Ghiocei de Martie-Aprilie 2009*(62)*
Raspunsuri - Pagina 7

petrean spune:
eu a dat morcovi cu succes si al andrei si la bebei. Morcovi nu se dau in exces..nu ca nu se dau deloc

Poze gemeni
Povestea noastra

carla28 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Nicky09![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
LA MULTI ANI ! ai din partea noastra!
www.flickr.com/photos/40168372@N05/" target="_blank">POZE

anamariame spune:
De acord cu tine, Clara, cate documente citesti, atatea pareri gasesti. Eu am inceput cu morcovii pe aburi, am adaugat pe rand patrunjel, pastarnac, dovlecel. Pana aici am ajuns in prezent la capitolul legume.O sa adaug cartofi si nu m-am lamurit inca ref la brocolli - e voie sau nu e voie la 4 luni? Apoi o sa fac tot felul de combinatii, nu m-am lamurit inca ce fel, asa ca o sa fac cum o sa-mi tune mie.La capitolul fructe i-am dat cate o lingurita de pulpa de piersica si piue de mar cu para facute pe aburi. Kk nu si-a schimbat consistenta indiferent de ce a mancat, doar culoarea Nu i-am dat inca sucuri (nu am storcator) si nici supe (mi s-au parut apa chioara).Grea diversificarea asta, dar placuta totusi!Ana-Maria, mami de
Eva Maria (23 aprilie 2009)

carla28 spune:
citat din mesajul lui Leeloo21 multumim fetelor! ![]() acum plec la examen..am lasat baietii instalati..are tati supita sa i-o dea baiatului pe la 1..si apoi somn de voie..speram..diseara party!!! monik ![]() ![]() ![]() Cristina si Alin, parinti super fericiti de ![]() nasterea in apa pozici dragute evenimente pozate de Alin(tati de Tudor) |
Bafta la examene si LA MULTI ANI!
Sa ai parte de tot ce iti doresti!

carla28 spune:
citat din mesajul lui IliesClara Ilinca M. asa stiam si eu, ca piersica este un POSIBIL alergen din cauza cojii paroase, pe care copii de fapt nu le mananca. Eh... cate citesti si intrebi... atatea variante auzi. Stiu ca e un subiect fumat, ca s-a discutat pana in luna si in stele despre asta, dar tot nu sunt lamurita, poate ma lumineaza cineva dintre voi. Anumite "fructe sau legume sunt posibili alergeni" inseamna ca exista oameni la care poate provoca reactii alergice, nu? Sau asta inseamna ca trebuie musai evitate, nu trebuie nici incercate? La toti copii dau reactii adverse? Ma gandeam intr-o zi ce sa le mai dau: bananele constipa, si cica e ok dupa 5,5 luni; kiwi, capsuni (singurele pe care ghioceii nu le-au mai prins, erau prea mici) si alte chestii care au samburi mici dau alergii; caisele (eu de caise stiam) pot duce la prob de digestie pt ca toata pulpa e ca un pireu si e greu de digerat - nu prea are suc; despre citrice pana la 8 luni nu poate fi vorba; merele doar coapte sau fierte; perele, prunele pot provoca diaree; strugurii au f.f. mult zahar etc. La toate este vb de posibilitatea intamplarii unei chestii nasoale ca efect secundar. Inseamna ca nu se dau deloc? ...sau se dau cu prudenta dupa ce copiii s-au invatat cu fructele inofensive (si care o fi acelea?!) ? Poate sunt o mama iresponsabila, dar eu toate aceste indicatii le-am asociat cu triplul test din sarcina. Acela da rezultate statistice, adica o cifra care se raporteaza la o limita clinic patologica. Poate fi 1 la 8000 risc de Down. Care inseamna Low risc. Acuma, nu garanteaza nimeni ca bebele din respectiva burta este acel 1 afectat sau face parte din cei 7999 indivizi care vor fi sanatosi. Tot asa poate da un rezultat 1 la 60, care reprezinta risc crescut, si bebele poate fi foarte bine unul sanatos dintre acei 59. Asa am inteles eu si treaba cu fructele: pot da o problema, eventual, in cel mai rau caz. Nu inseamna ca sigur vor da. De ce m-a framantat chestia asta? pt ca citind si citind ajung la concluzia ca bebeii pana pe la 8-9 luni de-abia pot manca cate ceva, si si ceea ce mananca depinde de tara in care locuiesc sau de pediatrul care il urmareste. ![]() Daca as fi nascut vara nu ma deranja problema pt ca fetele ar fi ajuns la varsta diversificarii iarna, cand nici asa nu aveam de ales mare lucru, numai mere si citrice. Asa, ca s-au nascut in martie, mi se parea perfect initial - pt ca ajungeau la varsta de diversificare vara si toamna cand au atatea si atatea legume si fructe la dispozitie, si inca varianta de gradina, nu numai cele din import. Si uite ca majoritatea dintre ele nu e voie... Stau si ma gandesc daca a meritat de saltat ocaziile astea de alimente sanatoase si pline de vitamine de dragul unor teorii de probabilitati si posibilitati?! ................................................................................................................ Clara, mami de gemenute Antonia si Iulia (din seara de 19 Martie 2009, cand ningea) |
De acord cu tine

La fel gandesc si eu, peste tot unde citesti sunt pareri diferite, dar eu la al meu i-am dat aproape toate fructele care au fost si sunt de sezon, legume am incercat dar nu le prea agreaza. Am urmarit la fiecare fruct si leguma ce reactie a avut si in functie de aceasta i-am ma dat sau nu.
De ex: al meu a facut alergie de la caise, iar de la piersici nu are nimic, din contra le prefera merelor.

denisamada spune:
citat din mesajul lui dyana27![]() ![]() |
Da-da-da! Berica, da!

Denisa-Madalina

carla28 spune:
Joi am fost la radiografie pentru bazin, este totul ok. L-am intrebat pe medic daca pot sa-l las sa stea in fundic ( are 5 luni jumate ) si raspunsul lui a fost : de la 8 luni .Voi tot asa stiti? pentru ca eu stiam ca este ok daca copilul se tine singur si ca de la 6 luni nu e nici o problema.
Al meu este cam agitat in ultima vreme, noaptea se trezeste foarte des si de 5 ori, cateodata se trezeste plangand in somn. Nu stiu ce are, m-am gandit ca poate viseaza sau ii gresc dintii.
Referitor la bani, eu am primit indemnizatia si CIC supa 2 luni. Pentru salariul cuvenit din partea angajatorului, l-am dat in judecata si in 11 dec va fi procesul.
Va doresc week-end placut!

lysbeth spune:
LMA Leeloo shi:
Adela-Marisa, bebe de Denisamada
Ilinca Pisilinca, bebe de Pisigri
Gabriel, bebe de Magdyi2001
Rares- Raru Tziparu, bebe de Floric
Valentin Cristian, bebe de carmencar
Fetelor am fost azi in Ikea scurt, de control, shi sa vedeti faza: toate scaunelele pt copii s-au scumpit cu 60%. Cred ca s-au prins ca e cerere. De ex scaunelul de l-am luat noi cu 65 ron acu e 99
Pai 98 am dat pe scaunel+masuta+pernuta de sustinere. Acum toate ar fi ajuns la 160 ron
Deci am facut super investitie
Imi pare rau ca Alex e asa grav bolnav. Ne pt sanatatea lui si speram din suflet ca asta sa fie ultima incercare pt Ayla ...
Mami de Damian Codrut Andrei (08 apr 09)

Ela78 spune:
Multumim Provista, Carla, Simona Mami, Dodo Pui, Olishka pentru urarile de ieri !
LA MULTI ANI! Adela-Marisa, Ilinca Pisilinca, Gabriel, Raru Tziparu si Leeloo!
Elena, fericita de
Ianis Cezar (04.04.2009)

Ela78 spune:
citat din mesajul lui petrean buna dimi m-a sunat Monica..mai devreme, a spus sa ii tinem pumnnii ca merge cu Alex la Szeged, in cazul in care gaseste chiar azi dr acolo..si-l lasa din spital(ii asigura transportul)ca fiind in reanimare..altfel nu poate fi trasnportat. Spunea ca ii vor face , crede ea iar embolizare...dr de aici nu s-au prea pronuntat...si oricum..ei sunt de domeniu..sperietori in orice ![]() Stie ca fetele sunt alaturi de ei, si v-a multumit ![]() ![]() ![]() Poze gemeni Povestea noastra |
Doamne ajuta sa fie bine!

Elena,