Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (334)
Raspunsuri - Pagina 13
d_melli spune:
Ana ma bucur ca a iesti bine botezul, nici nu ma asteptam altfel.De abia astept sa vad printesa in rochita.
Eu la munca, l-am dus pe Mario la gradinarit ,nu a comentat,nu a plans ,s-a dus la joaca.In schimb iar mi-au spsu ca e foarte obraznic si ca bate copiii si ca se trezste dupa o ora si incepe sa strige toti copiii si inevitabil ii trezeste pe toti.
Cel mai destept intotdeauna cedeaza!
MIHA78 spune:
Eu acasa cu Tudor. Sunt in concediu sapt. asta, am trimis-o pe mama in statiune cu o matusa, asa ca pana miercurea viitoare tb. sa ne descurcam noi cu Tudor. L-am mai tinut si azi acasa ca inca mai tusea, dar de maine il duc.
Irina, deci aveti copil obraznic, asa-s baietii le palce sa se dea mari, si Tudor de-ar zice pe la gradi ce zice acasa sigur la fel ne-ar spune d-na educatoare.
Ana, ma bucur ptr. voi ca ati avut un botez reusit, Alex ce-a facut pe acolo?
Fetelor voi ce activitati faceti cu copilasii acasa, i-am luat si eu ceva caiete cu activitati, dar parca n-are rabdare.
d_melli spune:
Miha da e obraznic ,mai obraznic ca acasa.De ieri dupa o mare sfatuire familiala am decis sa il luam la 13 acasa,adica dupa masa de pranz si asta pt ca doarme o ora,nici nu ar putea dormi mai mult pentru ca vin parintii sa isi ia copiii si uite asa se trezesc toti.Deci de azi il iau acasa la pranz sa doarma cum doarme el adica cel putin 3 ore.Am ajuns la concluzia ca pentru noi e mai important sa doarma 3 ore decat o ora.In ceea ce priveste mersul la gradinita merge in pas saltaret,Marian se minineaza cand il vede tasnind din masina si fugind spre clasa.Nu mai vrea nici sa ne pupe , ne spune sa plecam.Ieri in schimb cand l-am luat la 4 era intoxicat cine stie de la ce.Dimineata cand l-a controlat asistenta nu avea nimci , dupa somn avea blande de alea pe fata si cateva pe corp.
Miha eu nu prea reusesc sa fac acticitati de astea cu el pentru ca nu e genul , nu are satare nici 5 minute.Pai un puzzle il face o data in 2 secunde dupa care nu mai vrea veci sa il refaca.Prefera orice e de descompus si stricat, desene sau afara,asa ca nu imi batg capul cu altfel de activitati.O sa ii ivna si timpul pentru asa ceva.PLus ca atata timp cat merge intr-unmediu organizat se presupune ca face ceva educativ iar dupa amiaza eu personal cred ca e mai importanta joaca.Ca joaca lui toaca nervii mei asta e alta treaba.
Nu stiu dc v-am spus ca m-a certat medicl de familie cu nu are vaccinul bcg (ala din mana de la nastere) si antihepaticul facut si a azis ca tb facute insa nu sunt sigura ca am sale fac.Vreau sa mai vb cu un medic si apoi ma hotatrasc.
Samabata s-ar putea sa merg la Buc sa vad meciul insa sa vizitez si targul.
Ana nu ai resuti sa pui pozele?
Giova tu ce spui cu botezul?
Cosmi cum stati ? A mai plans?
silvi_2005 spune:
Bonjour si de la mine in graba. Saptamana trecuta dupa ziua de miercuri si faza cu Cetrul de activitati am recuperat un copil ce varsase pe bus, era cu febra si racit bocna deci s-a lasat cu tinut acasa pana luni si tot tacamul, abia in we am iesi la parcul animalier si marionete in centru.Am intrat sa vad si eu vesti despre mici crestini .
Ana sa va traisca micuta crestina, astept si eu poze nu mai iti dau decat un ca am vb la tel .
Giova sa va traiasca micul crestin, poate ne pui si tu poze cand iti faci chef sa treci si pe aici, te inteleg perfect .
Miha ca am citit si mi-a ramas in minte mi se pare inacceptabil ce povesteti tu cu 50 de copii in grupa inseamna ca nici nu se poate ocupa de ei asa ca nici vb sa te bazezi pe ce ar face la gradi si riscul de raceli si restul creste exponential cu nr lor . Sincer cred ca e ca la balamuc cu asa mult intr-o clasa, nu te lasa asa. Vezi ca trebuie sa fie niste norme care sa stabileasca clar nr maxim de copii la grupe si sigur e depasit, nu am timp acu a caut eu dar sfatul meu e sa mergi direct la Inspectorat nu la educatoare sau drectoare si sa zici ca nu se poate sa mai faca o grupa. Sa ia masurile necesare si adac nu reclamati la minister ca o sa fie horror iarna cu ei saracutii daca nu si nu au nici o vina . Activitati depinde de disponibilatea copilului daca e mai prapadit ca al meu cu rabdare cat incape si tact, luat ca o joaca. Noi acu' tot culegem frunze si lipim face tablouri cu toamna ca tot incerc sa ii explic faza cu anotimpurle si meseriile, ii place la nebunie sa lipeasca, cu celelalte anotimpuri decupam noi din reviste si facem planse, face asociatii cu numerele si animalele pe jocurile ce le-am pus eu de la Clementoni, puzzle nu f mult ca nu ii place ( m-o fi mostenind pe mine ) dar face cu ceva cuburi si cu numere e tot un fel din asta dar cu 2 si 3 piese. Mai sunt ceva carti de memorie le zice cate 2 cu diverse cifre, litere, animale si ne jucam dau eu una si el trebuie sa gaseasca din gramada lui la fel...si nu mai imi vin in minte.Se mai joaca cu labirinte din alea din revistele Disney , gaseste el trasee si a invatat sa tina corect creionul in mana si cam ata din carticelele alea nici el nu vrea inca si spor la toate.
Alain e super obo deja dupa prima zi de gradi, avem pb dimineata cu trezitul si daca il culc la 9 nu stiu la ce ora sa il culc, e cuminte acum ca se cere singur la culcare isi cauta cartea de povesti si ma ia pe mine sa merg cu el il pupa pe tati si gata ritualul. A dormit cu noi cat a avut febra si acum iar la el, vine noaptea la noi cand il apuca si adesea nu mai am nervi sa il duc l loc pt 2-3 ore . In rest ce sa va mai zic, nu am scris si ca am fost super prinsa cu toate si ca sincer nu vreau sa fiu ipocrita nu imi place ce s-a intamplat si nu prea am "pofta" de scris, sper sa revina fetele care nu scriu si sa fie iar admosfera de dinainte cum zicea si Giova. Alain va merge si la scoala si la Centru de activitati miercurea daca rezista ca pe mine ma asteapta o perioada super grea, am trecut al ex la drept la Bruxelles la proba de scris de specialitate si nu prea gasesc carti decat in eng in fr nu tot ce imi trebuie asa ca va trebui sa au in ambele limbi si sa invat macar 8 ore pe zi pana pe 20 nov cand e proba ca altfel iar ratez un an. Cam atat despre noi ca am scris un foileton va doresc o saptamana minunata cu gradinari sanatosi si cuminti .
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
silvi_2005 spune:
Ioana de Bistrita te-am sunat dimineata pe la 10 ca mi-am da seama ca nu am mai vb cu tine de taree multa vreme, pupici si sanatate lui Razvan.
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
d_melli spune:
Silvia imi pare rau de Alain ca a fost racit bocna insa ma bucur ca a reinceput gradinita si ii place.Felicitari si tie pentru examenul luat si bafta in continuare la invatat.Dc te deranjeaza atat ca ma adresez persoanei tale eu te rog sa imi spui ca la fel ca si tine nici eu nu sunt ipocrita si prefer asa..Mie imi face placere sa citesc despre Alain insa dc tu nu imi raspunzi evident ca nu am de ce sa te mai deranjez.Iar despre vechile discutii nu stiu dc era cazul sa le scoti iar pe tava insa stii foarte bine ca fetele or sa revina cu aplomb.
Marian a fost si l-a luat pe Mario la 13 si a fost asa mriat si bucuros ca cica si-a luat saculetzul si tuleo nene...Dragul meu pitic.A zis educatoarea ca azi s-a ascuns intr-un dulap si l-a cautat innebunita saraca.Cica el radea de nu mai putea.Doamne ce idei mai au si copiii astia.
MIHA78 spune:
http://www.ftr.ro/loterie-la-gradinita-din-apahida-28068.php
Silvia, of si voi ati fost cam bolnaviori in ultimul timp. de asta mi-e tare groaza, maine il duc din nou dar cu inima indoita, vineri cand am fost la sedinta era plin de copii bolnavi. Felicitari ptr. examenul luat, esti o ambitioasa. O, mi-ai dat o f. buna idee cu frunzele, dupa amiaza mergem si noi in parc sa culegem, sigur va fi incantat, ieri a primit niste castane si a fost super entuziasmat. Avem si noi acele carti cate 2, mai facem uneori, dar marturisesc sincer ca el mai mult s-ar juca. Deci pe Alain si pe tine va asteapat o perioada plina, ai mare noroc ca el e obisnuit cu programul.
andiaroro spune:
cateva poze de la botez
http://home-and-garden.webshots.com/photo/2769110910059518639yQLEXJ
pe restul le asteptam si noi...
d_melli spune:
Miha si aici au copiii un fix cu castanele.Eu imi aduc aminte cape vremea noastra nu ne pasionau castanele asa mult.Si Mario prefera joaca in detrimentul altora , insa pe mine ma bucura,sa stii.Am citit articolul, ma bucur ca s-a sesizat cineva si poate cine stie, se iau masuri.
Ana la servici nu imi merge siteul ala cu poze insa fii sigura ca am sa recuperez acasa.Te refaci dupa botez?
Bee spune:
Buna fetele.
Ana si Giova sa va traiasca micutii crestini! Tocmai am vazut pozele Anastasiei, e superba! Si are un fratior tare serios. Astept sa-l vedem si pe Edi cu fratiorul lui. Sigur au fost si ei foarte eleganti.
Vad ca aveti aventuri cu gradinite. La noi totul e cat de cat bine. Conditiile la gradi lasa de dorit, dar na' stam la tzara! 30 copii in grupa, dar vineri cand am dus-o eu erau 20, iar ieri 15, din care vero 3 tuseau cu spor. Ana adaptabila, cuminte si cooperanta. Doar ca mi-a spus ca au impins-o copii sau au lovit-o? Nici nu stiu daca a fost asa, ca domnisoara mea spunea toate astea foarte calma si detasata. Razvan insa ii simte lipsa si parca a luat-o razna cu totul, nu ne mai intelegem cu el. Sper sa gasim o rezolvare.
Irina, deci Mario e mai nazdravan la gradi decat acasa! Asa or fi baietii.
Miha, am vazut ca la voi e jale mare cu numarul de copii! Mare nesimtire din partea celor care ar trebui sa se ocupe de asta.
Silvi, spor la invatat, e aproape de tot examenul tau (imediat te trezesti ca e luna noiembrie).
Cosmi, am vazut ca si Stefan s-a jelit. Sper sa treaca.
http://www.dropshots.com/dochia