Puiuti de Randunici 2008!! (306)
Raspunsuri - Pagina 3
gudinde spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui elara
Te ajut eu sa identifici problema: E treaza!!! Patutul e doar pentru dormit. Ce asa greu de inteles????? Daca nu ai de gand sa o sedezi sa doarma non stop, ca sa poti sta tu linistita si sa nu te deranjeze cu nimic, atunci...las-o libera!!! La aceasta varsta, au o maaaareeee nevoie sa umble, sa exploreze, sa scotoceasca.... Au nevoie de compania noastra, de socializare, de jocuri multe in care sa te implici si tu (sau persoana care sta cu ea acasa)...Degeaba ii dai tu cele mai sofisticate si/sau scumpe jocuri din lume in patutul ala. Pentru ea tot ALCATRAZ se cheama acel patut. Daca tu nu iei parte la jocul ei si o lasi acolo singura..tot PRIZONIERA se va simti! Ori doar daca nu ai de gand sa te viri langa ea in patut, sa ii tii companie, eu zic sa ii permiti ei sa stea langa tine sau oriunde altundeva in casa, unde e nepericulos si unde sa o supraveghezi constant. Stiu ca iar sunt impulsiva si "dau si eu in clocot" (cum zice Zoze) prea repede. Dar crede-ma ca nu m-am putut abtzine si basta. Asta mi-e felul si asa ma stiu eu exprima cand ma irita ceva. Adica acid si plastic! Fiindca sper ca printr-o "scuturare" ca asta sa te trezesc la realitate. Nu o spun cu rautate, o spun cu cele mai bune intentii si pentru tine si, mai ales, pentru Iulia...dar eu, repet, nu pot altfel sa exprim naduful care ma trece. Elara, fericita mamica a Mariei Roxana (20.03.2008) Albumul printesei mele www.sansalaviata.ro/implicare.php" target="_blank">Campania - Sansa la viatza! "Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca |
Citat: |
citat din mesajul lui elara Si am vazut si ce ai scris, ca e sufrageria plina de saci si ca va mutati. Dar cauta o ALTA SOLUTIE. Las-o in grija altcuiva. Daca nu e posibil, tine-o langa poalele tale, ia-o in bratze, supravegheaz-o non stop chiar daca asta inseamna si ca ea sa-si bage nasul pe unde nu-i cazul si mai rau sa va incurce sau doar unul din voi sa faca treaba iar celalalt sa stea cu Iulia. S-ar putea sa ajute cumva si ea pe ici colo (e drept ca nesemnificativ si uneori va face mai mult deranj) dar ii va fi foarte benefic sa stie ca va e utila. E e la fel de importanta (de fapt, MAI IMPORTANTA) decat mutarea si aranjarea lucrurilor. Chiar daca mutarea e o chestiune stringenta, totusi binele Iuliei (linistea ei sufleteasca, afectiunea de care are nevoie, jocurile) sunt demaxima importanta si cu impact major si ed durata asupra dezvoltarii sale ulterioare psihice si afective. Prin urmare cel ce sta cu Iulia nu inseamna ca trage chiulul ci face ceva deosebit de important. Elara, fericita mamica a Mariei Roxana (20.03.2008) Albumul printesei mele www.sansalaviata.ro/implicare.php" target="_blank">Campania - Sansa la viatza! "Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca |
Elara,
Scuze ca ma bag dar cred ca s-a creat o mica confuzie.
Natalia nu are sacii in casa de cand s-a mutat in detrimentul spatiului pt copil. De altfel, toata mutarea care pt ei a insemnat un efort financiar si uman extrem de mare si uneori in momente dificile a fost tocmai pt a-i oferi Iuliei camera ei, mai mult spatiu, mai mult confort. Eu una asa am inteles.
Iar Natalia toata ziua sta dupa Iulia, de asta a dat-o si la cresa ca sa intereactioneze cu alti copii, sa fie intr-un mediu propice dezvoltarii ei.
Nu se pune problema sa puna copilul in patut sa nu o deranjeze. Din ce a povestit Natalia eu am inteles ca doreste sa gaseasca o modalitate de a nu o mai lasa sa excaladeze patutul atunci cand tocmai s-a trezit, ea stiind ca doarme copilul.
elara spune:
Vio si Zoze, m-am lamurit cu semnatura. Va multumesc frumos. Eu nu ma gandisem sa dau clik pe + ala de la Optiuni, ed la Editeaza profil. Inca nu am reusit sa o schimb dar urmeaza.
Intre timp am noutati:
noutati : http://family.webshots.com/album/574440267gvOyBE
Filmuletze cu ce mai face Maria.
Olgutza, multumim ed articolul acela. F interesant. Eu l-am citit si mi-a placut mult. Nu am avut habar de aceasta explicatie. Credeam ca e o faza inevitabila. Acum dupa ce am citit imi dau seama cat de logica e explicatia.
Elara, fericita mamica
a Mariei Roxana (20.03.2008)
Albumul printesei mele
www.sansalaviata.ro/implicare.php" target="_blank">Campania - Sansa la viatza!
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca
elara spune:
citat din mesajul lui gudinde Elara, Scuze ca ma bag dar cred ca s-a creat o mica confuzie. Natalia nu are sacii in casa de cand s-a mutat in detrimentul spatiului pt copil. |
Nici eu nu am inteles asta si nu am afirmat asta.
Eu m-am gandit ca poate nu ii permite accesul langa ei de teama ca sufrageria e un loc periculos sau ca i-ar incurca acum cand au atata treaba cu mutatul.
citat din mesajul lui gudinde Din ce a povestit Natalia eu am inteles ca doreste sa gaseasca o modalitate de a nu o mai lasa sa excaladeze patutul atunci cand tocmai s-a trezit, ea stiind ca doarme copilul. |
Daca apartamentul sau casa, ca nu stiu exact unde s-a mutat, e atat de mare incat sa nu o auda cand se trezeste, atunci ar putea utiliza un interfon.
Eventual unul care sa ii permita sa ii si rapunda Iuliei pentru a o asigura ca daca are putzintica rabdare vine imadiat mamica sa o ia din patut, ca sa nu mai incerce sa iasa singura si sa faca "buf". Sunt sigura ca Iulia e suficient de mare ca sa inteleaga asa ceva.
Elara, fericita mamica
Albumul printesei mele
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca
lyvy spune:
Heloo, mai e 1 zi, si plecam in concediu, abia astept.
Mai e vreo randunica la mare sau in drum spre mare????
Oare ce face Sovi?????
Livi Mamica de Iris Miruna (12.03.2008)
Pozele mele
Povestea nasterii
gudinde spune:
Elara,
Naty sta intr-un apartament de 3 camere. Nu se pune problema sa nu auda copilul. Probabil ca Iulia nu a dat nici un semn ca s-a trezit. Nu stiu exact detaliile. Acestea le poate spune Naty cand va intra pe forum.
Ceea ce iti pot spune este ca noi am patit-o cu nepotica mea cand avea 1 an si un pic. Am lasat-o in dormitor dormind si noi, 5 adulti eram in sufragerie. Nu am auzit-o cand s-a sculat desi dormitorul comunica direct cu sufrageria, fiind despartite doar de o usa. Nu am auzit decat buf si apoi plansul ei.
elara spune:
cazatura = efectul
faptul ca incearca cu disperare sa scape din patut = cauza
Eu incerc sa o fac pe Natalia sa elimine mai intai CAUZA si
apoi, implicit si efectul.
Nu stiu ce a determinat-o pe nepotica ta sa faca asta, poate a fost un incident izolat sau ii era un obicei. Daca ii era un obicei am aceeasi suspiciune ca si in cazul Iuliei, ca fetitza ura patutzul, care probabil era folosit ca mijloc de restrangere a libertatii.
Elara, fericita mamica
Albumul printesei mele
gudinde spune:
Elara,
Strict in cazul prezentat cu nepoata mea nu vorbim de patut de copil. Ne adunasem la mine acasa si fetita dormea in pat normal de adult. Stiu, greseala noastra si ne-o asumam. Slava Domnului ca n-a patit nimic. Dar am considerat ca practic fiind la un pas, o usa distanta va auzi unul dintre noi cand se va scula.
Exemplul nepoatei mele l-am dat pt a arata ca e posibil sa nu auzi sau sa nu faca nici un zgomot copilul cand se trezeste si sa o ia pur si simplu pe calea explorarii, in liniste.
Noi eram cinci, cinci adulti si nu s-a auzit NIMIC inainte de buf.
natynic spune:
citat din mesajul lui Olgutzika Elara, fara a dori sa fiu avocatul Nataliei, eu cred ca s-a referit la momentele in care o pune pe Iulia in pat SA DOARMA si ea nu mai vrea sa faca asta, asa cum o facea pana acum. Adica adormind imediat! Acum..poate nu stiu eu sa citesc ! Olga mamica de Sophie, 25 feb 2008 |
Exact asta era ideea, mersi Olgutza.
De la cateva luni, fara exceptie, dupa baita de seara Iulia, franta de oboseala, e pusa in pat, ii fac imediat biberonul cu lapte, il bea si deja adoarme. E un ritual deja vechi si fara "accidente" pana acum. Aseara am procedat ca de obicei: am spalat-o, am imbracat-o, ea deja se freca la ochi si casca, am pus-o in pat si m-am dus sa-i fac laptele; a inceput sa urle. Sotul nu era acasa, sa ma multiplic in doua nu pot. Exact cand, agitand biberonul, ma indreptam spre ea am auzit acel buf oribil si am fugit ingrozita. Totul a durat sub 1 minut, ca sa nu se mai interpreteze in mod fantastic si asta.
La saci nu are acces, umblu la lucruri numai cand e la cresa. Are la dispozitie tot restul casei, sub supravegherea noastra si patul pt ea a fost intotdeauna EXCLUSIV pt somn, lucru pe care deseori l-am precizat pt cine a vrut sa ma citeasca-asa mi se pare sanatos si firesc.
Alte comentarii nu am.
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
Kya spune:
citat din mesajul lui zozela Cine povestea acum ceva timp-despre plutitorul din cada?! Ariel sau Mimo?! Aseara am patit-o si noiAm crezut ca lesin de ras!! Ela,mami de sufletel blond!! Mihai creste!! Copil zdravan, plin de viata, cu par balai si ochi albastri, ca si maica-sa! |
Mimo era. Si noi am experimentat activitatea asta. Este ca e mortala? Eu l-a strigat pe randunoi care s-a speriat de ce tip asa tare
Raluca mamica de Sanziana
God didn't bring me this far, to leave me here!