Burtici de prunci pretiosi Mar-Apr 2010 (18)
Raspunsuri - Pagina 5
littlekitty spune:
Buna fetele
. Ne primiti si pe noi? Eu va citesc de cateva saptamani, de cand eram in sapt. 3 , dar de abia acum mi-am facut curaj sa ma alatur si eu. Am 29 ani, sunt la prima sarcina, sunt tare emotionata, iar bebe face maine 8 saptamani
.
UM: 09.07.09, DPN 15.04.2010.
Sunt cam ingrijorata pentru ca imi apar cateodata pete maronii desi dr. mi-a dat sa iau Duphaston 2/zi si Arefam - vaginal seara. Saptamana trecuta la 6s6z am fost la ecografie si dr mi-a spus ca sarcina arata mai mica cu 2 saptamani adica de 4s 4z. Cu toate astea, am vazut la Doppler cum batea inimioara, deci bebe era in evolutie
. Voi ce parere aveti, este in regula, vi s-a intamplat si voua sa apara mai mica? Dr. a scris " sac ovular aplatizat, sac yolk vizibil, ecou Doppler"...Ce parere aveti? Tare am nevoie de incurajari...
Doamne ajuta-ne
7+
stefimic spune:
am revenit de afara si am vazut ca aveti chestiuni interesante pe mail asa ca va rog mult dati-mi si mie parola pe PM.
sincer nu stiu ce sa zic in legatura cu vitaminele, la prima sarcina am luat MATERNA acum am vazut ca dr a inceput sa recomande ELEVIT nu stiu care este diferenta dintre ele, dar oricum de cand am inceput sa le iau am inceput sa iau si in greutate, asa ca nu stiu ce sa zic, de data asta pana acum nu am luat in greutate deloc, chiar am scazut.
mai sunt mamici cu rh negativ?
eu sunt una dintre ele si vroiam sa va intreb daca v-ati facut deja anticorpii antirh.
la capitolul pofte alimentare nu ma pot alatura voua deocamdata, poate mai tarziu, momentan as manca numai lapte cu fulgi de porum, struguri si legume gatite fara carne.
ALINA felicitari pentru bebe care este bine, sa o tineti tot asa.
LLITLEKYTTI bine ai venit si sarcina usoara, in legatura cu problema ta nu stiu ce sa-ti spun decat ca as mai consulta un medic sa aflu si o alta parere si atunci as sti daca trebuie facut ceva sau nu, bafta.
sa aveti o dupaamiaza placuta!
cata mami de STEFAN(9.03.2007) si
15+
oanaiacovita spune:
Fetele am trimis o parte pe yahoo si restul pe gmail.
Mai am cateva, dar nu mai pot sta acum ca merg sa pregatesc pranzul.
Intru mai tarziu.
pupicei
Oana
14+
Doamne ajuta-ne sa fim sanatosi!
Bebe mic 
Daca n-ar fi speranta, inima s-ar frange!
oanaiacovita spune:
Stefimic ai PM
Gata fugggg
Oana
14+
Doamne ajuta-ne sa fim sanatosi!
Bebe mic 
Daca n-ar fi speranta, inima s-ar frange!
ellanik spune:
Littlekity welcome si o sarcina cat mai usoara!
Ioanact, m-ai bagat in ceata.Mie mi-au iesit analizele ok .Cred ca ma "scufunzi".Ce face shtrumfitza?Imi pare rau ca a revent raul dar mai stai si tu nitelus pana la 12 sapt.Atunci trece raul ca prin vraja.
Gabi daca imi permiti ma bag i discutie si iti zic cum fac eu supa crema.Fierb linte, ardei kapia sau gogosar(sunt aromati), o ceapa intreaga, doi cartofi potriviti,un morcov,cateva ciupercute,telina, un buchetel de conopida si broccoli (imi place sa fie cat mai multe legume).Le fierb bine .Dupa, scot ceapa si o arunc si legumele le strecor si le fac la blender .Apoi le strecor prin strecuratoarea emailata ca sa ramana acolo cojitele de la linte sau ardei si las sa dea intr-un clocot.Nu pun delikat sau alte chestii pt ca nu gatesc cu asa ceva.O lingura de ulei de masline(sau poti inainte sa fierbi legumele in supa de pui, bagi un copanel ceva) .O sa vezi ca se leaga fara sa pui faina chiar daca atunci cand o vei scoate maine de la frigider sa incalzesti grosul va fi lasat la fundul vasului.No problem!Amesteci si gata.La final bat un galbenus de ou cu putina supa,pun smantana si busuioc uscat/verde si menta verde .Daca vrei iti poti pune in castronel cand papi, 2 linguri de zeama de lamaie proaspat stoarsa.Eu prefer fara dar tu poti pune.Faci si crutoane :intr-o tava unsa cu ulei de masline si in care ai pus usturoi pudra si busuioc, pui crutoanele si mesteci repede sa nu se arda (eu le fac pe foc ca la cuptor dureaza prea mult) .Daca pui crutoane isi schimba radical gustul.Eu supa asta o ador pt ca asa sunt convinsa ca iau din toate ca oricum vitamine nu iau pt ca nu e nevoie.La fel poti face si din broccoli doar sau ciuperci, sau doar din telina(pui o telina mare la fiert) insa cartoful leaga fara sa folosesti faina.Si eu sunt anti-faina in mancare pt ca e grea.M-am lungit muult , scuze!Daca folosesti dovlecel iese buna rrau dar va iesi mai dulceaga pt ca dovlecelul e dulce .Pt decor poti baga o ciupercuta taiata marunt sau morcovel tocat marunt.Eu nu suport zeama fara sa vad si alte culori prin ea.Pofta mare!
Floricel ce bine ca te vad.
Tu la ce medic mergi?
Babyangel eu am luat 8 ovule de Utrogestan pe zi si le-am redus la jumatate sapt trecuta si de sapt asta iau doar 2 pana sambata si scap de ele pt ca acum placenta isi face treaba si ele doar se elimina.Cred ca ai si vazut ca pica o mare parte din ele la urinat.
Oana imi dai si mie parola de la mail?si de la gmail si yahoo, te rog frumusel.O sa pun si eu acolo ce gasesc util.
13+
Eu si bebe il iubim pe tati !
castelanaC spune:
bune fetelor,
tocmai am ajuns acasa, azi a fost distractiv si speram sa o tinem tot asa
Bebe a crescut, are 2,60 cm, si am vazut ca la eco i-a iesit data prevazuta a nasterii 4 aprilie, nu 8 cum era pana acum.
L-am vazut cum se miscaaaaaaaaaaaaaaaa, ne-a facut cu manuta!!!!!
Doctorul a ramas foarte placut surprins de cum ne dezvoltam si de fapt cred ca-i obisnuit cu piticii asiatici.
va pup si ma pun pe citit ca iar am gasit 5 pagini...

castelana fericita
9+
Reallaura spune:
Multumesc de primire fetele Castelana, Nibi niki, honeybaby, oanaiacovita, stefimic, dayanara
Andira, wow! Esti la a treia sarcina??? Felicitari!!! Eu sper acum, sa vedem care va fi realitatea…(cu CM). Cred ca voi naste tot la Municipal- sotul lucreaza acolo asa ca e mai bine asa! Iar ca doctor, daaaa, dl dr Radoi e super, e cel mai tare doctor si raman la el.
Floricel82, little kitty bine ati venit!
littlekitty eu zic sa stai linistita atata vreme cat doctorul nu a spus ca e cazul sa te alarmezi. Ce sa zic…mie la prima sarcina la eco intravaginala mi-a spus ca o sa nasc in 19-20 iunie si de fapt la urmatoarele eco DPN-ul s-a stability la 18 mai!
sa fie bine
GabyHila eu zic daca opresti Materna si te simti mai bine poti incerca Elevit..daca si dr tau e de accord
oanaiacovitapls, pls dupa ce pregatesti pranzul si papi da-mi si mie un PM cu parola pentru cele doua conturi de mail! Merci mult
Apropos de ce se discuta, eu la prima sarcina am luat Elevit, cred ca si acum o sa raman tot la ELEVIT.
Cat despre pofte – ciorbe acre si sarate bine! Asta e de baza! Tocmai am terminat 2 farfurii! Greturi- mai mult seara, si la prima sarcina tot asa, seara eram neom, dimineata functionam relativ normal.
Alina, Castelana felicitari pentru intalnirea cu bb! Super
Laurita, mami
de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si
6+
child spune:
oana multumesc mult!
Babyangel eu bat recordul la luat utrogestan, iau 9 pe zi (2 dim, 2 la pranz oral si seara 5 vaginal) si a zis doctorul ca o sa iau pana vine rezultatul la TT (pe care-l fac peste 2 saptamani), apoi, daca iese ok scadem pana renuntam. Asta este, am incredere in medic, ca e considerat aici, in oras, cel mai bun.
Mie imi place supa aceasta:
SUPA CREMA DE CIUPERCI
CIuperci proaspete fierte (eu mai folosesc si congelate). Adaug ceapa, pastarnac si telina, dovlecei. Fierb totul bine cu sare. Cantitatea de legume trebuie sa fie destul de mare, ca sa nu iasa crema zemoasa. Cand sunt gata, bag blenderul in oala si "le fac praf." Torn treptat si smantana, dupa gust. Cand serviti, puteti presara si piper. Pofta mare!
14+
Ioanact spune:
Asa..
:
briza_marii sa va ajute Dumnezeu sa aveti un copil, cum este Ioana.
babyangel FELICITARI, pt vestile bune de la eco si pt rezultate analizelor!
jeni_h asteptam sa ne dai vestea ca a miscat bebe cat de curand!
FELCIITARI pt cele 13 sapt!
oanaiacovita bine ai revenit! Tb sa alegeti si al doilea nume?
roxanik09 Doamne ajuta, sa il vezi si tu pe bebe cat de curand!
Ina_3040 bine ai venit printre burtici!
Sa ai sarcina usoara pana la 40 de sapt, si cu un bebe sanatos!
ladyD si eu am stari de greata (dar inca nu vars), si as manca numai acru..
Ina_3040 este normal sa avem aceste scurgeri in timpul sarcinii. Stai linistita nu pierzi lichidul amniotic!
kossir ok! te ajut eu.
Ai undeva sus, a 3 a rubrica upload, dupa care dai choose files, sia poi cauti pozele unde le ai salvate in calc, apoi open, unde ai Select an Album, denumesti albumul daca vrei, si apoi dai upload- dupa care dai view album.
Salvezi site-ul si ni-l trimiti noua.
Sper ca m-am facut inteleasa si sa te descurci!
Acum am vazut mesajul ca ai resit. Bravo!
Frumoase poze.
dayanara buna ideia cu chiftelele
, poate reusesc si sa le pap.
papushicata asteptam sa vii cu vesti bune de la eco.
sa treaca teama!
Reallaura, Floricel82 sa aveti sarcini usoare si bebei sanatosi!
GabyHila mie mi-a prescris Dr sa i-au Elevit, dar asta dupa 12-13 sapt.
..si daca va fi baiat
, sanatos sa fie ca asta conteaza.
stefimic eu zic, ca dr iti va recomanda ce sa iei, Elevit sau Materna.
aleesicoo asteptam poze cu
cel cuminte de la botez!
ALBUM
POZE RECENTE
8
si 4 maselute
Ioana creste mare
ALINA
de
IOANA (11 Ianuarie 2008) +
7+ - IUSTIN/IUSTINA
DOAMNE AJUTA-NE, sa ne nastem sanatosi!
child spune:
Am uitat sa va spun ca mi-am luat blugi cu burtica, foarte moderni (dar si foarte scumpi) si vreo 3 bluzite de gravide, tot asa, moderne, merg si cu blugi si cu colanti.
Si inca ceva, mi-am adaptat celalate perechi de blugi sa nu ma stranga. Am legat un elastic in nod marinaresc (cred ca asa ii spune), iese un fel de "inel" din elastic, apoi am legat o parte de gaica si cealalta parte se agata de nasture. E super ok, nu deranjeaza si se mai pot purta blugii vechi cu bluzite mai lungi.
14+