Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (65)
Raspunsuri - Pagina 12
novus spune:
Fetele excursionistele, imi puteti spune care cate nopti stati ?? ca sa pregatesc socotelile cu gazda, sa nu stam seara cu pixu' in mana ca avem treaba 
mai ales ca unele ati dat avans, altelenu, unele ati dat 40 altele 50 deci avem un pic de socotit ![]()
![]()
![]()
Mami lui
Alexandra (03.03.09)
petrean spune:
si acum..dau de baut..s-au aprobat normele...primesc bani pt ambii copii

Vlad si
Catalin-17.03.2009 si
Andrei Luca -15.12.2006Poze gemeni
Povestea noastra
saby spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui novus Fetele excursionistele, imi puteti spune care cate nopti stati ?? ca sa pregatesc socotelile cu gazda, sa nu stam seara cu pixu' in mana ca avem treaba ![]() mai ales ca unele ati dat avans, altelenu, unele ati dat 40 altele 50 deci avem un pic de socotit Mami lui Alexandra (03.03.09) |
Noi stam 2 nopti adica Vineri si Sambata
Sabina mamica fericita de
Maia Andreea ( 07 apr 2009)www.flickr.com/photos/39734204@N04/" target="_blank">Printesa Maia
cativ13 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui novus Fetele excursionistele, imi puteti spune care cate nopti stati ?? ca sa pregatesc socotelile cu gazda, sa nu stam seara cu pixu' in mana ca avem treaba mai ales ca unele ati dat avans, altelenu, unele ati dat 40 altele 50 deci avem un pic de socotit Alexandra (03.03.09) |
mami de Silvia Ioana
simina_kin spune:
Fetele mi-am facut lista finala.Daca aveti rabdare sa va uitati pe ea si gasiti ca mi-ar mai trebui ceva , sau din contra nu mi-ar trebui, sa-mi spuneti!!!
LISTA SPITAL MAMI
GEANTA DE TRAVALIU:
-papuci de plastic
-1 prosop
-epidurala
-1 tampon
-servetele umde
-1 chilot
-1 sosete
-C.I, certificat de casatorie(originale +copii serox)
GEANTA MARE
-halat
- 2 camasi
-papuci plus
-tampoane postpartum (astea sunt tampoanele cu cele mai multe picaturi???) 1 pac
-tampoane confectionate (aprox 20b)
-3 prosoape
-10 chiloti
-sosete
- ceva pt wc (colac de unica folosinta sau spirt cu vata...desi nu cred ca o sa stau sa le dezinfectez lor wc-urile)
-garmastan
-sutien pt alaptat sa bustiera
-tampoane pt sani
-periuta,pasta dinti, sapun, gel de dus , buretel baie,hartie igienica,perie de par, rimel, oglinjoara, strugurel de buze
-servetele umede 1p
-servetele batistuta 1p
-telefonul+incarcatorul (face poze ff frumoase, nu-mi mai trebuie camera, eventual vine tati cu ea)
- vreo 200ron schimbati in hartii de 10 si 5 ron pt asistente
BAGAJ BEBE ( trebuie sa intreb medicul de politica spitalului, daca sta bebelusul in camera cu mine, daca accepta hainutele mele)..+
-baneocin pudra
-unguent Bephantene
- 24 buc pampersi de 2-5kg (impachetati cate 4)
-servetele umede pt bebe
-hainute de iesit din spital
+/- sapun, sampon,ulei de corp (tot de spital depinde)
LUCRURI NECESARE ACASA
Cumparaturi din CORA:
-servetele umede de bebe 2-3 pac
-pampersi (1 bax..deocamdata)
-veioza de noapte (sau dispozitiv de gagat in priza)
-cadita bebe
-betisoare urechi
-2 biberoane + 2tetine anticolici + perie de spalat biberoane
-burete baie, sapun, sampon, gel de dus, ulei de corp
-pompa san
-protectii de silicon
-detergent special pt bebei + balsam senzitiv
+/- sterilizator
+/- unghiera bebe
-tampoane pentru mine
Cumparaturi de la farmacie:
-termometru de baie
-crema de galbenele (Bephantene -ramane de la maternitate)
-pompita de nas
-ser fiziologic
-comprese sterile
-ceai de anason si chimen
-sab simplex
-spirt
-supozitoare, ceai de musetel
Cumparaturi de la mag de hainute:
-portbebe (landou din material)
-2 lenjerii de patut
-prosoape
- 2-3 prosoape cu gluga
-scutece de finet 5-10buc
-bodyuri - aprox 10 buc (daca ma pot abtine sa nu iau mai multe :-)) )
-pantalonasi de casa
-salopete de casa cu capse/nasturei pana la talpi- aprox. 10 buc
-sosetute,
- caciulite de casa si pt afara
-costumas de fas
-paturica pentru carucior sau landou
30+ cu
Maya Andreea
bebe
www.youtube.com/watch?v=TBPTDO-GMV0" target="_blank">Pentru sotul meu! TE IUBESC!!
dyana27 spune:
OF MARIANA ce rau imi pare ca nu mergi cu nooiiiii

; daca aveam masina mai mare te luam la mineeeeeeeee, da' ragalia mea de matiz abia incape scaunelul lu' bebita si 2 sacosele

; nu te lipesti de cineva cu masina mareeeeeeee??????????? hai ca mai sunt fete singure; ancuta e fara barbat (da' are carut![]()
![]()
... ai fost mortala la faza asta![]()
![]()
), nasica mea vine fara nasu' ca el e plecat cu afacerile prin tara... deci n-ai fi singurica; si daca te plictisesti iti plasam cate un bebe, nu-i bai![]()
![]()

diana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009
mutzunel mic de 5 lunite
pisigri spune:
Mariana, eu nu am nascut natural dar imi dau cu parerea si la capitolul asta:
1. nu cred ca 1 chilot si 1 tampon sint suficiente pentru travaliu
2. din cite am citit s-a dovedit f util strugurelul pt buze
3. poate vrei un mp3player sau ceva la care sa asculti niste muzica; poate vrei o revista ceva sa-ti umpli timpul, travaliul nu e f intens tot timpul
4. ceva de rontait daca ti de permite si o sticla de apa
5. sutienul pt alaptat mie mi s-a parut incomod si mai tirziu, in maternitate sigur nu l-as fi suportat, intii mi-a rontait Pisilinca sfircurile de mi-au iesit ochii, apoi a venit laptic mult si m-ar fi incomodat, deci ia musai in calcul si varianta bustiera
6. vata pt funduletul bebelinei; in maternitate mie mi-au recomandat sa o sterg cu vata uda, nu cu servetele umede, ca la inceput e f sensibila pielicica si au zis sa evit cosmeticalele; e drept ca n-a avut nimic de la servetelele umede, dar...
7. din nou, ceva de facut: o carte, integrame, ceva usurel care sa iti umple timpul, eu in maternitate m-am plictisit de moarte, Pisilinca dormea practic non-stop...
8. pt sini pe mine cel mai mult m-a ajutat lanolina pura, nici garmastanul nici bepanthenul si nici alte minuni
9. poate vrei protectii mameloane si in maternitate, cred ca in cele mai multe cazuri sinii se fac franjuri in primele zile, cind lapte e putin si bebe nu stie sa suga corect si mama nu stie sa-l puna corect la supt
10. din experienta mea, pompa de sini manuala e caca, eu am schimbat mai multe si pina la urma am una electrica pe care nu am folosit-o ca nu mi-a placut, daca chiar vrei sa iti iei, ia ceva scump si bun, fetele care au folosit te pot sfatui
11. mie pediatrul mi-a spus sa NU folosesc betisoare de urechi la bebe
Alte idei deocamdata nu am, intreaba neaparat la spital cu ce te lasa de acasa, eu am stat numai in camasile lor iar Pisilinca numai infasata in niste pelinci de-ale lor (cu pelincile astea mi-am blestemat zilele), dar la noi de ani de zile sint scandaluri cu un stafilococ intraspitalicesc de care nu mai scapa...
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Leeloo21 spune:
simina ai stat ceva de ai scris tot..parca imi mai aduc aminte de cineva care a facut tot asa lista cu culori si tot felul
..eu zic ca o sa ai tot ce-ti trebuie..cred ca la geanta de travaliu sau la cea mare trebuie sa adaugi un pachet mare de vata..e posibil sa-ti ceara..in locul tampoanelor confectionate de tine..si cred ca mai bine iti iei un pachet de servetele mare din cutie din care sa tragi la spital..o sa ai nevoie daca il ai pe bebe cu tine in camera..
mare nevoie in perioada asta o sa ai de acele salopete cu picioruse pt acasa.. si cred ca e bine sa-ti iei si un sac de dormit pt bebe..cu manecute sau fara..
eu sa fiu sincera desi am stat in rezerva nu am avut nici timp nici puterea necesara sa fac un dus in cele 4 zile cat am stat..m-am spalat in fiecare zi..dar sa ma dezbrac sa ma bag sub dus...n-am avut forta..dar sper ca tu sa poti!! insa de dezinfectat wc ul tot am facut-o..mi-am luat intr-un pulverizator spirt si cu vata stergeam colacul..am stat cu o fata f curata si draguta in camera..dar am simtit nevoia de curatenie maxima in acel loc..
unde nasti tu?
si abia astept sa-ti vedem mazarica!!!
Cristina si Alin, parinti super fericiti de
Tudor (lumina ochilor nostrii) pestisor de 12 martie '09
nasterea in apa
pozici dragute
evenimente pozate de Alin(tati de Tudor)
pisigri spune:
Asa...
Nu ai scris nimic de suzete
Pompitele de mucisori mie mi s-au parut total ineficiente, eu am folosit batista bebelusului de pe la 3 saptamini (desi se recomanda mai tirziu...), am verificat puterea de aspirare cu aspiratorul la viteza minima si nu era nimic de speriat...dovada ca n-a patit maimutzica nimic
Personal nu am fost de acord la inceput cu prea multe produse cosmetice pt bebe, in prima luna am folosit doar sapun lichid Mustela/Klorane, fara geluri uleiuri creme; mi se par toate potentiali alergeni.
Pe de alta parte pt ca am nascut cumva...intempestiv si nu am putut umbla la cumparaturi ca am stat mult in pat, hainele Pisilincai le-a pregatit mama, care nu a citit pe forum, asa ca mi le-a spalat frumos la masina de spalat cu detergent de öameni mari", cu balsam "de oameni mari Sensitive", le-a clatit de doua ori si le-a calcat; cum Pisilinca nu a facut nici o buba de la hainele spalate asa, sincer iti spun ca nu am mai dat bani de produse speciale, ca nu am vazut rostul.
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Leeloo21 spune:
mariana si eu sunt deacord cu pisigri..legat de protectiile pt sarcuri..mi-e mia facut tudor sfarcurile 'franjuri' din prima zi..si m-a durut de plangeam cand alaptam..si abia cand am ajuns acasa mi-am adus aminte de protectii..le-am folosit la fiecare alaptat de atunci..asa ca ia-le cu tine!
neaparat mp3 sau casti la telefon..nici eu nu am stat in travaliu..dar le-am folosit cu placere cat am asteptat sa imi pregateasca sala de nasteri..
Cristina si Alin, parinti super fericiti de
Tudor (lumina ochilor nostrii) pestisor de 12 martie '09
nasterea in apa
pozici dragute
evenimente pozate de Alin(tati de Tudor)