Copii cu si fara nevoi speciale impreuna - pareri?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns wnimra spune:

Ma bucur ca intrati si sper ca si idefixnn sa intre si sa scrie.

De multe ori de poarta razboaie intre parintii cu copii speciali si cei cu copii sanatosi....ba ii acuzam de ignoranta , ba ei ne acuza pe noi ca nu stim sa vorbim si sa explicam ca suntem prea sensibili....pai hai sa vorbim.

Avem 5 degete la o mana si unul nu este la fel cu celalalt, asa ne nastem diferiti, unii sanatosi , altii bolnavi , altii ajutati ca sa fie bolnavi(cazul meu) dar tre sa supravietuim unuii cu ceilalti , degeaba ne trezim la maturitate ca vrem sa fim mai buni si mai ingaduitori cu cei din jur daca in copilarie am spus si facut lucruri gresite si multi au suferit din cauza noastra.

Stiti ca in Constanta , de unde sunt eu , sunt gradinite si crese unde nu primesc copii cu dizabilitati? Si nu ma refer la acei copilasi care au pr foarte grave, unii cu sanatatea si nu pot fii incadrati sau chiar de comportament, sunt centre unde se pot recupera cu ajutorul terapiilor apoi sunt incadrati in institutii de invatamant normale.
Personal imi duc copilul intr-un astfel de centru , are tetrapareza si inca nu merge si nu isi poate folosi manutele , intelege abosolut tot, este sociabil chiar daca nu vb , se joaca etc....am inceput aici dar pe viitor odata cu recuperarea ne dorim sa il ducem la o gradinita normala .Sunt sigura ca o sa fie greu, sunt multi parinti care nici nu vor sa auda ca in clasa sa fie si copii speciali , de ce , nu stiu.Sunt educatoare care nu ii primesc, care nu stiu sa se comporte(ex scurt ca am mai zis la subiectul unde scriu:l-a lasat plin de caca si voma in baie inchis pana a venit mamica lui, ceilalti au ras si etc,,educatoarea a zis doar ca ii era sila, copilul este foarte ok , recuperat muuult in ziua aceea ia fost rau, dupa asta nu a mai vrut sa vorbeasca ).
Nu vreau sa generalizez, chiar cunosc multi parinti care se poarta frumosc cu baietelul meu si unii si-au educat copiii ca sa il inteleaga , sa il respecte , sa nu ii faca rau ca si el este un copil.

Sper sa scrie cat mai multi parinti , sa intrebe pur si simplu ca stim sa raspundem frumos.

poze Alex

Campanie pt Mihaita-"Vreau sa nu mai fiu diferit"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns idefixnn spune:

Buna seara tuturor, am citit toate raspunsurile. Imi pare rau daca cineva s-a simtit jignit - mie mi se pare o intrebare foarte fireasca si vreau sa inteleg si sa ma lamuresc eu cu situatia inainte de a incerca sa ii explic ceva copilului, tocmai pentru a nu crea mai multe probleme decat sunt, mai ales ca este un copil foarte vioi si chiar nu as vrea sa ii impinga/loveasca nestiind ca au nevoie de mai mult ajutor - unii dintre ei.
Daca sunt acuzata de rautate si ignoranta imi pare rau - am citit in ultimele 48 de ore tot ce se putea despre autism - pe forumul cu nume similar .ro si aici pe desprecopii la topicul special, precum si la cel de pedagogie.ro de aceea nu am vrut sa pun intrebarea in forumul special ci tocmai pentru a sti parerea parerea parintilor cu copii fara probleme - cum s-a manifestat copilul, daca si-a dat seama de diferente etc. Va rog si pe voi sa cautati si veti gasi doar subiecte legate de integrarea copiilor din punct de vedere al copiilor cu probleme si de aceea revin ca intrebarea mea mi se pare logica in lipsa unor informatii mai concrete. Si pana acum, am inteles ca
Avantajele sunt: toleranta, sunt mai atenti cu cei din jur
Dezavantaje : inca nu a mentionat nimeni

astept pareri in continuare si in mod sigur voi urmari subiectul
Pa-pa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

eu sper ca autoarea subiectului sa mai intre pe aici si sa scrie cate ceva....so, ma abtin de la comentarii prea multe, vreau totusi sa spun ca mentalitatea multor parinti in Ro este "anormala". intr-o tara civilizata ci democrata, fiecare respecta pe cel de langa el, oricum ar fi si ar arata, fara maini/picioare/surd/autist/orb/cu alte probleme.

nimeni pe lumea asta nu are nici o vina ca s-a nascut cu o problema, cei din jur au probleme ca judeca si se feresc sa aiba contact cu persoana respectiva. iar pentruca astfel de copii sunt marginalizati si priviti "cumva" este vina parintilor. copilul va privi intotdeauna si va judeca dupa ceea ce vad la parinti. uneori un singur cuvant este de ajuns pentru a implementa in mintea unui copil un lucru rau, despre semenul sau!

la noi nu exista problema asta, mentalitatea asta, poate f f putin. vad zilnic persoane si copii cu dizabilitati in oras, la restaurant, la locuri de joaca, in magazine, peste tot. nimeni nu-i priveste diferit, fac parte din normalitatea vietii cotidiene, nu trebuie impinsi la marginea societatii.

idefixnn, schimba-ti tu intai mentalitatea (daca cumva gandesti gresit in directia asta) ca sa poti oferi exemplu propriului copil. si ai grija, copilul va simti chiar si ceea ce nu-i transmiti verbal!

Bazar pt Mihaita

cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Mergi la inceput

tot eu, exista numai avantaje atunci cand sunt impreuna COPII, si unii si altii! dezavantajele le creeaza cei din jur!

Bazar pt Mihaita

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Mergi la inceput

ma mai suportati, nu-i asa? niciodata nu mi-am pus problema asta, ai mei sunt normali, ce ma fac daca....? n-am nici un fel de temere sau neliniste, chiar nu m-am gandit nicodata la asta!
fetita mea avea in Ro la scoala un prieten cu dizabilitati. erau cei mai buni prieteni, niciodata nu vb despre el ca ar fi diferit.

Bazar pt Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Uite ca raspunsurile mele sunt:
nu ai nici un dezavantaj pentru copilul tau;
cum sa ii explici? de exemplu cum i-ai explicat ca el e baiat si fetele sunt altfel? sau viceversa... a fost simplu cred sau ca altul e blond si el brunet? sau ...
cu parintii lor trebuie sa te comporti ca si cum totul ar fi "normal" sau ca si cum ai avea si tu un copil special acasa...in timp vei invata ce poti spune si ce nu. Nu uita, vorba e de argint si tacerea e de aur, aici pe forum nu ne cunoastem si uneori ne permitem sa ne sarim la beregata, dar in real life...nu e deloc placut.

Oricum te apreciez pentru ca ai avut curajul sa intrebi ceea ce te framanta, chiar daca nu ai exprimat o "framantare" tocmai etica, sper ca ti-am fost de folos cu raspunsurile si sper sa te convingi la gradi ca toti copiii sunt in primul rand copii.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

eu sper ca autoarea subiectului sa mai intre pe aici si sa scrie cate ceva....so, ma abtin de la comentarii prea multe, vreau totusi sa spun ca mentalitatea multor parinti in Ro este "anormala". intr-o tara civilizata ci democrata, fiecare respecta pe cel de langa el, oricum ar fi si ar arata, fara maini/picioare/surd/autist/orb/cu alte probleme.

nimeni pe lumea asta nu are nici o vina ca s-a nascut cu o problema, cei din jur au probleme ca judeca si se feresc sa aiba contact cu persoana respectiva. iar pentruca astfel de copii sunt marginalizati si priviti "cumva" este vina parintilor. copilul va privi intotdeauna si va judeca dupa ceea ce vad la parinti. uneori un singur cuvant este de ajuns pentru a implementa in mintea unui copil un lucru rau, despre semenul sau!

la noi nu exista problema asta, mentalitatea asta, poate f f putin. vad zilnic persoane si copii cu dizabilitati in oras, la restaurant, la locuri de joaca, in magazine, peste tot. nimeni nu-i priveste diferit, fac parte din normalitatea vietii cotidiene, nu trebuie impinsi la marginea societatii.

idefixnn, schimba-ti tu intai mentalitatea (daca cumva gandesti gresit in directia asta) ca sa poti oferi exemplu propriului copil. si ai grija, copilul va simti chiar si ceea ce nu-i transmiti verbal!

Bazar pt Mihaita

Kari, sa nu-i .speriem" pe parintii cu retineri! sunt normale framintarile si intrebarile lor, tocmai de aceea sper sa mai scrie si altii, fara sa-i judecam, fara poezie si fara manusi .

Am retinut din mesajul Gratielei teama ca copilul cu dezabilitati va monopoliza atentia in deficitul celorlalti; de obicei asta se rezolva prin acompanierea copilului de o persoana in plus care il are in grija, macar o parte din zi; din proprie experiienta iti spun ca la noi asta s-a transformat in inversul: respectiva acompaniatoare a copilului a fost folosita de o invatatoare incapabila in a o ajuta in treburile ei in clasa- pina am protestat noi si am schimbat scoala;

Altceva, ce temeri/retineri mai aveti in a va lasa copii in preajma celor cu dizabilitati/diagnostice? va e teama ca le copiaza comportamente, ca se transmit?

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Eu cred ca un copil la varsta la care incepe gradinita nu gandeste in termenii de normal/cu dizabilitati. El ii trateaza pe toti la fel. Experienta cel putin asta mi-a aratat. Cred ca problemele vin de la parinti, din cum vad si explica ei aceste lucruri, din ce discutii au acasa si cum raspund la intrebarile care se ivesc. Si ca sa fiu mai on topic, eu nu vad niciun dezavantaj, nu cred ca este nevoie de o pregatire speciala, in fond nu e bine sa bata nici un copil, sa ne comportam absolut normal fata de ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

Fetita mea in varsta de aproape 8 ani anul acesta a cunoscut cativa copii mai speciali si pe mamicile lor ... este o fetita destul de dezghetata,dar nu foarte sociabila ...prima reactie a fost de respingere pentru ca nu intelegea ce i se cere ,nu stia cum sa reactioneze ...i-am explicat mai pe intelesul ei,ca sunt copii care au o problema de sanatate si le este mai greu sa comunice,ei abia acum invata asta si noi trebuie sa fim intelegatori cu nevoile lor si sa-i ajutam sa se integreze ...eu sper sa fi inteles ce i-am explicat ...cu cel de-al doilea copilas chiar n-a avut nici o problema ,efectiv l-a lasat sa-si vada de ale lui ,mai ales ca nu era solicitata direct ...eu ii spun direct ce problema are un copil si-i spun sa-l trateze normal,iar daca are probleme cu el sa-mi spuna ce o deranjeaza ...
Copii normali vor avea o atitudine de respingere fata de copii cu nevoi speciale daca nu li se explica de catre parintii lor cum ar trebui sa reactioneze sau si mai grav daca parintii copiilor normali au o atitudine respingatoare fata de acei copii clar copilul nu are de unde invata ceva bun

Sper ca n-am fost incoerenta,dar mi's tare obosita

Si Mihaita are nevoie de voi!Bazar

Bazar pentru Bogdan

Iulia, mami de Claudia (12.12.01) si Razvan (08.06.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Eh... nu e chiar asa de simplu. Uite am o prietena care are o fetita. Fetita s-a nascut fara degetele de la o manuta (bride amniotice) in rest un copil de reclama, superba, desteapta. Si totusi la gradi copiii o intrebau unde sunt degetele ei, de ce nu are degete. Copiii sunt foarte cruzi intre ei, cumplit de rai cateodata. De la banalul "aragaz cu patru ochiuri" pe care majoritatea ochelaristilor l-au auzit strigat in scoala, pana la "ciungo" nu e mare distanta. Copilul care este intrebat de ce "are" sau "nu are" ceva anume va bate in retragere de cele mai multe ori...iar copiii asa zis "normali" nu au putinta de a conceptualiza o problema de etica la varsta de 3 ani si de a se retine in exprimare. E foarte greu si cu unii si cu altii. La gradi la fi-miu e o alta fata care are un defect fizic extrem de vizibil si destul de suparator. Si totusi ea se comporta nonsalant si copiii la fel pentru ca directoarea gradinitei a stiut ce trebuie sa faca, cum sa impuna regulile printre educatoare si copiii. Ciudat este ca mama ei sufera mult mai mult decat ea si nu se poate consola.

Andries

Mergi la inceput