Piersicutze de iulie-august 2006 (96)
Raspunsuri - Pagina 6
larissa_79 spune:
Fetele voi ce vaccin ati facut la copii intre 2.5 ani si 3 ani? Eu n-am facut inca vaccinul asta Alexiei si ma gandesc sa nu fie prea tarziu. E obligatoriu nu?
Larisa Mamica de Alexia (13 iulie 2006) si aspiranta din nou
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/
Ioana5255 spune:
Larissa eu nu i-am facut nici un vaccin. Stiam ca vaccinul ala se face la 4 ani. O sa mai intreb si eu dr.
Sabina 9+, mamica Alexandrei
anasia spune:
emilia, ma bucur pentru decizia pe care ati luat-o! veti ti o familie frumoasa si fericita!
julax, motul? ce-a mai trecut timpul!!!!
larissa, in afara de priorix , pana la 4 ani nu mai facem nici un vaccin obligatoriu; decat daca vrei sa-i faci varilix si cel pt hepatita A (optional);
Sabina, frumoase nume!
raluca, inca este verde pe la munte.....si este atat de frumos....
Bysko spune:
Si Busra a inceput gradinita pe 14 sept.. Ea are experienta scurta de anul trecut, iar acum mi-a zis mama ca este foarte fericita cand se trezeste dimineata si stie ca pleaca la gradi.Ieri dimineata s-a suparat ca nu o duce buni la gradinita.
Busra era/este dornica de joaca cu alti copii si cum nu prea avea cu cine pana acum gradinita este mediul ideal. Numai ca m-a pus pe ganduri faptul ca ne-a povestit la telefon ca educatoarea i-a dat o plama peste fund cand nu a iesit din casuta. Acum asteptam saptamana viitoare sa ne mai povesteasca ce se intampla. Ea nu stie sa minta inca( m-a parat maica-mii asta iarna ca "mancam" tigari )asa ca o cred cand spune ceva. Vorbeam cu barbata-miu si daca se mai repeta un astfel de eveniment cred ca plecam de urgenta acolo sa punem la punct lucrurile, ca mama e mai rusinoasa si sigur nu i-ar spune educatoarei nimic.
In rest este foarte bine pitica. E indragostita de cartile din colectia adevarul, mai ales Cartea junglei: ea este Moglitza, eu sunt Baghera, taica-su este Baloo, iar bunica este Kaa. Nu mai vorbeste decat in romaneste, fapt care o exaspereaza pe buni.Adevarul e ca am stat impreuna cu Busra o luna intreaga, timp in care am vorbit numai romaneste, ne-am intalnit cu multi prieteni, asa ca acum o intrebi in tatareste si ea raspunde in romaneste
Busra vroia 1 fratior si o surioara pana de curand. Acum s-a razgandit, ca ne-am intalnit la nasa cu o mamica cu fetita de 1 an. Imi pare rau cu nu am putut s-o filmez atunci pe Busra ca a avut o reactie super tare. Clar nu i-a convenit ca nu mai era in centrul atentiei. statea intr-un colt fara sa spuna nimic si doar o urmarea pe micuta ce face. la plecare a decretat ca nu mai vrea fratior sau surioara care nu stie sa vorbeasca si sa se joace.
Lapte bea in fiecare zi cam 1 litru. Acum o sa inceapa sa ia si vit D iar. Greutatea ei este cam de 17 kg, inaltimea nu o stiu exact.Poarta hainute de 4 anisori.
Si aici puteti sa ne vedeti: www.totsites.com/tot/busra
Nu scriu des, dar si cand ma apuc ma intind...
ralucaspm spune:
Bravo, Emilia !!! Ma bucur mult pt voi ! Sa va traiasca bebe luptator !!!
Larisa, Ioanna a facut vaccinul contra hepatitei A, intre 2.5 si 3 ani.
Bysko, am vazut-o pe Busra in poze, e f frumusica si pare mai maricica decat Ioanna. Ioanna cam spune minciunele si daca ne luam de ea zice ca glumeste . In plus, nu poate sa inteleaga ce inseamna astazi, maine, ieri, etc si cand vrea sa povesteasca ceva ce s-a intamplat mai demult zice ca "azi de dimineata..."
Iulia, sa-ti traiasca "motata" frumoasa, cuminte, desteapta si sanatoasa si mai ales iubita si norocoasa. Ii aratam sotului ieri in ce paradis cresc copiii vostri si eu ma chinui sa-i scot cate un pic intr-un parc prafuit. Astazi de dimineata vedeam o emisiune, parca pe tvr2 in care aratau niste imagini de la munte, din Romania si la sfarsit au dat video clipul cu "Iarba verde de acasa". Ma vedea sotul cum ma uit la tv si am impresia ca i se facuse mila de mine.
Petrecere frumoasa !
Raluca cu Ioanna (5.07.2006) si Georgios (13.03.2008)
anasia spune:
raluca, imi pare rau ca rau dezamagesc, dar bucurestiul numai paradis nu se poate numi....aglomeratie, mizerie, praf.....da, , zonele muntoase sunt superbe, mi-as fi dorit sa stau acolo, dar....
bysko, ce scumpa este Bushra! eu cred ca as "atentiona" ed pt gestul ei.....
crissa71 spune:
Mai fetelor....ce de vesti minunate(vezi noile gravidute!!,felicitari), ce au crescut piticii...ce trece timpul...noi imbatranim ei se fac mari....si uite-asa!
Noi suntem la stadiul de gardi...cu plansete nasole rau la inceput(avem o saptamana)..acum parca nu mai e chiar asa de rau,temperat plansetele si crizile(a fost nasol rau).
Dar imi fac griji, se trezea naoptea saptamana trecuta si plangea ca vrea acasa la mami meu,nu vreau la gradi...Acum plange doar dimineata, dar mult mai putin...
Totusi problema mare e dupa ce-l luam...face crize urate de tot...nu asculta deloc, tipa incontinuu, da in noi, ne bate, arunca cu ce apuca....nu vrea sa faca absolut nimic din ceea ce-i propui.
Cred ca e frustrat,cred ca acolo il tin inchis atatea ore si el nu e obisnuit, si mai ales e ceva impotriva vointei lui,si asta-l termina.
1.Vom vedea..acum cautam ceva carti de psihologia copilului....daca aveti ideii de carti sau ceva de genul asta...link-uri, etc...va rog sa-mi dati de stire!Am gasit ceva despre "punct de cotitura.De la 3 la 6 ani"de T. Berry Brazelton,.s-o comand pe net?Oare e buna de ceva?Si ceva scris de o frantuzoaica...dar imi scapa acum, ceva cu comunicare si disciplina copilului...
2.In alta ordine de idei...am inceput sa-i dau bromhovaxom, septilin, osciloc,si as vrea sa-i dau si Osteocare sirop.Voi le dati?Eu nu i-am deloc nici ca, nici alte vitamine (o data cred ca i-am dat Pikovit). Mi se pare ca e totusi cam micut desi se incadreaza la inaltimea si greutatea ideala, totusi nu-mi place...nici cum mananca(tot cu figuri...decand merge la gradi parca mananca ceva mai bine..asa-mi zic educatoarele, dar atunci nu se explica de ce nici nu iese bine si-mi cere de mancare!)..etc.
3. Hai ca m-am intins rau de tot...scuze...
Revin sa nu va plictisesc dintr-o data rau!
Pupici la toti...
Sa aveti o zi buna si copii linistiti si fericiti la gradi sau acasa..oriunde ar fi ei!!!
anasia spune:
ralucaspm, special pentru tine, ca esti departe (si nu numai), un Colt de rai autohton
crissa, si la noi este la fel, parca mai rau decat la inceput....nu stiu cum s-o conving, ca ei ii place sa se joace cu copiii...am epuizat toate argumentele....
ralucaspm spune:
Anasia, nu ma refeream la Bucuresti ci la zona in care sta Iulia, la curtea ei cu pomi si verdeata. Oricum mie imi plac si parcurile din Bucuresti. Ultima data cand am venit, de Paste, am fost f placut impresionata de cat de curate erau, pline de flori si leaganele, toboganele, etc noi.
Cristina, 1. nu stiu nimic despre carte ; 2. eu nu-i dau nici un fel de medicamente sau suplimente atata timp cat nu vad sa aiba vreo problema. 3. scrie ca nu ne plictisesti, se mai invioreaza livada.
Eu sunt un pic in butoi pt ca am ceva probleme cu sanatatea si nu stiu incotro sa o iau, la ce doctor sa ma duc, mai ales ca nu am incredere in medicii de aici. Ati vazut ortopedul ce " de treaba" a fost. Imi e frica sa nu-mi dea vreun tratament gresit si sa imi faca si mai mult rau. Asa i s-a intamplat unei prietene cu endocrinologul. In ultimul timp imi e f f cald, parca iau foc, chiar si cand e racoare, m-am ingrasat 3 kg intr-o luna si imi vine f des sa urinez. Pana aseara nu am facut legatura intre ele si nu le-am dat prea mare importanta.
Astazi pleaca sotul la seriviciu si vine tocmai miercuri. Miercuri o sa doarma toata ziua ca sa-si revina, asa ca deabea joi nu o sa mai fiu singura cu copiii.
A fost soacra-mea la noi 2 zile, ca sa vada copiii si i-am propus sotului sa-i spuna sa stea vreo 2-3 ore cu ei seara ca sa iesim si noi singuri undeva. Mi-a zis ca alta data o sa-i zica, cand o sa stea mai mult la noi .
Cand or sa mai creasca un pic o sa platesc o bona sa stea cu ei din cand in cand ca sa iesim eu si sotul, dar pana atunci...
Cam asta e starea noastra. Sper ca nu v-am indispus ca mi-am varsat necazul aici.
O saptamana excelenta tuturor si mai ales piersicutelor care sunt bobocei la gradinita !
ralucaspm spune:
Anasia, . Acum am vazut pozele.