Gravidute si mamici de Constanta (66)
Raspunsuri - Pagina 17
selen80 spune:
Jojo Miha printesele tale sunt minunate, Teo e o gingasa si Larisa i-o ia pe urme eu te mai tin minte ca mi-ai raspuns despre dna dr Torok, parca (sper sa nu gresesc...)...apropos, am fost super multumita de ea, de la inceputul sarcinii si pana la nastere, al doilea bebe tot cu ea l-as naste...
Crissa o sa vezi ca pe masura ce te apropii de termen o sa ai tot mai mult sentimentul asta, si o sa te simti din ce in ce mai pregatita....iar cand o sa-ti vezi minunea in brate, n-o sa-ti vina sa crezi ca acea bucatica de om a fost in burtica ta pana de curand..sunt mii si mii de sentimente unice...
de ursulica Ebru Fatima PRIMA POZA!
POZE URSULICA
nunta
Ela31 spune:
Neata mamici si gravidute, viitoare mamici!
Astazi ma simt obosita caci sambata si duminica tot am facut cate ceva prin casa si nu am reusit sa ma odihnesc. Asa ca la munca sunt mai mult cu ochii inchisi.
Dana Alex, baiatul meu s-a acomodat repede la gradinita tinand cont ca este in al 2-lea an in colectivitate. Acum este la gradinita nr. 2 din Constanta Step by Step dar nu suntem multumiti ( toti parintii ) de educatoare. La anul ca o sa stau acasa am sa il dau la 4 ore dar nu la acea gradinita ce ne-a ajuns desi nu a inceput de mult.
La gradinitele de stat este rau de tot dar stau bine cu mancarea si ii mai duc la teatru, padure...
La particulari dai o groaza de bani si nu le da suficienta mancare, nu se ingrijesc de ei , nu ii scoate.. dar au educatoare excelente.
Nici nu mai sti....de la particulari am zis ca facem o branza la stat...si chiar o branza am facut ... nu se cunoaste decat la bani ca nu mai dau mult...asta este ...
Cand ii vad pe astia la tv cu reclama lor scoala e gratuita imi vine sa arunc tv.....sa puna si saltele, pilota, perna, rechizite, oale, frigorific, jaluzele...( asta la gradi) iar la scoala la baiatul cel mare < nu este nascut de mine>( parchet, caiete si carti peste carti, fondul clasei, fondul scolii, fondul fondului) si tot asa ... gratuit ce mai.
+12 SAPTAMANI STEFAN NICOLAE baiat de gradinita
DanaAlex spune:
salutare!!!
Ela, sper sa fie bine, Nana va merge la gradi piticot, taxa lunara include rechizitele, program scurt, pachet de acasa...vom vedea pe parcurs cum va fi, deocamdata sunt multumita de referinte(pediatra a avut copila acolo) si de gradi(curatenie, renovata in vara, mobilier nou, doamne dragute si amabile)...imi place si pozitia din parc, ma gandesc ca o iau de la gradi cu Tibi(el abia de la anul din toamna-iarna va fi primit)mergem la pitici si dupa aia acasa ...n-am ajuns inca efectiv la gradi, doat sapt trecuta am fost, am vorbit,inca nu ne-am tresit asa de dimineata...miercuri plecam la predeal pana duminica, asa ca de luni...cealalta ....sarcina usoara si odihna
crixia, capraru si , topicurile tematice erau citite cap-coada de mine la primul copil si coroborat cu capraru, apoi discutat cu pediatra sau sotul(e comandant de vase mari:) (eu de vase mici:)))-adik de oale, cratiti puse la spalat) si inainte sa ma marit mi-a zis ca el pe vapor in mars e si...si...si doctor...cred ca de aia l-am luat in 2 luni de cand ne-am cunoscut...ca sa nu mi-o ia alta inainte)...multumesc de incurajarile cu gradi, inca nu ne-am trezit asa de dimineata, nici nu ma grabesc ca ar fi cea mai mica din grupa si eu tot stau acasa cu Tibi, asa ca pe iarna asta daca ajungem bine, daca nu...amanam, amanam pana la toamna urmatoare (oricum ideal este de la 4 ani)...
Jojo_Miha bine ai revenit, eu stiu din capitolele vechi (pe care le-am citit)ca ai mai scris aici...ti-am admirat fetele, tare frumusele sunt
mai aveam de scris, dar au navalit barbarii peste mine:))))pupici si toate cele bune
CRIXIA spune:
Fiind la topic "odiseea...." vreau sa intreb prospetele mamici: Ce va inspirat in cele 40 de saptamani? Mai ales la prima sarcina, cand nu stii de unde incepe, cum e, ce va fi....intrebari, nedumeriri...
Stau si ma gandesc cum am fost la prima sarcina....teama de necunoscut.... imi amintesc cum mi-am ales de pe o taraba de reviste un supliment Mami-9 luni, pe care l-am tinut pe noptiera si citeam despre evolutia lui bb. Erau doar cateva randuri, idei scurte, fata de explicatiile de pe DC(rubrica Sarcina). Asteptam sa mai treaca o sapt, ca sa reiau revista, iar si iar....
Asta a fost inceputul meu! Am acumulat de pe unde am putut informatii, cele mai multe scrise, apoi le-am filtrat / coroborat...
si ca si voi, alaturi de DC, ne-am perfectionat in functia de mamica!
Cris mami de Alexia & Ana
happy_uka spune:
Saluare tuturor!
Selen, feliciari pt Ursulica frumoasa! Tot asa bine sa va mearga si de acum inainte
Am o intrebare ref la alaptat: pe mine m-au speriat toti sa nu o pun la sanmai devreme de 2 ore, ideal 3. Daca o lasam sa suga cat vroia ea, dupa 1h si ceva plangea iar de foame, de unde am ttras concluzia ca nu isi ia cat trebuie si am inceput sa-i dau numai in biberon laptic scos cu pompa sii tinut la frigider ;dar nu-s multumita de solutia asta, as vrea sa suga direct de la mine.. Intrebarea este: nu o durea burtica daca o puneai asa des? Tie nu ti-au zis asa la euromaterna? As vrea sa scap de biberoane ca o vad asa fericita la piept...
Poate ma lamuresc pana la urma.. Va pup frumoaselor
Uka, cea mai fericita mamica
Printesa noastra Carina! .
CRIXIA spune:
Uka, eu stiu ca poti pune copilul la minim 1h de la alaptat la san, iar la laptele formula(praf) la 3h, cel praf se digera mai greu.
Pune copilul la san, cat mai des, asta inseamna alaptat la cerere...asa se adapteaza si sanul nevoilor, iar bb primeste cand doreste!
E normal sa-i faci program, dar treptat, va incepe sa manance mai rar, sa doarma somnuri mai lungi....
jojo_miha spune:
Happy_uka de cand s-a nascut Larisa ii dau la cerere uneori chiar si la o ora ,cateodata chiar si la 4,nu e regula .
Selen ai dreptate sunt pacienta d-nei Torok,cu ea am nascut-o si pe Teo si pe Larisa.
jojo_miha spune:
Eu am o problema cu Larisa,s-a invatat sa iasa afara cu supozitor si nu stiu ce sa fac ca s-o dezvat,ma gandesc sa-i introduc niste ceai.
lulu77 spune:
Buna dimineatza!
jojo, exista un sirop excelent ptr bebelusi, ptr constipare, este de la ERBAVITA se numeste LASS BABY, este numai pe baza de plante, se foloseste de la 0 luni.
Incearca sa eviti cat de des poti tehnica termometrului, sau sa o stimulezi ......
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
CRIXIA spune:
Jojo, ai lasat-o pe Larisa sa faca fara supozitor? La ce interval face si ce consistenta, adik e ff tare?? Te intreb pentru ca de cateva zile si Ana mea face 1 zi da una nu...ma ingrijorasem, dar dupa 1 zi pauza scaunul are consistenta ok. M-am calmat, atata vreme cat nu se chinuie, inseamna ca asta e ritmul ei....