Ne-am procopsit! - (2)
Raspunsuri - Pagina 3
iileana spune:
Raspuns si mai simplu:
La sfirsitul toamnei, vom avea, noi, astia de pe DC, nu alegeri pentru Parlament (pe alea le-am avut deja), nici pentru Guvern (ca nu e treaba noastra), si nici pentru Ministrul Justitiei.
Vom avea, dupa stiinta mea, alegeri pentru desemnarea Presedintelui Romaniei.
Care, conform Constitutiei in vigoare, are urmatoarea fisa a postului:
1. reprezinta statul roman in relatiile internationale;
2. este garantul independentei nationale;
3. vegheaza la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice;
4. exercita functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate;
5. este comandantul fortelor armate si presedintele Consiliului Suprem de Aparare al Tarii.
Este treaba noastra, ca electorat, si nu a UE, sa apreciem in ce masura sintem multumiti de felul in care presedintele in functie s-a achitat de indatoririle sale.
UE (ca si SUA) si-a dat oarecum cu parerea privind pct. 1, prin evidentul "ignore" pe care l-a dat Presedintelui Romaniei, ala actual. Si prin evidenta dezaprobare a reactiilor lui in situatii punctuale, de ex. independenta Kosovo, problemele din Georgia, relatia cu Republica Moldova, care reactii au fost cel putin inadecvate, ca sa folosesc un eufemism.
In rest, n-are UE cum ne ajuta.
Noi trebuie sa ne hotarim.
Daca ne-a placut, ii vom mai oferi un mandat.
Daca nu ne-a placut, vom cauta sa-l oferim altcuiva, poate mai potrivit pentru acest job.
In ceea ce ma priveste, consider ca Dl. Basescu a esuat crunt in special la punctele: 1, 3, 4. Asa ca ma incadrez in a doua categorie.
P.S. Si, tot in ceea ce ma priveste, consider ca tehnica divagarii, a manip.ularii si a eludarii adevarului poate avea rezultate, in conditiile in care este practicata pe un forum ca asta, unde userii au, in general, alte treburi decit urmarirea in amanunt a vietii politice, deci sint usor de indus in eroare nefiind extrem de informati, insa este descalificanta.
un singur exemplu, la intimplare: enuntul "Aurelian Pavelescu era consilierul principal al lui Antonescu si'i conducea campania electorala." este doar (inca) un neadevar. Se pot gasi useri care sa-l creada, dar tot un neadevar ramine.
Jenanta tehnica.
Triunghiul portocaliu *
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iileana P.S. Si, tot in ceea ce ma priveste, consider ca tehnica divagarii, a manip.ularii si a eludarii adevarului poate avea rezultate, in conditiile in care este practicata pe un forum ca asta, unde userii au, in general, alte treburi decit urmarirea in amanunt a vietii politice, deci sint usor de indus in eroare nefiind extrem de informati, insa este descalificanta. un singur exemplu, la intimplare: enuntul "Aurelian Pavelescu era consilierul principal al lui Antonescu si'i conducea campania electorala." este doar (inca) un neadevar. Se pot gasi useri care sa-l creada, dar tot un neadevar ramine. Jenanta tehnica. |
Si mai jenant e ca Aurelian Pavelescu CHIAR a fost consilierul principal pe probleme juridice al lui Crin Antonescu in stafful lui de campanie electorala (asta pana deunazi cand si-a dat crinul jos de pe butoniera ca sa-si lase frumos atarnata noua cravata portocalie).
iileana spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Si mai jenant e ca Aurelian Pavelescu CHIAR a fost consilierul principal pe probleme juridice al lui Crin Antonescu in stafful lui de campanie electorala (asta pana deunazi cand si-a dat crinul jos de pe butoniera ca sa-si lase frumos atarnata noua cravata portocalie). |
Hai sa nu ne jucam cu vorbele. Poate ca nu te-ai prins, dar eu sint nitel mai greu de prostit. Si, adesea, chiar stiu ce vorbesc. De exemplu, in cazul de fata.
Aurelian Pavelescu a colaborat, intr-o perioada, cu Crin Antonescu, pe post de consilier pe probleme juridice = adevar.
Aurelan Pavelescu a fost "consilierul principal al lui Antonescu si'i conducea campania electorala" = neadevar! Unul grosolan.
Nu a fost niciodata consilier principal, nu i-a condus niciodata campania electorala candidatului PNL la prezidentiale.
A lua un mic adevar si a-l exagera pina la distorsionare impopotonindu-l cu adaosuri mincinoase = tehnica manip.ulanta de trei lei.
Btw, "cu doua zile" inainte ca Pavelescu sa se alature sustinatorilor D-lui Basescu, (carora, de altfel, li se asorteaza perfect), componenta echipei de campanie a candidatului Crin Antonescu era de multa vreme batuta in cuie si comunicata publicului, si nu, nu Pavelescu o conducea, cum s-a afirmat aici, ci Romeo Stavarache.
Triunghiul portocaliu *
xenocid spune:
citat din mesajul lui iileana Vom avea, dupa stiinta mea, alegeri pentru desemnarea Presedintelui Romaniei. Care, conform Constitutiei in vigoare, are urmatoarea fisa a postului: 1 - 4 |
Daca astea sint singurele atributii ale presedintelui cum se face ca a reusit urmatoarea performanta, citez din Crin Antonescu romanii traiesc prost, mai prost acum decat inaintea mandatului sau. Sau sa citim declaratia asta ca "dupa patru ani de guvernare liberala romanii traiesc mai prost decat pe vremea lui nastase".
Totusi oratoria parca necesita si inspiratie nu doar expiratii corecte.
Despre "un alt model de politician" din ale carui discursuri oamenii au retinut pipitze, serviciuri si bordel nici nu mai indraznesc sa intreb. Poate gasesti si pentru asta o justificare a' la Nicolicea: "Nu e treaba UE"
capcaunul spune:
citat din mesajul lui iileana Hai sa nu ne jucam cu vorbele. Poate ca nu te-ai prins, dar eu sint nitel mai greu de prostit. Si, adesea, chiar stiu ce vorbesc. De exemplu, in cazul de fata. |
OK. Accept ca un consilier principal nu incape intr-un avocat mic daca si tu accepti ca o flota mare nu incape intr-o cada de baie mica.
xenocid spune:
citat din mesajul lui iileana Hai sa nu ne jucam cu vorbele. Poate ca nu te-ai prins, dar eu sint nitel mai greu de prostit. Si, adesea, chiar stiu ce vorbesc. De exemplu, in cazul de fata. A lua un mic adevar si a-l exagera pina la distorsionare impopotonindu-l cu adaosuri mincinoase = tehnica manip.ulanta de trei lei. |
Cum ar fi dosarul penal al lui Videanu si savarinele lui Udrea
Hai ma Ileana ce dracu. Pavelescu era nelipsit de la TV in calitate de consilier al lui Antonescu. Orice eveniment oricat de insignifiant il avea pe Pavelescu in prim-plan transmitand opiniile sefului sau. Cand nu dadeau de Antonescu - stii si tu ca a lipsit cam 3 luni - era Pavelescu la (pe) post raspunzandu'ne la intrebari. Romeo a aparut mai tarziu fastacit intr'o emisiune de cam 20 de minute.
Acu'mi pare rau ca nu te'am intrebat saptamana trecuta despre Pavelescu. Mi l'ai fi descris probabil in termeni elogiosi.
iileana spune:
OK. Accept ca un consilier principal nu incape intr-un avocat mic daca si tu accepti ca o flota mare nu incape intr-o cada de baie mica. |
Nu am inteles.
citat din mesajul lui xenocid Pavelescu era nelipsit de la TV in calitate de consilier al lui Antonescu. |
= enunt adevarat.
Aurelan Pavelescu a fost "consilierul principal al lui Antonescu si'i conducea campania electorala" = enunt neadevarat.
citat din mesajul lui xenocid Acu'mi pare rau ca nu te'am intrebat saptamana trecuta despre Pavelescu. Mi l'ai fi descris probabil in termeni elogiosi. |
Oare l-as fi descris in termeni elogiosi? Eu? Pe ala?
Raspunde-ti singur.
Triunghiul portocaliu *
xenocid spune:
citat din mesajul lui iileana Oare l-as fi descris in termeni elogiosi? Eu? Pe ala? Raspunde-ti singur. |
Stiu si eu!? Adica m'am gandit ca ai fi facut cum ai facut cu Cioroianu. Era un bun diplomat, fin intelectual, remarcabil barbat de stat pana in momentul in care a suparat'o pe Adinuta.
iileana spune:
citat din mesajul lui xenocid Adica m'am gandit ca ai fi facut cum ai facut cu Cioroianu. Era un bun diplomat, fin intelectual, remarcabil barbat de stat pana in momentul in care .... |
...pina in momentul in care a gafat ca ministru de externe. Faza cu tiganii deportati in desert. Pe cautatelea in arhiva.
Asta ca sa respectam adevarul istoric, nu ca ar conta cu adevarat in desfasurarea subiectului de fata.
Pavelescu tot n-a fost consilier principal, si tot n-a condus fro' campanie electorala in PNL, asa cum ai incercat tu sa acreditezi ideea, doar-doar il vei mai ridiculiza pe Antonescu un picut cu acest prilej, indiferent de cit de repede sau de greu ma dezmeticesc eu.
-----------------
Back on topic.
Despre candidatura lui Basescu, despre care, zice el, trebuie sa-l intrebam pe Dumnezeu: http://www.gandul.info/opinii/dumnezeu-o-da-pe-surse-4908901
Triunghiul portocaliu *
sirimie spune:
Scuze ca ma bag ca musca in lapte, am o intrebare la care nu stiu sa raspund. Basescu a facut nominalizarea lui Tariceanu ca prim ministru la acea vreme.
Cel care va fi ales acum presedinte va putea numi alt prim ministru si sa schimbe guvernul?
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei