-i scurtez din suferinta, cu cat isi va da seama mai tarziu cu atat va suferii mai putin. Idea e ca educatoarele sa puna suflet si sa coopereze, sa le distraga atentia...
Dbunny si

www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...

adinazot spune:
Buna seara la toata lumea!
apar si eu dupa niste zile zbumciumate rau.Azi am mers si noi pt a doua oara la gradi,dar a fost jale mare,ieri ,in prima zi a fost ok,dar azi .... a plans toata ziua,cu exceptia timpului in care a dormit,a plans rau de tot,spunea ca vrea acasa la mami,sa vina mami sa o ia....nu avea nimeni ce sa-i faca,ea o tinea pe a ei..vai ce greu e..bineinteles ca nu a mancat absolut nimic..si maine e o alta zi,si de pe acum imi spune ca ea nu vrea la gradi,numai in parc,ei in parc ii place,la gradi nu..Oare cand o sa se acomodeze?
va pup

Donia spune:
La multi ani Dia si deeaA
!
Sa aveti parte de multe bucurii si dorintele sa vi se implineasca!
Va multumesc mult pentru raspunsurile cu vorbitul Mi-a placut sa citesc de alti fulguleti, parca ii si auzeam vorbind! Oricum, tare faina e perioada asta cu stalcitul, sper ca va notati perlele!
Si acum ca mi-am intrat in forma cu intrebarile , mai am una: ai vostri taie cu foarfeca? Lui Cristi ii place tare mult, sta uneori in fund pe jos, cand ma fac ca inchid ochii ca ii fura foarfeca Roxanei, si taie la reviste pana le face bucati, bucatele. Mai nou lucram tintit, adica ii dau sa taie banana (de pe hartie) in doua, pepenele, strugurii, samponul, crema etc, mare minune cu flyerele astea de la magazine
, incurajeaza dezvoltarea copilului, dom'le!
ruxandra, si eu am observat asta la Cristi, ca spune cuvintele ca si Roxana la vremea ei... da' nu-mi vine acum nimic in minte. Ba unde mai pui ca mai au si alte obiceiuri comune, Cristi imi pune mana pe gura cand cant si zice "Pooop (stop), nu canti!", iar Roxana la fel a fost, a avut o perioada in care zicea "Nuuu, nu canti!" E cam descurajant pentru mine... macar in seara asta Cristi m-a lasat sa-i cant Somnoroase pasarele, asta dupa ce a avut o perioada in care nu se culca fara sa-i cant...
flore, eram pe mare fuga cand am citit mesajul tau si am inteles ca dupa ce ai mers al gradi ai gasit casa goala... am inlemnit! Asa ca am reluat si am inteles.
Vai de mine, 43 in grupa???
Bravo lui Emma, si nici n-are 1 an inca!
chinico "v-am spus ca aici nu exista grupa mica/mijlocie/mare?
sunt amestecati. in nehotararea asta ominiprezenta care-mi atarna deasupra capului nu pot sa ma decid daca e bine sau nu."
Exact ca Dia zic si eu, mie mi se pare un mare castig faptul ca are ocazia sa interactioneze constant cu copii de varste diferite.
acs, chiar ca are rucsac greu draga de Maria. Pe aici lasa la scoala penarele, adidasii pentru sport, rar cand vin cu cate un manual acasa, vorbesc de clasele mici. Dar e tare bine ca ii place, ma bucur pentru ea!
N-au prins vrajitoarea, dar inca au trusa la scoala, ii sunt numarate zilele vrajitoarei
Fetelor, v-am tot citit cu gradi, parca ii vedeam pe fulguleti... Mai ziceti, mai ziceti, sper sa fie bine cat de repede.
Eu am fost azi cu Cristi sa o cunoasca pe noua baby sitter, iar el a fost atat de fericit cu jucariile de acolo ca nici macar n-a bagat-o in seama pe femeie. O sa fie doar 4 copii cu tot cu el, cel mai mare de 3 ani, cel mai mic de 1 an, si sper sa ii mearga bine acolo. Spatiul de joaca e cam mic, dar ea a zis ca vrea sa ii duca mult pe afara si pe la locuri de joaca, deci tragem sperante. Ah, de fapt vor fi ocazional si copii mai mari, ca Roxana va merge acolo dupa si inainte de scoala si baby-sitter are si ea doua fetite de varste apropiate. Iar apoi fetitele vor merge la scoala singurele, de fapt gradina ei are portita care da in curtea scolii, deci vor face vreo suta de metri pana la usa scolii.
Cu Roxana ne-am jucat de-a scoala in seara asta si am tras o portie de ras tare faina. Desigur ca ea era profesoara, eu elevii si ne-a dat de facut o lucrare despre un personaj favorit. Eu am scris despre Bloody Mary, cum ca era o regina tare draguta si ca imi place de ea pentru ca a dat numele unei bauturi. Si apoi am continuat sa scriu doar despre bautura, cu multe greseli de ortografie. Roxana cand a citit a inceput sa rada si apoi serioasa, sa ma corecteze.
"In primul rand... ca Bloody Mary n-a fost o regina buna, ci una rea! Rea! A omorat milioane de protestanti, i-a ars de vii. Iar cand a murit toata lumea s-a bucurat ca a urmat Elizabeth I dupa ea, lumea a iesit pe strazi strigand de bucurie."
Eu, maimutarindu-ma: "Dar daca Elizabeth a fost atat de buna de ce n-a dat numele unei bauturi?
Roxana, exasperata, aplecata peste catedra si gesticuland: "Glumesti??? A dat numele unei ere, era elizabetana!"
Si apoi s-a apucat sa corecteze greselile de ortografie si mi-a dat nota F minus si m-a pus sa mai citesc
Dar macar la matematica am facut mai bine, mi-a zis ca o sa-mi dea o bomboana drept recompensa, dar numai mie, ca nu are pentru toti copiii din scoala
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.