Citim impreuna *Copiii din miez de noapte*

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

...Si acum iar intra calculatorul in embargou pana maine dimineata cand domnul Mihnea pleaca la gradinita.

P.S. - Vikinga ai ales un nume foarte frumos pentru urmatorul copil/fetita si cred ca si eu am facut o alegere buna. La noi va fi...pam pam: NADIA.

Mihnea 15 mai 2006; Irina 10 august 2008 si acum 27+ cu bb3
www.dropshots.com/carminabulina#albums/2008" target="_blank">Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Carmina astept sa temrini capitolul si mai discutam.
Curios, mie Versetele satanice mi-au placut, totusi nu extraordinar, Rusinea si Copiii din miez de noapte sunt favoritele mele.
Problema cu Versetele este ca, daca nu ai cunostinte despre islam, daca n-ai citit Coranul este destul de greu de citit si unele parabole mi-au scapat complet. Plus ca au fost unele chestii pe care nu le-am inteles deloc si altele pe care cred ca le-am interpretat gresit. Tu cum te-ai desucrcat cu ele? Versetele adica? Si pe la ce capitol esti acum?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Gata, vin si eu la subiect. Sunt incantata ca am cartea deja si nu mai trebe s-o cumpar, desi e intr-o editie cam intimidanta, cartonata si serioasa. Cam la fel de intimidanta ca 'Toba de tinichea' - sper sa nu dureze la fel de mult pana o termin.

Trouve avant de chercher

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

yupiii Mihaelka, abia te astept cu primele impresii...spor la citit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Mihaelka ma bucur de companie noua, ritmul meu de (re)citit e unul mai lent de data asta, daca prima oara am citit-o pe nerasuflate in f putine zile acum imi face placere sa ma bucur de "satietatea" formei cum bine au numit-o deja fetele. Imi plac personajele, anti eroii lui, nu in toate cartile lui sunt astfel cu toate ca e adevarat predomina. Ma atrag pentru ca par atit de reale si cred ca de multe ori autorul se bazeaza pe noi in a le pretui ori chiar amplifica acele citeva calitati pe care fiecare dintre personaje le are. Poate asta o fi farmecul nu stiu, dar la mine tine vad:)Mihaelka l-ai asemanat bine cu Toba de tinichea, la fel de incarcat la citit e, la fel si Egipteanul a lui Mika Waltari si toate au in comun faptul ca desi sunt stufoase prind bine. Aprops de Toba de tinichea, am vazut acum citeva luni si filmul facut dupa carte, atunci cind citeam cartea auzisem ca ar fi si un film facut dar imi venea greu sa cred, citind cartea, ca filmul ar putea fi atragator ori convingator. Surprinzator, filmul realizat cam prin anii 70 e printre putinele filme facute dupa o carte care tine linia chiar binisor. Interesant de vazut. Iarina si mie mi-a placut Versetele satanice dar la fel, pot zice ca desi destul de mult totusi mi-am zis ca a fost pacat de publicitatea agresiva facuta in jurul acestei carti care cred ca mai mult a stricat decit a ajutat. Stiu ca nu a fost neaparat voita dar totusi daca o citeam fara tot tam tamul legat de ea imi priia mai bine, o degustam in liniste. Cine stie, o recitire nu ar fi o idee rea asa peste citiva ani. Ai citit Shalimar Clownul, cum ti s-a parut ? Rusinea si mie mi-a placut tare mult.Carmina noi ne continum offtopicul unde ne intilnim, sper ca nu deranjam fetele. Felicitari pentru alegerea numelui, e foarte foarte frumos;), ce zici i se potriveste, ai un bebe activ in burtica? Cred ca vom fi singurele pe tot forumul cu fetite care poarta numele asta, nu-mi amintesc sa-l mai fi vazut la vreo semnatura. La noi inca au ramas pe lista Leticia/Letizia nu stim care din cele doua variante si Linda dar cum Nadja l-am gasit in ultima luna inca mai e timp pentru surprize. Nu ai probleme la citit? La sarcina asta am senzatia aia uricioasa de uscaciune in ochi cica ar fi normala la multe femei exact asa prin sapt 24, de trebuie sa clipesc des, sa fac pauze dese si cum picaturile nu-mi plac stau si rabd si sper sa treaca mai repede.Vikinga 24+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Ah, vikinga, ai vazut filmul lui Schlondorff? Il caut de secole...

Trouve avant de chercher

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka
Ah, vikinga, ai vazut filmul lui Schlondorff? Il caut de secole...Trouve avant de chercher
daca dau de el pe aici promit o copie in plic;) Nu l-am vazut de la inceput ca l-am prins asa din greseala in toiul noptii asa ca m-ar interesa un dvd. Mai apar cind si cind oferte de gen mai ales de sarabatori.Edit: www.youtube.com/results?search_query=die blechtrommel&search_type=&aq=f" target="_blank">Die blechtrommel asa pe bucatele de testat:) Am vazut ca se gaseste varianta dvd e vreo 9€ fara transport.Vikinga 24+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Am citit 125 de pagini. Culmea e ca imi aminteste de 'Toba de tinichea' mai mult decat credeam cand le-am asemuit numai dupa exterior:). Ambii naratori au span-ul memoriei urias, ambii povestesc vietile bunicilor si parintilor, ceasul conceptiei si al nasterii etc (traditie de la 'Tristram Shandy' incoace). Oskar avea glasul care spargea geamuri, Saleem pare sa aiba nasul/mirosul (astept sa vad daca am dreptate. Oskar are Danzig-ul si razboiul, Saleem are independenta Indiei.

Oricum, misto, place la mine. Iar umorul sucit e fix pe gustul meu.

Trouve avant de chercher

Mergi la inceput

Citat:
Carmina noi ne continum offtopicul unde ne intilnim, sper ca nu deranjam fetele. Felicitari pentru alegerea numelui, e foarte foarte frumos;), ce zici i se potriveste, ai un bebe activ in burtica? Cred ca vom fi singurele pe tot forumul cu fetite care poarta numele asta, nu-mi amintesc sa-l mai fi vazut la vreo semnatura. La noi inca au ramas pe lista Leticia/Letizia nu stim care din cele doua variante si Linda dar cum Nadja l-am gasit in ultima luna inca mai e timp pentru surprize. Nu ai probleme la citit? La sarcina asta am senzatia aia uricioasa de uscaciune in ochi cica ar fi normala la multe femei exact asa prin sapt 24, de trebuie sa clipesc des, sa fac pauze dese si cum picaturile nu-mi plac stau si rabd si sper sa treaca mai repede.

, Daca e activ bebele intrebi? vreau sa-ti spun ca misca atat de mult ca parca ma si ingrijoreaza. Acum ca sa spun tot adevarul si astialialti cand aproape de miscau si ei tot ma ingrijora, asa ca nu-i bine oricum o dai pentru o femeie insarcinata.
Si eu am devenit constienta ca este un nume destul de rar chiar si in afara forumului. Eu senzatia aia am avut-o la prima sracina de aceea nici nu am citit cat am fost insarcinata cu Mihnea insa la astea doua nu mi s-a mai intamplat.

...si in urand am sa scriu si mesajul on topic...

Mergi la inceput

Si acum back la copiii din miez de noapte care, daca ma intrebati pe mine, e de fapt Copilul din miez de noapte si caricatura lui de familie. Asta e! Asteptarile au fost prea mari si... altele fata de ceea ce mi s-a relatat de fapt.
Am asteptat degeaba ca protagonistii, acei copii nascuti intr-o noapte speciala si cu puteri extraparanormale sa faca subiectul acestei carti. Si probabil aceasta asteptare m-a desumflat ca pe un balon sssssss...Ai sa vorbim cinstit, ei apar episodic si fara teama de a gresi chiar cu o pondere mai mica decat oricare alt personaj din roman.

Acum am inceput partea a treia si deja am senzatia ca citesc un alt roman. Nu-i bai, si asa de 2 saptamani cand ma trezesc simt asa ca sunt in India si asta pentru ca inainte de Rushdie am citit un roman despre o familie de bengalezi, "Porecla", am mai pomenit eu de el dar nu am apucat sa spun mare lucru.
Ramane in schimb pe prim plan umorul, cinismul, bogatia limbajului, frazele inteligente care sigur ca sunt foarte importante doar ca am ajuns sa incep un paragraf si daca nu ma intriga indeajuns trec la urmatorul paragraf si tot asa, asta pentru ca deja m-am lecuit sa cred ca mai gasesc ceva "continut" ci doar limbaj. Pana la urma asta e si riscul unei astfel de scrieri, sa vrei mai mult, mai mult de la exprimare daca actiune nu-i deloc sau daca e ceva pe ici pe colo e stiintifico fantastica fara legatura cu restul a ceea ce ti s-a povestit pana atunci.
Imi pare rau dar nu gasesc aici nici o aroma a Indiei, a valorilor unei familii indiene, obiceiuri alea de-alea, bla bla bla.

"Versetele satanice" si "Evanghelia dupa Isus Cristos" a lui Saramago raman pana in prezent romanele in care am gasit cele mai inteligente afirmatii, teorii, fraze si propozitii. Nu sustin ca ele ar reprezenta adevarul absolut dar ca sunt gandite si probabil si crezute de cei care le-au scris, ah si se exprima atat de calr ca la un moment dat chiar m-a mancat in fund sa-i citesc cuiva niste fraze si sa le combata daca poate tot atat de inteligent. Evident ca nu a putut. Nici nu ar fi avut cum, sunt prea prea.

Si in ciuda a ceea ce tot spun despre "Copiii din miez de noapte" este totusi un roman pe care l-as recomanda, este o carte buna, cu umor clar si inteligent (am eu azi ce am cu acest cuvant ) cu amendamentul ca exista posibilitate, din lipsa unui plot desigur, sa fie obositoare, sa te adoarma dar cu siguranta sa te faca sa reiei cititul dupa ce ti-ai odihnit mintea.

Mergi la inceput