Pepenasi iulie -august 2008 (143)
Raspunsuri - Pagina 17
atb spune:
Salutare pepenime!!!
Revenim si noi dupa o binemeritata vacanta, am fost 2 saptamani la mare, am pus si poze, multumesc celor care le-au vazut si comentat. Atunci am vrut sa si scriu dar n-a mers forumul vreo 2 zile, asa ca revin acum, in forta. ![]()
La mare a fost bine, ne-am bucurat de bucuria lui Nicholas, i-a placut enorm in apa, cu toate ca de la o vreme il apuca tremuriciul, il scoteam cu mare scandal din apa, si nisipul i-a placut, si agitatia, lumea multa, muzica din discoteci, deh, am fost in Costinesti. ![]()
Dupa ce ne-am intors acasa (1 sept) am avut o perioada destul de aglomerata, a plecat mama in State si am umblat cu ea la cumparaturi, apoi cu inscrierea la master, umblat dupa acte, legalizari etc, si in fine apoi alte drumuri pe la dr. de familie, analize etc, ca in final sa ma prinda o raceala crunta de imi ardeau ochii in cap si nu-mi trebuia sa vad monitor in fata ochilor.
In fine, acum sunt mai bine, mi-am revenit, am o sarcina f usoara, de multe ori, daca n-as avea putina burtica nici nu as crede ca sunt gravi, n-am greturi, n-am pofte, doar ca obosesc mai repede, si seara pe la 10-10:30 pic de somn, eu, care altadata bantuiam forumul pana pe la 2-3 dimineata. A, si mi-e fruntea plina de cosuri, la sarcina cu Nicholas nu m-am confruntat cu asa ceva. Sunt aproape in 13 s, de-abiaastept sa merg la eco, peste o saptamana, n-am mai fost de la 8 s, mi se pare ca a trecut o vesnicie.
Cristina, felicitari!!!! sa ai o sarcina usoara pe care sa o duci cu bine pana la capat, si un bebe sanatos!!! Hai ca acusi-acusi scapi de greturi. Si daca zici ca e diferita de cealalata, poate ca e fetita.
La mine singura mare diferenta e ca nu mai poftesc acrituri, ci mananc mai multe dulciuri, daca pot sa le zic asa, rod intr-una bomboane gumate Sugus
si mai rar ciocolata. Si asta chiar mi se pare ciudat pt ca eu inainte nu mancam asa ceva. Dar daca l-ati vedea pe Nicholas cum face cand ii arat un jeleu... pur si simplu ii provoaca greata, inainte punea mana pe ele si se ingretosa imediat, acum numai ce le vede si i se intoarce stomacul. Voi ati patit asa ceva? si mentionez ca nu a bagat niciodata una in gura sa-i simta gustul ci pur si simplu textura aceea gelationaosa ii face greata.
Despre Nicholas nu am atatea de spus, el e cam pirpiriu asa, inca suntem la pragul de 9 kg si taaaare greu ne e sa trecem de el, are vreo 76 cm, cred ca e piticotul odiseei, de fapt eu tot timpul am sustinut asta. De mancat mananca tot portii de maxim 200g, lichide f putin, lapte nu bea deloc peste zi ci numai noaptea, de 2 ori, odata pe la 5 si inca o data pe la 7-8 dimineata, dupa care adoarme la loc. De dormit doarme f bine, de pe la 10:30-11, pana dimineata la 9-9:30, cu cele 2 treziri de rigoare pt. laptic. Mese are de 4 ori pe zi, iar intre mese rontaie covrigei, piscoturi, biscuiti, pufuleti mai rar ca deja s-a saturat de ei. Dar nu se pune nimic pe el. Creste in lungime dar la kg deja stagneaza de mai bine de 3 luni. Dr. zice ca e din cauza energiei, e un copil f activ, ma uimeste cata energie are. Cu toate ca inca nu umbla singurel, e tare fricos, il vad ca ar putea, ca stabilitatea ii e f buna, dar nu vrea, ori numai cu hamul ori musai de o manuta. Sunt putin ingrijorata din cauza lui si poate si din cauza ca vad multi alti copii care la varsta lui fac mai multe si sunt mult mai mari, dar n-am ce-i face, dr. mea zice sa nu imi fac probleme, fiecare cu ritmul lui.
Gata, cred ca v-am plicti cu ale mele, sper sa fi avut rabdare sa ma cititi pana la capat
, pup toate fetele si pepenasii, urez LA MULTI ANI!!! tuturor sarbatoritelor din ultima perioada, sa va dea DD multa sanatate si voua si pepenasilor vostri scumpi, o viata plina de impliniri si bucurii!!!
Si promit sa fiu la zi si sa scriu mai la subiect! ![]()
Adriana
12+
mamy de
Nicholas Cristian 19.07.2008 (povestea nasterii)
flo1980 spune:

La mine sarcina a doua a fost foarte diferita de prima, mi-a fost chiar rau la inceput iar la final, din cauza pozitiei (pelvian) imi era incomoda orice pozitie....si a fost tot baiat! ![]()
Am ajuns la o concluzie!!!
David mananca lapte 3,5% grasime si face kk de bebe mic mic, adica des, gras si de culoare galben deschis
... (scuzati detaliile)
Fructe nu a mancat decat banana saptamana asta, asa ca scaune dese nu avea de la ce sa faca, aaaa si are fund de maimutza ![]()
Cu toate ca se zice ca le trebuie lapte gras fiind bun pentru dezvoltare, creier
eu cred ca totusi e prea gras pentru ei, ce ziceti???
cu 2 baieti: un fulguletz si un pepenash!
dana81 spune:
Buna ziua!!!
LA MULTI ANI KAMELIA!!!SA AI O ZI MINUNATA!!!
Minune azi ca sunt in fatza calc singura si mai si merge netul...nu am mai avut deloc timp de calc si nici loc cat a fost sotul in concediu.Noi suntem bine ne-am anulat toate plecarile din diverse motive asa ca am stat prin imprejurimi.BOTI tare mi-ar fi placut sa va vedem dar a plecat numai tati in final...
FELICITARI CRIS pentru sarcina, asa ce m-am emotionat cand ai dat vestea
burtik
Apropos de bb2...daca raman insarcinata mai tz si nasc dupa acesti 2 ani, mai primesc ceva????STITI?
Si CLARA mananca lapte toata noaptea adik ajunge pe la 600 ml, eu inca nu ma stresez dar peste 2-3 luni voi lua o masura, nu stiu inca care
In rest, Clara e un copil minunat, cuminte, sociabila, intelege tot ce ii spun, imita,a inceput chiar sa lege cate 2 cuvinte de gen "caca papa"= Clara papa, etc...e foarte independenta, mananca singura cu lingurita(asa crede ea, ca eu am o lg in mana si cat se chinuie eu indes in guritza) si ar mai fi multe de spus dar ajung la"cioara"![]()
BOTI felicitari pt olitza, nici nu ma asteptam sa nu reusitzi.
Am nevoie de ajutor..daca aveti pe cineva in USA care imi poate cumpara niste piese pt un robot pe care l-am stricat, da-ti mi de stire, pt ca nu fac transport decat in SUA.Multumesc
Gata, sper sa nu mai lipsesc..ma duc sa mai admir poze, sa mai citesc din urma
MAMI de CLARA ANDREEA
06.08.08
flo1980 spune:
Dana eu am inceput lucrul dupa cei 2 ani fiind insarcinata in 5 luni.
Am lucrat aproape 3 luni, apoi am intrat in prenatal, apoi in CIC.
Sa intelegem ca va veni si bb2? ![]()
Carmenelaaaaa ne-ai uitat?
De cand a venit cuscra-ta la tine nu mai dai p-aci' ntz ntz ntz 
Edit: De cand a inceput cuscra'ta sa vina pe la tine nu mai dai p-aci'.....
Te mai simti singurica? fara pasarele??? vina-ncoa ca mai avem noi cate una, doua, te imprumutam

cu 2 baieti: un fulguletz si un pepenash!
ana_a spune:
salutare!
Cu mancarea : Matei mananca ca si mine si Stefan de pe la 11 luni cred, daca nu mai devreme. Nici nu mai tin minte momentul in care mi-a impins farfuria lui si sa intins dupa a lui Stefan sau a mea dupa caz....de atunci, mancarea lui separata era cah! Asa ca eu am scapat de mancaruri separate. Cei drept eu gatesc oricum mai light, fara vegeta, doar codimente, chiar si piper, dar in cantitati moderate. Daca eu vreau ceva mai picant imi pun extra
. Nu am avut nici o problema cu el si nici nu cred sa fie vreuna. Mananca bine, de fapt mananca de rupe!Uneori cere si portia lu fratisu ca asta este mai mofturos...
Nu-i nici gras ca sa-mi fac probleme, este doar bine facut si indesat, si acum de cand alearga prin curte parca sa mai lungit si subtiat
Oricum, pe el il tradeaza falcutele, asa era si Stefan.
Lapte: noi bem lapte de vaca din magazin, de Monor, uneori de 3,5 alteori de 1,8, depinde ce aduce tati ca mereu uita sa se uite pe punga. Fara nici un adaos de dulce. La acceptat din prima, la ceva vreme dupa ce l-am intarcat. Lapte praf nu a vrut niciodata, am incercat cu 3 marci dupa care am renuntat. Bea 2 sticle de lapte, una seara si una dimineatza.
dulce: Nu ma stresez cu dulcele. Uneori mananca cate ceva de gust de la Stefan, nu prea am cum sa-l feresc pentru ca cel mare ii face in ciuda, oricat am incercat sa-i explic ca matei este mai mic si nu are voie....asa ca a gustat si un colt de cioco, si o prajitura dulce, a baut si suc Tedi sau alte natii dastea "naturale"
. Nu exagereaza pentru ca nici eu nu exagerez in portia care o primeste Stefan.A mai gustat si din inghetata cu ciocolata sau vanilie, budinca sau alte minuni dastea.Dar nu a avut niciodata portie de asa ceva.
Miere i-am dat cu lingurita ca sa intins la borcan, ia placut.
Mai erau ceva discutii despre cei cu bani
Noi suntem la polul opus, saraci as putea zice, dar pentru asta nu am nici o treaba cu cei care isi permit concedii sau isi amenajeaza casa si apoi se plang ca nu au bani de concedii. Pur si simplu sunt oameni si oamenii....visez si eu la concediul ala super mega mega, dar in acelas timp in ultimii 5 ani am lucrat mult la casa, si nici nu se vede....tot darapanata pare...dar macar este incalzita de copilasi si de buna noastra intelegere. Eu pentru matei inca nu am cheltuit un leu...are toate hainele lui Stefan de cand era mic, inclusiv caruciorul care este deja super mega uzat...dar asta este, nu vreau sa cumpar altul ca nu-s curioasa, prefer sa-mi fac plinul la masina si sa evadez la Colibita cu un kil de carne si ceva legume de o ciorba....sa stau 3 zile in salbaticie
.Ma deranjeaza intradevar miorlaiala asta a unora cum ca nu au bani, sunt unii care din al 3-lea cuvant repeta "nu am bani" si "vai nu am bani" si tot asa....eu personal incerc sa-i evit pe astia... ca ma indispun, ma fac sa-mi amintesc si eu cate bacnote am in portofel
si dupa 20 de minute de stat la povesti cu un astfel de om ma depreseaza in asa hal incat tre sa ma scuture sotul sa-mi revin...
Ieri m-am intalnit cu bujo si Filip care este un calduros
Si eu care credeam ca ai mei copii umbla dezbracatii....ei bine...nu-s chiar dezbracati pentru ca Filip era in chiloti si ai mei erau cu pantaloni lungi ![]()
A alergat Filip dupa matele mele, sa indesat sub masina si pe langa gardul de la pivnita, prin lemnarie si prin toate porcariile din curte
, sa jucat in gramada de pietre si pamant, la nisipul din curte, eu cred ca sa simtit bine.
M-am lungit...Matei doarme si Stefan vad ca si-a gasit singur de lucru.
O zi buna tuturor!Sa auzim de bine1
proud mummy
dana81 spune:
FLO multumesc!!! Eu mi-as dori sa vina dar se lasa asteptat din pacate
MAMI de CLARA ANDREEA
06.08.08
dana81 spune:
Ca veni vorba de lapte Clara bea lapte NAN si intr-o zi i-am dat din curiozitate Nan cu miere..MARE GRESEALA.. s-a stricat la burtica de mi-a trebuit 3 zile sa o aduc la normal si cu dureri de burtica si nopti nedormite.
Ea bea apa plata sau ceai fara zahar sau miere, defapt nu prefera dulcele de mica asa ca nici nu i-am indulcit decat laptele cu gris cu putin zahar vanilat.Mancare gatita cam ca a noastra dar gatita separat inca fara piper si sare multa.E innebunita dupa paste si orez.Si mai nou dupa broccoli cu paste.Mananca carne de pui si peste cu mare placere.Dar toate astea in cantitati fff mici de vrabiutza nu cred ca depaseste 150ml la o masa cu toate astea are 10 kg dar un stomacel fff sensibil.
Na ca m-am pus pe scris acum....
MAMI de CLARA ANDREEA
06.08.08
moni_or spune:
FLO, si eu tot asa spun, ca de la laptele de vaca face Luca atata kk si mai moale de multe ori. Eu i-l dau indoit cu apa, asa ne-a spus d-rita, 4/5 lapte si 1/5 apa si tot cred ca e prea gras pentru el, desi si eu citisem ca sunt bune grasimile pentru ei (grasimile sanatoase, evident, nu slanina, margarina etc).
ANA, Matei are o culoare minunata la par, cand i s-a deschis asa? Ca parca e decolorat, zau asa, da mie imi place tare mult, poate n-ai mai pus tu poze de mult sau cand ai pus nu avea inca par, de aia nu mi-l amintesc.
DANA, mai pune poze cu frumoasa ta!
Monica, mami de
Luca
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)
ana_a spune:
Moni, Matei a fost blondut de mic, insa nu avea par prea mare. La 10 luni i-am taiat creasta din varful capului si apoi a inceput sa-i creasca ca la un arici
In realitate poate nu-i asa de blond-argintiu
doar uneori cand reflecta soarele. Are o culoare intradevar interesanta, usor platinat. Asa il aveam eu cand eram mica insa cu timpul mi sa inchis.
Intradevar, mierea poate sa dea crampe la burtica, si eu zic ca in combinatie cu laptele chiar mai multe crampe....
edit: Am mai pus cateva poze cu blondutul meu platinat
daca tot va place, de cand am fost la tara la bunica mea.
El nu prea sta la poze....ffff rar il prind.
proud mummy
estrella80 spune:
Ce faceti?? Bine??
Din pacate eu nu am apucat sa mai citesc din urma, sper ca sunteti bine totii!!!![]()
Am si eu o nelamurire, Maya a facut luni Priorix-ul... pt ca joi sa inceapa sa faca febra, si deja de joi noapte sa aiba mucozitatii, sa se inece cu ele noaptea in somn, a dat-o apoi in tuse si raguseala. Febra nu creste peste 38,5.. o tin in frau cu panadol si nurofen iar pt tuse si durerea din gat... ii dau Stodal care e homeopat.
INTREBARE: e reactie la priorix sau are un rosu in gat(si cu o componenta latringina.. pt raguseala)... voi ce parere aveti?
Pediatra a zis ca nu stie ce sa zica, tinde sa creada ca e o infectie a cailor respiratorii cu componenta laringiana... dar ca e posibil sa fie si reactie la priorix. Oricum ar fi... nu ii pot antibiotice care sunt contraindicate daca e sa fie o reactie la vaccin. Voi ce parere aveti fetelor?Ppenasii vostrii au avut asa reactii, sau asemanatoare?