Gravidute si mamici de Constanta (66)
Raspunsuri - Pagina 14
ellanik spune:
Cornelia sunt intru totul de acord cu tine in sensul ca sunt adepta nasterii naturale(cu anestezie evident...cine vrea dureri?).Doamne ajuta sa pot sa nasc si eu natural.Eu sunt super incantata ca ai povestit experienta ta ca sa stim si noi ce si cum.Cat despre atitudine mostenita de la spit judetean ...la asta e de lucrat mai peste tot.Peste tot asistentele sau medicii vin din sistemul de stat.Ele considera ca daca tot nu au voie sa ia nimic nici nu sunt obligate sa fie lapte si miere.Astia-s romanashii nostri.Bine ca sunteti voi bine.O zi buna!
18+George-Theodor
Eu si bebe il iubim pe tati !
http://www.flickr.com/photos/9821718@N07/
Mokika spune:
Buna seara! Am aruncat si eu un ochi pe aici si va pun link-ul de mai jos, primit pe mail:
http://www.topsanatate.ro/articol/am-optat-pentru-nasterea-in-apa-29431.html
Sarcina usoara gravidutelor si tuturor mamicilor si copilasilor multa sanatate.
Ela31 spune:
Bune sfaturi Cornelia ai dat.
Eu nu am cum sa nasc decat cu cezariana caci mai am una si altfel nu se mai poate.
La pampers 2-3 , servetele, hainute, camasi de noapte m-am gandit ca o sa iau si faptul ca pe tine te-au ajutat aceste lucruri cred, sunt convinsa ca o sa luam toate fetele care urmeaza sa nastem acolo si nu numai. Multumim pentru sfaturi si mai asteptam asemenea sfaturi utile si de la alte mamici. Sa ai grija de puiul tau.
Acum va invit pe toate la o ceasca de ceai caci este dimineata si la cativa biscuiti.
+11 SAPTAMANI STEFAN NICOLAE baiat de gradinita
DanaAlex spune:
salutare! de la mare
am plecat vineri la munte si sambata am venit inapoi, motivul=frig, frig, ffff frig si ploaie...am dormit o noapte in bran
Cornelia ce frumos ai spus-o, eu am zburdat la nana si am zacut la tibi, din motive medicale doctorul a decis cezariana la a doua nastere si asa pot face comparatia intre nasterea naturala spontana si cezariana...am facut comentarii acum 2-3 capitole, deci nu mai reiau, insa sunt pentru nasterea naturala...dtpdv
Ela31, daca tot suntem la ceai si biscuiti, povesteste si tu prima nastere, caci nu esti fara experienta ca celelalte gravidutzesi din cate stiu poti incerca nastere naturala dupa cezariana, cu o monitorizare atenta se poate, chiar aici pe sunt discutii in acest sens, in alte state europene nici nu se ia in calcul cezariana, decat ca ultima alternativa...
Geea, cum mai esti...te astept pe la mine intr-o dimineata.
Menuet, ce fetitza draguta si isteata ai ...nu stiu nimic de firma asta de incaltari
Larisel, esti in ultimul trimestru de sarcina si la asta te astepti pana nasti:picioare umflate si obosite, dureri, uter apasator...odihna, odihna si iar odihna...sa stea printesele cat mai mult in burtik
Ellanik-doamne ajuta sa nasti natural asa cum iti doresti, este nemaipomenit sentimentul pe care-l vei simti, unic si greu de exprimat in cuvinte
uka-voi ce mai faceti?prin ce parcuri va duceti, poate vedem si noi printesa
Mokika prin 1998 a nascut o prietena de-a mea si de-a danei in apa(in victoria, jud. bv)si a fost excelent, comparativ cu a doua nastere ...e bine ca s-a preluat procedura si in cta, noi putem doar sa le invidiem pe cele ce nasc acum in conditii deosebite sau sa ne apucam sa incercam si noi sistemul privat...eu zic pas, deocamdata spre niciodata
pupici si toate cele bune
crissa13 spune:
Neata,
Intr-adevar foarte interesante informatii despre euromaterna. E pe aici vreo mamica care a nascut la Medgidia?Eu acolo o sa nasc si eram curioasa cum e.
Ela accept invitatia ta la o cana de ceai. Am baut deja una, si mai beau una. M-am tezit cu nasul cam infundat si parca simt ca ma ia o raceala. O sa imi iau si un oscilococcinul cand ajung la munca.Sper sa fie alarma falsa cu raceala.
Sper sa pot naste normal, acum o sa vedem ce spune dr.
DanaAlex spune:
crissa13, vezi in cap64, pag 2 si 3 sunt 2 mamici ce au nascut la medgidia...succes cu nasterea, cand ai dpn?...uite aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=140587&whichpage=2
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=140587&whichpage=3
Anuzzaice- cum esti??ne apucam de galerie sau mai stam???
Ioanact-tu ce mai faci?ce mai zici?
intrebare:terminam capitolul in curand si cum Ioana nu mai activeaza pe dc trebuie ca una dintre noi sa preia capitolul urmator si sa actualizeze prima pagina...cine se incumeta?
Ela31 spune:
Fetelor ce sa va spun ca dupa aproape 10 ani de tratament a venit si puil mult asteptat. Ca fiecare mi-am dorit o nastere naturala dar nu s-a putut si am facut cezariana. Nu stiu, poate faptul ca am facut atat de mult tratament sau ca am stat mult sa iasa bb pe cale naturala am avut o opetratie urata de tot. Eu urlam din gura de sarpe ca simt si simt tot si ei ca nu se poate asa ceva...
Pana la urma dupa lungi lupte caci nu mai realizam ... am dat jos si ustensilele doctoritei ...m-a adormit detot.
Am intrat la operatie la ora 22.00 si am iesit la ora 2.00.
Cica nu au mai vazut asa ceva .....nu au mai avut o asemenea cezariana.
Cert este ca si acum cand ma gandesc parca simt durere, acea durere o retraiesc de cate ori ma gandesc la acea operatie.
Desi am avut o experianta.........dupa 2 ani de tratament vine si cel de al 2-lea bb.
Fiecare corp se manifesta diferit ( la mine ani de tratamente ) asa ca nu trebuie sa se sperie nimeni ca va fi si va fi... va fi bn si gata.
In comparatie cu cumnata mea care este si slaba si fricoasa.....era sa imi nasca in masina ( mai ales stiind prin ce am trecut ) ... asa ca fiecare organism se manifesta diferit asa cum nici sarcinile nu sunt la fel.. de exemplu acum la al2-lea imi este rau dar la Stefan nu mi-a fost.
Va rog mult sa nu va ramana gadul la ce am scris mai sus caci nu la toate este la fel ... a fost doar la mine si atat.
lulu77 spune:
SALUTARE la toata lumea!
Am cam lipsit, destul de mult , e drept, dar cu multe pe cap.....
crissa, eu am nascut la Medgidia, si asa cum am mai scris si in alte capitole, totul a fost fff ok, de la medic, la asistente ,ingrijitoare ,etc.
Am fost extrem de multumita.E adevarat, nu pot face comparatie cu alt spital/clinica. Cu ce medic nasti?
Am stat in rezerva ,doar eu si bebe, cu tv ,baie, etc.
Bebe sta cu tine in camera(doaua sau 4 mamici maxim cu bebei)/rezerva din prima zi ,la nasterea normala,la cezariana a doua zi te muta in camera.
Eu am nascut prin cezariana si ma declar FFFF MULTIMITA. Asa cum scria Ela ,depinde fff mult de persoana.
Eu sunt f rezistenta la boli, etc.si ca dovada, la h 11.30 am intrat in sala de operatie, la 11.35 Luca era deja scos(rahie anestezie), la 12.10 eram in sala postoperatoare -cusuta ,curatata, etc, la 13.00 il alaptam pe Luca.Seara la 17.30 m-am ridicat singura pe marginea patului, la 19.00 mergeam pe holul spiatlul(mai greu, dar mergeam ) ,a doua zi dimineatza la 7.30 am mers singura in rezerva , un drum lung,un hol lungggg de spital, iar tot in aceeasi zi dupa amiaza coboram scarile spitalului la magazin
M-am dusat ,si mi-am asteptat baiatul
Am suferit in aceste ore doar de FOAME si dorul lui !
Luni m-am operat, joi am fost externata, vineri dadeam cu aspiratorul in casa.
Eu am fost un caz fff fericit, fara dureri, fara chin, fara calmante si cu o recuperare fff buna .
Dara asta a tinut f mult, in afara de mine, si de "mana" chirurgului.Cu mine a facut treaba extraordinara.
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
happy_uka spune:
Eu nu reusesc sa mai fac altceva decat sa fiu mamica... Da tare imi mai place, savurez fiecare secunditza.. Ma panichez la fiecare oftat, mucusor sau stranut.. da imi revin eu
Am o bebelusa foaaarte cuminte, nu stim de colici sa plans noaptea, suntem o dulceata de fetita.. Asa sa ne ajute Dumnezeu.
Va pup pe toate, sper sa fiu mai activa in viitor... acum mi se inkid okii ..
Uka, cea mai fericita mamica
Printesa noastra Carina! .