Bobocei de sept-oct 2008 -IN SARBATOARE !!! (182)
Raspunsuri - Pagina 19
Didididi spune:
Felicitari pentru bilant, Noah. E f bine, tinand cont ca alearga f mult.
Diana, dar chiar ca a crescut Andrei f inalt, 87 cm e super tare. Apropos de asta Feliciei, nu stiu cat de inalt e Vladut, dar s ar putea ca hainutele de vara de 2 ani, sa nu ii mai fie bune la anul. Al meu a trecut deja la cele de 2 ani, nu ii sunt fixe, dar la anul sigur nu ii mai vin.
Mihail m a trezit regulamentar azi noapte de 3 ori, dar a mancat putin. O fi de la maseaua care e aproape iesita ?! Sau s a gandit el mai bine si renunta la papica de noapte?! In rest vorbeste in limba lui si merge din ce in ce mai mult fara sprijin.
Didi si bb Mihail (22.08.2008)
Didididi spune:
Legat de masa, aici stam bine. Mananca in scaun, dar se mai uita in carticica cartonata sau se joaca cu diverse, la TV nu se uita decat f rar, daca il atrage fundalul sonor. daca nu mai mananca, jos cu el si la revedere. Cred ca nu m ar tine nervii sa nu doarma si sa nu manance. Aseara a baut cam 150 ml lapte (cam putin pt el), dar a ros din manutele proprii 2 pere mai mititele si o banana. Ceea ce e o premiera la noi. Citeam pe undeva ca intre 1 si 2 ani se apare dorinta de a manca singuri, iar daca nu ii lasam vor refuza apoi sa o mai faca; le dispare curiozitate pt acest lucru. Ma gandeam la babymom, parca ea zicea de cel mare asta.
Didi si bb Mihail (22.08.2008)
EvaF spune:
oooooofffff, Nerantula, acum citeam din urma, iar are sufletelul febra? Muuuulta sanatate si putere sa treceti cu bine peste! Trebuie sa afli ce are, totusi
Anca
nu stiu sa raspund cu crema; Doamne ajuta sa va fie bine
L-a vazut Carla pe Noah dansand si balacindu-se la buni?
vacanta in Franta, la bunici in Alsace
Poze Noah in Paris
Eva & Luca Noah (08.09.2008)
300 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui angelynna82 Mult succes la dr, nu stiu ce sa iti spun de echinaceea , am sa caut si eu cereale de care zici tu, imi poti spune cum se numesc? de Crina Alexandra ![]() Crinul Meu Atat de mare suntParticipam la concursul Klorane cu www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE" target="_blank">aa1 si aa2, un vot va rugam ![]() PS: pt moment nu se poate vota ..inca nu a inceput concursul ![]() |
milupa buna dimineata, scrie pe ele primele bucatele. Mai am unele "cereale cu fructe si iaurt" dar nu le-am desfacut inca, tot de la ei.
Nu mai merem azi la dr, nu e la cabinet.
Ramona,
de Anda Teodora din 10.10.2008puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
b de la bebe, blog...
anca81 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui EvaF oooooofffff, Nerantula, acum citeam din urma, iar are sufletelul febra? Muuuulta sanatate si putere sa treceti cu bine peste! Trebuie sa afli ce are, totusi Anca nu stiu sa raspund cu crema; Doamne ajuta sa va fie bineL-a vazut Carla pe Noah dansand si balacindu-se la buni? vacanta in Franta, la bunici in Alsace Poze Noah in Paris ********************** Eva & Luca Noah (08.09.2008) To fill the hour -- that is happiness. (Ralph Waldo Emerson) |
Daaaaa, e super misto filmuletul in care danseaza, are ritm Noah, ce mai
. Imi place mult poza aceasta, Noah parca e copia ta in minuatura. Si pozitia simetrica, acelasi zambet, super 
Anca &
Carla (13.08.2008)Carla la 1 an
Carla la mare
ClaudiaH spune:
Eva, mai sunt copii cu dinti putini. Luciei mele i-au iesit incisivii de sus dupa ce a implinit un an. Acum are 13,5 luni si inca e in 4 dinti. Sa stii ca nu-i obligatoriu sa doara daca ies mai multi o data. Baiatului meu i-au iesit primii dinti pe la 8 luni dar au iesit cate 4 o data si la intervale scurte astfel incat la un an avea deja 10 dinti. Cu toate astea nu am avut probleme cu el in afara de faptul ca saliva in disperare insa a fost mereu vesel si-a pastrat apetitul si programul de somn. Luciei in schimb i-a iesit cate unul doi si de fiecare data a fost cu "cantece" si nopti nedormite. Depinde de fiecare copil. Si la noi se da Vit D3 cu flor pana la 2 ani si apoi numai flor pana la 3 ani. Fetita mea a tolerat bine Prevenarul insa la Priorix mi-a facut la cca. 10 zile dupa vaccin o reactie cu ceva iritatie pe piele, ceva febra, scaune moi si lipsa poftei de mancare. A tinut-o cam 4-5 zile. (Ma rog, pediatrul a zis ca e de la vaccin). Asteptam cu emotie doza de rappel la Priorix sa vedem daca iarasi face reactie adversa.
Didididi, asa e, e probata treaba cu pierderea interesului. Eu am patit-o cu baiatul; nu l-am lasat la timp sa incerce singur si pe la 2 ani ma luptam sa-l conving sa pape singur.
Iar ideea cu mancatul la tv...nu mi se pare prea buna caci da dependenta si se scapa greu de ea. Tot pe pielea mea am invatat si asta. Dar... stiti cum este, fiecare suntem datori cu propriile greseli din care cei intelepti invata cate ceva.
piolica spune:
Hello!
multumesc pentru urarile de ieri. Nu am sarbatorit cine stie ce Sf Maria, avind in vedere ca Maria e cel de-al doilea nume al Elsei, insa i-am luat un cadou!
.
Ieri la cresa a fost mai bine. Cind am ajuns la 2:30 sa o iau, ea inca dormea, asa ca m-am intors la 3:10, am cam alergat sa-i iau repede un mic cadou, si cind am ajuns ea era cam plinsa si plina de muci! Insa dormise aproape 3 ore! In schimb astazi a fost cu muuuult mai bine, a plins cind am lasat-o, in schimb a mincat bine, a dormit vreo 2 ore, iar cind am ajuns sa o iau ea se juca cu alti copii. Aproape ca mi s-au umplut ochii de lacrimi cind am vazut-o! Nu mai plingea ea, in schimb plingeam eu, trebuie sa mentinem balanta cumva.
Marti e sedinta cu parintii la cresa, nu-mi vine sa cred ca ma duc la sedinta! Lizucu meu e mare, trebuie sa ma duc chiar la sedinte!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Am vazut ca vorbeati de cum / unde maninca copiii. Eu am obsnuit-o pe Elsa sa manince in scaunelul ei, iar masa e masa, daca nu are chef sa manince, vorba Ancai, jos si la joaca!
o zi buna va doresc! aici este super caaaaaaaald! parca e iulie si nu septembrie.
Mamica fericita de bebelina Elsa
ClaudiaH spune:
Piolica, te inteleg perfect si eu ma zmiorcai in fiecare dimineata cand o las pe Lucia la dadaca indiferent daca ea plange sau nu. Iar dupa doar 3 ore, cand ma duc sa o iau imi vine sa zbor pe drum, doar oi ajunge mai repede s-o strang in brate. Si eu sunt la al doilea copil, er fi trebuit sa ma obisnuiesc dar cu fiecare vad ca fiecare etapa e la fel de intensa in emotii.
angelynna82 spune:
Crina papa in patut din cauza lipsei de scaun pt moment...dar si la noi masa e masa, vrea sa manance bine nu iarasi bine![]()
Mai mult mananca cand suntem cu totii la masa
.
300
am si multam de info
ClaudiaH 
Piolica inseamna ca sunteti pe drumul cel bun
, ma bucur 
de
Crina Alexandra 
Crinul Meu
Atat de mare sunt
Participam la concursul Klorane cu www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE" target="_blank">aa1 si aa2, un vot va rugam
PS: pt moment nu se poate vota
..inca nu a inceput concursul 
Nausica spune:
Eva, merci mult pt raspunsul detaliat.
Ania inca nu face mofturi foarte mari, dar simt ca incepe, si e bine sa stiu la ce sa ma astept. Dupa ce, luni de zile, a mincat tot din castron, stind cumintica in scaunul ei de masa, eu ma ingrijorez la orice moft, probabil.
Modificarile importante care cred ca au afectat mincatul ei sint 2: preocuparea din ce in ce mai crescuta pentru mers si faptul ca am inceput sa-i dau finger foods.
Oricum, intre mese Ania primeste mai mereu ceva de rontzait. Nu mare lucru, dar mereu are in mina ori o bucata de mar, ori una de morcov, ori un biscuit, ori o grisina. Cam astea sint "snakurile ei". Am inceput cu pufuleti, pentru ca asa a invatat sa muste si sa mestece, dar odata ce a invatat sa manince si altceva, nu i-am mai dat pufuleti, decit foarte rar.
Cu finger foods am inceput, risu' de pe lume, la un fast food. La KFC, mai exact
. Mi-am luat eu orez cu legume (evident, pe linga aripioare) si, pentru ca Ania baloshea, am inceput sa-i dau in tavitza de la carut boabe de mazare, bucatele de morcov si boabe de porumb, din orezul meu. I s-a parut foarte distractiv ca sint asa divers colorate (exact cum spui ca-i place si lui Noah), si a mincat, acum nu-ti inchipui ca cine stie ce, dar a reusit sa bage in gura vreo 10 bucatele inainte sa se apuce sa faca curat pe tavitza.
Mi-am zis, gata! Acum trebuie sa-i dau finger foods la fiecare masa, pe linga ce lopatez eu cu linguritza. Aiurea! Bucatelele aterizeaza, aproape fara exceptie, pe jos si, pe deasupra, se enerveaza cind o bizii eu cu linguritza, ca deh, are treaba sa arunce cu bucatelele. Asa ca am renuntat la finger foods la masa, i le dau intre mese, si ma chinui sa fac ce fac cu linguritza.
Dimineata maninca foarte bine fulgii de ovaz cu fructe. Ii dau in clocot cu putina apa, si in terciul ala ingrozitor de scirbos ii pun fructele si i le blenduiesc. Maninca in jur de 200ml de terci din asta, zilnic, fara exceptie.
De asta ma gindesc ca la masa de legume/carne/peste poate nu mai reusesc eu sa nimeresc pe gustul ei. Sau ca, la ora respectiva, nu-i e destul de foame.
Mai experimentez inainte sa trag concluzii, am tras un semnal de alarma aici pe forum pentru ca am simtit ca ma enervez eu prea tare si stiu ca nu e ok asta. Probabil ca imi simte si ea tensiunea, stresul.
Si am si stresul asta cu greutatea. Stiu, nu e concurs, nu trebuie sa compar cu alti bebelusi, e ok sa stagneze sau sa puna foarte putin in perioada asta, DAR as minti daca n-as recunoaste ca, undeva deep inside e si reperul ala cu triplarea greutatii de la nastere pina la un an, si noi nu prea avem sanse sa ajungem acolo.
Ultima oara am cintarit-o acum o saptamina si avea 9700.
Oricum, e super fain ca Noah a inceput sa manince singurel, chiar daca maninca putin. Iar despre faptul ca papa tzitzi in continuare, ce sa mai zic? Grozav.
Va tin la curent.
Nausica si Ania
poze
"(...)It is probably better not to sin at all, but if some kind of sin you must be pursuing,
Well, remember to do it by doing rather than by not doing." (Ogden Nash)