Strumfi de iul-aug 2007 (154)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

da' de cand vreti voi sa aveti genii? sau de cand faceti voi comparatii cu genii?

xerxe (si nu numai tu), citeste asta:

http://www.psihologie.8m.com/educatie.htm

o sa-ti raspunzi singura la mai multe intrebari. si o sa-l compatimesti pe directorul ala si pe copiii lui.

Dana . nu stiu de ce m-ai intrebat, dar sunt ok.

la mine merge tare prost site-ul de cateva zile, nici macar nu se mai deschid paginile. la voi cum e?

Mami de pui nazdravan

Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

nu,nu eu imi doresc un copil cat se poate de normal,oricum pentru mine e einstein la patrat,doar ca evidentiam ca se poate intampla si la case mai mari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

hai salut fetelor!
Reapar si eu dupa o pauza luuuunga. Pana acum nu am avut calculator acasa dar de acum avem. Fetelor voi ati inceput sa le dati copiilor varza sau vinete in mancare? Ca eu efectiv nu stiu ce sa le mai gatesc mancacioaselor mele si parca mi_ar fi si mie pofta de o varza, insa daca ma vad vor si ele.

Lachi mamica deKarina si Iris
http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredana_76 spune:

Buna.
Xerxe,poate ca Razvan e mai bun la alte activitati.Nu toti fac aceleasi lucruri odata,dar am citit ca la varsta de 3 ani se aliniaza si ajung toti la acelas nivel de vorbire,activitati sportive,etc.
David vorbeste de la un an si sincer nu e geniu,doar ai avantajul ca te intelegi mult mai repede cu el.
Nu te ingrijora ca nu ai de ce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

In alta ordine de ideei fetelor eu am morcovul de 3 metri, ma pregatesc sa aplic pentru cetatenie (cine stie povestea stie de ce am morcovul, pentru Cosmin aplic ca altfel mie nu mi-ar trebui) si scrie acolo ca pentru a ii oferi cetatenie lui Cosmin in situatia lui este la latitudinea HO (autoritatilor), ceea ce practic inseamna ca daca are ala o zi buna o sa zica da ok, ii dam cetatenie, daca are o zi naspa refuza. SI atunci suntem inapoi acum 4 ani din anumite puncte de vedere. Nu mai pun la socoteala 1200 lire aruncati pe geam. Offf urati-mi succes, stiu ca sunt probleme mai mari ca asta dar cu asta ma stresez eu acum.

Iar pozitiv este ca prietena mea cea mai buna de aici a carei fetita e de seama cu a mea si e romanca se muta mai aporape, cel putin asa promite, la 10 min de mine. Asa ca fetele pot merge impreuna la gradi, scoala, si creste impreuna. Super nu?

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

Hello strumfarie! Scuze ca nu am reusit sa mai intru de ceva vreme, dar inceputul de an scolar mi-a dat de lucru la greu si nici sa dorm nu reusesc de vreo cateva zile. Dar m-am gandit la voi si am incercat sa mai citesc din cand in cand.

Ca sa raspund discutiei de azi, in nici un caz nu sustin o suprasolicitare a copilului de la varsta foarte mica in ideea "educarii" si a "modelarii unui geniu" . Nu vad de ce as chinui copilul sa il fac sa citeasca de la 3-4 ani daca el nu are nici un fel de atractie pentru activitatile de acest tip. Sincer eu citeam la 3 ani si ceva si slava domnului ca geniu nu's deloc. Pur si simplu mi-a placut foarte mult si atunci mama (invatatoare de meserie), m-a incurajat si mi-a aratat. Cu Deny, oricat ar incerca nu are sanse, pentru ca in 5 secunde se plictiseste si arunca imediat cartile. Si i-am luat muuuuulte carticele cu povesti, colorate, atractive, dar nu merge...pur si simplu nu e copilul interesat de latura asta.
Imi doresc pentru copilul meu sa fie cat mai mult timp copil, sa se bucure de jocurile de care ne bucuram si noi cand eram copii, sa nu descopere prea curand desene, calculator si altele asemenea. Nu mi-ar fi greu sa o invat sa umble pe calculator, exista evident un mare interes pentru asta, dar care ar fi avantajul pana la urma?

Cu vorbirea si Deny si-a dat drumul deodata. Mult timp refuza sa spuna mare lucru, desi era evident ca intelegea tot. Si intr-o zi s-a hotarat ca nu se mai teme sa vorbeasca, si ne-a lasat muti cu cate stia. Acum deja purtam discutii si ne face sa lesinam de ras cu perlele. Incerc sa le notez undeva sa i le arat peste ani, pentru ca este o perioada tare nostima din punctul asta de vedere. Pur si simplu copilul a acumulat o perioada de timp, si apoi cand a simtit ca are destula incredere in ea si in ce spune, a inceput sa le si spuna cu voce tare.

Pentru noi ultimele doua saptamani au fost grele, pentru ca au insemnat o ruptura intre mine si Deny, intoarcerea mea la munca, si deci lipsa mea zilnica de langa ea. I-a fost greu in primele zile si a plans mult, cand ma vedea se urca pe mine ca o maimutica si nu se mai dadea jos. Acum pare ca a acceptat ca plec si ma intorc la ea, nu mai este la fel de maraita. Sa vedem de luni cum va fi.

As mai scrie dar prea ma intind cu povestile. Revin. Multi pentru voi toate!

mamik fericita de Denisa Maria (20.07.2007)

A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit

nunta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

Elena eu cred ca domnul respectiv a vrut doar sa-si laude fiul si restul neamurilor si-a facut-o intr-un mod cat se poate de badaran, adica desconsiderandu-te pe tine si pe Razvan.
Noi avem un cuplu de prieteni francezi care au un baietel care la 2 ani nu vorbea si inca manca totul foarte maruntit. La 3 ani vorbea cursiv atat franceza cat si engleza.

Luna bafta! Sigur veti primni cetatenia ca doar nu-s irlandezi

Sotul meu asteapta de 3 ani, eu nici nu stiu daca sa aplic... Soph are cetatenia iar la Saya urmeaza sa-i facem pasaportul cat de curand ca sa stim ca-i batuta in cuie cetatenia irlandeza. Parca as vrea sa le iau si cetatenia romana, trebe sa ma interesez care-s demersurile.

Timi, Maria Sophie(05.08.2007) si Sarah Ioana (14.04.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredana_76 spune:

Buna dimineata si haideti la cafea.
Luna bafta cu obtinerea cetateniei si mutarea prietenei.
Lachi eu nu i-am dat o portie intreaga de varza,i-am dat sa guste si a mai mancat sarmalute in foi de varza.
Brazuca nu o iei si pe Dany la gradi cu tine?
Timi ce-mi place cum povestesti de fete.
Micky ce faci,lasa baiatul nu-l mai pupa atata...
Oanamada,cum a fost drumul,ati ajuns cu bine?
Snowbuny,pe unde te-ai ascuns?Alex ce face?
Sa va mai pove si de noi,am fost la mare,i-a placut foarte mult lui David dar n-a intrat in apa decat la mal.A cules crabi,scoici,melci si tot ce a mai gasit pe plaja.Am facut castele de nisip cat pentru tot anul.
In fiecare seara face cate un spectacol care incepe cam asa:stimati pestatori,in aceasta seara david va plezinta cum se lepala o cheie care ale o bubita,pisica dansatoare sau ce-i mai trece lui prin cap in momentul ala.
E innebunit dupa Ice Age,mamuti si Diego.
Vrea si el la gradi ca tot aude la copii afara,dar la anul o sa-l dam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

hello strumfarie!

Luna sanatate pentru Lissie (cred ca as fi murit de 15 ori pana as fi aflat rezultatul ala la analize), succes cu gradi si cu cetatenia.

cristina26 succes si voua cu gradi (eu sincer as renunta daca matei ar fi nefericit in acel mediu si as incerca mai tarziu...dar asta e strict parerea mea)

anto sa va fie de bine vacanta, asa fugarita cum a fost. succes in noul an scolar

karli...vrei sa te retragi la moldova? sau era asa in dorul lelii cererea de job la ghinetz?

Pe matei nu-l dau la gradi anul asta..nu ma lasa taica-miu...ca el ce mai face dimineata? oricum din ce-am observat in parc, nici nu cred ca ar fi prea incantat...adica normal ii place sa se joace cu copiii dar cand se creeaza ambuscade se ascunde dupa noi urgent. nu-i place sa fie impins sau prins la mijloc in gramezi, lucruri care inevitabil s-ar intampla unde sunt multi copii. in afara de asta cu taica-miu face multe activitati, asa ca din punctul asta de vedere stau linistita (se joaca cu plastilina, picteaza cu degetelele, fac gimnastica...sunt deliciosi!)

Felicitari si noilor mamici de bb2! sa fie sanatosi si voiosi!

mami de Matei 28 iulie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oaana spune:

Simooooo,ce mai faci?cam rarut pe la noi.Cred ca nici n-are sens sa-l dai pe Matei la gradi,cand bunicul face atatea activitati doar cu el.

Lachi,mai treci pe la noi,mai pune poze proaspete sa le vedem pe fete la doi ani.

Luna,succes cu morcovul(aidca sa scapi repede de el).Mi se pare nu stiu cum sa primesti cetatenia greu,cand tu esti casatorita de ceva timp cu un englez.

Timi,sa inteleg ca irlandezii dau si mai greu viza?Ce au frate astia?Daca esti un om cinstit,muncesti si platesti impozite de ce sa nu-ti dea viza.

Eu nu-mi fac probleme deloc cu privire la ce spun/cred oamenii despre copiii lor comparativ cu ai mei.La urma urmei eu doresc sa am copii normali.Mama mea mereu spune sa nu-i mai dau bibi celui mare,ca nepoatei mele nu i-au mai dat de la 1 an lapte cu bibi...concluzia:ea nu a mai vrut deloc lapte dupa ce i-au luat biberonul.Eu ii dau in continuare bibi lui Iosua,mai ales ca nu vrea sa pape nici un lactat nimic.Asa ca ei...si eu...Eu nu suport sub nici o forma comparatiile.Fiecare copil e unic si are ritmul lui.Care e problema?

Anto,voi ce mai faceti?

Vivela,cred ca am fost cam"brutala",intr-o zi pe mess.Imi cer scuze.

Eu sunt intre doua turi de ardei umpluti(cu piept de pui),am terminat o tura la presiune,si urmeaza cealalta...Voi ce mai gatiti?

Mergi la inceput