Gravidute si mamici de Constanta (66)
Raspunsuri - Pagina 13
dear_bambie spune:
Selen80, multumesc mult ptr sfaturi!
O sa incerc si cu lioton gel, sper sa dea rezultate, k restul le-am aplicat, dorm doar pe partea stanga, lichide beau de bubui,picioarele le tin ridicate, eu de fel nu mananc sarat, iar la mancare pun foarte putina, nici nu se simte la gust.
31+AMR 5- 6 saptamani
comorile mele
"Nu rupe firul unei prietenii, caci chiar daca il legi din nou, nodul ramane..."
Geea spune:
Salutare!
Azi am fost toata ziua cam adormita si nu prea mi-au fost boii p'acasa... Am dormit in vreo 2 reprize a cite 2 ore si acum, vrind-nevrind m-am mai dat jos din pat, la insistentele sotului dar tare as mai fi tras o portie de nani...
Ela, dear_bambi, multumesc pentru urari! Sa dea D-zeu sa trec cu bine peste nastere, sa fie bebelina sanatoasa si totul sa decurga ok.
Bineinteles ca dupa ce voi naste, in limita timpului disponibil, va voi tine la curent cu noutatile legate de nasterea la Euromaterna.
Am vorbit cu medicul meu ginecolog, in legatura cu arsurile mele si mi-a recomandat sa iau Rennie, fara nici un fel de probleme. Asa ca, miine ma duc la Farmacie sa-mi iau Rennie si sa vad ce efect va avea, ca nu mai stiu ce sa maninc. Preferam sa am picioarele umflate, decit sa am arsurile astea care nu-mi permit sa maninc orice...
crissa13 spune:
Bebele meu e baietel, la eco mi s-a parut ca ar avea buzele sotului, acum o sa vedem la nastere.
Mie dr de fam mi-a recomandat vaccinul antitetanos, dar medicul ginecolog a spus sa nu il fac pt ca poate declansa contractii si pt ca o sa nasc in spital, nu pe camp. Deci nu il fac, desi daca o sa ajung pe la medicul de familie iar ma contrazic cu el. ( sper sa dau peste d-na dr, nu peste sotul ei-domnul dr-cu care nu m-am inteles pt ca are mult prea mult orgoliu barbatesc si nu prea vroia sa accepte faptul ca eu vreau sa imi ascult ginecologul.
va pup, sa aveti grija de voi burtici!
ellanik spune:
Referitor la Euromaterna, asa cum a zis si Selen, faza cu infasatul nu este obligatorie .Sa fim seriosi.Doar nu ne asteptam sa le dea bebeilor si hainute.Pt ei e mai comod un scutecel, un pampers si gata.Mie chiar mi s-a spus daca vreau sa ii aduc costumas sunt libera.Ei ofera scutece.Intr-adevar cu infasatul la supt sau noaptea sunt de acord.Cat despre banii pt insotitor, scrie si pe site deci nu e o noutate.Oricum conditiile si profesionalismul oferite mi se par principalele motive pt care aleg Euromaterna .Insotitor l-as putea avea pe sot insa vreau sa-i mai dau ragaz 3 nopti ca dupa....Eu zic ca o sa ma descurc.Vorbim de niste ghemotoace .Doar nu o sa ma manance.Sau mai stii????
17+George-Theodor
Eu si bebe il iubim pe tati !
http://www.flickr.com/photos/9821718@N07/
larisel spune:
Noi suntem binisor...nimic deosebit de care sa ne plangem, doar oboseala, arsuri stomacale, picioare umflate (rezonabil) etc. Si din fericire a fost ultima zi de serviciu...adica intru o saptamana in concediu de odihna si apoi sper sa-mi iasa pasientza si sa intru in prenatal...
Ma bucur ca atatea fete nasc la Euromaterna...si sunt multumite...Parca alta incredere avem noi care urmam...
L5845 Nu stiu sa te ajut...
Geea Pt arsuri nu merge cu lapte caldutz?
27+
odiseea noastra, trusou bbluse, ne pregatim
nepoteii mei, viatza la tzara, noi
dandusa spune:
L5845,
ti-am trimis PM
Selen,
am admirat printesa,santeti tare frumosi.l-am vazut si pe tati in actiune la masaj,bravoo!in ce zona stati?cumva pe langa primo?
diamantu' si safira'
poarta-ma mami
Geea spune:
Salutare!
Larisel, arsurile mi le calmam numai cu lapte sau iaurt, dar parca mi s-a acrit de ele si acum apelez la ele numai dimineata, ca mi-am gasit leacul cu Rennie, care imi ia cu mina disconfortul creat.
menuet spune:
Buna seara mamici si bebici!Intrebare! Am vz niste ghetute pt Ana la Brick de la firma Tino numai ca ii erau mici si as vrea un nr mai mare si nu stiu dc mai gasesc si in alta parte.
Ati auzit de firma asta mai stiti si alte mag ce comercializeaza marfa lor?
Noi suntem bine sanatoase multumim Celui de Sus, Veve sta cu bunica acasa, inca nu am dat-o la gradi iar eu la serviciu abia dc mai am timp sa respir
Asa in fuga am sa va pun niste filmulete cu Ana.Unul este doar sonor ca doar asa am pacalit-o sa spuna niste poezioare.Va pupic!
http://www.youtube.com/watch?v=F05JkWwIrXs&feature=channel_page
http://www.youtube.com/watch?v=VsehQEeqEP4&feature=channel
Ela31 spune:
Buna diminata mamici si gravidute, viitoare mamici!
Interesante informatii de Euromaterna si va multumesc ca ati scris ce sa luam cu noi.
De astazi m-am hotarat sa ma dau mai mult pe salate si mi-am impus sa beau mai multa apa caci pana am sa nasc iar ma fac..... Este bine ca pot manca orice dar mai trebuie sa mai las painea caci mananc multa si nu numai dar si dulciurile.
Astazi este o zi ploioasa asa ca trebuie sa avem grija de noi ca sa nu ne prinda raceala.
Aveti grija de voi.
+ 11 SAPTAMANI STEFAN NICOLAE baiat de gradinita
Cornelia spune:
Buna ziua!
Am mai tras cu ochiul la voi si m-am gandit sa va impartasesc din experienta mea la Euromaterna (si eu as fi vrut sa stiu cat mai multe inainte).
Eu am nascut vaginal cu epidurala. Nu vreau sa intru in polemici, dar va recomand din suflet sa nu alegeti cezariana daca nu aveti motive medicale. La mine travaliul a durat doar doua ore, de la dilatatie 3 la expulzie. Va spun cu mana pe inima ca nu am avut nici o durere, decat in momentul introducerii cateterului. Im permanenta au stat cu mine 4-5 persoane. Si eu si bb am fost monitorizati in permanenta. Mi s-a explicat cum sa respir, ce se intampla, cand imi scade tensiunea sau ii scad/intensifica bataile inimii lui bb. Am fost lasata sa imi gasesc o pozitie comoda, apoi sfatuita sa stau intr-o parte ca sa se oxigeneze mai bine bb. Probabil la prima nastere este oprit un pic "robinetul" cu anestezic la expulzie, la mine nu a fost cazul si nu am simtit nimic, decat presiune. Nu mi s-a facut epiziotomie! Asa sa tot nasti!
La doua ore de la nastere eram deja dusata si schimbata. Il asteptam pe bb, care intarzia (meteahna vache - mi s-a spus ca am fost lasata sa ma odihnesc). Tot personalul comenta, cand eu eram in picioare, ca asta e diferenta intre nastere vaginala si cezariana. Cat am fost internata (2 zile) au mai fost doar 3 nasteri prin cezariana toate.
Stiu ca depinde de organism si ca unele mamici se descurca foarte bine si dupa cezariana, dar sunt convinsa ca acelesi mamici ar zburda dupa o nastere normala .
Nu am avut nevoie de insotitor. Bine, aici a contat si experienta cu bb. Dar fizic, m-am simtit excelent.
Am avut in bagaj: haine pt. bb (l-am schimbat imediat in hainute de acasa, dar eu am procedat asa si la Spitalul Judetean, nu am cerut voie si nu mi-a spus nimeni nimic de rau), camasi de noapte pentru mine (se naste in camasa de la ei, apoi presupun ca poti sta tot in camasi de la ei, dar sunt cu "dosul" gol ), chiloti de unica folosinta si produse de igiena personala periuta, gel de dus etc.). Eu am mai avut, desi teoretic nu era necesar 2 pampersi si servetele umede. Le-am folosit pentru ca una dintre asistentele de la copii m-au lasat sa astept cam mult . Personalul a fost in general foarte amabil. Asistentelor de la mamici nu am ce sa le reprosez, medicii de nota 10... dar unele dintre asistentele de la copii au venit cu mentalitatile din spital. Nu am avut probleme, toata lumea s-a purtat frumos, dar am simtit ca nu prea suntem pe aceeasi lungime de unde .
Nastere usoara le doresc celor ce urmeaza sa devina in curand mamici!
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2