Pepenasi iulie -august 2008 (143)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

PICA, da,alexandra plange cu lacrimi dupa apa cand ii este sete, asa ca eu am grija ca tot timpul sa am ambele canite pline ca sa evit concertulFelicitari pentru articol, o sa cumpar si eu revista sa ma delectez cu amenajarea casei voastre
KIMMY, sa stapaniti sanatosi dormitorul
SUN, bine ai revenit,asteptam sa ne mai povestesti d eminunea Theiceasca
BUJO, daaa, si maica-mea imi zicea pe la 6 luni sa o pun cu olita intre perne,si acu mai bate apropouri ca e mare si ar trebui sa faca la olita.Inca n-am incercat pentru ca pur si simplu nu o vad pregatita pentru asta,asta e,mai astept

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133111-povestea nasterii

minunea care ne-a luminat viata

Violeta ,mamica de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Mercic Kata, eu nu am luat nici vigantol gratuit, nu merita deplasarea cu ambii dupa mine pt. asta

Cam toate stimulatoarele de imunitate costa in jur de 40 roni....
Multam de info!

Serenity esti datoare cu reteta la cremvursti

cu 2 baieti: un fulguletz si un pepenash!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katalyna spune:

flo, nici eu nu merg special la ea sa-mi dea reteta pt nurofen sau vigantol care costa pana in 10 lei bucata, dar eram acolo ca le facuse vaccinurile si decat sa-mi dea antibiotic sa-l sterg de praf in dulap ca eu nu le mai dau decat in caz de forta majora mai bine ma scutea acum de o cheltuiala. vaccinurile + consultatia la stanciu+ medicamentele si nu toate m-au costat 6 mil si ceva, am zis ca na tot sunt acolo. ideea e ca ea oricum imi da reteta cand merg si macar sa-mi dea ce-mi trebuie, dar i-a fost lene sa-mi scrie reteta pt ambii copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anilansa spune:

sunt terminata, de nervi si de lacrimi
- am fost la pediatra... sunt doua variante: 1. sa fie piscat de i insecta si 2. sa fie FURUNG
de ce sunt doua variante: la el nu are cap aceasta bita dar e foarte tare
mi-a dat antibiotic... sau a zis sa ma duc la Sf Maria la Chirurgie.... am zis ca iau antibiotic dar la spital nu ma duc cu el

NUMAI EU SUNT CEA CARE SA SPERIAT DIN TOATA FAMILIA ... TOTI AU ZIS: LASA CA, CU ANTIBIOTIC TRECE... ISI REVINE EL CA E BARBAT

Alina cu Darius Gabriel
http://community.webshots.com/user/Anilansa

Mergi la inceput

Ai dreptate Kata!

Eu nu stiu daca am luat 5 retete de cand sunt la ea,, pur si simplu mi-e rusine sa cer ceva, in afara de datile cand sunt bolnaviori....bine ca nu se intampla des

Destul de mare cheltuiala, da' pt. copii ce nu faci?

Nici mie nu-mi scria vigantol, cred ca doar odata am primit ca ii cerusem si ceva de nas, si mi-a aruncat-o cu PediavitD care tine ceva sticluta , acu' daca e mai ieftin ce, o doare mana la scris?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Anilansa

sunt terminata, de nervi si de lacrimi
- am fost la pediatra... sunt doua variante: 1. sa fie piscat de i insecta si 2. sa fie FURUNG
de ce sunt doua variante: la el nu are cap aceasta bita dar e foarte tare
mi-a dat antibiotic... sau a zis sa ma duc la Sf Maria la Chirurgie.... am zis ca iau antibiotic dar la spital nu ma duc cu el

NUMAI EU SUNT CEA CARE SA SPERIAT DIN TOATA FAMILIA ... TOTI AU ZIS: LASA CA, CU ANTIBIOTIC TRECE... ISI REVINE EL CA E BARBAT

Alina cu Darius Gabriel
http://community.webshots.com/user/Anilansa

ooof mamii fii tare! sa speram ca o sa fie bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Buna seara,

La multi ani tuturor Mariucilor noastre, cu sanatate si spor in toate!

La multi ani, draga mea Nati! Sa fii sanatoasa, fericita si implinita alaturi de tulceano-japonezo-hawaianul scuuump si de tati al lui! Mi-e tare dor de voi!

La multi ani, Oana! Sa ai parte numai de bine alaturi de fetita ta dulce si toti cei dragi!

Multumim mult pentru reprimire si caldura, fete dragi! Si saru'mana Flo pt promptitudine!

Camy hai ca nu mai ai asa de mult si il vei tine pe Flavius in brate, sanatos, papacios si necolicios!

Anusca esti tu draguta asa. T face multe, foarte multe lucruri, la fel ca toti copilasii la aceasta varsta, sunt convinsa. Asa ca nu stiu ce as putea sa spun mai mult decat vedeti si voi la pepenasii din dotare. Ah, face cateva lucruri nostime, gen: Se chinuie (de 2 luni deja) sa se incalte si vad ca reuseste din ce in ce mai bine; se spala pe fata si pe corp si-si canta asa, ca la mai-mai:); se posteaza in fata oamenilor si zice "Tee-iaaa", adica se prezinta (ca daca maica-sa tot se prezinta mereu, a copiat copilu); ma trage de mana sa stau in carutul ei si ea sa ma plimbe (lucru greu de facut, chiar si la 46kg ale mele:)); scoate mopul si galeata si "curata" toata casa si canta (degeaba i-a cumparat mama set de curatenie de jucarie, nu e interesant); isi pune haine sau paturici in cap si merge prin casa ca fantomele si face un aaaaa ascutit cand o descoperi (partea proasta e ca-si ia toate zidurile in cap); se joaca imaginar cu lingura si diverse cuburi/castroane si iti da sa mananci si e musai sa "vrei" si sa o si lauzi ca e bun, altfel maraie si se uita urat; ia epilatorul meu si si-l plimba pe picioare asa foarte serioasa, apoi il curata cu periuta aia a lui:); etcetc. Raman la parerea mea ca toti fac relativ aceleasi lucruri in intervalul asta 1-2 ani si ca pe mine ma fascineaza...toti!!! E incredibil cum din niste galusti mititele devin omuleti cu vointa, inteligenta, curiozitate...hehe!

Didisoru si mie mi-e dooor de voi (ne-am intalnit cu Cris si Aida intr-o seara, fetele s-au ignorat la mare arta:) ). Noi in Poli ajungem sau nu, depinde cam la ce ora ne adunam acasa. Sapt. asta sigur nu iesim pt ca nu suntem in zona la ore mai normale, iar seara e deja frigut si intunecat. Vb de sapt viitoare incolo. Si nu te mai agita cu olita, va sta cand va fi pregatita iar ceilalti oricum vor gasi apoi un alt motiv de cicaleala.

Rontzule nu ma pricep sa te ajut, caci n-am avut nevoie. Dar va urez muuuulta sanatate si sper sa va revad intr-o buna zi!

Iza felicitari pt dormitor; sa trageti cel mai linistitor somnic dupa 4 ani de coltar!

Capri inteleg ca ati castigat (ceva la) concursul cu ratuste? Felicitari din suflet, Ilicuta oricum e o frumoasa!

Cuscri te-am facut:); soacra'mea de la 4 luni ma intreba daca n-o pun pe olita intre perne. Si cum eu mereu am fost foarte scurta in explicatii, gen "nu", "da":), a tot intrebat pana la 1 an, cand doamna dr m-a invatat sa-i raspund la intrebarea "cand" cu "marti". Si de atunci soacra mea nu mai intreaba:) Iar aia cu (,) competitia, oooh, da, poate vorbim pe aici despre asta, ca pe mine una aproape ca ma socheaza uneori in parcuri punerea copilului sa faca precum toate animalele, sa arate toate partile corpului, comete, stele, navete spatiale...numai sa fie cel mai cel. Mi se pare trist dar...

Pica felicitari pentru aparitie dar, mai ales, pentru casa voastra deosebita! Si T mai miorlaie daca ii este sete si nu are apa in secunda 2 dar nu la modul general.

Vazut poze atat de multeeee, m-am uitat pe sarite, in fiecare album de cand n-am mai intrat. Sunt bestiali pepenasii! Atat de diferiti, atat de frumosi, zambitori, ghidusi, dulci! Sa ne fie sanatosi!

Pfff, cat am mai scris! Merg sa-mi verific orezul salbatic cu ierburi si pulpitele cu menta, ca-s lihnita (oricum, parca-s sparta de vreo luna, mananc de rup:) Puuupinshtain...ce bine e printre voi iara!

p.s. Victorasu' tu ai vazut cum se pupa nevasta-ta cu barbata'miu??? Asa cevaaaa

Mamica unui MIRACOL
Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

KAT - sa stii ca indiferent cand duci copilul la gradi, ca are 2, 4 sau 5 ani, ca e gradi privata sau de stat, tot raceste. Important e sa nu faca cine stie ce complicatii cum se mai poate intampla... Dar de scapat, nu scapa de raceli nici cu mama siroapelor de imunitate.
Personal am renuntat la siroape (fie ele si asa-zis naturiste, ca si alea naturiste, ca sa iasa sirop, tot au adaosuri de smecherii - scrie si pe eticheta - plus coloranti gramada....) si mergem pe ceaiuri si basta. Cat merge. Cand nu merge, mai vedem...
Eliza a fost la gradi si anul trecut, si Erika a racit o singura data in noiembrie. Si na, avea 5 luni. Acum nu ma mai stresez.

ANALIZE - analizele alea de rutina, din sange, m-au costat pe mine 88 de lei. Pentru copil sigur costa mai putin, ca nu ii ia 5 eprubete de sange cat mi-a luat mie si nici asa multe analize nu ii face.
Nu e putin, e drept, dar decat sa stau pe la coada la doctorul de familie plus la coada la recoltare, mai bine le platesc.
Mai precis, lucrul asta il faceam pana acuma.
Cu fondurile, lucrul asta se intampla in fiecare an (la final de an, iar septembrie e final). Si bucurati-va sa nu aveti Doamne Fereste nevoie de o interventie chirurgicala, ca nici pentru alea nu mai sunt fonduri. Cumnata-miu face saptamana vitoare o operatie pe sold (proteza pentru coxartroza de nu stiu ce fel) si o sa aiba factura pe o mie de euroi
Copiluli nu ii fac analize. Elizei i-am facut de nevoie pana la 1 an (infectie urinara). Urmatoarele i le-am facut la 5 ani jumate. Erikai nu ii fac decat daca ma trimite doctorul musai.

ALINA - Travocortul este pentru dermatite! La iritatie de scutec merge, dar la bube nu! Daca "buba" e rana de iritatie, ar merge.
Desi inainte de Travocort, eu as incerca un strat zdravan de crema cu zinc, sau bicarbonat.
ACUMA AM CITIT CU BUBA - daca este furuncul, doare in draci nene! Daca e ciupitura, NU DOARE! ori il mananca, ori il ustura, ori nimic! Daca e ciupitura, il dai cu fenistil. Daca e furuncul, mai complicat... Furuncului nu apare din senin, ci se ia! Daca e ciupitura de insecta, nu te apuca sa ii dai antibiotic!! IL DOARE?? Furunculul doare de mori nene!! Mai bine incizie decat durere nu stiu cate zile. Nici cu antibiotic nu ii trece peste noapte.

KAT - eu nu ii mai dau Elizei nici un vigantoletten, si asta de pe la 3 ani, si doctorul nu mi-a zis sa ii dau ceva. Asta a propos de bordeie si obiceiuri...

XENA - chiloti pentru varsta ei gasesti la C&A cand vii la Bucuresti. Mai exista si prin alte magazine (nu cunosc la Pitesti, dar la Bucuresti sunt). Mie imi place ce au la C&A. Si mai sunt si ieftini.

Ma uitam azi intr-o vitrina, o caterinca de magazin de doi lei de aici de pe strada, care necesita afis in geam "marfa comercializata NU este second hand" - asta pe bune, e in geam! - deci va dati seama ce marfa are. Si un tricou de copil costa 20 de lei. Lumea zice ca nu e ciar scump, deh.
Pai cu 20 de lei le-am luat tricouri de la Sergent Major nene, sau de la Miniblu...
Asa si cu chilotii de copil.

Mergi la inceput

anka, eu i-am dat ioanei anul trecut la 4 luni pt prima data antibiotic, am gresit si eu ca m-am luat dupa dr de familie, dar avea bronsiolita, abia am prins-o 'neracita' ca sa ii fac vaccinurile, toata iarna, pana in mai am tinut-o din una in alta, prefer sa le dau una alta pt imunitate decat sa le dau antibiotice si sa o vad pe ioana ca zace, david nu mai zace a tinut-o toata iarna in bronsiolite si dupaia cireaza de pe tort a facut si rotavirus

eu tot pana la 3 ani i-am dat lui david vigantoletten, dar pediatrul mi-a spus ca pana la 7 ani se da, ideea e ca dupaia am mai vb cu niste mamici si cica 'nu stiai?!?!?!?'

flo, eu nu-i cer retete. ea singura ma intreaba ce am nevoie, iar eu ii cer ce am nevoie, pana la urma tot ce vrea ea imi da

Mergi la inceput

eu credeam ca se intelege din povestile mele ca ii dadeam cu travocort pt iritatia de scutec cica dupa ce trece iritatia se poate continua cu travogen crema care nu contine cortizon, dar eu nu i-am mai luat si pe-asta

Mergi la inceput