Strumfi de iul-aug 2007 (154)
Raspunsuri - Pagina 10
Timi07 spune:
Dana, Sophie e sociabila dar si timida inasa disciplinata n-as zice ![]()
Bafta maine la cresa, sper sa se acomodeze repede Daria si-o sa vezi cu cate expresii o sa te bombardeze si cum o sa invete si bune si rele.
Luna acush ne dau fetele noastre sfaturi cu se sa ne imbracam, machiem etc
Eu am inceput sa-mi salvez intr-un document pe gmail ce scriu pe aici despre fete ca sa am ce citi si motiv sa plang cand or pleca de acasa ![]()
Si-acum din ciclul "Life with Sophie it's full of fun":
-cum am mai zis nu prea vorbeste romaneste desi stie si intelege foarte bine. Intr-o zi vede o cutie de suc de-a ei si-i zice la taica-su "daddy I want juciy, please " la care taica-su doar daca imi zici romaneste si vine prompt rugamintea fetei tradusa "daddy I want suchy please".
-iesim de la cresa si era un caine legat de gard si latra necajit de mama focului, Soph se incrunta ridica degetul la el si-l mustra: "doggy stop it!Not nice! Not funy!" cainele o ignora si-si vede de latratul ei la care Soph "I'm willy sad" (willy=really) Enervata ca potaia nu se supune ridica vocea "I'm WILLY...WILLY sad"
-dupa fiecare vizita a lu' nasa-su reapare cuvantul "silly" in vocabularul ei si-l foloseste cam asa: "mummy/daddy that's silly" sau "silly mummy/daddy". De fiecare data dam ignore si in cateva zile dispare.
Stiu ca la varsta asta imita foarte mult, e evident ca multe sunt expresii copiate de la noi, educatoare, prieteni care ne viziteaza etc dar sa vedeti cum deja incearca sa ne duca de nas:
- Dupa ce s-a barberit sotul se duce la Soph sa o dragaleasca dar ea il ignora oricat de mult incearca tati s-o impresioneze cu fata fina si parfumul after shave-ului.Mai tarziu sta sotul cu fetele in brate una pe un picior una pe calalalt toate bune si frumoase pana cand Soph o musca/ciupeste/sgarie pe sora-sa sau ce i-o fi facut. Sotul o mustra, o ameninta ca o trimite la colt etc la care vulpitza ii ia fata in manute il pupa si-i zice "you smel nice daddy".
-vineri la pranz vine sotul la masa si aduce cateva cutii cu jucarii ce ni le trimisesera niste prieteni pt fete. Cum in ultimul timp le-am tot cadorisit cu jucarii, carti etc ne-am decis sa le punem la pastrat pt mai tarziu. La repezeala le ascund sun plapuma la noi in dormitor. Pe la 4 o iau pe Soph cu mine in dormitor sa ma imbrac sa iesim la plimbare cu Saya. Nu mi-am dat seama ca n-am acoperit bine cutiile si normal ca le vede fata si mi le cere, eu ii zic ca nu pot sa i le dau la care ea "are Darcey's" (colega si prietena de-a ei) Iuhuuuuu chiui eu in gand, ce fain ca mi-a dat fiica-mea solutia salvatoare si-i raspund imediat "Da Soph sunt a lui Darcey" Se uita la mine si schimba placa, trece la un ton plangacios si-o mimica de-aia de-ti frange inima ce copil oropsit e: "I'm sleepy, I want to sleep mummy" . Ea niciodata nu doarme dupa ora 3 si cu atat mai putin la noi in pat.
NOTA: Sa nu credeti ca totul e roz, pt dragalaseniile ei platim cu varf si indesat, adica avem parte de crize de toate intensitatile, face prostii si prostioare, de cele mai multe ori ne ignora daca ii zicem ceva...
Timi, Maria Sophie(05.08.2007) si Sarah Ioana (14.04.2009)
oaana spune:
Timi,m-am amuzat teribil

.E scumpica tare,chiar daca face pozne.
Pe mine ma exaspereaza Aaron care e la faza:nu vleau si nisiodata...Mai nou da si cu piciorul,nu stiu unde o fi vazut ,ca Iosua nu face asa ceva.Il musca pe cel mare daca nu-i da ceva,il trage de haine...daca nici eu nu-i dau si-l cert,incepe cu lacrimile de crocodil si cu :mami ,vleau base(vreau brate).Imi spune ca s-a suparat pe mine,etc...De multe ori ne imbracam sa plecam,si el e in chiloti nu vrea sub nici o forma sa se imbrace,il rog frumos,il cert,etc...ultima varianta ,ies si inchid usa,atunci incep urletele si vine cu hainele dupa mine sa-l imbrac.
Iosua ii tolereaza foarte multe,el vrea normal tot de la fratele lui,insa incerc sa fiu dreapta desi el urla de mama focului.
Mai are si parti bune
.A invatat poezia Gogoneata,cateva cantecele,acum suntem la poezia:cotofana jupaneasa.Insa avem o problema,nu vrea de mana pe strada,deci eu nu pot iesi fara carut,mai bine il stiu acolo decat sa alerg toata strada dupa el.
Jadi,pe unde esti,ai de lucru?
GabiArama,ce pozne mai fac iezii?
Catralu,tu cum te simti cu sarcina?
Mamii,ai venit in Bucuresti?
Mandra,mai vino pe la noi.
As mai striga pe cate cineva,dar ma lasa neuronul.
Va pup pe toate.

sunflower1979 spune:
salut!
iertati-mi absenta dar am treburi restante la servici si acasa nici chip nu e sa intru.
ma intrebati de cafera... eu zic ca e asa cum pare pe forum...discreta, modesta, placuta, asa cum mi-o imaginam (eu tin minte ca a pus niste poze cu ea pe mailul comun dar acum nu le-am mai gasit). am vorbit foarte putin ca eram fiecare cu copiii si eu cu o prietena si cum v-am zis, am luat-o prin surprindere ca nici nu stia cine sunt. am remarcat insa, asa fugitiv ca sotul ei e tare vesel de nici nu ma mai mir ca se distreaza noaptea spaland kk de la Ilinca.
Timi, Luna, Oaana, imi place la nebunie cum povestiti de copilasii vostri; ce haiosi sunt! cred ca fac si nazuri, crize si pozne, dar noi trebuie sa le intelegem varsta si sa ne pastram calmul, si asa ii putem calma si pe ei.
eu ma inteleg tare bine cu Denis in ultima vreme; vorbeste de toate si poate e si mai putin frustrat, caci acum poate comunica ce doreste. din cauza asta nu mai e asa plangacios si miorlait...mai degraba se preface ca s-a lovit ca sa-l pupe mama sau sa-i faca mai-mai si atunci se smiorcaie, sau se preface suparat si se intinde cat e de lung pe jos si se face ca plange, dar trage cu ochiul sa vada pe cine impresioneaza...mori de ras! daca nu vrea sa manance sau sa face ceea ce trebuie ii spun ca stricam prietenia, ca m-am suparat pe el si atunci face cum vreau eu. acum pune jucariile la loc sau pune palariuta pe cap sau lasa in casa ce nu are voie sa ia afara daca ii spun ca nu mai mergem la plimbare daca nu face aceste lucruri, si ma fac ca ma intorc si ma descalt . functioneaza mereu.
stiti si voi ce mici smecherasi sunt copiii astia, dar ma bucur ca reusim sa ne intelegem fara mari certuri. cand face vreo criza il duc in camera si-i spun sa iasa de acolo cand se linisteste. daca iese tot plangand il trimit inapoi, si ca sa stea cu noi, inceteaza.
de luni mergem si noi la cresa. am decis sa mai incerc un pic, poate a fost doar inceputul mai greu si cu imbolnaviri. sper si eu, desi am mari emotii, ca asa m-am saturat de febra, tratamente si mers la doctor... daca n-o fi bine si face iar raceli serioase ce necesita antibiotic, am varianta de rezerva, soacra! asa ca le doresc succes tuturor strumfilor ce vor merge la cresa/gradinita, sa se adapteze usor, sa fie tratati bine si sa nu se imbolnaveasca prea serios! iar parintilor, multa putere, caci tare greu e inceputul si despartirea!
haideti ca intr-o buna zi cand reusesc si eu sa descarc/incarc pozele de la mare am sa pun cateva sa ne vedeti!
poze noi
Cristina, mami de superbaietel
Denis Stefan (30.07.2007)
musso17 spune:
neatza
am citit si eu povestirile despre strumfi..e bine pentru psihic,uite asa ajung si nu ma mai lamentez si ma bucur de cate face fii-miu,bune si mai putin bune..mai nou suntem pe "mami dai",spus pe un ton tare teatral dar ma unge la suflet si uite asa mama da..ce??? de obicei nu stiu ce vrea caci imi arata 10 lucuri si il iau pe fiecare iar el imi spune nu,nu...avem activitate
...apropo de ce spunea sunflower,cred ca fii-miu nu e indeajuns de frustrat caci e lnistit cu cele 10 cuvinte rostite,e adevarat ca sunt perfecte..da,pa,mami,tati,etc...mai nou da noroc si apoi trimite bezele,motiv pentru ta-su sa se crizeze ca baga microbi in gura..adevarat, dar dc baiatu'simte nevoia sa fie romantic
..i-am cumparat plastelina si acuarele,cu plastelina ne jucam,o intindem pe gresie..la acuarele n-am avut curaj ca mi-e sa nu atenteze la pereti.
greierash spune:
Am nevoie de niste pareri...
I-am facut lui Andrei analize(coprocultua)si are e-coli. Dr lui ne-a dat Zinnat. Am inceput sa ii dau, desi cu antibioticul nu prea sunt eu de acord, dar nu vad o alta solutie... Am cautat info despre Zinnatul asta si am vazut ca e dat in raceli si alte d'astea...
greierash mamica de Andrei
- "Traieste clipa" -
xerxe2005 spune:
Ieri m-a intrebat fostul director tehnic de la noi din unitate ce mai face baiatul meu.
Am inceput sa ii spun ca e un copil sanatos, afectuos, pupacios, cuminte, ascultator, vesel, fericit, intelegator. M-a oprit repede si m-a intrebat scurt daca vorbeste. I-am spus ca nu spune decat cateva cuvinte clare, nicidecum propozitii, dar se face si ne facem intelesi foarte bine.
Mi-a raspuns ca asta inseamna ca nu ma ocup de copil, ca nu avem grija de educatia lui, ca uite, fiul lui la 5 ani citea cursiv si acum e profesor asociat la o univ din Olanda. Apoi mi-a povestit de un alt nepot care a ajuns olimpic national la fizica si a studiat de mititel.
Am ramas foarte tulburata in urma acestei discutii si am inceput sa imi pun semne de intrebare. Ar trebui sa ma panichez si sa caut solutii deja pentru a-i supraveghea educatia?
Eu stiu ca la momentul actual copii sunt tot mai evoluati si uimesc cu precocitatea lor, ca in ultimul an de gradinita stiu sa citeasca si sa scrie. Daca evolutia asta e o curba ascendenta functie de varsta, ar trebui sa imi fac griji ca nu "si-a luat startul inca"?
Elena Isabela, mamica lui Razvan - Gabriel - 01.08.07
Luna1 spune:
Va citesc.
Xerxe eu zic doar atat: sa-i zici aluia ca e un mare bou. Si atat!
Iar tie prsonal iti zic asa, faptul ca un copil vorbeste in propozitii de la un an jumate nu inseamna ca e un geniu si faptul ca al tau copil vorbeste alea 10 cuvinte iti arata ca nu are probleme de alta natura. Chiar citeam in Capraru zilele trecute ca se considera copil cu probleme un copil care nu rosteste inca 3 cuvinte care sa insemne ceva la 2 ani.
In alta ordine de ideei in august fie-mea zicea doar cuvinte individuale, fara a forma propozitii, iar acum in septembrie deja face propozitii din trei cuvinte. Deci vei observa o dezvoltare brusca a vocabularului.
Te pup si stai linistita ca sunt genii care au vorbit dupa 3 ani.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
musso17 spune:
xerxe,einstein,marele fizician,matematician..a avut atatea probleme cu vorbitul ca la un moment dat parintii au crezut ca nu va vorbi in veci...si nu numai el...zauu,eu mai nou primesc sfaturi de genul sa voresti mult cu copilul ca sa-si dea drumu..la ce???,ca el intelege,poate vorbi dar nu vrea,atunci cand se afla in vreo imposibilitate spune..deci, daca a ajuns sa intelega cuvinte,sa-mi rapsunda prin fapte si altele inseamna ca n-am stat ca muti...si zau faptul ca e un copil fericit cred ca,acum,conteaza cel mai mult..nici n-ar trebui sa-ti faci astfel deprobleme..e un bou,frustreaza un parinte de amorul artei.
sunflower1979 spune:
sunt perfect de acord cu fetele. Denis la fel, pana de curand nu vorbea deloc. dintr-o data a inceput sa-si dea drumul, mai stalcit, mai bine apoi si am ramas surprinsa sa vad cate cuvinte stie, pe care le-a inregistrat de-a lungul timpului fara sa insist eu deloc. pur si simplu le-am folosit cand a fost nevoie, el le-a retinut si acum, ca acum a avut el chef, le-a redat.
eu nu mi-am facut niciodata probleme cand nu vorbea, l-am lasat in banii lui. e copil si n-am nevoie sa fie geniu. eu zic ca noi ne ocupam de copii mult mai mult decat au facut-o parintii nostri cu noi, si uite de asta mai fac eu greseli cand scriu pe forum, nu? ![]()
hai ca tu esti o mama buna si stii cand sa-ti faci probleme intemeiate si cand nu...
te cred ca te-a intristat, am patit si eu ceva de genul asta de curand de la o persoana f. apropiata. dar eu stiu cum ma ocup de copil si n-am nimic sa-mi reprosez asa ca ...
plec acasa....e week-end!!!!!!
poze noi
Cristina, mami de superbaietel
Denis Stefan (30.07.2007)