Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (65)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Ayla,

ce bine ca ne-ai scris! Legat de copii, cred ca te-ai gandit bine sa nu ii duci, deocamdata, la spital, chiar cand cautam ceva, tot la asta ma gandeam si eu, ca fiind copiii acasa, pt Alex e un fel de motivatie de a "veni acasa". Oricum, uite ce mai gasisem eu si tocmai voiam sa scriu, inainte sa dau F5:

Ayla, o alta portita [neortodoxa si ca o ultima varianta...] ar fi sa obtii de la medic, pt Luana, fiind prematur, o trimiere medicala catre spitalul ala, pt vreun motiv... uite mai jos:

Politia de Frontiera Romana permite iesirea din Romania a minorilor, fara prezentarea declaratiei, in urmatoarele situatii:

a) in cazul in care insotitorul argumenteaza necesitatea calatoriei in strainatate prin faptul ca minorul urmeaza sa beneficieze de un tratament medical care nu este posibil pe teritoriul Romaniei si fara de care viata sau sanatatea ii este pusa in mod grav in pericol, cu conditia sa prezinte documente doveditoare in acest sens, emise sau avizate de autoritatile medicale romane, din care sa rezulte perioada si statul sau statele in care urmeaza sa se acorde tratamentul medical respectiv, chiar daca nu exista acordul ambilor parinti, al celuilalt parinte, al parintelui supravietuitor sau al reprezentantului legal;

Site: http://www.euroavocatura.ro/articole/552/Conditiile_cerute_pentru_trecerea_frontierei_cu_un_minor

Dar poate te mai gandesti dc e bine sau nu sa duci copiii acolo, cred ca deja ai alte multe treburi pe cap, si Alex trebuie sa stie ca are pt cine sa vina acasa...

Si revin, Ayla ai dreptate despre "femeie puternica", pt ca intr-adevar, a fi om puternic nu inseamna a evita lacrimile, a te chinui sa ascunzi suferinta... [cam asa fac multi dintre barbati], ci inseamna sa iti lasi sufletul liber sa planga atunci cand asa simti, si apoi sa ridici capul, sa accepti ca este un moment greu, dar ca iata, INCA poti trage aer in piept si iti spui: "Sa ma concentrez pe ce trebuie concret sa rezolv si apoi, privind in urma, voi intelge ca DEJA voi fi fost puternica!"

Veronica-Elena 11 ani, Tudor-Iulian 9 ani, Robert-Adrian 4 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Monica, eu cred ca ai luat decizia buna intorcandu-te acasa. Ai alt moral cand iti vezi zilnic copiii, nu mai esti mistuita si de dorul lor, vorbesti cu mama ta, te pui un pic pe picioare sa poti merge mai departe.
In legatura cu luatul copiiilor acolo, daca va mai fii cazul, cred ca tb sa mergi in audienta la conducerea de la pasapoarte, asa cum a spus si anca. La tel, nu rezolvi nimic, am sunat eu odata sa intreb nu stiu ce si nu m-au lamurit. Poate totusi daca ai timp tb sa te interesezi acum, ca sa stii ce ai de facut la o adica.
Dar tb sa ramai optimista!

5 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rivali spune:

Ayla ma bucur ca ai moralul mai ridicat. Am mai zis si mai zic inca odata esti o femeie puternica, Imi place atitudinea ta.

Pentru tine .

Sanatate lui Alex.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimonaMami spune:

Monica, ma bucur enorm ca esti cu copiii! Mesajul tau suna puternic si optimist, asa cum te stiu.
Te imbratisez cu drag. Stiu ca ai sa treci peste toate si sper din suflet ca Alex va fi din nou alaturi de tine, sanatos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla28 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ayla21

Fetelor, am ajuns acasaaaaa!!!
Intru scurt deocamdata, ca am doi copchii dulci de mozolit, si dupa ce ma satur de ei revin, ca acum incearaca mama sa-i culce si va dati seama de ce nu vor.
L-am luat eu pe Clau de la gradi, si i-am cumparat ceva dragut din Ungaria cu Thomas, ca ii place (deh, incercam si eu sa-l mituiesc), si, pt prima data (el e un pic "materialist", te pupa, te iubeste dar te si intreaba "ce mi-ai cumparat?")... (unde am ramas?) Asa, pt prima data a zis, cand l-am intrebat daca ii place, "mami tu esti cel mai frumos cadou". Si spre deosebire de saptamana cand am stat la mama, Luana e linistita (e acasa, probabil de asta a si plans atata la mare, ca nu era in mediul ei), desi saptamana trecuta plangea cate o ora seara ca nu-i tati ei sa doarma cu el. In schimb problema e Clau care plange dupa mine, si seara ca nu vrea la nani, si dimineata ca nu vrea la gradi. Offf, cum as putea sta fara ei?
Si stau si ma gandesc... Dupa primul avc, cand deja Alex era bine, era acasa, i-am spus intr-o doara, ca daca murea, as fi murit si eu. Si mi-a zis, "daca tu mureai, ce ai fi vrut sa fac eu? Sa mor?". Sigur ca nu, as fi vrut sa traiasca, sa isi vada de viata lui, si sa isi creasca copiii. Acum stau si ma gandesc, ce ar vrea el sa fac? Sa stau langa el, si copiii sa planga dupa mine? Pt ca daca eu as fi in spital, sigur nu as vrea sa stea langa mine si copiii sa fie fara nici unul din noi. Oricum il vad doar la vizite si nu prea am cu ce sa-l ajut. O sa merg zilnic la el, ca si cum as face naveta la munca, nu e distanta mare, nu am ce face, mai ales ca nici cu el nu stau si nici cu copiii. am predat camera oricum, si pana va fi bine, sper curand, sa nu mai stea la reanimare, am sa stau acasa.
Ma gandesc sa il las pe Clau la program prelungit, nu atat cat e greu pt mama sa-l duca sa-l aduca in timp ce e si cu Luana (mama nu conduce, ca aveam ce masina sa-i las, dimineata il duce uneori soferul pe Clau, dar daca la 9 e deja plecat trebuie sa ia taxi, si pe Luana dupa ea), dar ca sa aibe un program, si sa fie in compania colegilor, cred ca e mai bine pt el psihic in aceste momente. Ajunge acasa si iar, mami nu-i, tati nu-i, desi o adora pe buna-sa de cand s-au cunoscut.
Am multe pe cap, si nu ma mai simt in stare sa ma gandesc la toate, ma plang si eu la voi ca nu mai stiu cui. Daca incep sa vorbesc ma ia plansul, si nu ma mai opresc. Azi noapte am dormit si eu ceva mai bine, si nu am mai plans, dar ma simt tot rau, sunt ametita si mi-e tot greata. Stiu ca m-am stresat mult, si am plans mult zilele astea, dar cum as putea altfel. Ziceati ca sunt puternica si nu ma simteam, e prima data cand imi dau seama ca sunt. Da, asa inconstienta cum sunt, sunt puternica. Nu clachez, ca de luat sigur am luat-o si eu un pic razna, de asta poate nu clachez. Ma intreb de ce trebuie sa fie totul asa, cand cu ceva timp in urma era asa frumoasa viata noastra. Si ma vad imitandu-l pe Alex, ma gandeam la asta pe drum incoace. Involuntar il imit, si cand conduc, si cum incerc sa iau atitudine cand e nevoie de mine, si cum incerc sa ma impun. L-am admirat dintotdeauna, dar as vrea sa nu ajung ca el. Desi spunea ca sunt prea buna si prea pura sa intru in ritmul lui, cred ca pana la urma viata asta urmareste. Si as vrea tare mult sa ma descurc, atat cat sa il pot suplini in astfel de momente, sa fie mandru de mine, ca am avut profesor bun.
Acum incerc sa ma linistesc putin, si revin, poate sa citesc si ce ati scris, ca stiu sigur ca v-ati gandit la mine.

Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, Alma
Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc!

Ayla, ma bucur pentru tine!

www.flickr.com/photos/40168372@N05/" target="_blank">POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PetraTudor spune:

Citat:
citat din mesajul lui lysbeth

Neata fetelor.
Petra am o intrebare pentru tine: cerealele de la nestle le amesteci pur si simplu cu pepenele? Ca citisem pe cutie ca trebuiesc puse cu apa fierbinte la 50 de grade.
Sau restul fetelor... merg amestecate pur si simplu cu fructele rase? Sau e obligatoriu sa pun apa fierbinte

Biscuiti po****ri nu se gasesc nicaieri. Da nicaieri. Am fost chiar in toate supermarketurile. Si nu au, nu au avut si nici nu or sa aiba vreodata

Mami de Damian Codrut Andrei (08 apr 09)

Lysbeth, cele de la Humana se amesteca cu apa la 50 grade. Cele de la Nestle (ce iau eu - orez si orez cu roscove - momentan) se fac cu lapte dar asta micu nu agreaza combinatia asa ca piureul de fructe sau sucul sunt solutia.

Biscutii de la Hipp ii caut si eu, i-am gasit la MegaImage dar apoi...pauza.

Si am si eu o intrebare: pe iaurtul Nestle scrie ca se da de la 8 luni. Eu as vrea sa ii dau de acum. Stiu fete care dau Covalact din cel degresat si papa bebeii, fara nicio problema. Voi dati iaurtel?

MAMICA DE BOGDANEL!!!!!!!!!
(09.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina_kin spune:

Buna ziua mamic!!!
Eu sunt cu cititul la cap trecut , dar scriu acum ca am o nelamurire...: cum arata razatoarea de sticla???? pe gugu imi apare aia rotunda de stors lamaia.
Intreb asata pt ca am tot gasit in mesajele voastre expresia asta

Aris am si eu 2 prietene in Chiajna ...una mamica de ghiocica (da nu a fost in odisee) si alta graviduta cu mine in odisee

aaaa....mai vroiam sa spun:

Multumesc mamicilor care m-au sunat s-au mi-au trimis mesaje ieri...de asta va iubesc

30+ cu Maya Andreea

bebe
www.youtube.com/watch?v=TBPTDO-GMV0" target="_blank">Pentru sotul meu! TE IUBESC!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

monica, ce mult ma bucur ca esti acasa; langa puii tai vezi altfel viatza, sunt convinsa ca o sa-ti dea puterea de care ai nevoie; si alex sunt sigura ca ar vrea sa stai cu puii vostri decat singurica in hotel si doar 2 ore pe zi langa el. mai bine faci naveta, daca nu e asa departe, si oricum il vezi; sper din tot sufletul sa evolueze bine, si sa nu fie sechele urate ramase dupa hemoragie;

diana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009
mutzunel mic de 5 lunite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

IUHUUU, TUFETE!! AVEM UN DINTZISHOR! Cine stie de cand dadea el sa iasa si eu n-am bagat de seama, desi vedeam ca tot balosheshte si simte nevoia sa roada intr-una...Are si obiceiul sa-mi ia mana si sa-mi roada degetul mic, are niste falci tare puternice. Ei si azi cand mi-a luat degetul la clantzanit am simtit ceva diferit, tare si senzatia unor zimtzi...el era, dintzishorul, in partea stanga (incisivi is astia de jos, nu?), se vede clar partea alba iesita cu zimtzishori!
Voi toti aveti dintisori? Eram ultimii cumva? Bine, noi n-avem decat 4 luni jumate...

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
4luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Maria_K
Ayla imi pare rau, dar nu poti scoate copiii din tara fara o declaratie autentica notariala cu acordul tatalui (in cazul vostru) dupa ce isi revine sotul tau si ar putea semna, chemi un notar public acolo la el, la spital, ii face declaratia, o traduci, si apoi o poti folosi.alta solutie nu prea vad.
SANATATE MULTA SOTULUI TAU!

Multumesc mult, Maria!
Din pacate asta este, daca puteam macar pe Luana sa o iau cu mine era mult mai simplu, gaseam de inchiriat ceva, chiar fratele meu s-a oferit sa stea cu mine sa ma ajute cu impartirea timpului, ca fara mama si asa e pierdut acasa.
De aceea am ales sa stau acasa si sa merg doar la programul de vizita.

Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, Alma
Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc!

Mergi la inceput