Bobocei de sept-oct 2008 -IN SARBATOARE !!! (182)
Raspunsuri - Pagina 18
EvaF spune:
Yellow si de la noi,
Cu prefixul de bb schimbat !!! Oh, boy…cand a trecut anul asta ????
Ieri a fost frumoas si, mai ales emotionant. Lucrez la un videoclip cu fi-miu din stadiul de burtica pana la aniversarea de 1 anisor, ce emotie m-a luat revazand atatea imagini, inca lucrez la grafica si o sa il postez. Vor fi si instantanee de la ziua lui.
Cum va ziceam am fost si noi la pediatru la controlul de 1 an. Ne-a ajutat DD si am gasit un medic bun, o doctorita, la doua strazi de noi, ajungem in 5 minute pe jos. E ok, imi place.
Raport : 11kg fix, dezbracat si nemancat- decat tzitzi la bord : )-, 78 de cm, avem doar 4 incisivi, doi jos doi sus, sanatosi tun. La greutate stagneaza de 2 luni dar cica e normal la un bb care merge asa ca el, care e activ.
L-a cautat sa aiba toate vaccinurile, a transcris tot in carnetul de sanateate fr, si ne-a recomandat sa facem Priorox si Prevenar, aici nu se mai face Infanrix la 1 an, gata am scapat. Am acceptat sa facem Prevenar pt ca e isteria asta cu gripa A, aici se inchid scolile din cauza asta. Asa ca luna viitoare facem Prevenar- dar refuzam vaccin contra gripa A pt ca e nou si netestat- si peste 2 luni facem Priorix. Ne-a sugerat sa facem in aceeasi zi Prevenar si Priorix, am refuzat, nu vrem sa il intepe de 2 ori, sa aiba timp sa asimileze fiecare vaccin.
Continuam cu Vigantol, ne-a intrebat de ce l-am intrerupt peste vara, chiar daca am fost la mare, la buni, etc, ma rog, o sa ii dam iar pana 18 luni, cica asa e aici, se cheama altfel dar e aceeasi vitamina.
M-a intrebat din start : « a fost alaptat ? » i-am raspuns : « este alaptat », nu vreti sa stiti ce ochi s-au ridicat spre mine, cat cepele. Nu cred ca are mamici la cabinet care sa alapteze bb de 1 an, se lasase tacere in cabinet cand am raspuns. Nu am insistat ca ii dau san pana la primavara cel putin, o las sa asimileze incet incet. Oricum, aici a revenit moda cu alaptatul au lasat-o moale feministele cu antialaptatul, dar sunt rare mamele care merg cu tzitzi mai mult de 6 luni regulamentare. Si in familia sotzului se minuneaza si ma intreaba cat ma mai tzin nervii sa dorm cu el la tzitzi…
Medicul a conchis ca e baietel perfect sanatos, mai rar asa ceva. Mi l-a cautat cu atentie pana si pe piele daca are ceva, spre bucuria noastra nici macar o alunita nu a gasit sau exema ceva. Doamne ajuta si mai departe.Nerantula, cum ziceai tu, mamico, a inceput cu dreptul baiatul meu in viata, sper sa o tina tot asa.
Legat de dinti, mai e cineva cu 4 dinti la 1 anisor ? Eu ma bucur pt ca deja si cu cei 4 ma mai musca de tzitzi/ deget din cand in cand, cum o fi cu mai multi dinti? Dar s-a uitat cu lanterna ei in gurita lui fi-miu si se pare ca stau multi la panda si ca dau toti odata. El nu a avut niciun simpton la eruptia dintisorilor pana acum dar cum o fi sa dea 4-5 odata ?
A propos, Nausica si Andreea_and, aveti aceesi pediatra, cea pe care am avut-o noi, daca o vedeti curand spuneti-i ca o pupam muuult de tot si ca o iubim. Mi-e f dor de dumneaei, de felul in care il lua si il smotocea si pupacea pe fi-miu, ce calda e cu el, medicii de aici sunt mai reci, professional si atat, fara prea mult lugu-lugu. Imi e doooor de pediatra noastra !!!!
edit: Vroiam sa va mai fac o sugestie legata de jucarii. Acum de ziua lui a primit, ca toti bebeii devarsta lui, o multime de jucarii muzicale, cu butoane, culori, care il invata formele geometrice in functie de forma butonului, etc stiti genul care va innebuneste zi lumina:))). Fi-miu nu manifesta mare intres pt jucarii, muzicale sau nu, el se joaca cu sacose, sticle, tuburi, prosoape, perii, etc, daaaar …va recomand totusi un gen de jucarie care la el are succes. Este un automobil marisor cu multe butoane, melodii, forme geometrice diferite pe care le poate scoate, culori, si are un fir de care trage prin toata casa. In timpul asta ii repeta soferul toate culori si formele butoanelor pe care apasa, ii canta in franceza, il invata cuvinte utile, e ff fain, nu ii stim inca toate melodiile si utilitatile dar fi-miu e innebunit. Ca a primit si alte stiluri care il invata tot asa membrii familiei-un telefon care suna si il invata ce membru al familiei suna, ce culori au tastele, ce form-e, dar nu sta mult cu el in mana fi-miu, se plictiseste, vad ca succes mare au jucarelele pe care le poate trage dupa el prin casa sau in parc. Asta asa ca o idee…
vacanta in Franta, la bunici in Alsace
Poze Noah in Paris
Eva & Luca Noah (08.09.2008)
300 spune:
Anca pot spune ca eu am avut o experienta buna cu triderm, cut to cortizonul asta. Anda a avut un obraz iritat - avea chiar coaja in stadiul cel mai rau - timp de cateva luni. Cu triderm a trecut intr-o zi. Recidiva? de doua ori cate un punctisor, o aplicare cu triderm a oprit toul din fasa iar de luni de zile nu a aparut nimic. Nu cred ca e dracul asa de negru.
Ramona,
de Anda Teodora din 10.10.2008
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
b de la bebe, blog...
anca81 spune:
Eva, ma bucur mult ca sunteti bine si multi
lui Noah. Cu dintisorii, stai linistita, Carla are 4 si jumatate
, adica jumatate din incisivul lateral stanga. Imi place mult scaunul vostru de masa ![]()
Ramo, multumesc pentru raspuns 
Jucarii - sunt in faza in care nu mai cumpar nimic, ii dau sa se joace ce gasesc prin casa si consider ca e safe. Are o gramada de jucarii depozitate in tarc la care nici macar nu se uita. Si sunt si nesimtit de scumpe.
Anca &
Carla (13.08.2008)
Carla la 1 an
Carla la mare
EvaF spune:
Nausica, am citit postul cu muzica. Raspund asa : Korn asculta si fi-miu la greu ca are barbati-miu toata discografia, e fan din adolescenta, nu mai zic ce ii mai pune ca sperii mamicile. Cu mine asculta The Doors, Amy Winehouse, U2, il calmez, iar seara cu amandoi mai mult dubstept-cine cunoaste- Kid Koala, DJ Shadow, ce mai auziti in filmuletele cu fi-miu, Gorillas, destul de ok, violent pasnic as zice : )))
Cu mancatul noi nu stam genial, Nerantula zici 1 lingura/ kg corp ???mooooama, cand asta ? Dar de asimilat asimileaza fara probleme, asta conteaza si nu ma impacientez cata vreme sanul il cauta ca disperatul. Dar sa stiti ca in sinea mea ma chinuie gandul cu intzarcatul, nu stiu cum voi face, ca nu da semne de intzarcare deloc deloc, o sa va intreb atunci cand o fi cazul ce sa fac… ca nu ma lasa inima sa il intzarc eu.
Poze Noah in Paris
EvaF spune:
Nausica, ma intrebai de scaunn de masa, daca e util. I-am luat, finally, e de fapt cadou de la socri, au zis sa comandam ce vrem ca platesc ei. Nu puteam refuza, nu ? : ) Dar sta in el mai mult sa se joace, tot dupa el stau sa pape. Scaunul de masa il mai tine ocupat putin cata vreme mai gatesc, sau cand mancam noi sta alaturi. Aici nu mai avem masuta joasa pe care o aveam in living, atunci era usor, statea in picioare langa noi cand mancam si mai lua ceva papa, revenea si tot asa. Masuta am lasat-o ca era patrata si se lovea asa ca aici mancam pe barul care desparte livingul de bucatarie, cocotati pe scaune inalte de bar. Asa ca scaunul lui de masa e un must have, e ok cand suntem la masa ca nu se poate sa mancam fara sa faca el inspectie si sa revendice o bucatica. Dar nu pot spune ca sta mult in el.
Legat de mancare e ffff mult de zis, trec exact dar exact exact prin ce treci tu de o luna de zile, de cand suntem aici. Are insa mult mai muuuuulte damblale :
1. Mananca numai din mana lui sau din mana mea, nu vrea neam lingurita, daca o vede o tine in dinti si nu ii da drumul sau se joaca cu ea, o tranteste, mana e sfanta, nene
2.Nu vrea sub nicio forma piureuri, numai solide, cubulete, si nu oricum, de mai multe feluri, culori, texturi pe aceeasi farfurie altfel de un singur fel se plictiseste dupa un dumicat.
Sa exemplific : dimi ia cubulete de banana, porto, kiwi, piersica, bucatele de biscuite Petit beurre sau ce fruct mai am in casa, vrea 2-3 soiuri diferite pe aceeasi farfurie. Ce e aiurea e ca tai un fruct din fiecare si el ia doar 1 cub-2 si atat. Ia cam 5-6 dumicati in total, putin dar f variat.
La pranz - exemplific : cub de paine, rosie, castravete, ardei, dovlecel/ sau prin rotatie cartof la cuptor cu morcovi, niste branzica deasupra, galbenus, etc, ia cateva cubulete. Nu se pune problema de 15 ml/kg corp. Rarissim vrea sa deschid un borcanel Babybio si ii pun 2-3 lingurite, restul pleaca la pubela, si vrea numai pe dumicat de paine. Aaaaa am uitat nu mai vrea iaurt neam si legumele le papa numai daca ii arat dumicat de paine, deschide gura si il pacalesc, ii bag leguma in loc.
Apoi gustare sau seara cubulete de fructe, biscuite bucatele, fructele preparate diferit, cuptor sau compot. Adora strugurii-ii iau bio- si corcodusele bine coapte si zemoase, piersicile. Uneori mai ciuguleste de la noi o pasta ceva scuturata de pesto, 1-2 eu i-as mai da dar dupa un dumicat intoarce capul vrea altceva. Pofteste la tot dar sa nu i dai mai mult de 1dumicat-2.
Toate astea udate din plin cu tzitzi.
Sucuri nu ii dau, apica nu prea cere decat rar. Cand aud ce frumos mananca Crina portia ei…al meu nu, nenica, dati-mi mie asa mai multe gustari deodata.
Smecher.
3. Cea mai tare dambla e ca tine in gura si mesteca fff fin cu ce 4 dinti din fata, dureaza apoi ca tine in gura cam 5 minute pana inghite legumele, asa ca masa de pranz dureaza cam 45 minute. Iar mesele de fructe sunt cu alergatura ca papa numai jucandu-se fructele, altfel refuza sa deschida gura. Asa ca ii dau un cub in gurita, fuge la joaca si revine dupa cateva minute pt alt cub.
Asa ca ideile mele cu la masa stam asezati, papam frumos cu lingurita tot din farfurie si, bashka, la ore fixe, s-au spulberat demult.
Sa vezi ce te asteapta, asta cu alergatul dupa ea sa pape e floare la ureche. Eu nu am fost niciodata contra, sotul meu insista inainte sa ii luam scaun sa il invatam sa pape asezat, ca toata lumea. Dar daca papa chiar si in mers eu m-am adaptat, ce sa fac ? Nu ma deranjeaza, in mare. Evident mi-a placea sa pape frumos in scaunel tot ce ii dau…visez.
Cum mie mi se pare ca Ania cam trece prin exact aceleasi etape ca Noah, cu diferenta de rigoare de 1 luna, pregateste-te pt ceva ifose, de « domnisoara » de data asta.
Avantajul cu fi-miu e ca de cand merge singur, de 2 luni, doarme de sparge, de la 21H00-11H00 si inca 2 siste de cate o ora si ceva ziua, no comment. Ziua nu doarme la ore fixe dar nu ma agit.
Problema tot ar fi una, daca stau sa puric, ca adoarme numai la san, ce m-oi face cu somnul cand ilintzarc nu stiu dar deocamdata e ok.
Sorry pt postul kilometric dar e complicat de explicat in 2 vorbe.
Anca
, deci e ok cu 4 dinti la 1 an? Doctorita a zis "cam putin dar daca alaptati va avantajeaza"
. Nu ma ingrijorez ca cica logica e: cu cat apar mai tarziu cu atat mai tarziu e strica dar...totusi, numai 4?
Poze Noah in Paris
300 spune:
Eva calci pe urmele Carlei cu dintii [::D] Lasa ca vin ei. Cu mancarea cam asa incepem si noi sa patim, vrea sa manance doar singura si sa-mi dea si mie... inca nu i-am dat din premergator si nici nu am de gand deocamdata, am incercat o data si am anchilozat. Noi sa fim sanatosi sa putem alerga dupa ei.
Eu as vrea s-i arunc dumicati pe tava de lascaunul de masa dar cema fac ca And anu prea suporta tava aia, am incercat s-o plantez cu niste jucrii in fata: le arunca pe toate apoi vrea jos
. Insa vad ca daca o parchez la masa din bucatarie si ii pun dumicati pe blat e muuult mai OK.
Gata pe ziua de azi, ne pregatim s-o abughim si sper sa stam afara cat mai mult cam nu mai pot eu, daramite ea.
Ramona,
de Anda Teodora din 10.10.2008
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
b de la bebe, blog...
angelynna82 spune:
Ramo asa e…nu ma gandeam la asta, Crina umbla si ea la pampers dar nu l-a dat jos pana acum, speram ca Maia sa fie acasa 
Multa sanatate Ariannei si putere pentru Gargarita 
Mult succes la dr, nu stiu ce sa iti spun de echinaceea
, am sa caut si eu cereale de care zici tu, imi poti spune cum se numesc?
Anca uofff mamico,
am sa se faca bine repede, presupun ca e bun tratamentul, eu folosesc Triderm cand este iritata la pasa, ii trece intr-o zi 
Eva ma bucur ca va prezentati bine la bilant
si felicitari. Astept sa aduca tati scaunul de masa de la nasa, ea oricum sta cu noi la masa cand mancam, numai dimineata e in patut mananca si se plimba roata...sa stii ca nu e mereu roz la noi…ieri a refuzat ciorbica, azi avem ghivechi de legume 
de
Crina Alexandra 
Crinul Meu
Atat de mare sunt
Participam la concursul Klorane cu www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE" target="_blank">aa1 si aa2, un vot va rugam
PS: pt moment nu se poate vota
..inca nu a inceput concursul 
angelynna82 spune:
Cand ii e foame (ca azi de dimineata cand nu a avut rabdare sa se raceasca omleta) mananca si se frige si tot papa...daca vad ca asa si asa, aman putin ![]()
de
Crina Alexandra 
Crinul Meu
Atat de mare sunt
Participam la concursul Klorane cu www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE" target="_blank">aa1 si aa2, un vot va rugam
angelynna82 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui elly_16 Angelynna, multumesc mult , cred ca asa o sa fac, ca e cazul sa am grija si de mine, sa nu-i mai menajez pe altii si sa am mereu grija ca totul sa fie perfect, ca degeaba o fac, tot nemultumiri culeg... ![]() ![]() macar sa stiu de ce...PozeBianca Mamica de Bianca MariaBianca |
am si nu mai fi supi

de
Crina Alexandra 
Crinul Meu
Atat de mare suntParticipam la concursul Klorane cu www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE" target="_blank">aa1 si aa2, un vot va rugam

anca81 spune:
Eu chestia asta cu dat mancare alergand prin casa inca n-am ajuns sa o fac si nici in fata televizorului. La noi masa se ia in bucatarie, in scaunul de masa, daca nu vrea si incepe sa arunce mancarea si sa se prosteasca - jos si la revedere. Dar numai eu stiu ce arsenal de cutii si capace trebuie sa scot de fiecare data 
Anca &
Carla (13.08.2008)
Carla la 1 an
Carla la mare