Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (65)
Raspunsuri - Pagina 13
Ilinca_M. spune:
La bagajul de spital nu ma bag, ca mie nu mi-au trebuit nici 10% din ce ai scris acolo
. Dar la copil: ce unghiera? N-am auzit de unghiera de copii, dar ia o forfecutza speciala, cu varfuri rotunjite, e foarte buna si utila. Musai forfecutza, ca le cresc unghiile reeepedeee si-si zgarie fetisoara. Servetele umede eu mi-am luat dar nu am folosit la Sophiphi decat cred de maximum 2 ori, eu la fiecare schimbat de scutec am dus-o si o mai duc (pana mai pot!!) la chiuveta. Si n-a avut iritatii pe funduletz niciodata. Servetelele au trecut pana la urma la stersul botului lui Manole!
. Pompa de nas: m-a pus moima de doctorita de familie sa iaaau, neaparaaat, vaaai, nu se poate fara- si de peste 4 luni e tot nedesigilanta, nu mi-o trebuit. E drept ca Sophiphi n-a fost inca racita. Mucisorii care i se strang ii scot zilnic cu betisoare de urechi inmuiate in ser fiziologic (deci pisigri, is bune si astea la ceva; eu o sterg cu ele si in exteriorul urechii si cate un picutz in ureche, fara sa imping sa-i intre cerumenul mai adanc). Lanolina pura- ooo, da, mi-a fost cea mai buna prietena in primele saptamani de alaptare, garmastanul e mic copil pe langa ea. Dar am inteles ca nu se prea gaseste, eu am primit un tub aproape plin de la o mami care trecuse de chinuri (Lansinoh se numea parca; Mariana, daca gasesti undeva, nu ezita!)
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
4luni
mababei spune:
Ana Miruna, bebe de claudela
Ana, bebe de Cris_tianus
Ana Katherina, bebe de Gaza22
Andrada Teona, bebe de Adyris
Bogdan, bebe de PetraTudor
Maria, bebe de iulia_30
Mihnea, bebe de poohy
pentru mamici!
Monica, bine ai venit acasa! 
Simina, cam asa arata www.flickr.com/photos/gravidutza/3904031985/" target="_blank">razatoarea de sticla!
mihaela, mami de www.flickr.com/photos/41196370@N05/" target="_blank">Calin Cristian, 14 martie 2009
PetraTudor spune:
Mariana, nu lua bagaj mare ca oricum va veni sotul mereu la tine. Nu te stresa prea mult ce/cum sa iei.
Intr-adevar si noi acum cateva luni dezbateam intens subiectul, eu insa am avut un bagaj foarte mic si mi-a tot adus sotul una-alta pe parcurs.
Sa ai chestii comode si care te fac sa te simti bine.
Protectiile de sfarc sunt foarte utile. Pompa vei gasi in maternitate daca vine furia laptelui. Apoi se regleaza lapticul. Eu am luat doua pompe - una tip seringa care m-a mai ajutat de vreo doua ori si una electrica pe care nu am reusit sa o folosesc. Garmastanul pe mine nu m-a ajutat desi stateam si eu ca Monvas, cu sanii pe afara - de cum am venit acasa, desigur
. Sutiene de alaptat nu am avut, bustierele insa mi-au fost foarte utile.
Ceea ce nu am avut eu in numar suficient au fost tampoanele de sani, am tot trimis sotul sa cumpere.
burtica si mazarica ![]()
MAMICA DE BOGDANEL!!!!!!!!!
(09.03.2009)
saby spune:
Mariana din punctul meu de vedere nu prea mai e mare lucru de adugat dar eu ti-asi recomanda sa iei cu tine in spital dar sa ai si acasa manusi pt bebe, pt ca se nasc cu unghiute destul de mari si nu cred ca in prima sapt o sa ai curajul si forta sa i le tai. Eu le-am folosit si in spital dar si acasa pt ca de abia peste 3 sapt m-am incumetat sa ii tai unghiutele.
Sabina mamica fericita de
Maia Andreea ( 07 apr 2009)
www.flickr.com/photos/39734204@N04/" target="_blank">Printesa Maia
Leeloo21 spune:
exista si unghiera de bebiti..eu ii tai unghiile de la picioruse cu ea pt k sunt mai moi si cu forfecuta nu prea merge din prima..si cum el este intr-o miscare continua..ma ajuta unghiera care taie drept din prima!
eu il sterg in urechiuse pe tudor dupa fiecare baita..incet..si ii scot mucisorii zilnici si cu pompita dar si cu betisorul de urechi..eu gasesc si pompita folositoare!
si batista sugarului e musai sa o ai in casa..nu stii cand poate ai nevoie de ea..si te ajuta f mult!tudor pe la 3 luni jumatate a racit un pic la nas..k doar muci a avut..k au fost tare mult saracutul..si ii scoteam de 3 ori pe zi..cu apa de mare pulverizata inauntru..te crucesti cand vezi cati mucisoroi pot avea in nasucul ala mic..

Cristina si Alin, parinti super fericiti de
Tudor (lumina ochilor nostrii) pestisor de 12 martie '09
nasterea in apa
pozici dragute
evenimente pozate de Alin(tati de Tudor)
Leeloo21 spune:
petra ai citit pmul?
hai k ink ma simt prost..cred ca am innebunit fetele..
Cristina si Alin, parinti super fericiti de
Tudor (lumina ochilor nostrii) pestisor de 12 martie '09
nasterea in apa
pozici dragute
evenimente pozate de Alin(tati de Tudor)
novus spune:
Moamaaa Simina adica Mariana
ce lista super elaborata
am citit si nu am nimic de adaugat, poate de scos ![]()
![]()
O sa-ti trimit banii de avans pe fete + ceva pt mazarica 
Legat de munte cred ca cel mai eficient dpdv al socotelilor si a achitarii camerelor este sa strang eu banii (sau daca doreste altcineva
) si sa-i dam gazdei centralizat pt toata pensiunea, cum banuiesc ca si vrea ![]()
Nu de alta dar altfel ea nu are de unde sa stie x sau y au dat avans,cat,etc si sunt fete care nu mai vin si trebuie returnat avansul 

Deh, la mine e deformatie profesionala
; si cand mergem cu gashca tot e sunt casierul ![]()
Deci eu o sa cer camera cu seif pt 
Mami lui
Alexandra (03.03.09)
PetraTudor spune:
Novus, daca se poate, noi am vrea tot 2 nopti. ![]()

Leeloo, relax. Eu ti-am raspuns imediat dupa ce ai postat tu mesajul acela lung cu explicatia, dar era sfarsit de capitol si nu l-a mai citit nimeni 
![]()
MAMICA DE BOGDANEL!!!!!!!!!
(09.03.2009)
novus spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui petrean si acum..dau de baut..s-au aprobat normele...primesc bani pt ambii copii ![]() ![]() Vlad si Catalin-17.03.2009 si Andrei Luca -15.12.2006Poze gemeni Povestea noastra |

Mami lui
Alexandra (03.03.09)
denisamada spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui novus Fetele excursionistele, imi puteti spune care cate nopti stati ?? ca sa pregatesc socotelile cu gazda, sa nu stam seara cu pixu' in mana ca avem treaba ![]() mai ales ca unele ati dat avans, altelenu, unele ati dat 40 altele 50 deci avem un pic de socotit Mami lui Alexandra (03.03.09) |
Pai noi stam "cat trebuie", adik 2 nopti. Sper.
Nu am dat inca nik. 
Am inaugurat astazi scaunoiul de papa, desi nu are decat 5 luni, ma cam saturasem de mancatul in scoica. I-a placut Ratzicii, nu ca prima data cand am pus-o in el.

Denisa-Madalina
fericita de
Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )
Vlad si