**Zmeurici de iulie-august 2009 (2)**

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns meleea spune:

Micalsa , noi le folosim in continuare, am oprit doar

antibioticul, dar nu-l mai spal chiar in fiecare zi pe fata cu

sapunelul,inainte o faceam dimineataa si seara si mai dadeam si cu

unguentul cu antibiotic si nu s--a uscat pielea la noi din cauza

asta cred. oricum pana acum nu am vazut sa fie uscata, o sa

urmaresc . poate voi sunte-ti un pic mai sensibili!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns steadya spune:

buna mamici si zmeurici,
am si eu 1 intrebare:
baby drink, am folosit pentru prima oara cf. instructiuni (1 pliculet la 50ml apa) si am avut senzatia ca are ceva efecte de somnifer - as vrea sa-i mai dau (am inteles ca e preferabil 1 pliculet la 100ml apa) ca sa inlocuiesc o masa/ sau intre mese deorece bebe nu are program de nici un fel, cere san la fiecare repriza de plans mai exact daca nu doarme plange si se linisteste doar cu laptic de tzitzi - oare nu-i dau prea des? => de unde indigestie, etc si iar plans= lantul slabiciunilor

multumesc tuturor mamicilor pentru felicitarile de nastere si toate urarile de bine transmise, sa vi se intoarca inzecit, m-au emotionat foarte tare cuvintele voastre si am plans citind reactiile voastre

Adya
mamica fericita de Roan Paul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuza1979 spune:

Steadya eu ii dau Baby Drink un pliculet in 100 ml (e prea dulce in 50ml). il fac dimineata si ii dau cate putin pe parcursul zilei daca il apuca sughitul (il calmeaza imediat) sau vad ca se screme fara succes. la juma de ora dupa ce bea max 20 ml incepe motoreta la fundulet
nu a apucat niciodata sa bea 100 ml intr-o zi pt ca nu ii dau sa inlocuiesc mesele... il las sa ia doar cateva gurite asa in cazurile enumerate mai sus.

eu il alaptez exclusiv si de aia vreau sa ii reduc ceiucul cat pot... nu i-as fi dat nici atat daca s-ar fi potolit din sughit la san (ceea ce nu se intampla) sau nu l-ar fi ajutat la eliminarea gazelor.

in legatura cu alaptatul... in maternitate avea program la 3 ore pe care i l-am pastrat si cat era cu mine in salon... era de fapt ceas elvetian ... dormea si la 3 ore fix facea ochi si cerea papa... acasa in primele saptamani manca si la 4 ore...
acum a revenit la programul cu 3 ore...
eu am zis ca il alaptez la cerere dar nu mai devreme de macar o ora jumate intre supturi ca sa apuce sa digere si el sa nu ii innebunesc burtica. daca vad ca cere mai repede il amagesc cu plimbare prin casa sau suzi pt cateva minute.
oricum nu e cazul ca al meu din maternitate si-a facut program singurel, fara sa intervin eu.
nu stiu daca e de la programul asta + Infacol + Baby drink dar noi inafara de cateva episoade scurte si de intensitate scazuta nu am avut probleme cu colicii. inafara de scremuturi in somn care nu prea il lasau sa se odihneasca (asta pana am descoperit ca ne ajuta ceiutul) nu mi-a urlat rau niciodata.

sper sa iti fie de folos experienta mea

Thea de minune mica Serban Alexandru

15 iulie 2009
"From this day forward, you shall not walk alone. My heart will be your shelter, and my arms will be your home."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uliiasi spune:

Buna, zmeurici dragi!

Theea, imi pare tare rau ca ati trecut prin asemenea necazuri. Da Doamne sa-si revina repede bebica voastra si sa fie sanatoasa. Ne rugam pentru voi.

Noi tot raciti suntem, eu ma simt mai binisor, tot iau paracetamol si oscillo si ieri am baut o galeata de ceai cu multa lamaie. Nasul e inca mucios, si al meu si al lui David. Tocmai i-am scos mucii cu batista bebelusului si plange saracul de zici ca-l tai, deja stie ce-l asteapta cand aude aspiratorul, bietul de el...Daca ati vedea ce cantitate de muci poate iesi dintr-un om atat de mic...abia astept sa-i treaca...miercuri vine pediatra la noi, poate-mi da idei noi sa-l tratez, ca si lui tot paracetamol si oscillo ii dau...

Peste cateva ore plecam la Bucuresti, sper sa ajungem cu bine si sa ne reobisnuim usor cu mediul de acolo. Important e ca o sa fim tot timpul cu tati de acum incolo, nu doar in weekenduri, ca asa e tare greu.

Multa sanatate le urez la toate zmeuricile, aveti grija sa nu raciti ca noi, nu scoateti bebeii afara daca e vant, noi asa am patit beleaua..si era doar un vantulet si cald si frumos afara...

Pup la zmeurici!

Iulia, mamica fericita de bebelas David Andrei
http://s725.photobucket.com/albums/ww256/uliiasi/DAVID/

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui steadya

as vrea sa-i mai dau (am inteles ca e preferabil 1 pliculet la 100ml apa) ca sa inlocuiesc o masa/ sau intre mese deorece bebe nu are program de nici un fel

intre mese e de preferat si doar cateva gurite... nu inlocui o masa cu ceiucul (oricum nu o sa ii tina de foame)!

Citat:
cere san la fiecare repriza de plans mai exact daca nu doarme plange si se linisteste doar cu laptic de tzitzi - oare nu-i dau prea des? => de unde indigestie, etc si iar plans= lantul slabiciunilor

incearca si suzeta.
nu e vba de infometare... bebelushi au instinctul de a suge nu neaparat de foame ... ei asa se linistesc! pe al meu suzeta il linisteste tare mult...

eu verific daca ii e foame daca intoarce caputul cand il ating in coltul guritei. daca intoarce capul ii dau tzitzi ... daca nu ii dau suzi.

poate plange de burtica, incearca 2-3 gurite bune de ceiut, dup-aia suzi si tinut cu burta pe burtica ta si mangaie-l incet pe spate... la noi mergea asta si se linistea f repede!

15 iulie 2009
"From this day forward, you shall not walk alone. My heart will be your shelter, and my arms will be your home."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Citat:
citat din mesajul lui steadya

buna mamici si zmeurici,
am si eu 1 intrebare:
baby drink, am folosit pentru prima oara cf. instructiuni (1 pliculet la 50ml apa) si am avut senzatia ca are ceva efecte de somnifer - as vrea sa-i mai dau (am inteles ca e preferabil 1 pliculet la 100ml apa) ca sa inlocuiesc o masa/ sau intre mese deorece bebe nu are program de nici un fel, cere san la fiecare repriza de plans mai exact daca nu doarme plange si se linisteste doar cu laptic de tzitzi - oare nu-i dau prea des? => de unde indigestie, etc si iar plans= lantul slabiciunilor

multumesc tuturor mamicilor pentru felicitarile de nastere si toate urarile de bine transmise, sa vi se intoarca inzecit, m-au emotionat foarte tare cuvintele voastre si am plans citind reactiile voastre

Adya
mamica fericita de Roan Paul

Steadya dar tu abia ai nascut de o saptamana..de unde vrei program la bebe...si ii dai ceai de acum? Mie personal mi se pare MULT prea devreme pentru asa ceva..daca nu are un program de la varsta asta f bine, da-i la cerere..poate sa fie si la 20 minute, juma d eora sau 3 ore.
Mai ai rabdare cu el..macar o luna. Prima luna e cea mai grea..sanii sensibili, durerosi, bebe papa cere tot timpul....nu il fortz ape el..fortzeaza-te pe tine sa rezisti..Roan e mult prea mic acum.Nu face indigestie de la papat des..de unde asta? El abia trage acum 20-30 ml..are stomacelul mic.
Plssss nu ii da ceai de acum..somnifer auzi...hai ma.......

Mami de Eva Ilinca 25.07.09

Bubi mic poze...din burtica si din afara ei

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

eu tot imi mai aduc aminte cate ceva...

tot pt Steadya...
verifica daca suge bine la tzizi...
poti verifica fiind atenta la modul cum suge si inghite.
se poate si asta sa fie problema si ea sa nu traga cum tbuie si automat nu se satura.
daca vezi ca suge de mai mult de 4 ori si nu inghite e clar ca esti suzeta si atunci ii scoti sfarcul din gurita si il bagi iar sa vezi daca se schimba ceva... daca nu si tot asa te foloseste eu zic ca e mai indicat sa ii cumperi suzi ca sa nu iti distruga si tie tzatzicile...

al meu de la inceput cand mananca inghite cu "sughituri" asa ca imi dau seama imediat daca mananca sau pur si simplu ma foloseste pe post de suzeta.

15 iulie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dienuta79 spune:

Buna seara la mamicutze!!!!
Am ajuns si noi cu bine in tara,dar se pare ca aerul conditionat din avion la afectat un pic pe bebe si a racit.Am ajuns cu el la urgenta,horcaie rau si se ineaca mititelu,are muci dar pe gat nu se pot scoate cu pompa.Azi am fost si la pediatra nepotelului meu si mi-a dat mai multe siropele homeopate.Vineri dimineata plecam in delta si speram sa-si revina pana atunci.Botezul l-am fixat pe 25.In rest suntem bine,se mira toata lumea ce bebe cuminte avem,nu plange deloc,mananca si doarme si rade la toata lumea,se pare ca ii prieste si aerul si de munte si de mare.
Mi-a fost dor de voi,va pup

Dienuta mamica fericita de bebe ALBERT ANDREI 02.07.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Theea, multa sanatate ii doresc bebelinei! Sper sa auzim numia vesti bune de acum incolo!

Dienutza, sanatate lui Albert!

Mult succes solareilor si gradinarilor, fratiori mai mari in anul scolar ce a inceput!

www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dienuta79 spune:

Vreau sa va spun ca am fost la un medic nutritionist de aici din Constanta si mi-a dat o dieta,chiar daca alaptez,am vazut prea multe persoane care au slabit cu ea si o sa ma apuc serios cand ma intorc in Spania,acum ma mai rasfat cu putine bunatati de pe aici.
Ieri mi-a venit si mie CM cu toate ca alaptez,speram sa-mi vina mai tarziu,dar s-a grabit sa apara.
Cornelia

Dienuta mamica fericita de bebe ALBERT ANDREI 02.07.2009

Mergi la inceput