*Cozonacei de noiembrie-decembrie2008 (72)*
Raspunsuri - Pagina 13
malinas spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui spiridusul (m)alinutz, mi-a fost dor de tine; taci, bre cu berea aia la rece... ce tzeapa? care? unde? scuipa tot sa stim sa ne ferim |

sunt papa lapte, am mancat juma de pizza dar fara bere, ca sa beau singura mi se pare naspa, plus ca nu sunt eu cine stie ce amatoare de bauturi alcoolice, asa ca am bagat pizza cu apa rece si un tiramisu. Bun.
Cu tzeapa nu poci sa zic decat ca tre' sa aveti grija pe ce dati banii.Stiti povestea ca afara-i vopsit gardu' si inauntru'-i leopardu? Eiiiiiiii, cam asa a fost si la noi.Am luat legatura cu o casa mare de avocatura si incercam sa recuperam o parte din paguba, fiindca a fost vorba de reclama mincinoasa si rea credinta.Cam asta e tot ce pot sa zic, daca intru in detalii ma apuca plansu' si apoi ma ucide nea' avocatu', care, din nu stiu ce motive, ne-a interzis sa vorbim despre asta, dar macar sa ma plang si eu pe aici, fara sa dau prea multe detalii, cred ca am voie.
Traiasca Coman, ca tocmai a prins o minge periculoasa.
Ma credeti ca sunt varza si ma duc sa ma culc inainte de finele primei reprize?Asta este, somnul meu e mai important.
Un gand bun pt Ginye

si Stefanut 
._
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand
Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze
Povestea povestilor
6 luni si 10 zile,68 de cm si 8100 gr. 8 luni, 75 de cm si 9100gr. 9 luni, 75 de cm si 9300gr
alra spune:
ginye, pupici si de la mine. imi dau seama ce greu poate fi zilele astea. tinem pumnii sa se simta bine cat mai repede. din fericire copiii se vindeca surprinzator de rapid. laura a doua zi dupa operatia de hernie sarea peste pompa de desfundat chiuveta in casa ![]()
alra spune:
| citat din mesajul lui malinas sunt papa lapte, am mancat juma de pizza dar fara bere, ca sa beau singura mi se pare naspa, plus ca nu sunt eu cine stie ce amatoare de bauturi alcoolice, asa ca am bagat pizza cu apa rece si un tiramisu. Bun. |
al meu zice sa ma apuc de alcool, da' nici mie nu imi place.
70K suna imens, nu pot decat sa iti zic ... offff ...
(un coleg al meu a pierdut in iarna trecuta 50 000 la bursa. avea avans pentru casa, strans in ani multi, si a vrut sa il inmulteasca ...)
cameliam spune:
Noi am lipsit motivat, am fost in concediu la turci, am pus cateva poze la semnatura, la sfarsitul albumului.
A fost foarte bine, Alexandra s-a comportat bine si pe drum si acolo s-a adaptat rapid. N-a facut nimeni diaree, dar e drept ca am evitat complet apa de piscina, am facut baie si noi si pitica doar in mare, care de altfel era foarte calda, cred ca se apropia de 28-30 de grade.
De papa ii dadeam dimineta si seara fructe cu branzica sau iaurt de la restaurant si la amiaz borcanase meniu cu legume si carne, n-au fost probleme.
Imi pare rau doar ca am stat doar 7 zile, trebuia sa luam mai mult, dar n-am avut curajul
.
A, si sa nu uit, marea realizare, acolo a invatat sa se ridice in picioare in patut, rezemata de mobila sau pe canapea.
ginye ma bucur din suflet ca operatia a reusit, ma gandesc la voi si imi imaginez ca zilele astea e destul de dificil cu alimentatia, insa ce-a fost mai greu a trecut! Felicitari ca esti o mamica atat de puternica si sa-ti pastrezi optimismul!
Am vazut ca s-a mai vorbit de ceva cu 2-3 ori pe saptamana... hahaha, babyzapi bravo voua, las' ca nu-i rau deloc.... asa cum zicea cineva (scuze ca nu mai stiu cine) unii substituie saptamana cu luna in propozitia aia...
malinas sa va fie de bine mutatul, n-am inteles cum e cu teapa aceea si de ce esti nemultumita, dar am cam citit pe fuga ce-ati scris cat am lipsit si poate mi-a scapat... sper ca e ok apartamentul.
[edit: hai ca pana am terminat eu de scris mesajul voi ati mai povestit deja de treaba asta, naspa... ce sa zic, ca-s bani multi. Sper sa vi se rezolve ok pana la urma si sa nu dati banii degeaba pe avocati acum].
Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)
Amalia spune:
Ducky ce bine ca ne-ai mai scris!
Foarte frumos ti-ai descris copilasii si relatia lor minunata!
Sa-ti traiasca, sa fie sanatosi si sa te bucuri de ei!
Te asteptam sa "intervii" de cate ori ai vreme!
Nu sta deoparte, noi abia asteptam sa schimbam doua vorbe.
| citat din mesajul lui ducky Fetelor sunteti grozave, zau !! Va citesc de mai demult, destul de des, doar ca nu ma incumet sa ma "bag" prea mult. Dar sunteti asa simpatice !!! Am regasit la voi multe din fitzele pe care mi le face Elena la masa, multe din reactiile pe care le are fata de fratiorul ei mai mare etc. Elena mea face in curand 9 luni si e de o energie fara egal. Merge cu viteza in patru labe cautandu-ma insistent oriunde m-as duce. Ca sa nu am parte de simfonii, ii las usile deschise si ne jucam un fel de "matza ascunsa". E teribil de distrata si rade cand ajunge in usa camerei in care ma gaseste si unde eu de fapt lucru ceva. Ii fac un "bau" dulce si ea rade in hohote de ma topesc toata cand o vad. Glad, care are 4 ani si putin, o adora si asa cum vazusem si la alti fratiori de pe aici o alinta de numa. Ba chiar duce asta uneori la extreme, zicand in parc la fetite ca "Tu esti urata !!! Elena mea e cea mai frumoasa !!" asa ca ma vad des in situatia de a "drege" situatiile. In rest e topit dupa ea. O lasa sa traga de el, sa-l calareasca, iar ea, la randul ei il iubeste enorm. Daca cumva lipseste cateva ore de acasa, cand se intoarce si-l vede intrand in casa, e toata zambet si incepe instantaneu sa tzopaie. Plus ca e dusa "in brate" (dar nu se prea poate numi in brate, mai degraba tarata) sau aruncata de-a dreptul pe pat si nu zice nimic, nu plange... Spre deosebire de Glad, la Elena am observat cu neplacere ca are alergie la ou. Cel putin deocamdata. Asa ca am renuntat la el pana dupa 1 an. Poate doar mi s-a parut si poate erau bubitze de la caldura. Oricum e nasol cu alergiile, o spun eu din proprie experienta. Sunt alergica la puf, praf, polen, etc, astmatica si alergica la anestezicele uzuale aici, in Romania. Despre transmiterea lor pe baza genetica, am citit mai multe, in mai multe surse si se zice ca nu e o regula. Poate am noroc si nu mi-am cadorisit copilasii cu ele. Cu dintisorii ma dispera mica in ultima vreme. Are de cateva zile bune diaree si uneori chiar si febra. Nu mare, dar constanta. Doctorul spune ca de la gingiile inflamate. Eu...vreau doar sa-i treaca. La Glad nu am avut nici o problema decat o mica febra cand au venit caninii. In rest nimic. Poate tot de la asta i se trage si refuzul de a manca solid prea mult in ultima vreme. Daca in mod normal papa un bol mic de mancare, acum sunt fericita sa pape si jumatate. In schimb bea mult, mult lapte. La cat mananca si la cat de mult se misca, ma mir ca nu a slabit. Ba din contra a pus 500g in ultima luna, ceea ce e o performanta (pentru ca de la a doua luna pana acum tot cate 300g maxim punea). Intr-un final, ca sa n-o mai lungesc, Elena mea are acum 68 de cm si 7.800 kg. PS Multumim ca ne-ati trecut pe listuta !! Diana Maria,mami de GLAD si de ELENA |
poze cu minunile mele
Ami, mamica lui
David Alexandru (26 iulie 2001) si
Luca Gabriel (31 octombrie 2008)
Amalia spune:
Alra ce te-a necajit atat de tare sambata seara?
poze cu minunile mele
Ami, mamica lui
David Alexandru (26 iulie 2001)
si
cameliam spune:
As mai sugera si bai cu amidon/tarate, fac minuni si eventual lasat copilu' cu funduletul gol la aerisit cat mai mult peste zi.
| citat din mesajul lui alra flowers, in general asa arata o micoza. cand am prb de genul asta le spal des la fund, dupa fiecare kk, si apoi dau cu un dezinfectant-cicatrizant (eozina am eu) si dupa aceea un strat gros de crema antimicotica speciala de popo de bb - daktozin. asta ramane ca un pansament si urmatorul kk nu are contact direct cu funduletul. planul b - daca nu gasesti daktozin: bunica-mea a sugerat sa le spal cu apa cu bicarbonat la fundulet, as face asa (bicarbonatul e usor antimicotic) si apoi as da cu betadina, suflat bine, si abia dupa aceea cu un strat gros de crema de oxid de zinc. |
cameliam spune:
A mea cateodata are 1 somn / zi de cate 3 ore de la 12-15, alte ori doua somnuri, cel de la 12 de cate o ora jumate-doua si inca o ora pe la 5-6 dupa-masa. Am incercat si eu sa-i scot al doilea somn, sa doarma o data si bine la amiaz, dar am constatat ca, paradoxal, in noptile alea mi se trezeste aiurea, desi in mod normal m-as fi gandit ca-i mai obosita si deci ar trebui sa doarma tun.
Asa ca acum incerc pe cat posibil sa-i asigur si cel de-al doilea somn, macar un 30-45 de minute.
| citat din mesajul lui malinas Copilutul meu tinde sa aiba doar un somn in timpul zilei.Si-a tot impins somnul de 11.30 pana a ajuns la 13, asa ca dupaamiaza abia daca mai prinde 30 de min.Ai vostri cat mai dorm? |
Amalia spune:
Ginye o noapte linistita, mamicuta draga!

Andy, Cameliam am vazut poze noi cu doi cozonacei scumpi foc!
Ramo, Flowers ce va mai fac fetele? Pup dulce si multa sanatate!
poze cu minunile mele
Ami, mamica lui
David Alexandru (26 iulie 2001)
si
mamiseli_11 spune:
Flowers daca ai glicerina cu stamicin in casa, poti sa ii dai la fundulet pt ca stamicinul e pt micoze si e bun. Mirunel a facut de la caca moale o iritatie de toata frumusetea si a trecut cu glicerina (dupa ce epuizasem variantele de ulei, crema de zinc, galbenele etc)
Lacramioara
Sa fii fericita si sanatoasa! Rusine ca n-ai dat de baut azi ![]()
Florentina ma bucur ca ce a fost mai greu a trecut, sunt convinsa ca vor trece toate si va fi bine. Pupici multi si imbratisari pt o mamica tanara dar tare curajoasa.
Anes sunt restanta cu raspunsuri la tine, din pacate imi aduc aminte doar ca vroiam sa-ti spun ca mie mi se pare ca Remus seamana si cu tine si cu tata cam in proportie egala. In rest, iertare ca n-am raspuns la timp.
Alra din cate inteleg eu, tie iti trebuie o pereche de maini suplimentare, nu droguri. Pune mana si adu o mama/bunica/soacra ceva din tara. Chiar daca n-or face lucrurile cum iti plac tie, macar primesti o gura de timp si, implicit, o idee de odihna in plus. cat despre numaratoarea din tara, nimeni nu poate sa stie ce se va intampla in viitor. Eu una consider ca trebuie facut ce e mai bine pt familia ta in acel moment, restul se rezolva pe parcurs. A, si am uitat sa zic de madam Nicole, ce bine a venit galusca din urma cu greutatea. iar despre apetit, nici nu mai zic.
Bravo. Laura isi va reveni cu timpul, bine macar ca isi face damblaua acum la 2-3 ani, eu am terorizat-o pe mama cand eram in cls 1, tata plecat prin tari straine, credea ca nu va mai trece de perioada aia. Si acum imi zice ce greu i-a fost si ce zbrehuda si obraznica eram eu si o zice cam cu juma de privire catre Mirunel, vai de viata mea daca mi-o semana (nu ca tasu a fost prea cuminte...). intelegi ca am vrut sa te incurajez acuma, nu? ![]()
Babyzapi 3 ori pe saptamana, bravo mami! Restul vor trece, stai linistita. Cu iesitul in oras, de ce nu il lasi pe bebe cu socrii? El baga somnic la 8.30 in camera separata de restul casei, voi o taiati in oras, soacra mai baga cate un cap pe usa din cand in cand sau luati un babyphone de ala de se aude in camera copilului. Plus eu am ajuns la concluzia ca daca imi fac eu griji ca nu se descurca cineva strain cu bebe sa il culce daca se trezeste sau mai stiu eu ce, nu mai plec nicaieri. Asa ca las tot ce trebuie, las instructiuni si o tai pe usa fara sa ma uit in urma ca altfel nu mai plec. in pus bunicile astea au crescut si ele copii la vremea lor, tre sa-si mai aduca aminte cate ceva. igur se descurca sau suna dupa mama ![]()
Am uitata sa va spun ce e mai important: sunt la mama, azi n-am facut nimic, doar am supraveghetat in Mirunel tare miscaret dar bine dispusa zilele astea, numai un zambet si chiote de fericire (imi ridica si mie moralul tare tare mult). asa ca se vede ce de timp am de am scris asa de mult
Vezi madam Alra de aia ziceam sa chemi ajutoare macar o luna doua.
Si nu in ultimul rand FELICITARI pt Cati si David si Briana, tare frumosi cozonaceii in picioare singurei pe puterile lor. Eu stau cu bunghiul pe David, ce face el, la 2 saptamani face si Mirunel
Si am mai invidiat perisorul Paulei nici nu zii ca a fost deja tunsa. Miruna are o freza gen Einstain, tot parul ridicat ![]()
Mihaela
de
Miruna Cosmina (13.11.2008)
Pozele mele
Mirunica