Bobocei de sept-oct 2008 -IN SARBATOARE !!! (179)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Nocom cele doua pe care le stiu eu sunt moase ca formatie, s-au specializat apoi pe alaptat una cealalta pe lamaze si alaptat. Da, asta fac toata ziua, in general lucreaza ca parte a unor fundatii nu stiu sigur daca cer bani atunci cand vin la tine acasa, Nausica poate sa spuna daca prietenei ei i-a cerut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica_dicut

Injineru saracu tot insista sa ii dau in continuare da daca nu iese nimic? CE naiba fac? EL sta acolo de mantzocareala si se joaca, se alinta, doarme, iar eu nu sunt nici macar spalata pe cap de o saptamana ....
Azi n-am baut ceai ca nu mai aveam la spital, a durat mult sa ne faca externarea de la gineco si pana la 3 jumate cand am ajuns acasa abia mancasem 2 banane si nici apa nu prea am baut. Norocul meu ca in masina a stat cuminte.

Si inca un sfat mai cer. Bebe, cand il schimb de pampersi face pishu pe noi, de fiecare data, pe noi si pe tot ce-i in jur. L-am dus si la chiuveta direct la apa calda si sapun si cum l-am scos a facut pipi. NU stiu ce sa mai fac... cum sa fac... e asa de smecher...

Monica de Minune Dragos Alexandru (26.08.2009)pe pamant si de INGERAS in ceruri

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

in primul rand bine ati revenit acasa!!!

imi aduc aminte perfect ca si david al meu facea fix asa,cum scoteam pampersul cum facea pishu in toate directiile si am primit atunci un sfat bun de la felicic ca si ea avea problema astatine tot timpul langa tine cand te pregatesti sa-l schimbi un scutec de finet impaturit si cum vezi ca face cum acoperi cu scutecul

si sa vezi ca urmeaza pishu afara din pampershainute ude in miezul noptiiasa cica fac baietii

de David
Poveste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

monica: bine ai venit!
daca vrei sa-ti vina laptele instant, experienta mea, doua linguri de granule de GALACTOGIL dizolvate intr-un pahar de apa si dupa ingurgitare o ora de somn. la mine asa a fost, am avut lapte in felul acesta a doua zi dupa ce am nascut. Sa nu exagerezi cu Galactogilul, poti face febra laptelui foarte usor in primele zile, cel mai bun este ceaiul de chimen, anason etc, eu le-am avut plante separate si le combinam in infuzie.

contra pipi ma aparam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Monica bine ai sosit acasa cu bebe Dragos!
Asa cum te-au sfatuit deja fetele, odihna e esentiala acum. Indiferent ce s-ar intampla si ce sfaturi vei primi de la cei din jurul tau, incearca sa nu-ti pierzi increderea in tine si lasa instinctele tale de mama sa-ti spuna ce sa faci. Nu te lasa coplesita de ingrijorare, pt. ca incet si cu rabdare lucrurile vor intra pe un fagas normal si vei sti ce sa faci in fiecare situatie data.
Sfatul meu in legatura cu alaptarea e sa incerci sa nu-i dai lui bebe LP in completare, chiar daca ti se pare ca nu ai lapte si ca molfaie sanul in gol. Stai intinsa langa el in pat, in contact piele la piele si lasa-l sa se suga cat doreste - asta va stimula cu siguranta secretia lactata ( prin odihna si prin contactul permanent fizic si vizual cu copilul se stimuleaza secretia de prolactina, iar prin supt se stimuleaza secretia de oxitocina, ambele responsabile de producerea laptelui ). In plus, baga suplimente specifice de lactatie ( nu mai insist, ti le-au spus deja fetele ).
Lasa toate sarcinile casei in grija altcuiva si tu ocupa-te exclusiv doar de tine si de bebe. Nu uita, e esential sa fii odihnita, relaxata si cu un tonus psihic bun! Suntem aici pt. a te sustine si a te ajuta de cate ori ai nevoie!

LE: Nu ezita sa ma suni oricand, cand ai orice intrebare, chiar daca ti se pare un lucru lipsit de importanta. Daca stiu, am sa-ti raspund cu placere. Am sa-ti trimit nr.meu de tel pe PM.

Lavinia mama lui Dragos si a lui Victor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boo spune:

Monica bine ai venit acasa !!! Sper din tot sufletul sa ai o prima noapte linistita acasa. Eu nu o sa o uit niciodata pe a noastra, a fost dezastru , dar a trecut si incet incet lucrurile intra in normal.
Asteptam poze !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

nushule: te pe tine si pe David, muuaaahhhh!

Am scapat de pipi, dar acum suntem cu KK Dupa ce termina se tranteste pe spate si il intinde pana la gat, sa vezi frumusete cand il dezbrac si de la fructe miroase a cazan de tuica, a boasca, la noi nu se poate supravietui o noapte cu un pampers murdar in casa, neaparat trebuie dus la ghena
nu ma pot plange ca dimineatza mananca un mar si o piersica, dupa masa de pranz neaparat o nectarina zemoasa si seara banana Deja cand ii spun lui tati ca nu mai avem fructe, il apuca pandaliile ca trebuie sa care
apropo, voi ati dat struguri?? Eu m-am ferit, stiu ca sunt plini de zahar si chimicale, dar acum se gasesc romanesti, mai putin "asezonati"
Babymom, o parere please

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlexaM spune:

Citat:
citat din mesajul lui dyanira

Multumesc de raspunsurile cu laptele.
Cum azi am desfacut o cutie de nan 2 ii dau 2 zile sa bea din el si peste 3 zile incep sa il amestec treptat cu nestle junior ca de fiecare trecerea am facut-o in 5-6 zile si sper ca numai bine apucam sa facem si trecerea pana la vaccin.
Si apropo de vaccin a facut cineva vaccinul de 1 an?A facut 2 odata???

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Am facut vaccinul de 1 an. ROR-ul l-am lasat pt 1 an si 3 luni.

Am avut colac la motul lui Matei. A fost f frumos si bun. Din pacate l-am facut din paine pt ca ne-am trezit tarziu ca nu face nasul...asa ca s-a dus mama sa-l faca. La cofetarie era gata in 2 zile si era prea tarziu. Insa ar fi fost din cozonac.
Tortul l-am facut in forma de cifra 1 la Tip-top.

LA multi ani Monica. MUlta sanatate si fericire pt tine si familia ta!

Ratonelu' felicitari pt dinte. Ma tot tin de o groaza de timp sa-ti spun si nu reusesc.

Noi am avut ceva probleme de sanatate ziele astea. Marti noapte a vomitat Matei...am zis ca s-o fi inecat cu ceva ...dimineata a facut temperatura 38...i-am pus un supozitor cu paracetamol. In rest a fost ceva mai marait decat de obicei si fffff mamos, insa ok. Atat...pana seara nu a mai avut nimic. Azi-noapte m-a apucat pe mine. Am vomitat cam din juma de ora in juma de ora pana pe la 13. Eram terminat. Din fericire a venit soacra-mea si a stat cu Matei si am dormit de la 13 la 17. M-am trezit cu o usoara durere de cap dar ok.
Seara cand a venit sotul de la munca ... a vomitat in statia de motrou. Saracu' era terminat si de stare nasoala si de rusine...nu ca ar fi avut ce face.
Problema e ca Matei in seara ast a vomitat iar. Era ok dupa, dar... n-as vrea sa o luam de la capat.

I-am dat doar ieri regim, astazi i-am dat macare ca de obicei...se pare ca trebuia sa mai am putina rabdare...

Dr. mi-a spus ca nu trebuie sa-mi fac griji prea rau ca probabil din cauza dintilor e ceva mai sensibil si din cauza asta. Mi-a spus ca daca face si diaree sa ii dau tinctura de afine cateva picaturi pe zi. Am luat si eu si m-am simtit mai bine...

Multa sanatate boboceilor bolnaviori ca tare rau e...

Matei Gabriel povestea nasterii
Matei Gabriel 24.08.2008 foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Moni, bine-ai venit acasa, sper ca ai apucat sa faci baie pana acum :)

Voiam sa spun si eu, pe langa ce s-a spus, ca in primele zile/ prima luna-doua e absolut normal sa petreci muuuuult timp alaptand. Invata sa alaptezi stand intinsa langa bebe daca n-ai facut-o pana acum, in felul asta te vei odihni si iti va veni mai usor laptele. Asigura-te ca Dragos a prins sanul corect - buza de jos este rasfranta, se vede ca gurita a prins si putin din areola. Nu-l lasa sa te mestece, daca nu apuca sanul cum trebuie nu suge eficient si tu faci ragade in 2 timpi si trei miscari. Ii scoti sanul usor daca ii bagi un deget in gura in prealabil, apoi il repozitionezi. In niciun caz sa nu tragi de san direct, te poti rani.

Pe situl www.drjacknewman.com sunt si sfaturi utile si videoclipuri care arata startul in alaptare uita-te la unul-doua, compara cu ce patesti tu. Latch on-ul asta a fost cosmarul meu in primele zile.

Astazi probabil au fost oboseala si nemancarea de vina pentru impresiile de lipsa de lapte dar, daca ai grija sa mananci normal, dar variat, nu cred ca ai probleme. Oricum, cheia succesului ca sa reusesti sa alaptezi exclusiv este linistea sufleteasca. Daca ceaiurile si suplimentele iti dau incredere ca ai lapte, indoapa-te cu ele, e cea mai buna solutie. Oricum, laptele, odata venit, nu mai pleaca, doar se poate imputina cand nu e folosit.

Ca sa te feresti de ragade, ai grija sa ai sanii uscati. Daca incep sa te usture, ia o cana cu apa calduta, varsa jumatate de lingurita de sare si cufunda-ti sanul acolo timp de max 2 minute/ sesiune. Solutia lacrimala calmeaza durerea si hidrateaza.

Eu am folosit si comprese Bioclin cu succes, dar solutia asta a dat gata toate leacurile pe care le-am incercat in prima luna. Si vitamina A uleioasa aplicata pe sanul bolnav ajuta.

Scuze ca m-am intins, mai adaug doar ca, daca vrei sa vorbim, iti stau la dispozitie inclusiv noaptea si sper sa te odihnesti, incearca sa dormi cat poti de mult cand doarme bebelinul, e crucial!

Spirulina, pe langa omega 3, e un antidepresiv si te poate ajuta sa iti mentii tonusul (de fapt sa ti-l recastigi).

de Anda Teodora din 10.10.2008

puiul meu dulce si mic Anda

pozne in asteptarea Andei

b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Xor
Experimentul "batista bebelusului" la noi sta cam asa...punem aspiratorul in camera alaturata pentru a mai atenua pe cat posibil zgomotul...apoi il "aspiram" cateva min (1-2-3) de manute, hainute, obrajori, pt a se obisnui cu "ustensila"...si asa usor usor ajungem la nasuc...iar jocul devine amuzant

Hehe, am stat si 15 minute sa ne jucam dar cand ma apropiam de nas se lasa cu urlete. Ce norocoasa esti .

In seara asta alte urlete. In somn isi ducea mana la urechi, mi-e groaza sa nu o doara, am niste solutie auriculara si i-am pusc cate 2 picaturi in fiecare ureche (isi duce mana cu predilectie la dreapta dar nici pe stanga n-o ocoleste). Nu vrea sa tina cocoloase de vata in urechi. A adormit leganata pe picioare. Cris

A, eu sunt o mamica care n-a dat deloc lapte praf, numai ce-o fi primit in maternitate in cele 3 zile state acolo... Si fac parte din grupul celor care si-au petrecut prima luna cu bebe mufat.

de Anda Teodora din 10.10.2008

puiul meu dulce si mic Anda

pozne in asteptarea Andei

b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nocom

Am si eu o intrebare legata de acesti consultanti in lactatie. Asta este o meserie? Adica ei asta fac toata ziua sau in timpul liber. Daca am nevoie de un astfel de consultatnt unde il gasesc? Vina la mine acasa? Cat costa? Intreb toate astea deoarece cumnata mea care a nascut acum 2 saptamani se pare ca nu prea se descurca la acest capitol, alaptatul. Zice ca de cate ori il pune pe bebe la san acesta adoarme si nu mananca mai nimic, e ff agitat si atunci a inceput sa-i dea si lapte praf desi lapte are destul... Ca sa nu ami adoarma bebe s-a gandit sa se mulga si sa-i dea laptele ei cu biberonul dar eu cred ca asa productia se va diminua si va pierde lapticul (acum scote 70 ml din ambii sani....) As vrea sa o ajut si i-am promis ca ma interesez despre acesti consultanti....

Nocom, in alte tari e o meserie, la noi e doar... pasiune.
De obicei, cadrele medicale implicate in primirea pe lume sau in ingrijirea nou-nascutilor ( moase, neonatologi ) au facut din proprie initiativa ( din pasiune , asa cum ziceam ) cursuri de alaptare si de acordare a ajutorului de care au nevoie mamele pt. a incepe si continua alaptarea cu succes. Unele fac aceste consulatii la domiciliu sub forma de voluntariat, altele contra-cost.
E util sa apelezi la ajutorul unor astfel de consultanti in lactatie, pt. ca stiu mai mult decat orice medic de familie sau pediatru si stiu sa actioneze specific in cazul unei probleme date.

Lavinia mama lui Dragos si a lui Victor

Mergi la inceput